Paola Valić Bekić

Kratke informacije

Ime i prezimePaola Valić Bekić
Datum rođenja1982.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka, pevačica
ŽanrPop

Biografija

Paola Valić Bekić je hrvatska pop pevačica, blogerka, radijska i televizijska voditeljka. Rođena je 1982. godine u Zagrebu. Široj javnosti je postala poznata 2003. godine nakon učešća u muzičkom takmičenju „Story Supernova Music Talents“ kada je svojim talentom i pevačkim umećem oduševila publiku i žiri.

Posle završetka takmičenja Paola je snimila dve pesme i dva puta zaredom učestvovala na Hrvatskom radijskom festivalu, ali je njen muzički uspon naglo prekinut zbog zavisnosti o opojnim drogama. Iz istog razloga je prekinula studije i zapostavila karijeru, pa se nakon odvikavanja povukla iz javnosti. U aprilu 2014. godine pokrenula je vlastiti blog „Paoline priče“ u kome je prvi put iskreno progovorila o svemu što joj se dešavalo tih burnih godina. Kako sama kaže blog je pokrenula kako bi pomogla ljudima koji imaju iste probleme kao i ona.

U julu 2017. godine je počela da radi kao voditeljka na radiju „Laganini“, a sledeće godine prihvatila poziv Nove TV za audiciju za emisiju „Tvoje lice zvuči poznato“. Učešće u ovom šou humanitarnog karaktera vratilo je Paolu na televizijske ekrane. Priznala je da godinama nije pevala, te da je bila odustala od pevačke karijere, ali joj je ovaj projekat naterao da još jednom razmisli o tome da nastavi da se bavi muzikom.

Detinjstvo i obrazovanje

Paola Valić je rođena 1982. godine u Zagrebu. Njena majka je poznata hrvatska novinarka Jasna Ulaga Valić, dugogodišnja urednica na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT). Paola je u rodnom gradu završila osnovnu školu i zagrebačku III gimnaziju. Godine 2003. je upisala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, ali je zbog pevačke karijere prekinula studije.

Na fakultet se ponovo vratila 2011. godine, a pet godina kasnije je magistrirala.

Karijera

Paola Valić se pevanjem i glumom bavila od malih nogu. Bila je član Gradskog pozorišta „Žar ptice“ i Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM). Snimila je više od pedeset radio-drama. Godine 2002. je na Korčulanskom festivalu premijerno predstavila pesmu „Najbolji“ koju je pratio atraktivan spot.

Sa 19 godina se prijavila za učešće u muzičkom rijaliti šou „Story Supernova Music Talents“, prvom takve vrste u Hrvatskoj. Oduševila je tadašnji žiri i publiku raskošnim glasom i izuzetnim talentom.

Ovo muzičko takmičenje bilo je dobra odskočna daska za uspešnu karijeru, snimila je nekoliko pesama, među kojima je najpoznatija bila „Volim te“ („Ja u ljubav vjerujem“). S tom pesmom je 2003. godine nastupila na Hrvatskom radijskom festivalu.

Zbog nagle popularnosti, ali i veze sa Krešom Jengićem, učesnikom rijalitija „Big Brother“, Paola je bila česta meta hrvatskih medija. Njihov odnos je bio veoma turbulentan, ali su početkom 2006. godine počeli da žive zajedno. Zbog incidenta koji se jedne noći desio u njihovom stanu majka ju je odvezla u bolnicu. Tada je i zvanično potvrđeno da je Paola zavisna od opojnih droga. Nakon lečenja kod doktora Slavka Sakomana, pevačica je nastavila da se leči u ženskoj komuni „Susret“ na ostrvu Čiovo.

Godine 2009. se vratila u Zagreb, ali nije nastavila karijeru nego se potpuno povukla iz javnog života. Godinu dana kasnije se udala, a nakon dve godine rodila sina Benjamina. Tek 2014. godine počela je da uređuje vlastiti blog na kome je pisala o svojim iskustvima u paklu droge, kako bi pomogla ljudima koji se bore sa istim problemima.

