Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence)

Kratke informacije

Ime i prezimeDženifer Lorens (Jennifer Lawrence)
Datum rođenja15. avgust 1990.
Mesto rođenjaIndijan Hils
DržavaSAD
PrebivališteBeverli Hils - Njujork
ZanimanjeGlumica
Visina175 cm
Težina63 kg

Biografija

Dženifer Šrejder Lorens (Jennifer Shrader Lawrence) je američka glumica koja se svrstava u najplaćenije i najpoznatije holivudske (Hollywood) glumice druge dekade 21. veka. Rođena je 15. avgusta 1990. godine u Indijan Hilsu. Živi na Beverli Hilsu.

Filmovi u kojima je glumila širom sveta su zaradili nekoliko milijardi dolara, a 2015. i 2016. godine bila je najplaćenija glumica na svetu.

Žanrovski, njene uloge se potpuno razlikuju, poseduje veliki talenat i lako se prilagođava novim angažmanima.

Slavu je stekla ulogama Ketnis Everdin (Katniss Everdeen) iz serijala „Igre gladi“ (Hunger games) i mutanta Mistik (Mystique) iz „X-Men“ franšize.

Snimanje blokbastera je nije omelo da radi na i na manjim projektima s ograničenim budžetom, ali kvalitetom na koji ni članovi filmske akademije nisu ostali imuni, pa je Dženifer druga najmlađa glumica koja je dobila Oskara (Oscar) za glavnu žensku ulogu.

Imala je samo 22 godine kada je osvojila pomenuto priznanje za ulogu Tifani (Tiffany) u filmu „U dobru i u zlu“ („Silver Linings Playbook“) režisera Dejvida O. Rasela (David O. Russell).

Nagrađena je i sa tri Zlatna globusa (Golden Globe), dva za najbolju žensku ulogu u komediji ili mjuziklu u ostvarenjima „U dobru i u zlu“ i „Džoj“ (Joy), te za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu „Američka prevara“ (American Hustle).

Uloga Rozalin Rezenfeld (Rosalyn Rosenfeld) u „Američkoj prevari“ donela joj je i nagradu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za najbolju sporednu ulogu.

U karijeri je do 2018. godine nagrađena sa još sedam MTV filmskih nagrada (MTV Movie Awards), pet za „Igre gladi“ i dve za (U dobru i u zlu), šest nagrada Pipl (People’s Choice Awards), jednom Satelit (Satellite Award) i jednom Saturn (Saturn Award) nagradom.

Veliki je filantrop i humanitarac. Zalaže se za ravnopravnost polova i identifikuje se kao feministkinja. 2015. godine osnovala je „Dženifer Lorens fondaciju“ (Jennifer Lawrence Foundation) kroz koju podržava rad velikog broja humanitarnih organizacija.

Njeno bogatstvo je do polovine 2018. godine procenjeno na oko 20 miliona dolara.

Detinjstvo i mladost

Dženifer je rođena 15. avgusta 1990. godine u gradu Indijan Hils (Indian Hills) u Kentakiju (Kentucky) u porodici gde je otac Geri (Gary) radio kao građevinac, a majka Karen, rođena Koh (Koch) kao upravnik letnjih kampova za decu.

Ima dvojicu starije braće, Bena i Blejna (Blaine), zahvaljujući kojima je odrastala kao ratoborna devojčica.

Dženifer je u ranoj mladosti doživela dve velike nesreće koje, na sreću, nisu ostavile posledice na njeno zdravlje. Kada je imala samo 18 meseci udarilo je auto, a nekoliko godina posle je zaradila frakturu trtične kosti kada je pala sa konja.

Pohađala je Osnovnu školu „Kamerer“ (Kammerer Middle School) u Luisvilu (Louisville), ali nije volela da ide na nastavu.

Zbog svoje hiperaktivnosti, neobičnog smisla za humor, ali i anksioznosti teško je sklapala prijateljstva i izbegavala je odmore, izlete i zabave. Osećaj neprilagođenosti nestajao je samo u trenucima kada je nastupala na sceni i glumila.

U školi je pohađala veliki broj sportskih vannastavnih aktivnosti, poput softbola, hokeja i bejzbola.

Prvi glumački zadatak imala je sa devet godina kada je glumila prostitutku u crkvenoj predstavi baziranoj na „Knjizi o Noi“. Nakon toga aktivno je nastupala na crkvenim predstavama i školskim mjuziklima.

