Šaban Šaulić

Kratke informacije

Ime i prezimeŠaban Šaulić
Datum rođenja6. Septembar 1951.
Mesto rođenjaŠabac
Datum smrti17. februar 2019.
Mesto smrtiBilefeld (Nemačka)
DržavaSrbija
ZanimanjePevač
ŽanrFolk, Turbo-folk

Biografija

Šaban Šaulić je bio jedan od najpopularnijih srpskih pevača narodne i folk muzike zbog čega ga publika smatra kraljem ovog žanra. Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu, a preminuo 17. februara 2019. godine u Bilefeldu u Nemačkoj (saobraćajna nesreća). Veliki deo detinjstva je proveo u Bijeljini odakle je njegova majka, Ilduza Demirović, od koje je nasledio glas.

Rani život

Šaban i njegova starija sestra su živeli veoma skromno jer roditelji nisu imali stalne prihode. Otac je prodavao lutriju, a majka igračke. Pevača je pazila sestra čija je obaveza bila i da vodi računa o domaćinstvu.

Pored muzike, Šaban je bio veoma talentovan za sport. Trenirao je fudbal u Poletu i Mačvi, a imao je poziv da pređe u bugarski klub Levski. Rado se priseća anegdote sa romske svadbe u Parizu na kojoj je pevao, a vezana je za ovaj sport. Tom prilikom je video dečaka od 13 godina kako šutira loptu pa su počeli zajedno da igraju. Nakon sat vremena odela su im bila zelena od trave, a majka je pozvala dečaka da ide po mladu jer je on bio mladoženja.

Trenirao je i boks pa je bio siguran da će postati fudbaler ili bokser. Međutim, stric Alija je smatrao da više novca može da zaradi kao muzičar. Jednom ga je pozvao da peva u kafani u kojoj se provodio sa društvom. Pošto ga je Šaban smatrao velikim autoritetom, nije se usudio da ga odbije. Otpevao je pesmu „Jablani se povijaju“ i napunio kafanu. Nastavio je tu da peva i da dolazi sa drugovima na koktele.

Karijera

U kafani gdje je redovno pevao ga je čuo Veroljub Jovanović, prva violina u orkestru Budimira-Buce Jovanovića. Odveo ga je kod poznatog harmonikaša i kompozitora koji je prepoznao Šabanov talenat i počeo je da ga uči pevanju. 1969. godine Buca mu je uradio prvu pesmu „Dajte mi utjehu“ koja je vrlo brzo postala veliki hit. Otpevao ju je na ijekavici pošto je ona bila moderna u tom periodu. Za PGP RTS je izdao prvu singlicu sa još tri pesme: „Zasviraj mi, Cigo, tužnu pjesmu“, „Ne plači, srce“ i „U kafani ja usamljen“.

Sa 18 godina se preselio u Beograd što mu je, kao detetu iz provincije, teško palo. Ljudi su čuli za njega, ali niko nije znao kako izgleda. Bio je stidljiv i povučen, a devojkama se retko udvarao.

1970. godine je objavio dve singlice, prvu sa pesmama: „Pitaju me zašto tugujem“ i „Nek’ sutra dođe kraj“ sa kojom je nastupao na Ilidži, i drugu sa pesmama: „Zbog neverstva jedne žene“, „Tvoj mio glas“, „Nikad joj oprostiti neću“ i „Nema je, drugovi, nema“.

1971. godine je snimio pesme: „Što me mučiš, prokleti živote“ i „Sada je svemu kraj“ koju je premijerno izveo na Ilidži.

1972. godine je prvo izašla singlica sa pesmama: “ Sjećam se te žene“, „Ljubav naša prošlosti pripada“, „Ja plaćam ljubavi danak“ i „Dok mogu očima da gledam“. Zatim je objavio prvi album pod nazivom „Bio sam pijanac“ na kome su se, pored pesama sa singlica, našle: „Bio sam pijanac“, „Nisi došla kad sam te zvao“, „Zašto se ljubav za ljubav ne vraća“ i „Zvao sam te, sunce moje“.

1973. godine je objavio pesme: „Ne pitaj me kako mi je, druže“, „Svadba neće biti“, „Ovde su svirali tiho“, „Ne čekaj, majko, sina“, „Tužno vetri gorom viju“ i „Dva oka njena“ sa kojom je učestvovao na Beogradskom saboru.

