Marlon Brutal

Kratke informacije

Ime i prezimeMarlon Brutal
Datum rođenja14. oktobar 1989.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeReper

Biografija

Vukašin Jasnić, poznatiji kao Marlon Brutal je srpski reper koji je popularnost stekao pesmama „Blokovi su sve“, „Bulevar nasilja“, „M.U.P. (mafija u plavom)“, „HCZ KCZ“ i drugima. Rođen je 14. oktobra 1989. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Prvu pesmu pod nazivom „Blokovi su sve“ Vukašin je snimio sa samo 16 godina. Zahvaljujući svom talentu, ali i saradnji sa drugim, poznatijim reperima, uspeo je da skrene pažnju na sebe. Snimio je neke od najpoznatijih rep pesama tokom dvehiljaditih, a tekstovima koji su često nosili vrlo snažnu poruku, ukazivao na probleme ljudi, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Bio je član grupe Fantastična četvorka, a sarađivao je sa reperima Blokovskim, Škabom, Žoblom, Arafatom, Gazda Pajom, Cobijem, Đusom, te grupama THCF,  Black Ring Crew i drugima.

 

View this post on Instagram

 

Налетео сам на неке фотке од раније, кад сам био доста млађи, лепши и луђи… Прође ми мисао кроз главу како ли би се поставили ови ментолчићи и цинкароши (проверена чињеница) који полете после једне песме у ово дигитално доба кад је све доступно сваком, да су били на нашем месту и пре десетак година летели авионима на наступе у Москву, Цирих итд. у доба кад је реп био доста алтернативнији и не у оволикој мери присутан. Тај период са овим данас буквално не може да се пореди, старији знају. Ударио сам темељ таласу на којем они данас јашу, а не знају (част изузецима) да покажу поштовање за то, мени је то тужно. Имам поуздане информације о вама, вашим очевима издајницима и колаборантима, у којој сте станици кад и кога друкали, али вас нећу тиме вратити у рупе и посрати се по вама, него новим песмама у овој 14.години моје луде реп каријере са свим успонима и падовима. Још мало вам је остало, испушена сте муштикла. У МОСКВИ ХОЋУ РУБЉЕ, У ШВАЈЦАРСКОЈ ФРАНКЕ.

A post shared by Марлон Брутал 🇷🇸 Marlon Brutal (@marlonaldo21) on

Muzička karijera

Prvu pesmu Vukašin je snimio u novembru 2005. godine. Reč je o numeri pod nazivom „Blokovi su sve“ na kojoj mu je gostovao reper Stefan Lav, poznatiji kao Blokovski. Tokom narednih pet godina objavio je brojne pesme, poput „Blokaš original“, „Na ćošku“ i druge, te singlove „Bulevar nasilja“ i „M.U.P.“ koje je napisao i snimio u saradnji sa grupom THCF i reperom Boškom Ćirkovićem Škabom. Ove dve numere skrenule su pažnju na mladog autora, te je njegovo ime postalo prepoznatljivo i cenjeno na srpskoj rep sceni.

Škabo je 2010. godine došao na ideju da oforme grupu za nastupe u kojoj će pored njih dvojice repovati i Žobla (Blaško Gavrić) i DJ Ajron. Tako je nastala Fantastična četvorka, jedna od najpoznatijih beogradskih rep grupa.

Premda su zajedno snimili samo pesme „Bejbe, bejbe“ i „Rep i grad“ na nastupima su pevali numere koje su samostalno objavili ranije.  Jedan od najvećih uspeha Fantastične četvorke bio je humanitarni koncert u Beču sa grupom THCF, održan 26. maja 2012. godine.

Tokom 2010. godine Marlon Brutal je objavio sedam singlova. Verovatno jedan od najpoznatijih je bio „HCZ KCZ“ koju su navijači Crvene Zvezde uzeli za svoju himnu. Sa THCF-om je snimio pesmu „Ne može ništa na pola“, a sa grupom Brigada singl „Napušavanje“.

Iste godine je publici predstavio numere „Favela“, „Moje parče neba“, „Ne smeš dalje“ i „Tri male favele“.

Usledila je saradnja sa grupom Black ring crew i reperom Palkeom na pesmi „Činjenice i brojke“, te sa reperima Briga, Sale Tru (Aleksandar Lazić), Škabo i Žozi Žoom na numerama „Ko tornado“, „Čil sine“, „Moj bas“, „Oba trojica“, „U bloku“ i „Online gangstaz“. Samostalno je snimio pesmu „Beli rep“ koja je naišla na vrlo pozitivne reakcije publike.