Njena karijera počela je kada je sa 14 godina sa porodicom došla u Njujork (New York) na odmor, ali je ujedno nagovarala majku da je prijavi u neku od agencija za talente.

Posle prvih audicija, agenti su potvrdili da je bila najbolja u svojoj starosnoj grupi i da bi bilo odlično da se porodica preseli u Njujork kako bi Dženifer mogla redovno ići na audicije.

Njeni roditelji nisu bili posebno oduševljeni idejom da im se ćerka bavi glumačkim poslom, pa su pokušavali da je odgovore od te ideje, ali Dženifer u intervjuima ističe da je ona već znala da je to jedini poziv kojim želi da se bavi i da više nije bilo povratka.

Za vreme boravka na Menhetnu (Manhattan) na ulici ju je zapazio fotograf koji ju je zamolio da je uslika. Već sledeći dan je stupio u kontakt sa Dženifer i predložio joj da dođe na još jednu audiciju, a angažovao je i za snimanje reklame za modni brend „Aberkrombi i Fič“ („Abercrombie & Fitch“).

To leto Dženifer je provela u Njujorku i bila ja angažovana na nekoliko projekata. Pojavila se u reklami za MTV emisiju „My Super Sweet 16“, a glumila je mlađu verziju Rozamund Pajk (Rosamund Pike) u filmu „Đavo kojeg poznajete“.

Premijera pomenutog filma odgađana je godinama zbog problema sa finansiranjem, pa je publika film videla tek 2013. godine kada je Dženifer već bila među glumačkom A klasom.

Iako se u medijima dugo pisalo o tome da je zbog glumačke karijere ubrzala školovanje i srednju školu završila dve godine pre vremena, istina je da je Dženifer sa 14 godina napustila školu i da nikada nije diplomirala, što je otkrila u CBS-ovoj emisiji „60 minuta“.

Karijera

Dženifer Lorens je televizijsku karijeru započela 2006. godine epizodnim ulogama u popularnim serijama „Monk“ i „Zaboravljeni slučajevi“ („Cold case“). Naredne godine je glumila i u seriji „Medium“ i to u dve epizode. Iste godine je glumila i jedan od sporednih likova u TV filmu „Company Town“.

Ove male, ali zapažene uloge, omogućile su joj da postane deo standardne glumačke postave sitkoma „Šou Bila Engvala“ („The Bill Engvall Show“), gde je tri godine glumila lik Loren (Lauren), kćerke buntovnice.

Serijaje snimana u periodu od 2007. do 2009. godine, a Dženifer je dobila i nagradu kao najbolja mlada glumica za izuzetnu izvedbu za lik koji je tumačila.

Uloge problematičnih tinejdžerki pratile su je i u prvim angažmanima na velikom platnu.

Filmski debi je ostvarila 2008. godine u filmu „Garden Party“, a iste godine se pojavila i u drami „The Burning Plain“ gde je glumila uz Kim Bejsindžer (Kim Basinger) i Šarliz Teron (Charlize Theron) što joj donelo nagradu „Marčelo Mastrojani“ („Marcello Mastroianni Award“) na Filmskom festivalu u Veneciji. Do kraja godine je ostvarila i ulogu Agnes u filmu „The Poker House“.

„Winter’s Bone“ iz 2010. godine je film koji joj je otvorio vrata za velike uloge. Priča je bazirana na romanu Danijela Vudrela (Daniel Woodrell), a Dženifer je glumila tinejdžerku Ri Doli (Ree Dolly) koja živi u planinama Ozarka sa mentalno bolesnom majkom i braćom i sestrama, te pokušava da im omogući normalan život dok traga za nestalim ocem.

Film je osvojio nagradu na „Sandens“ festivalu („Sundance Film Festival“), a Dženifer je zaradila prvu nominaciju za Oskara u kategoriji najbolje glumice i sa 20 godina i 163 dana starosti postala druga najmlađa glumica kojoj je to pošlo za rukom.

Tokom 2011. godine je glumila sporednu ulogu u romantičnoj drami  „Like Crazy“, zatim u drami „Dabar“ („The Beaver“) koju je režirala Džodi Foster (Jodie Foster).

Dženifer je na snimanju „Dabra“ počela da radi još 2009. godine, ali je zbog produkcijskih poteškoća i kontroverzi vezanih za glavnog glumca Mela Gibsona (Mel Gibson), film premijerno prikazan tek 2011. godine.