1974. godine su izašle pesme: “ Duša me boli, draga“, „Udaše te tvoji“, „Nemoj, draga“, „Volim te ja“, „Kako si, majko, kako si, oče“, „Kako, majko, da ti kažem“, „Ilda i Ahmet“ i „Neka se pjeva“.

1975. godine je na Hit paradi izveo pesmu „Na stolu pismo od majke“ i „Ti si sada srećna“ na Jugoslovenskom festivalu Pariz. Sa ansamblom Bokija Miloševića je, pored ovih, snimio pesme: „Voleo sam tvoje plave oči“, „Verovah ti“, „Ti motiku, a ja plug“ i „Gore pisma, svedoci ljubavi“.

Iste godine je upoznao buduću suprugu Gordanu kojom se oženio nakon veze od četiri meseca. Tada je uveliko bio popularan i imao je više samopouzdanja pa se nije plašio da joj priđe.

Sa Bucom Jovanovićem je sarađivao do 1976. godine, a posle toga Šaban počinje sam da piše svoje pesme. Te godine je nastupio na Hit paradi sa pesmom „Uvenuće narcis beli“ na koju je publika odlično reagovala. Pored nje, sa ansamblom Branimira Đokića izlaze: „Zbog nje sam ostavio majku“, „Nije on čovjek za tebe“ i „Sam za stolom jedan čovjek sjedi“.

1977. godine je na Hit paradi otpevao „Nemoj pogled da sakrivaš“ i pored nje objavio pesmu „Jedna lasta ne čini proleće“.

1978. godine je ponovo učestvovao na Hit paradi sa pesmom „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“. Napisao je velike hitove koji su se našli na albumu „Dođi da ostarimo zajedno“ koji je izdala produkcijska kuća PGP RTS, a oni su: „Samo mene volela si lažno“, „Zbog tebe sam postao takav“, „Lijepi dani mog djetinjstva, „Nemoj pogled da sakrivaš“.

1979. godine je na Hit paradi izveo jednu od pesama koje će obeležiti njegovu karijeru i zagarantovati mu titulu kralja, „Dva galeba bela“. Pored nje sa ansamblom Ljubiše Pavkovića snimiće: „S’ namerom dođoh u veliki grad“, „Stari kočijaš“, „Sanela“, „Moj živote, drug mi nisi bio“, „Svrati, reče čovjek“, „Danima te čekam“, „Život me vodi suđenoj ženi“, „Oprosti mi ako možeš“, „Jedna žena sreće željna“, „Ja u Šabac noćas idem“, „Sudbina je moja u rukama njenim“, „Vrati se kući, piše babo stari“, „Čovek lutalica“.

1980. godine je sa ansamblom Dragana Aleksandrića za PGP RTS izdao album „Ponovo smo na početku sreće“ sa pesmama: „Na njenom vjenčanju“, „Pruži ruku pomirenja“, „Jedna noć, jedna luda noć“, „Ja neću ništa podeljeno“, „Ponovo smo na početku sreće“, „Šta učini, sunce moje“, „Hajdemo nekud iz ovog grada“, „Hej, živote, moja reko“.

1981. godine objavljuje pesme: „Ne plači, dobri domaćine“ i „Čovek lutalica“. Sa orkestrom Mirka Kodića u izdanju Jugodiska je izašao album „Meni je s’ tobom sreća obećana“ sa pesmama: „Meni je s’ tobom sreća obećana“, „Omer i Merima“, „Nek’ te u zdravlju zatekne pismo“, „Ljubim, ljubim“, „Sneg je opet Snežana“, „Jedina moja“, „A gde smo sada“, „Zanele me oči njene“.

1982. godine je snimio album „Sve sam s’ tobom izgubio“ sa pesmama: „Sve sam s’ tobom izgubio“, „Velika je sreći cena“, „To je bila ljubav“, „Ja sam našem sinu i otac i majka“, „Dođi nam, sine, u goste“, „Svetlana“, „Lepo moje oko plavo“ i „Dve su žene ispred mene“.

