Miloš Radovanović

Kratke informacije

Ime i prezimeMiloš Radovanović
Datum rođenja9. jul 1983. godine
Mesto rođenjaUžice
DržavaSrbija
PrebivališteUžice
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Miloš Radovanović je srpski pop-folk pevač koji je prepoznatljivost stekao učešćem u televizijskim takmičenjima „Zvezde Granda“ i „Pinkove zvezde“. Rođen je 9. jula 1983. godine u Užicu.

Kao dečak je počeo da svira harmoniku i bio je član Kulturno-umetničkog društva „Sevojno“. Kasnije je harmoniku zamenio klavijaturama, te počeo da peva i svira u restoranima i kafićima u Užicu i okolini.

Preselio se u Beograd gde je nastupao u klubovima i na splavovima. Njegovoj prepoznatljivosti je doprinelo učešće u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Ipak, veću popularnost je stekao kao jedan od finalista takmičenja „Pinkove zvezde“.

Od 2013. do 2018. godine je snimio nekoliko singlova, uključujući i duet „Zaboravi me“ sa Mirjanom Aleksić.

Detinjstvo i obrazovanje

Miloš Radovanović je rođen 1983. godine u Užicu. U rodnom gradu je završio Osnovnu školu „Andrija Đurović“ i srednju Mašinsku školu.

U ranom detinjstvu je pokazao talenat za muziku i, kako je jednom prilikom kazao, znao je da želi da se bavi pevanjem. Miloš je u trećem razredu počeo da svira harmoniku, a krenuo je i muzičku školu.

Postao je član Kulturno-umetničkog društva „Sevojno“ u kome je svirao harmoniku. Sa „Sevojnom“ je imao priliku da nastupa i da se takmiči širom Srbije.

Pored harmonike, naučio je da svira klavijature i gitaru.

Karijera

Miloš je harmoniku zamenio klavijaturama, te počeo da nastupa u restoranima i klubovima u rodnom Užicu, a potom je pevao u Čačku, Aranđelovcu, Valjevu, Ljigu i drugim gradovima. U Čačku je osnovao bend, ali se nakon nekog vremena preselio u Beograd kako bi napredovao u karijeri.

Sa dvojicom prijatelja je počeo da svira u beogradskim klubovima, a nakon što su se oni vratili u Australiju, Radovanović je nastavio da nastupa sam.

Televizijska publika je imala priliku da ga upozna kao jednog od takmičara u popularnom televizijskom šou „Zvezde Granda[1]“.

Usledila je saradnja sa koleginicom Mirjanom Aleksić, još jednom takmičarkom „Zvezda Granda“. U aprilu 2013. godine su snimili pesmu „Zaboravi me“ na kojoj su sarađivali sa Lejlom Adilović i Peđom Blizancem. Osim toga, snimili su i spot koji je Mirjana objavila na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu.

Pesma se našla na albumu „Zlatna kolekcija novih hitova“ koju je Produkcijska kuća „Grand“ objavila u maju 2013. godine.

Diskografska kuća „HD Corleone“ je u novembru iste godine objavila njegov singl „Kad te ljubav dotakne“. Na ovoj baladi je sarađivao sa Dušanom Bačićem, Bojanom Dragojević i Irinom Kruškom. Otpevao ju je u pratnji benda Randevu.

Radovanović je snimio i spot, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, publici se njegova pesma veoma dopala.

Miloš se 2014. godine takmičio u muzičkom šou „Pinkove zvezde“. Oduševio je žiri izvođenjem pesme „Pukni zoro“ iz filma i serije „Montevideo, Bog te video“. Premda je pokazao veliki talenat, postao je prepoznatljiv upravo po ovoj interpretaciji. Stigao je do super finala, ali mu je pobeda ipak izmakla.

Uprkos tome, njegova karijera je krenula uzlaznom putanjom, jer su ponude za nastupe postale sve učestalije.

Sledeće godine je objavio singl „Vidi me sad“ koji se našao na kompilacijskom CD „City The Best Of 2015/16“ u izdanju „City Records-a“. Nešto kasnije je ovu numeru izveo na Festivalu „Podrinjski zvuci“.

U februaru 2017. godine je objavio singl „Pokucaj na vrata“ na kome je sarađivao sa Milošem Vuksanovićem iz Leksington benda. Za aranžman je bio zadužen Marko Cvetković, a za miks i master Saša Dinić i Cvetković. Miloš je objavio i spot koji je na „JuTjubu“ za pet i po godina „zaradio“ preko milion pregleda.

Numeru „Pukni zoro“ je otpevao i za potrebe projekta „Najlepše narodne pesme“ koju je pokrenula Radio Televizija Srbije (RTS).

Radovanović je u junu 2018. godine na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu objavio singl „Blef“ koji je sam komponovao na tekst Sanje Krstić.

Početkom 2019. godine je objavio singl „Prvi sneg“. Reč je o pesmi čiji su autori Mirjana Dević, Joca Savić i Predrag Pešić. Numeru je pratio i video spot koji je od januara 2018. do avgusta 2022. godine „zaradio“ oko 2.8 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Miloš Radovanović je u dosadašnjoj karijeri imao priliku da sarađuje sa mnogim kolegama. Otpevao je jedan deo numere „La Miami“ koju je Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan objavio polovinom 2018. godine, a koja je postala veliki hit, čemu svedoči i skoro 140 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Osim toga, pevao je prateće vokale u pesmi „Voli me“ koju su grupa Ministarke i Lapsus bend objavili u martu 2019. godine.

Komponovao je muziku za pesmu „Lomiš me“ koju je Seka Aleksić predstavila krajem septembra 2021. godine. Miloš je sarađivao i sa Indirom Aradinović Indi (Indy) na pesmi Mafijaš iz 2022. godine.

Sa Mladenom Jakovljevićem (Djomla KS) je u proleće 2021. godine snimio pesmu „Ubrzanje“ za potrebe druge sezone serije „Južni vetar“.

Redovno nastupa sa bendom Randevu, a na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu objavljuje tzv. kavere popularnih pesama i snimke sa svirki.

Privatni život

Miloš Radovanović je rođen 1983. godine u Užicu. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu, počeo da svira harmoniku, bio član KUD-a, te prvi put zapevao i zasvirao u kafani. Neko vreme je zbog posla živeo u Čačku, a potom se preselio u Beograd.

U braku je sa Vericom sa kojom je 2015. godine dobio ćerku Janu. U jednom intervjuu je kazao da mu je upravo supruga bila najveća podrška u karijeri „Pinkovim zvezdama“, te kazao da joj se divi jer je i u devetom mesecu trudnoće redovno išla na posao[2].

Nešto kasnije su dobili i sina, a pevač se jednom prilikom pohvalio da je promenio mnogo pelena[3].

Pre braka sa Vericom Miloš je godinu i po dana u vezi sa koleginicom Milenom Ćeranić. Uprkos raskidu, ostali su u dobrim odnosima. Čak su često i nastupali zajedno.

Singlovi

  • 2013. Zaboravi me (ft. Mirjana Aleksic & Randezvous)
  • 2013. Kad te ljubav dotakne
  • 2015. Vidi me sad
  • 2017. Pokucaj na vrata
  • 2018. Blef
  • 2018. Prvi sneg
  • 2021. Ubrzanje (ft. Djomla KS)

Reference

Miloš Radovanović na društvenim mrežama

FacebookMiloš @ Facebook