Ivona Pantelić

Kratke informacije

Ime i prezimeIvona Pantelić
Datum rođenja1968.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVoditeljka

Biografija

Ivona Pantelić je srpska televizijska voditeljka. Dugi niz godina je član Informativne redakcije, a vodi Vesti i Dnevnik na Radio Televiziji Srbije (RTS). Rođena je 1968. godine u Beogradu. Iz braka sa bivšim suprugom ima ćerku Mašu. Živi i radi u rodnom gradu.

Ivona se kao studentkinja prijavila na konkurs za saradnika u Beogradskom programu Radio Televizije Srbije. Primljena je, te je, između ostalog, pripremala priloge za emisiju „SAT“.

Nakratko je napustila televiziju kako bi se posvetila fakultetu. Nakon što je diplomirala počela je da priprema i vodi vremensku prognozu na RTS-u, a potom i da radi kao voditelj Satelitskog program.

Ivona je od 1995. godine član Informativne redakcije RTS-a.

Detinjstvo i obrazovanje

Ivona Pantelić je rođena 1968. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sestrom je odrasla u rodnom gradu. Njen otac je poreklom iz Aranđelovca, a majka iz Zrenjanina. Otac je po struci mašinski inženjer, a majka ekonomista.

Kako je u jednom intervjuu kazala, roditelji su nju i sestru „opušteno vaspitavali[1]„. Odrasla je i školovala se u rodnom gradu. Posle osnovne škole završila je Gimnaziju „Sveti Sava“. Diplomirala je pejzažnu arhitekturu na Šumarskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Karijera

Ivona Pantelić se kao studentkinja 1992. godine prijavila na konkurs za novinare saradnike Beogradskog programa Radio Televizije Srbije.

Između ostalog, pratila je novosti u auto industriji za potrebe emisije SAT. Kako je jednom prilikom ispričala, televiziju je privremeno napustila da bi mogla da završi fakultet.

Nakon što je diplomirala usledio je poziv Dušana Ubovića iz RTS-a da prati i najavljuje vremensku prognozu. Pored tog posla, pripremala je priloge iz ekologije i pejzažne arhitekture.

Ivona je radila kao voditelj Satelitskog programa RTS-a u vreme dok je urednik programa za inostranstvo bio Slobodan Bukvić.

Pantelić je od 1995. godine deo Informativne redakcije. Vodi Vesti i Dnevnik.

Jednom prilikom je kazala da je posebno ponosna na to što je učestvovala u projektu „Jedno drvo za jednog ratnika“ koji je započeo 2014. godine na godišnjicu obeležavanja početka Prvog svetskog rata. Reč je o ideji o pošumljavanju Srbije u spomen vojnicima poginulim u Velikom ratu.

Od oktobra 2014. do kraja 2018. godine zasađeno je 1.3 miliona sadnica za svakog poginulog ratnika, a Ivona je svoje drvo zasadila na Avali, nedaleko od Spomenika neznanom junaku.

Privatni život

Ivona Pantelić je rođena 1968. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sestrom je odrasla u rodnom gradu. Iz braka sa bivšim suprugom ima ćerku Mašu. Ne krije da joj je upravo Maša najveća podrška kroz životne izazove kroz koje je do sada prolazila.

Nije se libila da otvoreno progovori o razvodu braka, te da ženama ukaže na to kako je bolje biti razveden nego u lošoj zajednici. Ivona je jednom prilikom kazala da je njen stav da žene moraju da se ohrabre i da prekinu odnos koji za njih nije dobar[2].

Voditeljka se u nekom trenutku života suočila sa opakom bolesti. Naime, tokom preventivnog pregleda otkriveno je da ima kancer dojke. Ipak, zahvaljujući blagovremenoj reakciji, hirurškoj intervenciji i hemoterapiji, uspela je da se izbori sa time.

Bolest je nije prečila da nastavi da radi svoj posao, a Ivona se trudi da kod ljudi probudi svest o tome koliko je važno preventivno delovanje, te pokušava da sve koji se suočavaju sa nekim zdravstvenim problemom ubedi da promene svoj stav prema bolesti.

Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, Ivona uživa u svom poslu. Ipak, svoje pratioce s vremena na vreme obraduje ponekom fotografijom iz privatnog života. Njenim pratiocima su posebno drage slike sa putovanja i one na kojima pozira sa ćerkom Mašom.

U jednom intervjuu je kazala da voli muziku i da su joj omiljeni popularni džez, muzika za ples i izvorna narodna muzika. Priznala je da joj je ples hobi, a da uživa u tome svedoči i izbor filma. Naime, kazala je da joj je omiljeni film „Jeste li za ples“.

Voli da čita ruske klasike, a izjavila je da joj je omiljena pozorišna predstava „Generalna proba samoubistva“ Dušana Kovačevića.

Reference

Ivona Pantelić na društvenim mrežama

FacebookIvona @ Facebook
InstagramIvona @ Instagram