Ivana Pavković

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Pavković
Datum rođenja10. mart 1991.
Mesto rođenjaBor
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Ivana Pavković je srpska pop-folk pevačica. Rođena je 10. marta 1991. godine u Boru. Živi u Beogradu.

Privatni život

Potiče iz skromne porodice makedonskog porekla. Od malih nogu je želela da se bavi muzikom, a podržali su je roditelji i sestra koja, takođe, lepo peva.

U školi je bila član raznih sekcija i nastupala je sa kulturno umetničkim društvom iz Bora. U šestom razredu osnovne škole je snimila svoju prvu pesmu pod nazivom „Beograd“ koju je izvela pred punom halom.

Završila je Srednju ekonomsku školu i upisala je Tehnički fakultet u Boru, smer menadžment.

2013. godine Ivana je počela da živi sa Petrom Mitićem, takođe Zvezdom Granda. Početkom 2016. godine par je saznao da očekuje prinovu, a nekoliko meseci kasnije su se venčali. U novembru 2016. Ivana je rodila dečaka kome su dali ime Vujadin.

Pevačica u slobodno vreme voli da gleda španske serije. Njen moto je: „Što te ne slomi, to te ojača“ i „Što ne želiš sebi, ne poželi nikome“. Ceca joj je muzički uzor.

Za sebe kaže da je neodlučna, tvrdoglava, ali i druželjubiva, skromna i požrtvovana.

Kada je tužna, najradije peva „Rane moje“ Silvane Armenulić, a kada je srećna, peva pesmu svog supruga, „Ne može nam niko ništa“.

Ivana je ugradila silikone u usne.

Karijera

2005. godine se prijavila na „Karaoke Fest“ u velikoj hali bioskopa „Zvezda“. Otpevala je numere: „Još Danas“ Aleksandre Radović i „I wanna dance with somebody“ Whitney Houston. Dobila je ogroman aplauz i pohvale žirija. Osvojila je treće mesto i sa ekipom sa kojom je učestvovala je osnovala bend „Delux“ i nastupali su po kafićima.

Sa petnaest godina se prijavila na audiciju za Zvezde Granda. Predstavila se pesmom „Lepi grome moj“ Svetlane Cece Ražnatović, ali nije prošla dalje.

2007. godine je učestvovala na brojnim karaoke takmičenjima i prešla je u „Joker band“.

2010. godine se ponovo prijavila na audiciju za Zvezde Granda u Zaječaru. Otpevala je „Gde ljubav putuje“ Tanje Savić i prošla je u top 100.

Plasirala se u finale takmičenja i 18. juna 2011. godine u Areni je osvojila drugu nagradu.

Ubrzo je snimila singl „Najbolja il’ najgora“ i duet „Moje drugarice“ koji je otpevala sa Jelenom Vučković, Bojanom Šarović, Mirjanom Aleksić, Mirjanom Mirković i Jelenom Gerbec. Krajem 2011. godine je izbacila singl „Nisam kao pre“ koji je postao veliki hit.

2012. godine je učestvovala na Grand Diet Plus festivalu, a izvela je numeru „U senci istine“.

2014. godine se pojavila na Grand festivalu i predstavila se pesmom „Svedok“. Takođe je izbacila singl „Nek’ pukne bruka“ koji je publika odlično prihvatila.

2015. godine je objavila numeru „Aura“ koja je njena najslušanija pesma na portalu YouTube.

Ivana Pavković na društvenim mrežama

FacebookIvana @ Facebook
InstagramIvana @ Instagram
TwitterIvana @ Twitter
YoutubeIvana @ YouTube