Singlovi „2012. Rep i grad“ i „Blok sajmište“ su dodatno doprineli njegovoj popularnosti, a Marlon Brutal je snimio i nekoliko vrlo zapaženih spotova. Na pitanje zašto retko snima spotove, reper kaže da mu urođeni perfekcionizam ne dozvoljava da previše vremena troši na to.

Zbog operacije glasnih žica nakon koje je neko vreme bio potpuno nem, Marlon Brutal morao je da napravi pauzu, barem kada su nastupi u pitanju. Ipak, to ga nije sprečilo da nastavi da piše pesme, koje su kasnije postali hitovi.

Na scenu se vratio u junu 2013. godine kada je sa reperom Arafatom snimio pesmu „Z brkatim jevrejem na slici“. Usledila je saradnja sa kolegom Chodom Optimusom na numeri „Zemljom hodaš grešan“. Tokom 2014. godine je sa Žutim, Mlatom i Cobranom snimio singl „Blokdžija“, te s Arafatom (Vojislav Dragović) i Zlim Tonijem (Antonije Stojiljković) „Nisam to što misliš“.

Po treći put je s Arafatom ušao u studio tokom 2015. godine. Tada su zajedno sa reperom Strukom (Ognjen Kostić) objavili pesmu „Amazon“.

Produkcijska kuća „IDJ Videos“ je krajem 2016. godine objavila njegov duet sa Slobodanom Veljkovićem Cobijem pod nazivom „Ja to volim“. Muziku i aranžman su pisali Coby i Luka Jovanović Luxoni, dok su na tekstu radili Marlon i Coby. Spot je objavljen na zvaničnom „Ju Tjub“ („YouTube“) kanalu „IDJ Videos-a“, a do juna 2020. godine je pregledan 12 miliona puta.

Sa Škabom i Žoblom je 2017. godine snimio pesme „Ako umram (il zaginam)“ i „Neću više“, a za kraj godine je ostvio singl „Terijerska krv“ čiji je tekst pisao sam, a muziku i aranžman u saradnji sa Nikolom Kamenovićem i Boškom Ćirkovićem Škabom.  Pesma nosi snažnu poruku, a sudeći po komentarima slušalaca na „Ju Tjubu“ publika je dobro odreagovala na to što je Marlon hteo da kaže.

Naredna godina je bila vrlo uspešna za beogradskog repera. Tada je objavio dve samostalne pesme „Barjak crn k’o oć“ i „Borba“,te u saradnji sa Kojotom i Rudom singl „Bam bam“. Spot za prvu pesmu je zabeležio preko dva miliona pregleda, dok je „Borba“ dostigla pet miliona pregleda na „Ju Tjubu“.

Za potrebe filma „Južni vetar“ je sa Ivanom Ivanovićem Đusom (Juice) snimio singl „Mače“ koji je naišao na oprečne reakcije publike. Spot je za manje dve godine pregledan više od šest miliona puta.

U avgustu 2019. godine Marlon je predstavio pesmu „Ivan Gavrilović“. Reč je o numeri koja ima dva refrena sa po sedam reči i jednu strofu, što je iznenadilo njegove verne obožavaoce. Naviknuti da njegove pesme imaju mnogo snažniju priču, mnogi su kritikovali Marlonov novi materijal. Sa druge strane, on je na kritike odgovorio argumentom da se muzika, baš kao i sve ostalo menja i da je normalno da se sada više slušaju neke „lakše“ pesme.

„IDJ Videos“ je u martu 2020. godine na svom zvaničnom kanalu objavio pesmu „Balkanski san“ koju je Brutal snimio sa grupom THCF. Tekst je pisao sam, dok je muziku i aranžman radio Filip Mladenović (One Music). Za dva meseca spot je na „Ju Tjubu“ pregledan 1,7 miliona puta, a Marlon je ponovo uspeo da podeli svoju publiku, na one koji su ga pohvalili, ali i one kojima nedostaje muzički stil po kome je postao prepoznatljiv.

Sa Pavlom Boškovićem, poznatijim kao Gazda Paja je snimio singl „Dizel“ za potrebe serije „Južni vetar“ koja je emitovana na programu Radio Televizije Srbije (RTS). Pesma je nekoliko nedelja bila u „Ju Tjub“ trendingu, ne samo u Srbiji, nego i u zemljama regiona.

