Danica Andonov

Kratke informacije

Ime i prezimeDanica Andonov
Datum rođenja1982.
Mesto rođenjaKragujevac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeBivša manekenka, model

Biografija

Danica Andonov, rođena Prvulović je srpska bivša manekenka, model i voditeljka, te supruga pokojnog repera Dalibora Andonova Grua sa kojim ima dvoje dece, sinove Vuka i Relju. Rođena je 1982. godine u Kragujevcu. Živi i radi u Beogradu.

Domaća javnost ju je upoznala ranih devedesetih godina 20. veka. Bila je model kompanije „Miss Yu“, nosila je revije, snimala kampanje i reklame, a trebalo je i da prisustvuje izboru za Mis sveta. Međutim, okolnosti su je sprečile u tome.

Danica je karijeru okončala u 25. godini. Jednom prilikom je kazala da se povukla u momentu kada se zasitila modne scene. Osim toga, razlog za povlačenje bila je i porodica.

Karijera i privatni život

Danica Prvulović je rođena i odrasla u Kragujevcu. Vrlo rano je uplovila u svet mode. Kao model agencije „Miss You“ imala je priliku da sarađuje sa brojnim dizajnerima, fotografima, urednicima modnih časopisa i slično. U nekom momentu joj se ukazala prilika da nastupi na izboru za Mis sveta, međutim, to se ipak nije dogodio.

U fokus interesovanja šire javnosti dospela je 1999. godine kada je objavljeno da je u vezi sa reperom Daliborom Andornovim Gruom. U tom momentu on je bio jedan od najpoznatijih muzičara na Balkanu. Punio je klubove i sale u kojima je nastupao, a njegovi albumi su imali velike tiraže.

Muzičar je jednom prilikom ispričao da se sa Danicom upoznao u jednom beogradskom klubu. Primetio ju je, ali je tek tokom sledećeg druženja shvatio da mu se dopada. Kako je kazao, nije mu bilo lako da je osvoji, međutim, trudio se da zaradi Daničine simpatije.

Kako je manekenka u to vreme živela i radila na relaciji Kragujevac – Beograd, a Gru u srpskoj prestonici, reper ju je pozvao da žive zajedno. Priznao je da je morao nekoliko puta da dođe u Kragujevac kako bi razgovarao sa njenim roditeljima i kako bi oni prihvatili odluku o zajedničkom životu.

Tokom 2005. i 2006. godine par je boravio u Egiptu, a reper je shvatio da želi da mu Danica postane supruga. Zato ju je jednog jutra zaprosio i ona je pristala da se uda za njega.

Venčali su se u oktobru 2006. godine u Hramu Preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu. Slavlje sa rodbinom, prijateljima i kolegama su nastavili u jednom beogradskom restoranu. Kako je Gru u jednom intervjuu kazao, zbog njegovih profesionalnih obaveza i Daničine trudnoće odlučili su da ne idu na medeni mesec posle svadbe.

Danica je u februaru 2007. godine rodila dečaka kome su dali ime Vuk. Tri godine kasnije na svet je došao Relja. Reper je jednom prilikom priznao da su planirali drugo dete, te da bi prema Vuku bilo surovo da je situacija drugačija, jer ne bi želeli da bude jedinac.

Posle rođenja dece Danica se potpuno posvetila porodici. Jedno vreme je radila kao voditeljka jutarnjeg programa i vremenske prognoze, a povremeno snimala reklame. Gru je kazao da je ona žrtvovala svoju karijeru zbog njegovog posla, ali i njihove dece.

Od tada se retko pojavljivala u javnosti. Ipak, o njenom braku sa reperom se često pisalo zato što su ga fotografi tabloida neretko „hvatali“ u društvu lepih žena.

Dok je boravio u rijaliti šou programu „Veliki Brat“ zbližio se sa jednom od učesnica. Na pitanje novinara da li će njegova bliskost sa Tijanom Stajšić uticati na njihov brak, Danica je kazala da je to nemoguće i da joj imponuje što je njen suprug u društvu lepih žena.

Skoro svaki put kada bi se reper pojavio u javnosti, tabloidi bi nagađali o tome da li vara suprugu i da li je njihov brak u krizi. Danica se nije oglašavala po tom pitanju, a samo je jednom prokomentarisala kako veruje svom suprugu.

Porodici Andonov, Danici i njenim sinovima život se promenio 9. septembra 2019. godine. Naime, reper je poginuo tokom kajtinga na reci Dunav. Vetar ga je udario nekoliko puta o vodenu površinu, a šipka njegovog zmaja ga je pogodila u glavu te je izbio svest. Kada su ga izvukli iz vode, lekar hitne pomoći mogao je samo da konstatuje smrt.

Danica je  navodno za tu vest saznala od prijateljice koja ju je nazvala i pitala zašto novinari izmišljaju da je Dalibor mrtav. Dečacima je školski psiholog saopštio šta se dogodilo.

U beogradskom Domu omladine je 11. septembra 2019. godine održana komemoracija na kojoj su se od repera oprostile brojne kolege, prijatelji i poznanici. Sahranjen je sledećeg dana na groblju Orlovača.

Bivša manekenka se nije oglašavala u javnosti. Samo je na društvenim mrežama u januaru 2020. godine objavila njihovu zajedničku fotografiju ispod koje je napisala „Nisu samo loša sećanja ono što nas rastuži. Nekada su to i najlepša sećanja za koje znaš da se nikada neće ponoviti… 4. mesec[1]“.

U januaru 2020. godine je prisustvovala dodeli regionalnih muzičkih nagrada MAC („Music Awards Ceremony“) na kojoj je grupa muzičara, uključujući Tijanu Dapčević i Ivanu Peters izvela Gruovu pesme „Biću tu“, „Srce“ i druge.

Reference

[1]https://www.hellomagazin.rs/celebrity-news/vesti/26080/danica-andonov-rastuze-nas-i-najlepsa-secanja-za-koja-znas-da-se-nikada-nece-ponoviti

Danica Andonov na društvenim mrežama

FacebookDanica @ Facebook
InstagramDanica @ Instagram