1983. godine je sa ansamblom Dragana Stojkovića uradio album „Tebi ne mogu da kažem ne“ sa pesmama: „Tebi ne mogu da kažem ne“, „Odlaziš, odlaziš“, „Prevarih se, izgubih te“, „Ne plači, dušo“, „Ako me tražiš“, „Viđaš li mi staru ljubav“, „Ti nisi bila za mene“, „Tri sina junaka“

1984. godine je na MESAM-u nastupao sa pesmom „Ne plači, dušo“ koja se našla na albumu „Plave kose“ zajedno sa pesmama: „Plave kose“, „Stari druže, idemo dalje“, „Od rakije čaj“, „Svetlana“, „Miluju me tvoji prsti mali“.

1985. godine je sa Bosancem uradio album „Kafanska noć“ za Jugodisk. Na njemu se nalaze pesme: „Kafanska noć“, „Gordana“, „Vojnička pesma“, „Zašto Ibre nema među nama“, „Srećno ti bilo“, „Noćas mi se s’ tobom spava“, „Prikrašću se tebi pod prozore“, „Kraljice srca moga“, „To možeš samo ti“, „Hvala ti za ljubav“. Ceo album, a posebno pesmu „Gordana“ je posvetio supruzi od koje je u tom trenutku bio razdvojen.

Tada su se čak i razveli zbog Šabanovog načina života koji je obuhvatao lumpovanje sa društvom i nekoliko dana odsustva od kuće. Supruga mu je donela papire koje je besan i pijan potpisao, ali razvod je trajao samo 20 dana. Pevač je učinio neke ustupke, ali se nije u potpunosti odrekao loših navika i poroka koje njegov posao nosi sa sobom.

1986. godine je sa Mirkom Kordićem uradio album „Kad bi čaša znala“ na kojoj se, osim naslovne pesme, nalazi još 9 pesama: „Dođi za bolje sutra“, „Nikom te ne dam“, „Majčina pesma“, „Ti si oluja“, „Laku noć, ljubavi“, „Ti si za mene rođena“, „Još uvek sam isti“, „To je žena koju želim“, „Lovačko-ribolovačka pesma“.

Za Sarajevo Disk je snimio album „Biseri narodne muzike“ sa pesmama: “ Ah, meraka u večeri rane“, „Šta ću kući tako rano“, „Tužno vjetri gorom viju“, „Gdje ćeš biti, lijepa Kejo“, „Na đerđefu vezak veze Fata“, „Na prijestolju sjedi sultan“,“Hej Munira, gdje ti je Muharem“, „Niz polje idu, babo, sejami“, „Nigdje zore, ni bijela dana“, „Prošetali šabački trgovici“, i album „Pjesme za vašu dušu“ na kom se nalaze i pesme pokojnog pevača Tome Zdravkovića. Proglašen je za „najboljeg vokala svih vremena na našim prostorima“ što se smatra krunom njegove karijere.

1987. godine objavljuje album „Kralj boema veruje u ljubav“ sa pesmama: „Verujem u ljubav“, „Zaljubljen sam majko“ (Hej, živote umoran sam), „Svadbarska pesma“, „Živeli“, „Kralj boema“, „Bol bolujem“, „Tri bokala za tri druga“, „Marijana“, „Nema više fijakera“, „Gde je moj drug Miša“.

1988. godine su u izdanju Jugodiska izašla dva Šabanova albuma. Prvi, „Ljubav je velika tajna“, je radio sa Mirkom Kodićem i na njemu su pesme: „Avantura“, „Vreme za zaljubljene“, „Pričuvaj se, mala“, „Rođena si za mene“, „Draga moja“, „Procvetala ljubičica“, „Ljubav je velika tajna“, „Prođe život kao san“, „Bolujem ti, dušo“, „Gledaju nas zagrljene“. Na drugom je sarađivao sa orkestrom Zorana Đorđevića i nastale su pesme: „Samo za nju“, „Ti si meni i nemoć i moć“, „Kafanac“, „S’ tobom je sreća“, „Dajem ti sve“, „Dušo moja, srećo moja“, „Ljubavi, veruj mi“, „Noćna ptico, varalico“, „Lek za dušu“, „Sanjam ženu s’ mališanom“.

1989. godine je sa orkestrom Miće Nikolića snimio album „Ljubav je pesma i mnogo više“ na kome se nalazi 10 pesama: „Hajde, srećo moja“, „Ljubav je pesma i mnogo više“, „Marina“, „Ljubavi, vrati se“, „Voleo sam samo tebe“, „Izdrži moj bol“, „Hej, Jano, Jano“, „Otišla si, tugo moja“, „Pijem i pevam“, „Zauvek srećni bili“.