MARLON BRUTAL - BORBA (Official Video)MARLON BRUTAL – BORBA (Official Video)

Filmska karijera

Vukašin Jasnić je imao priliku da se okuša i u filmskim vodama, premda priznaje da mu to nikada nije bio san. Naime, igrao je jednu od glavnih muških uloga u filmu „Klip“ iz 2012. godine. Reč je debitantskom filmu rediteljke Maje Miloš, u kome su još igrali Isidora Simijonović, Sonja Janičić, Jovo Maksić i drugi.

Film je prikazan na međunarodnim festivalima u Roterdamu, Vilnjusu, Moskvi i drugim evropskim gradovima, te osvojio brojne nagrade.

Privatni život

Vukašin Jasnić je rođen 1989. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sestrom je živeo u novobeogradskom Bloku 21. U svojim pesmama, ali i intervjuima često priča o odrastanju na Novom Beogradu, u momentu kada taj kraj nije imao baš najbolju reputaciju. Uprkos sankcijama, bombardovanju i svim problemima sa kojima su se mnoge porodice tokom devedesetih godina 20. veka suočile, kaže da je imao lepo detinjstvo.

Jednom prilikom je priznao da je nakon smrti oca 2010. godine, počeo drugačije da gleda na veru. Postao je mnogo religiozniji i počeo da veruje u to da sve što se na planeti nalazi ne može biti plod samo evolucije, nego i neke više sile koja ju je kreirala takvom kakva jeste.

Reper ne voli mnogo da govori o svom privatnom životu. Ono što je medijima poznato jeste da je oženjen i da ima ćerkicu. Marlon s vremena na vreme svoje pratioce obraduje ponekom fotografijom svoje porodice, ali svoje profile ipak češće koristi za promociju muzike koju stvara.

Pored toga, Marlon Brutal ima svoju liniju odeće koju njegovi obožavaoci mogu da naruče putem interneta.

 

View this post on Instagram

 

ЦЕЛА ФАВЕЛА ЈЕ СПРЕМНА! 😂😎🔫 #favela #gipsykings

A post shared by Марлон Брутал 🇷🇸 Marlon Brutal (@marlonaldo21) on

Diskografija

Singlovi

 • 2005. Blokovi su sve (ft. Blokovski)
 • 2009. Brate mnogo variš
 • 2009. Blokaš original
 • 2009. Na ćošku
 • 2009. Bulevar nasilja (ft. THCF)
 • 2009. M. U. P (mafija u plavom) (ft. Škabo)
 • 2009. Bejbe bejbe (ti nisi tako dobar) (ft. Fantastična četvorka)
 • 2010. HCZ KCZ
 • 2010. Ne može ništa na pola (ft. THCF)
 • 2010. Napušavanje (ft. Brigada)
 • 2010. Favela
 • 2010. Moje parče neba
 • 2010. Ne smeš dalje
 • 2010. Tri male favele
 • 2011. Činjenice i brojke (ft. Black ring crew & Palke)
 • 2011. Ko tornado (ft. Briga)
 • 2011. Čil sine (ft. Sale Tru)
 • 2011. Moj bas (ft. Žozi Žoom, Škabo, Sale True & THCF)
 • 2011. Oba trojica (ft. Škabo & Sale True)
 • 2011. U bloku (ft. Sale Tru)
 • 2011. Online gangstaz (ft. Sale Tru)
 • 2011. Beli rep
 • 2012. Rep i grad (ft. Fantastična četvorka)
 • 2012. Blok sajmište
 • 2013. Ovde i sada (ft. THCF, Mlato & Dripac)
 • 2013. Z brkatim jevrejem na slici (ft. Arafat & Zli Toni)
 • 2013. Zemljom hodam grešan (ft. Choda Optimus)
 • 2014. Blokdžija (ft. Žuti, Mlato & Cobran)
 • 2014. Nisam to što misliš (ft. Arafat & Zly Tony)
 • 2015. Amazon (ft. Arafat & Struka)
 • 2016. Ja to volim (ft. Coby)
 • 2017. Ako umram (il zaginam) (ft. Škabo & Žobla)
 • 2017. Neću više (ft. Škabo & Žobla)
 • 2017. Terijerska krv
 • 2018. Barjak crn k’o noć
 • 2018. Bam bam (ft. Kojot & Rudo)
 • 2018. Borba
 • 2018. Mače (ft. Juice)
 • 2019. Ivan Gavrilović
 • 2020. Balkanski san (ft. THCF)
 • 2020. Dizel (ft. Gazda Paja)

Marlon Brutal na društvenim mrežama

FacebookMarlon @ Facebook
InstagramMarlon @ Instagram
TwitterMarlon @ Twitter
YoutubeMarlon @ YouTube