Stefan Kapičić

Kratke informacije

Ime i prezimeStefan Kapičić
Datum rođenja1. decembar 1978.
Mesto rođenjaKeln (Nemačka)
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumac
Visina193 cm
Težina-

Biografija

Stefan Kapičić je srpski glumac. Nadimak mu je Kaponja. Rođen je 1. decembra 1978. godine u Kelnu u Nemačkoj. Trenutno živi i radi u Americi.

Filmografija

2002. godine je debitovao u seriji „Podijum“ i u filmu „Kordon“ koji govori o protestima u vreme Miloševićevog režima.

2003. godine je bio Bane u filmu „Skoro sasvim obična priča“ i policajac u Betmenovoj majici u filmu „Citravita“.

2004. godine se pojavio u ostvarenjima: „O štetnosti duvana“, „Slobodan pad“ i „Ulični hodač“.

2006. godine je glumio gej Deda Mraza u filmu „Ne skreći sa staze“. Učestvovao je u snimanju hrvatske telenovele „Obični ljudi“ u kojoj je bio Igor Nikolić.

2008. godine je imao jednu od glavnih uloga u filmu „Čarlston za Ognjenku“ i sporednu ulogu u seriji „Vratiće se rode“. Započeo je inostranu karijeru u filmu „Braća Blum“ („The brothers Bloom“) u kome je glumio nemačkog vlasnika bara. Imao je epizodne uloge u serijama „The unit“ i „Broj3vi“ („Numb3rs“).

2010. godine je dobio gostujuću ulogu u popularnoj seriji „24“ i igrao je rame uz rame sa Kiferom Saderlendom.

2011. godine je bio Nikša Ivanov u hrvatskoj sapunici „Larin izbor“ i Dimitri Jelavič u seriji „Događaj“ („The event“).

2012. godine je imao istu ulogu u filmu „Larin izbor: Izgubljeni princ“ i glumio je Jurija Nikolajeva u američko-britanskoj drami „Big miracle“.

2013. godine je učestvovao u snimanju telenovela „Stella“ i „Zora dubrovačka“, a u filmu „Hitac“ je bio Crni.

2015. godine je glumio svog oca Dragana u filmu „Bićemo prvaci sveta“ i seriji „Prvaci sveta“ koja se sastoji od 12 epizoda. Govore o stvaranju jugoslavenske škole košarke i osvajanju prvog zlata na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine. Imao je epizodnu ulogu u seriji „Andrija i Anđelka“.

Iste godine se vratio u pozorište i glumio je u predstavi „Prazni grad“ koja je, ujedno, bila njegov diplomski rad.

2016. godine mu je poverena uloga Kolosusa u američkom naučnofantastičnom filmu „Deadpool“. Budžet filma je bio 58 miliona dolara, a sam film je zaradio 760 miliona dolara.

Takođe je preuzeo ulogu Kolosusa za film Deadpool 2 koji treba da se pojavi u kinima tokom 2018. godine.

Privatni život

Njegovi roditelji su Slobodanka „Beba“ Zugić, crnogorska glumica, i Dragan Kapičić, bivši jugoslovenski košarkaš. Stefanov deda je Jovan Jovo Kapičić, ambasador SFRJ i narodni heroj Jugoslavije.

Kada je imao tri godine, porodica se vratila u Jugoslaviju. Deset godina je trenirao košarku i bio je kapiten juniora Crvene Zvezde. Posle srednje škole je upisao filozofiju, ali majka ga je nagovorila da krene i na glumu. Studirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Stefan je 2007. godine odlučio da se okuša na novom, većem tržištu i da se suoči sa surovom konkurencijom u Americi. Prvih deset meseci nije smeo ništa da radi, niti da napušta zemlju, a onda je ušao u SAG (Američku uniju glumaca) i počeo da ostvaruje svoje snove.

Na snimanju serije „Zora dubrovačka“ je upoznao deset godina mlađu glumicu Ivanu Horvat sa kojoj je počeo da se zabavlja. Nakon godinu i po dana veze su se verili. Mediji su pisali da planiraju intimnu svadbu na koju će pozvati samo najbliže prijatelje.

Tečno govori engleski, ruski i nemački jezik.

Stefan Kapičić na društvenim mrežama

FacebookStefan @ Facebook
InstagramStefan @ Instagram
TwitterStefan @ Twitter