Nakon niza ozbiljnih uloga, tragala je za nečim malo slobodnijim i zabavnijim, pa je 2010. godine postala član glumačke ekipe koja radi na filmu „X-Men: First Class“.

Dženifer je dobila ulogu mutanta Mistik, tj. Rejven (Raven) koju je u prethodnim filmovima o X ljudima glumila Rebeka Rominj (Rebecca Romijn).

„First Class“ je premijerno prikazan 2011. godine i sa zaradom od 350 miliona dolara postao najgledaniji film u kome je Lorensova glumila do tada. Snimanje je bilo vrlo naporno, a samo šminkanje celog tela je zahtevalo da Džen osam sati svakog dana provede u pripremama.

Lorens je 2012. godine utelovila lik Katnis Everdin u vrlo uspešnoj ekranizaciji romana „Igre gladi“. Ovu ulogu repriziraće još tri puta u franšizi koja će sa četiri filma (treća knjiga je snimljena kao dva filma zbog obimnosti sadržaja) zaraditi nešto malo manje od tri milijarde dolara u bioskopima širom sveta.

Glumica je pohađala časove joge, streljaštva i borbe kako bi se pripremila za ulogu. Sa 690 miliona dolara „Igre gladi“ su postale film sa najvećom zaradom, ako se kao parametar uzme da je okosnica priče ženski lik.

Da je 2012. njena godina pokazalo se i u narednim mesecima. Dženifer je za ulogu Tifani Maksvel (Tiffany Maxwell), mlade udovice sa problematičnim ponašanjem u ostvarenju „U dobru i u zlu“ dobila Oskara za glavnu žensku ulogu.

Ostaće zapamćeno da se spotakla i pala prilikom preuzimanja nagrade, te da je postala druga najmlađa dobitnica nagrade Američke filmske akademije u pomenutoj kategoriji. Osim Oskara, za istu ulogu je nagrađena i Zlatnim globusom.

Zanimljivo je da Dženifer nije bila prvi izbor reditelja Dejvida O. Rasela jer je, prema njegovom viđenju, bila premlada. Glumila je rame uz rame sa glumačkom legendom Robertom de Nirom i Bredlijem Kuperom (Bradley Cooper).

Uspešnu godinu je završila ostvarenjem „Kuća na kraju ulice“ („House at the End of the Street“). Film je bio fijasko, kritika ga nije štedela, a nije imao ništa bolji prolaz ni među publikom i obožavaocima.

U januaru 2013. godine Dženifer je bila voditeljka popularne emisije „Saturday Night Live“. Publika je dobila priliku da je vidi u ostvarenju „Đavo kojeg poznajete“ koje je snimano gotovo deceniju ranije.

U novembru iste godine u bioskope je stigao drugi nastavak serijala „Igre gladi“ pod nazivom „The Hunger Games: Catching Fire“. Za vreme snimanja podvodnih scena Dženifer je obolela od infekcije uha i na kratko je izgubila sluh. Film je doneo zaradu od 865 miliona dolara.

Iste godine je otelotvorila lik Rozalin Rozenfeld u još jednom ostvarenju Dejvida O. Rasela, krimi drami s elementima crne komedije „Američki prevaranti“ u kome je ponovo udružila snage sa Bredlijem Kuperom.

Ostatak glumačke ekipe su čili Kristijan Bejl (Christian Bale) i Ejmi Adams (Amy Adams). Za ovu ulogu je dobila nagradu BAFTA i Zlatni globus u kategoriji najbolje sporedne glumice, a dobila je i nominaciju za Oskara u istoj kategoriji.

U toku 2014. godine je imala tri velika projekta, dva nastavka u vidu „X-Men: Days of Future Past“ i „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1“ i jedno potpuno novo ostvarenje „Serena“, ali sa starim znalcem i kolegom Bredlijem Kuperom.

„X-Men“ je naišao na sjajnu prihvaćenost publike i širom sveta je zaradio više od 740 miliona dolara, čime je postao film sa najvećom zaradom iz popularne franšize do tog trenutka.

Sa druge strane, „Serena“ je prošla gotovo nezapaženo. Kritika je nije štedela, a ni prijem kod publike nije bio naročito dobar.

