Mirka Vasiljević

Kratke informacije

Ime i prezimeMirka Vasiljević
Datum rođenja27. septembar 1990.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica, model
Visina172 cm
Težina50 kg

Biografija

Mirka Vasiljević je srpska glumica i model. Važi za jednu od najpopularnijih glumica mlađe generacije. Rođena je 27. septembra 1990. godine u Beogradu.

Odrasla je sa mamom Mirjanom, tetkom Ljiljanom, tečom Goranom i bratom od tetke Nikolom. Završila je gimnaziju „Runđer Bošković“ i pohađala je „UMS“ školu za talente. Od pete godine je radila kao dečiji model i vodila je emisiju „City kids“ na televiziji Pink. Takođe se bavila folklorom. Pojavila se u spotu Tijane Dapčević za pesmu „Zemlja mojih snova“.

Upisala je Fakultet literature i komunikacije.

2005. godine je tumačila glavnu ulogu Sofije u filmu „Mi nismo anđeli 2“ koji predstavlja nastavak filma „Mi nismo anđeli“. Glumila je sa velikanima kao što su: Nikola Koja, Srđan Todorović, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, itd. Takođe je počela da snima komediju „Ljubav, navika, panika“ u kojoj, pored Seke Sabljić, Nikole Simića i Marije Karan, ima glavnu ulogu.

2009. godine je bila Dunja Lađarski u seriji „Jesen stiže, Dunjo moja“ koja je nastala po trilogiji filmova: „Jesen stiže, Dunjo moja“, „Konji vrani“ i „Bledi mesec“.

2010. godine je učestvovala u snimanju komedije „Pare ili život“ koja se prikazivala na televiziji Pink. Takođe je glumila Blanki Salom de Korać u seriji „Miris kiše na Balkanu“ koja je urađena prema istoimenom romanu Gordane Kuić.

2011. godine joj je dodeljena uloga Milice u filmu „Zduhač zvani avantura“ koji govori o avanturama srednjoškolaca koji provode nezaboravan raspust na putu ka velikom rok festivalu.

2013. godine je bila Vera u seriji „Zvezdara“ koja govori o tri sestre koje su po izgledu slične, ali po karakteru totalno različite, i njihovom bratu Gagi koji je mezimac u porodici.

Neke od predstava u kojima je glumila su: „Pazi s’ kime spavaš“, „Aladinova čarobna lampa“, itd.

Privatni život

2008. godine Mirka se godinu dana zabavljala sa Lazarom Kosmajcem, sinom narko-bosa Dragoslava Kosmajca. Kratko je bila u vezi sa kolegom Viktorom Savićem.

Od 2009. godine Mirka je u vezi sa fudbalerom Vujadinom Savićem, sinom legendarnog fudbalera Dušana Savića i novinarke Marine Rajević Savić. Oni nisu zvanično venčani, ali imaju troje dece: sinove Andreja i Mihajla i ćerku Adrijanu.

Andreja je rodila 28. oktobra 2011. godine. Porodila se u bolnici koja se nalazi u francuskom gradu Bordou, a porođaju je prisustvovao Vujadin. U decembru 2013. godine je rodila ćerku Adrijanu, a godinu dana kasnije sina Mihajla.

Mirka je od malih nogu navijala za „Crvenu zvezdu“, a njen suprug i svekar su igrali za ovaj klub. Sa decom se često seli pošto Vujadin igra za inostrane klubove. Iako ima mnogo obaveza, nalazi vremena za studije i glumu.

Mirka je visoka 172 cm i teška 50 kg.

Mirka Vasiljević na društvenim mrežama

FacebookMirka @ Facebook