1990. godine je učestvovao na MESAM-u sa pesmom „Eh, što nisam lančić mali“. U izdanju Diskosa je izašao Šabanov album “ Pomozi mi, druže, pomozi mi, brate“ na kome su, osim naslovne, i pesme: „Sine“, „Prestaću da verujem u ljubav“, „Hej, ljubavi nesebična“, „Golubica“, „Eh, što nisam lančić mali“, „Dve duše“, „Zašto nismo zajedno“, „Lelo, đavole“, „Bolestan sam, a nije mi ništa“.

Za Jugodisk objavljuje album „Ljubavna“ sa pesmama: „Ljubavi, vrati se“, „Prikrašću se tebi pod prozore“, „Odlaziš, odlaziš“, „Tebi ne mogu da kažem ne“, „Rođena si za mene“, „Pijem i pevam“, „Bolujem ti, dušo“, „Otišla si, tugo moja“.

1992. godine je sa orkestrom Miće Nikolića uradio album „Anđeoska vrata“ sa pesmama: „Opasna si kao kobra“, „Nema smrti od sudnjega dana“, „Znam ti bolnu tačku“, „Da je tu“, „Anđeoska vrata“, „I prosio bi s’ njom“, „Pesmo moja nepevana“, „Čija li je ono mala“.

1994. godine je objavio album „Ljubavna drama“ sa pesmama: „Ljubav nije dug“, „Hajde, mala, da pravimo lom“, „Moja nevero“, „U nadanju živi se i mre“, „Pijem, a nisam pijanica“, „Ljubavna drama“, „Ne čekaj skitnicu“, „Srno moja“, „Ruža nebeska“, „Nema sela bez seljaka“, „Privlačiš me“ i „Majko, sve ti opraštam“ čiji se tekst i spot smatra jednom od najdirljivijih pesama zbog koje bi i kamen zaplakao.

1995. godine je u izdanju produkcijske kuće ZAM izašao album „Volim da te volim“ sa pesmama: „Devojčice moja“, „Hocu s’ tobom parče raja“, „Ljubavno ludilo“, „Volim da volim“, „Ko je taj“, „O njoj se priča svašta“, „Takav je Kole“, „Tvoja jakna“, „Ja nisam anđeo“, „Volim te više od sebe“.

1996. godine je snimio album „Tebi koja si otišla“ sa pesmama: „Tebi, koja si otišla“, „Ona voli život“, „Kada tebe nema“, „Jednu noć si drugom dala“, „Lj od ljbubavi“, „Ne gledaj u meni pijanca i slabića“, „Anka“, „Eh, da nije san“, „Kolovođa đavo“.

1997. godine je objavio album „Ljubav je slatka robija“ na kome se, osim naslovne pesme, nalaze: „Sve mi uzmi, dušu nemoj“, „Dado moja, Dado“, „Princ na konju belom“, „Kradljivac“, „Hajde, moja vilo“, „Uzbudi me“, „Nikad robom“, „Ako si more, biću ti brod“.

1998. godine je za ZAM izdao album „Tebe da zaboravim“ sa istoimenom pesmom koja je postala veliki hit. Na njemu se nalazi još 7 pesama: „Srce je moje tvrđava“, „Da nemaš drugog“, „Odem, ti me vratiš“, „Kume, brate“, „Njeno veličanstvo žena“, „Kazni, Bože, jednu ženu“, „Nestali su dani sreće“.

1999. godine je za Halix records izašao album „Za novi milenijum“ sa pesmama: „Bojana“, „Verov’o sam tebi“, „Voleo sam te“, „Idi, idi“, „Dva dana se svađamo“, „Lubav, samo ljubav“, „Raj Božiji“, „Maro, dušo“.

2001. godine je počeo saradnju sa Grand produkcijom za koju je izdao album „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“ sa pesmama: „Eno, eno“, „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“, „Neobična kao ti“, „Elena“, „Samo neka Ćira svira“, „Moja malena“, „Pati, veni k’o svi ostavljeni“, „Sejo moja“, „Srce si mi ukrala“, „Ana“.

2002. godine je za istu produkcijsku kuću objavio album „Kralj i sluga“ na kome se nalaze pesme: „Kralj i sluga“, „Gde ste, braćo pijanci“, „Daj mi, Bože“, „Moja maljanka“, „Ti me varaš najbolje“, „Mogu da te kunu“, „Ona mi je svo bogastvo“, „Lepotica, sirotica“.

