Minja Miletić

Kratke informacije

Ime i prezimeMinja Miletić
Datum rođenja26. jun 1980.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeNovinarka, televizijski voditelj i doktor medicine

Biografija

Minja Miletić je srpska novinarka, televizijski voditelj i doktor medicine. Rođena je 26. juna 1980. godine u Beogradu. U srpskoj prestonici radi na televiziji N1 kao voditelj i urednik jutarnjeg programa „Novi dan“. Živi u beogradskom naselju Vračar.

Za nju je gluma bila želja i hobi, medicina obaveza i obrazovanje, a novinarski poziv konačni izor i poziv. Kaže da sve njene ljubavi imaju zajedničku nit, a to je da su okrenute ka javnosti i timskom radu sa više ljudi.

Svoju karijeru započela je na Studiju B i Yu info kanalu, a potom je nastavila u Politici, zatim Košavi, Televiziji Fox, Pinku, a već šest godina je deo ekipe N1 televizije u Srbiji.

Gledaoci i kolege su je nazvali „čelična lejdi“, a ostavljala ih je bez daha svojim britkim jezikom, odličnom dikcijom, neočekivanim pitanjima, inteligencijom i lepotom.

Nakon 20 godina bez pauze na malim televizijskim ekranima, Minja je 2020. godine otišla na porodiljsko bolovanje i u 40-toj godini života se ostvarila kao majka jedne devojčice Anike. Njen povratak u studio N1 očekuje se početkom 2021. godine.

Put od glumice, lekara, do novinara

Kao najstarije dete, odrasla je u uglednoj beogradskoj porodici. Minja ima mlađu sestru Aleksandru za koju je vrlo vezana. Njena sestra ima kćerku Unu iz braka sa Novakom Martinovićem, fudbalerom FK „Crvena zvezda“. Minja Unu mnogo voli i bila je njen centar sveta, dok i sama nedavno nije postala majka.

Dakle, osnovnu školu završila je u Beogradu kao odličan đak. Od rane mladosti bila je svestrana, a posebno ju je interesovala gluma. Zbog toga je još u osnovnoj školi išla na časove glume, a vrlo je zanimljivo da joj je lekcije iz dikcije tada davao čuveni Bata Miladinović. To će se kasnije ispostaviti kao vrlo korisno za Minjinu karijeru.

Svoju ljubav prema glumi gajila je i u srednjoškolskim danima u XIV Beogradskoj Gimnaziji koju je završila. Čak je u početku, posle tek trećeg razreda Gimnazije, upisala Akademiju dramskih umetnosti. Ipak, shvatila je da je njena ljubav jača prema medicini.  Zbog toga se ipak odlučila za Medicinski fakultet u Beogradu koji je i završila 2007. godine i tako postala doktor medicine.

Međutim, posao u struci nije odmah našla, a ukazala joj se prilika da se okuša u još jednoj oblasti koju je volela celog života – novinarstvu. Tako je prvi put ušla u svet medija kao voditelj na Trećem kanalu RTS-a u Beogradu. To je bio njen prvi profesionalni aranžman u medijima.

https://www.youtube.com/watch?v=seMCw9LPp6w&ab_channel=Li%C4%8Dnistav

Uspešna karijera u medijima

Kada se jednom našla pred malim televizijskim ekranima, odlučila je definitivno kojoj karijeri će se u potpunosti posvetiti. Od tog trenutka do prve pauze u medijima, prošlo je 20 godina intenzivnog i predanog rada jer je Minja svakodnevno radila na sebi i pripremala se za svaku emisiju i svaki projekat na kojem je radila. Posebno zadovoljstvo za nju predstavlja to što je radila kao novinar, reporter, ali i kao voditelj i urednik. Prošla je svoj razvojni put onako kako to dolikuje u novinarstvu, ali je spremna da se suoči i sa novim izazovima koje je postavila pred sebe.