U novembru 2014. godine premijerno je prikazan „The Hunger Games: Mockingjay – Part 1“, a sve do novembra sledeće godine kada je u bioskope stigao „The Hunger Games: Mockingjay – Part 2“ Dženifer nije imala drugih projekata.

Radila je i na saundtreku za finalni film popularne franšize i otpevala je pesmu „The Hanging Tree“ čiji tekst je napisala Suzan Kolins (Suzanne Collins) autorka knjiga. Oba filma su zaradila više od 650 miliona dolara, a „Igre gladi“ su tako postale jedan od najuspešnijih serijala decenije.

Dženifer je 2015. godine po treći put sarađivala sa rediteljem Dejvidom O. Raselom i to na biografskoj drami „Džoj“ o samohranoj majci koja uspeva da izgradi porodični posao patentirajući Magični mop.

Film je ponovo ujedinio sa Robertom de Nirom, ali i sa Bredlijem Kuperom. Sa snimanja se u javnost procurile priče da su Lorensova i Rasel imali nekoliko verbalnih okršaja.

Uloga Džoj donela joj je još jedan Zlatni globus i novu nominaciju za Oskara, pa je postala najmlađa glumica sa čak četiri nominacije u karijeri.

U avgustu 2015. godine magazin „Forbs“ ju je proglasio najplaćenijom glumicom na svetu sa zaradom od 52 miliona dolara.

Naredne godine je radila kao narator u dokumentarnom filmu „A Beautiful Planet“ i još jednom je reprizirala ulogu Mistik/Rejven u „X-Men: Apocalypse“.

Godinu je završila promocijom ostvarenja „Putnici“ (Passengers) gde je za ulogu Aurore Lejn (Aurora Lane) bila plaćena 20 miliona dolara i imala je veći honorar od kolege sa kojim je delila veliko platno, Krisa Prata (Chris Pratt).

I 2016. godine je bila na čelu liste najplaćenijih glumica magazina „Forbs“ sa zaradom od 46 miliona dolara.

Sledeće godine je promovisala samo jedno ostvarenje – kontroverzni psihološki triler s elementima horora „Mother!“ reditelja Darena Aronofskog (Darren Aronofsky).

Tri meseca se pripremala za ulogu mlade žene udate za mnogo starijeg muškarca koja preživljavala traumu kada joj u dom dolaze neočekivani gosti.

Glumačku postavu filma su čini još i Havijer Bardem (Javier Bardem), Ed Haris (Ed Harris), Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer)…

Film je podelio mišljenje publike i kritike, pa je čak zabeleženo nekoliko masovnih izlazaka iz bioskopskih sala za vreme prikazivanja.

U oktobru 2017. godine bila je gost voditelj u popularnoj emisiji „Jimmy Kimmel Live!“ . Prema statistikama zaključno sa 2017. godinom njeni filmovi su zaradili 5.6 milijardi dolara širom sveta.

Tokom 2018. godine je promovisala ostvarenje „Crveni vrabac“ („Red Sparrow“), triler baziran na istoimenoj noveli Fransisa Lorensa (Francis Lawrence).

Za ulogu ruske špijunke Dominike Egorove (Dominika Egorova) učila je kako da govori engleski jezik sa ruskim akcentom, a četiri meseca je pohađala časove baleta.

Četvrti i ujedno poslednji put se pojavila u ulozi Mistik 2019. godine u filmu „Dark Phoenix“. Uprkos velikim očekivanjima, kritike su bile nemilosrdne, a zarada u bioskopima prilično „tanka“.

Nakon ovoga Dženifer je odlučila da napravi pauzu. Kako je jednom prilikom priznala, osećala se nezadovoljno zbog neuspeha filmova koje je snimala, te je želela da pobegne od medija na neko vreme.

Filmu se vratila 2021. godine i to ulogom u crnoj komediji „Ne gledaj gore“ („Don’t Look Up“) koju je režirao Adam Mekej (Adam McKay). Film je premijerno prikazan na internet platformi „Netfliks“ („Netflix“), a Dženifer je navodno zaradila 25 miliona dolara.

U filmu tzv. „slapstik apokalipse“ ona i kolega Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) su glumili dvoje astronoma koji pokušavaju da upozore čovečanstvo na udar asteroida koji bi mogao da razori celu planetu.

Ova uloga ju je primorala na promenu imidža, pa je dugu plavu kosu skratila i obojila u crveno. U intervjuu koji je dala američkom izdanju magazina „Vog“ („Vogue“), Lorens je kazala da je opsežno istraživala kako izgleda tipičan nadobudni astrofizičar.