2004. godine je sa orkestrom Miće Nikolića uradio album „Šadrvani“ sa pesmama: „Slaži da voliš me“, „Šadrvani“, „Ima pravde, ima Boga“, „Čekanje me razbolelo“, „Sa mnom spavaš, njega sanjaš“, „Žena bez grehova“, „Nebeski sudija“, „Ciganka pesmu pevala“.

2005. godine je objavio album „Telo uz telo“ na kome se, osim te pesme, nalazi još 7: „Mala“, „Ako imam pravo“, „Sve na svoje“, „Virus“, „Zemljo moja“, „Kofer sam spremio“, „Volim s’ društvom da popijem“.

2006. godine obnavlja saradnju sa PGP RTS-om i sa orkestrom Darka Markovića snima album „Bogati siromah“ na kome su pesme: “ Bogati siromah“, „Snosti“, „Ide Mile“, „Daleko je Sunce“, „Cveta“, „Zavičajna pesma“, „Ajd’ idemo, Rado“, „Koliko je širom sveta“. Učestvovao je na Grandovom festivalu sa pesmom „Tajna želja“.

2008. godine je za Mega Sound izašao album “ Milicu Stojan voleo“ sa pesmama: „Milicu Stojan voleo“, „Znam ja, zna Novi Sad“, „Prolete mladost“, „Što dalje od mene“, „Šešir“, „Mihajlo“, „Tebi Rada, meni Šeherzada, „Život te naučio“, „Ma, ko si ti“.

2010. godine je objavio singl „Spasi me“, a 2013. godine singl „Žal“ koji se smatra jednom od najkvalitetnijih narodnih pesama koje su snimljene u poslednje vreme.

25. novembra 2011. godine Šaban je održao prvi solistički koncert u Beogradu. Dvorana Centra Sava je bila prepuna i pevač je bio na visini zadatka. Tri godine kasnije je sa kolegama Anom Bekutom i Harisom Džinovićem napravio folk žurku u prepunoj Areni.

Ne libi se da traži savete, ali i da ih daje mlađim kolegama što i radi u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ u kojem je član žirija.

U svojoj karijeri je snimio veliki broj dueta sa kolegama i to su:

– „Lek za dušu“ i „Lanac“ sa Zlatom Petrović;

– „Kako ti je, kako živiš“ i „Šta ja nemam to što ona ima“ sa Zoricom Brunclik;

– „Nisam više tvoja“, „Blagujno dejce“, „Hej, Srbija“ i „Šmeker“ sa Snežanom Đurišić;

– „Ljubav nema pravila“ sa Hasanom Dudićem i Ljiljanom;

– „Veruj mi“ sa Milenom Plavšić;

– „Sukob generacija“ sa Emirom;

– „Krila slomljena“ sa Gordanom Jovanović;

– „Zadnju suzu isplakaću“ sa Ljubom Aličićem;

– „Budi iskren“ sa Stojankom Stefanović;

– „Ljubavno ludilo“ sa Moranom;

– „Tebi Rada, meni Šeherzada“ sa Sašom Matićem;

– „Lutao si dosta“ sa Vericom Šerifović;

– „Ćira sintisajzer“ sa Zlatom Petrović i Jašarom Ahmedovskim;

– „O Ilda“ sa ćerkom Ildom Šaulić;

– „Ti si lek za moju dušu“ sa Radom Manojlović;

– „Crveno sunce“ sa Anom Bekutom.

Privatni život

Sa Suprugom Gordanom ima troje dece, dve ćerke Ildu i Sanelu i sina Mihajla. Ilda je, iako se Šaban u početku protivio, krenula njegovim putem i postala poznata pevačica. Sin Mihajlo je u vezi sa Draganom Džajić, ćerkom bivšeg Zvezdinog fudbalera Dragana Džajića. Ćerka Sanela je udata za bivšeg Partizanovog fudbalera, Zorana Batu Mirkovića, pa je Šaban dobio prvog unuka Luku. Takođe, ima i vanbračnog sina Roberta koga je priznao i plaćao mu je alimentaciju do 18. godine. Mediji tvrde da on jako teško živi u Zrenjaninu i da nema novca za osnovne potrepštine.