U julu 2017. godine zaposlila se kao voditeljka na radiju „Laganini“, a hrvatska javnost prisetila se davno ugašene muzičke zvezde. Nakon toga ju je Nova TV pozvala na audiciju za emisiju „Tvoje lice zvuči poznato“ pa je zajedno sa kolegama voditeljima, pevačima i glumcima imitirala domaće i svetske zvezde i sav novac poklanjala u humanitarne svrhe. Oduševila je žiri i publiku svojim interpretacijama i imitacijama Tine Tarner (Tina Turner), Sije (Sia Kate Isobelle Furler), Željka Bebeka i mnogih drugih.

Posle toga je javno priznala da je imala veliku tremu jer se nakon mnogo godina ponovo suočila sa binom i svetlima reflektora, te odlučila da ipak razmisli o nastavku pevačke karijere.

Privatni život

Paola Valić je rođena 1982. godine u Zagrebu, gde je završila osnovnu i srednju školu, a nešto kasnije i magistrirala novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Njena majka Jasna Ulaga Valić je hrvatska novinarka i urednica na HRT-u. Paola ima 14 godina mlađeg brata i 22 godine mlađu sestru.

Kao dete je mnogo volela glumu pa je snimila desetine radio-drama, te glumila u dečjim pozorištima. Emisija „Story Supernova Music Talents“ bila je odskočna daska za pevačku karijeru, ali ju je borba sa zavisnošću i buran privatni život odveo u nekom drugom smeru. Naime, započela je vezu sa Krešom Jengićem iz Zaprešića. Krešo je postao poznat hrvatskoj javnosti kao jedan od učesnika prve sezone rijaliti programa „Big Brother“. Nakon tri nedelje provedene u izolovanoj kući prepunoj kamera, odlučio je da preskoči ogradu i da „pobegne“ iz rijalitija.

Njihova veza bila je prilično burna. Dve mlade rijaliti zvezde punile su novinske stupce raznim skandalima, a hrvatska javnost često ih je optuživala za konzumaciju opojnih droga. Ipak, odlučili su da 2006. godine počnu da žive zajedno, a nakon jedne turbulentne večeri u njihovom stanu morala je da dođe i policijska patrola. Tada je Paolina majka Jasna odlučila da svoju ćerku skloni od Kreše jer je tvrdila da loše utiče na nju.

Prvo je, navodno zbog bolova u stomaku, primljena u Kliničko-bolnički centar Sestara milosrdnica u Zagrebu, a nakon toga ju je lečio poznati doktor Slavko Sakoman. Paola je početkom 2008. godine lečenje nastavila u komuni na ostrvu Čiovo, gde je imala ograničen pristup televiziji, mobilnom telefonu i cigaretama. Sledeće godine se vratila u hrvatsku prestonicu, ali nije nastavila muzičku karijeru.

Godine 2010. se udala za dugogodišnjeg prijatelja, a naredne godine se vratila na fakultet. Godine 2012. je rodila sina Benjamina i potpuno se posvetila porodici i planu da diplomira. Magistrirala je novinarstvo 2016. godine i živi u na porodičnom imanju u okolini Zagreba. Na pitanje novinara da li joj nedostaje centar i da li bi se vratila u grad, Paola je jednom prilikom rekla da joj je bilo teško da se navikne da živi van grada, ali da je tu pronašla svoj mir i da ne planira da se seli.

Kako sama kaže uživa veliku podršku supruga i cele familije, a u slobodno vreme čita, pleše i vežba. Jednom prilikom je izjavila da joj, uprkos uvreženom mišljenju, majka nije pomogla da se zaposli kao radio voditeljka niti da pokrene svoj blog, te da je sve dobro što je u životu postigla, učinila svojim trudom i radom. To se prvenstveno odnosi na blog „Paoline priče“ na kome skoro svakodnevno objavljuje tekstove sa raznim akutelnim temama.

Paola ističe da su loši dani iza nje, te da prošlost treba svakog da nauči nečem novom. Na svom blogu navodi da je upravo njena životna priča dokaz da se sve može promeniti i da iz najgorih stanja ima izlaza.

Paola Valić Bekić na društvenim mrežama

FacebookPaola @ Facebook
InstagramPaola @ Instagram
TwitterPaola @ Twitter