Darko Petkovski Spejko

Kratke informacije

Ime i prezimeDarko Petkovski Spejko
Datum rođenja27. mart 1988.
Mesto rođenjaKumanovo
DržavaMakedonija
ZanimanjeFitnes trener, model

Biografija

Darko Petkovski Spejko je makedonski bivši sportista, model, pevač i influenser koji je prepoznatljivost stekao učešćem i pobedom u regionalnom rijaliti šou programu „Veliki brat“ („Big Brother“) 2015. godine. Rođen je 27. marta 1988. godine u Kumanovu. Živi i radi u rodnom gradu.

Po profesiji je fitnes trener, model, influenser, a odnedavno i pevač. Petkovski je osnovao školu košarke „SPORT FOR LIFE“ pošto se profesionalno bavio ovim sportom. Od 2019. godine je direktor košarkaškog kluba iz Kumanova.

Objavio je i dva singla, a kratko je boravio i u rijaliti šou programu „Zadruga 3“.

Detnjstvo

Darko Petkovski je rođen 1988. godine u Kumanovu. Počeo je da trenira gimnastiku sa šest godina, sa devet rukomet, a nakon par godina košarku.

Igrao je za drugoligaške klubove, nakon čega se vratio atletici. Šampion je Makedonije u troskoku za 2014. godinu. Bio je član je Atletskog kluba Kumanovo.

Glumio je u reklami Stopanske banke iz Skoplja.

Karijera

Regionalnoj javnosti mladi sportista Darko Petkovski Spejko je postao poznat u septembru 2015. godine kada je postao jedan od učesnika sedme sezone rijaliti šou programa „Veliki brat“. Mnogima se dopao, pa je na kraju ostvario pobedu i glavnu nagradu od 100 hiljada evra.

Novac od pobede u rijalitiju Darko je uložio u muzičku karijeru. Naime, polovinom 2016. godine je zajedno sa Draganom Veličkovskim Tajzijem (Tyzee) snimio pesmu „Palimo“.

Reč je singlu koju su pisali Veličkovski i Lazar Cvetkovski, a čiji je spot za pet i po godine „zaradio“ preko milion pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Regionalni mediji su polovinom 2019. godine objavili informaciju da je Petkovski postao direktor košarkaškog kluba iz Kumanova, gde je i sam napravio prve košarkaške korake.

Na toj poziciji je nasledio Aleksandra Krstevskog Krsta. Krstevski, Spejko i trener Vladimir Mirkovski su uspeli u klub da dovedu i bivšeg NBA igrača Džoša Selbija (Josh Selby), koji je ranije igrao za klub Memfis Grizlis (Memphis Grizzlies).

Krajem septembra 2019. godine Darko je postao jedan od učesnika treće sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Odlukom gledalaca izbačen je nakon mesec dana.

Premda su mu zamerali da nije bio dovoljno aktivan, Petkovski je kazao da je „Zadruga“ potpuno drugačija od ostalih rijalitija, te da je dao svoj maksimum.

Po izlasku iz rijalitija kazao je da je njegov favorit Tara Simov sa kojom se poljubio, ali sa kojom nije ostvario vezu u Beloj kući.

Tokom 2020. godine vratio se muzici, te je uspeo da realizuje saradnju sa Diskografskom kućom „Balkaton“ Stefana Đurića Raste. Spejko je objavio singl „Caliente“, čiji tekst i muziku je pisao sam, dok je za aranžman bio zadužen Ivan Jvanom Ivajo (Iwayo).

Spejko je snimio i spot u režiji Darija Jankovića Generala, a za godinu dana „zaradio“ je oko 130 hiljada pregleda na „JuTjubu“.

Privatni život

Kako je jednom prilikom kazao, Darko voli mršave plavuše u helankama koje imaju dobru zadnjicu, a želeo bi da postane motivacioni govornik.

U to vreme, jedan od ciljeva mu je bio da ljude podstakne da se bave sportom. Osim u svoju školu, novac bi uložio i u humanitarne svrhe.

Tokom „Velikog brata“ zaljubio se u Tinu Šegetin, međutim u samom rijalitiju nije uspeo da je osvoji.

Spejko je prisustvovao Tininom venčanju sa Racom Jovanovićem. Pratnja mu je bila tadašnja devojka, manekenka Ljupka Mitrova.

Nakon što je u avgustu 2019. godine Tina objavila da više ne živi sa suprugom, počele su spekulacije da bi mogla da se vrati ljubavi iz rijalitija.

Povod za to su bili komentari na društvenim mrežama koje je Petkovski ostavljao ispod njenih fotografija. Uprkos tome, ni Tina ni Spejko nisu komentarisali nagađanja domaćih tabloida.

Darko Petkovski Spejko na društvenim mrežama

FacebookSpejko @ Face
InstagramSpejko @ Instagram
TwitterSpejko @ Twitter