Vlado Georgiev

Kratke informacije

Ime i prezimeVlado Georgiev
Datum rođenja6. jun 1976.
Mesto rođenjaHerceg Novi
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač, muzičar
ŽanrPop

Biografija

Vladimir Vlado Georgiev, poznat i pod nadimkom Barba, je srpski pevač, tekstopisac, kompozitor i producent. Važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca na muzičkoj sceni. Rođen je 6. juna 1976. godine u Dubrovniku.

Odrastao je u Herceg Novom, gde je završio Srednju muzičku školu. Majka Borka i otac Dragoljub su Vladu i njegovog deset godina starijeg brata Sašu vaspitali u skladu sa tradicionalnim vrednostima. Nisu bili srećni što je Vlado odabrao muziku, već su želeli da se bavi nekim sigurnijim poslom. Pre pevanja, on je želeo da postane džez svirač. Neko vreme je svirao harmoniku, sintisajzer i klavir.

Devedesetih godina prošlog veka pevač se preselio u Beograd. Jedno vreme je živeo sa izbeglicama u hotelu Turist u Sarajevskoj ulici koji je bio jedan od najjeftinijih smeštaja u glavnom gradu. Bilo mu je veoma teško za vreme hiperinflacije jer je polovinu honorara davao za paklu cigareta. Dugo je živeo kao podstanar, a zbog nedostatka vremena, o kućnim poslovima je brinula guvernanta Seka.

Diskografija

1997. godine je otpevao duet „Draga“ sa Rođom Raičevićem koji je 2001. godine preminuo.

1998. godine je učestvovao na festivalu Sunčane Skale sa numerom „Ako ikad ostarim“.

2000. godine je snimio duet „Ne brže od života“ sa Igorem Lazićem, poznatijim kao Niggor. On je posvećem Nebojši Saveljiću, bivšem članu grupe Monteniggersi, koji je u dvadeset osmoj godine poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Podgorica – Cetinje.

2001. godine Vlado je završio prvi album koji je izdala strana muzička kuća Goraton.  Na njemu su skoro sve pesme postale hitovi, a njihovi nazivi su: „Lažljiva“, „Šta bi prijatelji moji“, „Zbogom, ljubavi“, „Put do srca tvog“, „Sama bez ljubavi“ i „Reci mi da znam“. Izjavio je da je pesmu „Reci mi da znam“ posvetio devojci koja ga je prevarila sa drugom devojkom, a spekuliše se da mu je inspiracija za numeru „Lažljiva“ bila pevačica Nataša Bekvalac sa kojom je ranije bio u vezi. Za razliku od njih, „Šta bi prijatelji moji“ nije autobiografska pesma, već govori o Vladovom prijatelju i njegovoj supruzi.

2003. godine je snimio drugi CD „Žena bez imena“. Ponovo je sarađivao sa muzičkom kućom Goraton, a osim naslovne numere, izdvojile su se: „Anđele“, „Jedina“, „Nisam kao on“, „Mi nismo mi“ i „Živim da te nađem“.

2005. godine pevač je objavio maksi singl „Nisam ljubomoran“ u izdanju VG Art studia.

2007. godine je njegov muzički studio Barba objavio maksi singl „Do svitanja“. Kao gosti pojavljuju se gitarista Dominik Miler i bubnjar Vini Kolajuta, a prateće vokale peva hor pod vođstvom Denisa Montgomerija III.

2009. godine je izašao singl „Hej, ti“ za koji je snimio spot.

2011. i 2012. godine je bio jedan od članova žirija muzičkog takmičenja „Prvi glas Srbije“.

2013. godine je završio treći CD pod nazivom „Daljina“. Najpopularnije pesme su: „Djevojka za dva minuta“, „Živim sad“, „Iskreno“ i „Ako mi loše krene“.

2015. godine je, sa Anom Kokić i Ivanom Ivanovićem, bio u žiriju emisije „Tvoje lice zvuči poznato“.

Održao je veliki broj koncerata na Tašmajdanu, u Areni i u Sava Centru.

Filmografija

Vlado je imao epizodne uloge u serijama: „Ono kao ljubav“ i „Pevaj, brate“, a pojavio se i u filmu „Vojna akademija 2“. 2016. godine je pozajmio glas Kormilu u američkoj  3D kompjuterskoj animiranoj komediji, „U potrazi za Dori“.

Privatni život

Vlado je zaljubljenik u more i na svom „harli dejvidsonu“ je prokrstario pola sveta. Takođe se popeo na Himalaje. Voli da pije dobro vino, da sluša priče ribara, da sedi pored vode i da sakuplja globuse. Zanimaju ga sportovi na vodi i brodovi. Ranije je trenirao džudo.

Ne voli žene koje su nametljive i glavne u društvu, već ga privlače one koje su normalne i umerene. Izjavio je da je varao bivše partnerke, ali da je i on bio prevaren.

Devedesetih godina se viđao sa pevačicom Marinom Perazić koja je izjavila da joj je bio seksualna igračka.

Sedam godina se zabavljao sa Irenom Market. Ona je bila zaposlena u njegovoj firmi VG Art i neko vreme je obavljala funkciju njegovog PR menadžera. Irena se 2015. godine udala za Srbina koji živi u Americi, a Vlado im je od srca čestitao.

Kratko je bio u vezi sa crnogorskom glumicom Andreom Mugošom. Raskinuli su jer ona nije više mogla da trpi njegov tempo života.

2013. godine je započeo vezu sa četrnaest godina mlađom manekenkom iz Nove Pazove, Milicom Samardžijom. Upoznali su se na kastingu za spot „Iskreno“. U leto 2014. godine paparaci su ih uslikali zbog čega je Vlado raskinuo sa Milicom. Ipak, godinu dana kasnije su shvatili da emocije nisu nestale pa su se pomirili. Za pevačev četrdeseti rođendan su organizovali lažnu svadbu na kojoj su oboje rekli ne. Milica je trudna i u avgustu 2016. godine bi trebala da se porodi.

Aktivan je na društvenim mrežama gde otvoreno iznosi svoje stavove.

Vlado Georgiev na društvenim mrežama

FacebookVlado @ Facebook
TwitterVlado @ Twitter
YoutubeVlado @ YouTube