Recenzije su bile raznolike, ali su kritičari bili jednoglasni u pohvalama upućenim glavnim glumcima.

Ova uloga joj je donela petu nominaciju za nagradu „Zlatni globus“, a film je oborio rekord za najgledanije ostvarenje u prvoj nedelji prikazivanja na platformi „Netfliks“.

Glumica bi trebalo da se okuša u ulozi producentkinje u drami „Red, White and Water“ koju će snimati s Izdavačkom kućom „A24“.

U filmskoj adaptaciji knjige „Mob Girl“ Tereze Karpenter (Teresa Carpenter) Lorens bi trebalo da igra mafijašku doušnicu Arlin Brikman (Arlyne Brickman), dok će u biografskom filmu bez naslova igrati talentovanu holivudsku agentkinju Sju Menger (Sue Mengers).

Trebalo bi da glumi producira filmsku adaptaciju romana „Burial Rites“ o poslednjoj ženi koja je pogubljena zbog ubistva na Islandu.

Osim toga, igraće u komediji „No Hard Feelings“ koju je napisao i režirao Džin Stupnitski (Gene Stupnitsky).

Privatni život

Dženifer Lorens je bila u ljubavnim vezama sa glumcem Nikolasom Houltom (Nicholas Hoult), pevačem Krisom Martinom (Chris Martin) i rediteljem Darenom Aronofskim.

Tokom snimanja „X-Men: First Class“ 2010. godine Džen je počela romansu sa Britancem Nikolasom Houltom koji je u filmu glumio lik Zveri. Nakon kratkog prekida 2013. godine, par se ponovo zbližio za vreme snimanja „X-Men: Days of Future Past“, a konačno su se razišli u avgustu 2014. godine.

Ljubav sa 13 godina starijim Martinom, frontmenom popularnog benda „Coldplay“ i bivšim mužem glumice Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) trajala je manje od godinu dana.

Par je bio zajedno od avgusta do oktobra 2014. godine, kada su raskinuli po prvi put. U decembru su uslikani kako večeraju zajedno, a u januaru 2015. godine su pojavili na proslavi 21. rođendana Harija Stajlsa (Harry Styles).

Zajedničke slike punile su novine i tokom aprila i maja, ali je do avgusta 2015. godine i zvanično potvrđeno da više nisu zajedno.

U periodu od septembra 2016. do novembra 2017. godine Džen je bila u ljubavnoj vezi sa rediteljem Aronofskim. Par je u početku skrivao vezu od javnosti i zajedno su se pojavili tek na premijeri filma „Mother!“ u Njujorku godinu dana kasnije.

Retko su se zajedno pojavljivali u javnosti, a glasine o raskidu su počele kružiti u novembru 2017. godine. Dženifer nije govorila o razlozima zbog kojih je romansa okončana, ali u medijima se govorilo o prevelikoj razlici u godinama (22 godine), te o različitim interesovanjima i o tome da je par prešao na rad na novim projektima i da nisu imali dovoljno vremena jedno za drugo.

Par je ostao u dobrim odnosima i viđeni su u zajedničkom društvu nekoliko puta nakon prekida.

U junu 2018. godine su se pojavili naslovi da se Dženiifer zabavlja sa Kukom Maronijem (Cooke Maroney), umetničkim direktorom njujorške galerije  Gladstone 64.

Lorensova je 2014. godine bila jedna od žrtava sajber kriminala kada su u javnost dospele njene nage fotografije. Afera sa krađom privatnih slika i korespodencije sa iCloud platforme za Dženifer je bila vrlo stresna.

Izjavila je da je u pitanju vid seksualnog uznemiravanja, te da svi koji su samostalno odlučili da gledaju privatne slike treba da se pozovu na odgovornost. Slike je napravila sama i bile su namenjene njenom tadašnjem dečku Nikolasu Houtu.

U oktobru 2015. godine je napisala otvoreno pismo kao odgovor na situaciju da su glumice u Holivudu plaćene mnogo manje od svojih muških kolega.

Esej pod naslovom „Why Do I Make Less Than My Male Co‑Stars?“ objavljen je na feminističkom sajtu „Lenny letter“ i podigao je veliku prašinu.

