Sarah Čerkez

Kratke informacije

Ime i prezimeSarah Čerkez
Datum rođenja1988.
Mesto rođenjaSarajevo
DržavaBosna i Hercegovina
ZanimanjeManekenka
Visina178 cm
Težina-

Biografija

Sarah Čerkez je bosanskohercegovačka manekenka koja je rođena 1988. godine u Sarajevu. Njen otac je poznati akademski slikar Sead Čerkez, a od porodice još ima majku Vildanu, stariju sestru Hanu, mlađeg brata Haruna i supruga Amira.

Sa 19 godina je započela manekensku karijeru u Bosni i Hercegovini, a zatim je otišla u grad mode, Milano, koji smatra drugom kućom. Tu je imala priliku da sarađuje sa najpoznatijim svetskim dizajnerima i da snima kampanje za: „Dolce&Gabbana“ kupaće kostime, katalog za „Wolford“, „Lovable Lingerie“, „LeBourget“, revije za „Armani Prive“, „Francesco Marconi“, „Oryblu“, „Calzedoniu“, „Roccobarocco“, „Moschino“, „Caratere“, itd.

2011. godine je na Madagaskaru uradila fotosešn za prestižni „Maxim“ katalog. Tamo je provela mesec dana uživajući u lepotama ostrva, a za potrebe snimanja je na leđima nosila ribu tešku 40 kg.

Upisala je Ekonomski fakultet u Sarajevu, ali je zbog poslovnih ponuda odložila studije. 2012. godine je na Baščaršiji otvorila umetničku galeriju „Sehara“ u kojoj radi sa ocem i bratom. Veoma uspešno posluju u Sarajevu, ali i u Parizu, Rimu i Milanu. Sarah bi volela da se ovim poslom bavi do starosti jer očeve slike smatra dragocenim.

2015. godine je sarađivala sa kućama „La Perla“, „Armani“, sportskim brendom „GR1PS“ i bila je zaštitno lice kompanije „Alma Ras“. Dugo je izbegavala tursko tržište, ali saradnja sa modnom agencijom „Option Model Management“ ju je naterala da promeni mišljenje. Uradila je editorijale za magazine „Lifestyle“ i „Grazia“, kao i kampanju za kupaće kostime „Sand&Blue“. Iako je dugo u svetu mode, ne voli o sebi da govori u superlativu, već se fokusira na nove izazove. Želja joj je da ode u Njujork i da radi za „Victoria Secret“.

sarah

U početku joj je bilo teško da se navikne na samoću, nepoznate ljude i gradove, snimanje letnjih kolekcija na niskim temperaturama, i obrnuto, ali kada je to prošlo, počela je da uživa u svom poslu. Sviđa joj se što je okružena kreativnim ljudima, a volela bi da upozna Karla Lagerfelda kome se divi. Dopada joj se stil glumice Odri Hepbern i lejdi Dajane.

Profesionalna je, strpljiva i korektna zbog čega tvrdi da nije imala loših iskustava. Na pisti se našla sa mnogim poznatim manekenkama, a jedna od njih je i Kendal Džener koja je na Saru ostavila lep utisak. Smatra da nema mnogo razlike između bosanskohercegovačkih i svetskih modela, a najdraža joj je Amra Čerkezović.

Sarah ima malo slobodno vremena pa se trudi da ga provede u prirodi sa porodicom i prijateljima. Bavi se i humanitarnim radom, ali to ne voli da potencira. Svesna je da je priroda ovog posla neizvesna i da se nikada ne zna gde će je odvesti. Ona se trudi da što više ulaže u svoje telo i psihu i da svakoga dana bude bolja osoba.

Od 2007. godine je u vezi sa Arminom Hadžićem koji je njena prva ljubav. Armin je bivši profesionalni fudbaler. U avgustu 2015. godine su se venčali, ali nisu otkrivali detalje.

Sarah je visoka 178 cm, a njene proporcije su 88-61-91. Strogo vodi računa o ishrani pa se trudi da ima nekoliko manjih obroka u toku dana. Pije 2-3 litre vode, jede voće umesto slatkiša, zatim mnogo povrća, proteina i svežih namirnica. Voli suši, kinesku i indijsku kuhinju. Često odlazi kod kozmetičara i na masaže.

Sarah Čerkez na društvenim mrežama

FacebookSarah @ Facebook
InstagramSarah @ Instagram
TwitterSarah @ Twitter