Dakle, nakon što je prvi put pojavila na televizijskom ekranu na Trećem programu RTS-a, Minja je svoju karijeru nastavila na „Yu info“. Lepa plavuša je vrlo brzo postala omiljena kako gledaocima, tako i svojim kolegama, urednicima. Posao je obavljala odgovorno i profesionalno. Tako su nakon što je ovaj televizijski kanal propao, Minja i neke od njenih kolega, prešli u TV Politika“ gde su nastavili svoju novinarsku karijeru.

Tada je Minja na TV „Politika“ imala svoju prvu autorsku emisiju „Dan sa Minjom Miletić“ koja je bila informativnog karaktera. Međutim, i ova televizijska kuća bila je pred krahom, pa je Minja potom kratko radila na „Studiju B“ gde je uređivala i vodila emisiju „Utisak nedelje“, a potom i TV „Košava“. Potom je svoju karijeru nastavila na tada izuzetnoj popularnoj „Fox televiziji“.

S obzirom da je od prvog dana svoje karijere u medijima Minja bila veoma zapažena, za angažman su je pitali i iz „Pink“ televizije što je Minja prihvatila i shvatila kao svoju veliku priliku. Na „Pinku“ je radila četiri godine, od 2010. do 2014. godine kada je vodila i uređivala vikend emisiju „Jutarnji program“ sa svojim kolegom Vladimirom Stojanovićem.

Gledaoci od marta 2014. godine imaju priliku da Minju gledaju na N1 televiziji, koja je ogranak CNN-a, gde Minja vodi i uređuje emisiju „Novi dan“. Emisija se emituje od ponedjeljka do četvrtka, a Minja je rekla da joj rano ustajanje ne predstavlja problem jer je na to i navikla. Ovo je za nju bila idealna prilika da pokaže kako jedan jutarnji program treba da izgleda u informativno-političkom smislu.

Pokazalo se da joj to ide od ruke, pa su se godine  i godine rada na sebi u potpunosti isplatile. Minja je emisiju „Novi dan“ radila sve do odlaska na porodiljsko bolovanje, a očekuje se da je nastavi početkom 2021. godine.

Minja je rekla da joj je televizija N1 dala potpunu slobodu i mogućnost da pokaže sve što zna. Smatra da su za dobru i kvalitetnu emisiju ključne dve stvari, a to su dobar izbor gostiju i kvalitetna priprema. Daje svoj maksimum da govori o suštinskim stvarima  i da svoje gledaoce ne zamara temama koje nisu bitne. Poznata je kao neko ko postavlja vrlo konkretna i često neobična pitanja, a gostima ne dozvoljava da se udalje od teme koju uvek drži u fokusu i insistira da dobije konkretan odgovor na postavljeno pitanje.

Svojim gostima uvek postavlja ona pitanja za koja misli da bi ih pitali i gledaoci da imaju priliku. Kroz svoju karijeru dobijala je veliki broj komplimenata, ali kaže da su joj najdraži oni koje dobija upravo od svojih gledaoca.

https://www.youtube.com/watch?v=apoLRxFrGRE

Glamurozna proslava 39. rođendana

Minjini prijatelji i kolege sa javne scene mesecima su prepričavali detalje sa proslave njenog 39. rođendana u bašti beogradskog hotela „Crowe Plaza“. Iako ranije nije imala običaj da pravi velike rođendanske zabave, ali je opet, kako je rekla, prijatelje  odvojenim grupama znala da časti i tri dana posle rođendana, odlučila je da napravi jednu veću zabavu za sve njih zajedno.

Svoj rođendan isplanirala je do detalja, od muzičkog programa, do hrane i pića, nezaobilazne torte i dela za slikanje. Tako su goste zabavljali pevači Aca Lukas, Ana Beuta i Sanja Đorđević.