Džen je navela da je bila manje plaćena od muških glavnih glumaca u filmu „Američki prevaranti“ čega je postala svesna tek nakon skandala s objavljivanjem korespodencije zaposlenih u „Soniju“ („Sony“).

U tekstu krivi sebe što nije bila spremna na više pregovaranja i ističe da je to bio poslednji put kada je pristala na prvu ponudu honorara jer se boji odbijanja i toga da će u suprotnom izgubiti ulogu.

Američki mediji su objavili da su se Kuk i Dženifer verili u februaru 2019. godine. Venčali su se u oktobru iste godine na Rod Ajlendu. Glumica je u septembru 2021. godine objavila da je u drugom stanju. 24. februara 2022. godine tabloidi su objavili da se glumica porodila, ali nisu otkrili ni pol ni ime bebe.

Par od maja 2019. godine žive na relaciji Menhetn – Beverli Hils.

Humanitarni rad

Glumica je 2015. godine osnovala „Fondaciju Dženifer Lorens “ koja podržava rad velikog broja humanitarnih organizacija među kojima su i „Boys & Girls Clubs of America“ i „Special Olympics“.

Naredne godine je donirala dva miliona dolara za Dječiju bolnicu „Kosair“ (Kosair Children’s Hospital) u Luisvilu da opreme odeljenje za kardiologiju koje je dobilo ime po njenoj fondaciji.

Podržava rad neprofitne organizacije „Planned Parenthood“, učestvovala je na Maršu žena (Women’s March) održanom 2018. godine u Los Anđelesu, član je upravnog odbora organizacije „Represent.Us“ koja ima za cilj da smanji korupciju vlasti u SAD, a angažovana je i na projektu  „Do Something“ koji afirmiše mlade ljude da se odvaže da učestvuju u društveno odgovornim akcijama širom sveta.

Sarađivala je sa 300 žena na inicijativi „Time’s Up“ za zaštitu žena od seksualnog uznemiravanja i diskriminacije. Podržava rad humanitarnih organizacija „World Food Programme“, „Feeding America“ i „Thirst Project“.

Zanimljivosti

Dženifer je visoka 175 cm i teška 63 kg sa merama 89-66-91,5cm. Ima plave oči i prirodna je plavuša.

U omiljene TV programe ubraja „Tračaru“ (Gossip Girl), „Kosti“ (Bones), „Simpsonovi“ (The Simpsons) i  „Family Guy“, a najviše voli filmove „Doručak kod Tifanija“ (Breakfast At Tiffany’s), „Bekstvo iz Šošenka“ (Shawshank Redemption) i „Moramo da razgovaramo o Kevinu“ (We Need To Talk About Kevin).

Glumački uzori su joj Meril Strip (Meryl Streep) i Džef Bridžis (Jeff Bridges). Bridžisa je upoznala na festivalu „Comic-Con“ u San Dijegu (San Diego) 2013. godine kada mu je prišla i nije primetila da je u sred intervjua. Toliko se zbunila da je odmah pobegla, ali su je glumac i novinar pozvali da se vrati, da preuzme mikrofon i nastavi razgovor.

Vrlo je popularna u Kini. Tamošnji obožavatelji su joj dali nadimak „Da Biao Jie“ što bi u prevodu značilo „velika rođaka“, odnosno nešto slično devojci iz susedstva.

Lorensova je od 2012. godine zaštitno lice modnog brenda „Dior“.

Filmografija

 • 2008. Garden Party
 • 2008. The Poker House
 • 2008. The Burning Plain
 • 2010. Winter’s Bone
 • 2011. Like Crazy
 • 2011. The Beaver
 • 2011. X-Men: First Class
 • 2012. The Hunger Games
 • 2012. Silver Linings Playbook
 • 2012. House at the End of the Street
 • 2013. The Devil You Know
 • 2013. The Hunger Games: Catching Fire
 • 2013. American Hustle
 • 2014. X-Men: Days of Future Past
 • 2014. Serena
 • 2014. The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
 • 2015. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
 • 2015. Joy
 • 2016. X-Men: Apocalypse
 • 2016. Passengers
 • 2017. Mother!
 • 2018. Red Sparrow
 • 2019. Love, Antosha
 • 2019. Dark Phoenix
 • 2021. Don’t Look Up

Televizija

 • 2006. Monk
 • 2006. Company Town
 • 2007. Cold Case
 • 2007. Not Another High School Show
 • 2007. Medium
 • 2007. The Bill Engvall Show