Šaban smatra da je njegova supruga ponela najveći deo tereta oko vaspitanja njihove dece jer je on često bio odsutan. Ponosan je što ih je izvela na pravi put i što su postali dobri ljudi.

Često je menjao mesto boravka jer je supruga volela da se seli. Kada su im deca bila mala, kupovali su velike kuće sa dvorištima, ali pošto su oni porasli, mir su pronašli u stanu. Šaban rado prepričava anegdotu koja mu se dogodila posle jednog nastupa kada je na aerodromu zaustavio taksi da ga vozi kući. Taksista ga je pitao za adresu, ali on nije mogao da se seti u kojoj kući trenutno živi.

Na estradi je stekao brojne prijatelje, a kuma mu je pevačica Zorica Brunclik. Dugo se družio sa Miroslavom Ilićem, ali nakon agresije koju je NATO izvršio nad Srbijom, njihovo prijateljstvo se prekinulo. Miroslav je javno prozivao Šabana i sve pevače koji su u tom periodu bili van zemlje. Mediji su pisali da se posvađao sa dugogodišnjom prijateljicom Anom Bekutom, a da se pomirio sa Hasanom Dudićem.

Njegov lik se pojavio u animiranom filmu „Džet-set“ koji predstavlja parodiju na Grand produkciju i političku situaciju u zemlji.

Pored mnogobrojnih uspeha, u karijeri je doživeo i neprijatnosti, a najgora se dogodila u Beču. Tada ga je grupa mladića prebila i da je u bolnicu stigao samo pola sata kasnije, bio bi mrtav. Takođe, suočavao se sa bahatim ponašanjem pojedinaca koji smatraju da svakoga mogu da kupe novcem.

Do 2002. godine je nosio periku, ali nakon toga je promenio imidž koji je prezentovao zajedno sa novim albumom.

Zbog stresa koji prati njegov posao, najviše voli da se osami u kućici u Krčedinu i da peca. Na taj način puni baterije za naporne nastupe koje ima po svetu po kome se, iako ne zna strane jezike, odlično snalazi. Obišao je skoro sve zemlje po nekoliko puta, ali neispunjena želja mu je da poseti Moskvu i da peca na ruskim rekama. Suvenir koji donosi sa svakog putovanja je staklena kugla sa snežnim gradom.

U prošlosti je bio u vezi sa koleginicom Snežanom Đurišić, ali to se desilo pre njihovih brakova. Često se pojavljuje u tabloidima zbog navodne veze sa 38 godina mlađom pevačicom, Ivonom Negovanović Cucom. Ona je učestvovala na takmičenju „Pinkove zvezde“, a na domalom prstu desne ruke je imala tetovažu sa natpisom Šaban što je pojačalo spekulacije o njihovom odnosu. Iako je pevač demantovao da su zajedno, postoje brojni snimci koji dokazuju suprotno.

Šaban je priznao da ne zna note, niti svira instrumente, već svoju muziku snima na kasetofonu i tako koriguje samoga sebe dok mu reči izlaze iz duše. Važi za jednog od najuspešnijih pevača današnjice koji je svoju karijeru izgradio zahvaljujući dobrom glasu, talentu, kvalitetnim pesmama, radom i velikom upornošću. Jedan je od pevača sa najvećim brojem prodatih ploča na teritoriji bivše Jugoslavije.

Smrt

17. februara 2019. godine, rano ujutro, Šaban Šaulić je izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Naime, nakon održanog koncerta u Bilefeldu u Nemačkoj, rano ujutro na putu Bilefeld – Gutersloh, pijani vozač bez dozvole je u Mazdi 6 udario otpozadi u vozilo Seat u kojem su se Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Boban Stojadinović. Vozač Seata izgubio je kontrolu i završio u bankini, pri čemu svi bivaju teško povređeni, a tokom dana kasnije Šaban Šaulić ne uspeva da preživi zadobijene povrede. Dan kasnije od zadobijenih povreda preminuo je i Mirsad Kerić.

Šaban Šaulić je sahranjen 22. februara 2019. godine na Novom groblju u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana. Komemoraciji i sahrani prisustvovao je veliki broj građana, a tokom spuštanja sanduka, svirala je njegova pesma „Ne plači dušo“.

Šaban Šaulić na društvenim mrežama

InstagramŠaban @ Instagram
YoutubeŠaban @ YouTube