Minja je rekla da nije imala poseban povod za veliku rođendansku žurku, ali je osećala potrebu da nešto organizuje u znak zahvalnosti svojim prijateljima i da svi zajedno uživaju. Tako je i bilo, a na rođendanskoj zabavi pojavio se i veliki broj javnih ličnosti, Minjinih prijatelja.

Za ovu posebnu priliku odabrala je crnu haljinu „Elisabetta Franchi“, iako je bila ubeđena da će kao i uvek odabrati nešto iz brenda „Celeste“.

Modna ikona

Minja je poznata kao neko ko ima vrlo elegantan stil. Najčešće nosi komade odeće iz brenda „Celeste“ čija je vlasnica njena kuma. Smatra da žena mora biti negovana, a da je samim tim odmah i lepa. Takođe, ne pridaje mnogo značaja brendiranoj odeći i smatra da nijedan brend ne može izgraditi stil, ako ga osoba sama ne poseduje.

Da je njen stil zaista besprekoran na srpskoj javnoj sceni potvrdila je nagrada za „Najbolje stilizovanu javnu ličnost“ u Srbiji koju je dobila 2013. godine na 22. po redu beogradskoj manifestaciji „Fashion Selction“.

Još jedna nagrada je stigla 2017. godine od modnog magazina „Elle“ kada je Minja dobila nagradu „TV ličnost godine“.

Svoju vitku figuru Minja celog života održava zdravom ishranom i vežbama, a rekreativno igra tenis. Kao lekar, zdravom načinu života pridaje veliki značaj.

Kada su u pitanju estetske operacije, Minja je imala jednu i to više iz zdravstvenih razloga. Operisala je nos jer je imala devijaciju koja joj je otežavala pravilno disanje. Operaciju je imala 2012. godine.

Poznata je i kao neko ko najviše voli da kupuje cipele. Ni sama ne zna koliko ima pari cipela, ali voli da joj se cipele uvek uklapaju sa odevnom kombinacijom. Voli visoke potpetice na kojima lepa plavuša uspešno osvaja svet oko sebe.

Privatni život i Anikina vremena

O Minjinom privatnom životu se vrlo malo zna jer ga je uvek držala daleko od očiju javnosti. Ono što je poznato je njena dugogodišnja veza sa političarem i funkcionerom SNS-a Branislavom Prostranom. Iako su se mediji bavili spekulacijama o svadbi, par je raskinuo 2012. godine.

Minja je postala majka na svoj četrdeseti rođendan, 26. juna 2020. godine. Njena kćerka zove se Anika. Samo mesec dana posle, Minja je izgledala vitko kao da i nije bila u drugom stanju. Objasnila je da tu nema nikakve tajne dijete i da svoju ishranu nije menjala ni u trudnoći, te da je tako sačuvala vitku liniju.

Od kada je dobila kćerku Aniku, Minja koristi svaku priliku da uživa u majčinstvu. Tako je Beograđani mogu videti kako sa kćerkom svakodnevno šeta ulicama grada. Za sebe kaže da je sada zadovoljna, voljena, da ima mir, porodicu i prijatelje koji su njena tvrđava koju niko ne može da sruši.  Tako je „Novi dan“ sa malih ekrana, zamenila onim sa svojom kćerkom.

Iako su je brojni novinari pitali da kaže nešto o Anikinom tati, Minja je ostala dosledna i rekla da o svom partneru ne želi da govori i da će to ostati tajna. Oduvek se trudila da ljubavni život zadri za sebe, a kaže da sa emotivnim partnerom i Anikom uživa u ljubavi i zajedničkim trenucima.

Takođe, lepa voditeljka je otkrila da je baš Anikin tata bio na njenoj velikoj proslavi 39. rođendana, ali da je ostao neprimećen jer nije javna ličnost i ne voli da se eksponira. Samo godinu dana posle, par je dobio kćerkicu Aniku, Minjin najlepši rođendanski poklon.

Minja Miletić na društvenim mrežama

InstagramMinja @ Instagram
TwitterMinja @ Twitter