Stefen Kari (Stephen Curry)

Kratke informacije

Ime i prezimeStefen Kari (Stephen Curry)
Datum rođenja14. mart 1988.
Mesto rođenjaAkron
DržavaSAD
PrebivališteOuklend
ZanimanjeKošarkaš
PozicijaPlejmejker
Visina191 cm
Težina96 kg

Biografija

Stefen Stef Kari (Wardell Stephen Curry II) je američki profesionalni košarkaš koji trenutno (februar 2023. godine) igra na poziciji plejmejkera u NBA (En-Bi-Ej) klubu Golden Stejt Voriors (Golden State Warriors) i reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Rođen je 14. marta 1988. godine u Akronu. Oženjen je Aišom Aleksander (Ayesha Alexander) sa kojom ima troje dece.

Pre nego što je zaigrao u NBA ligi, Kari je osvajao turnire sa timom Koledža Dejvidson. Već tada je pokazao ogroman talenat, koji je nagrađen brojnim priznanjima.

U leto 2009. godine je postao član Golden Stejt Voriorsa, tima sa kojim je osvojio četiri titule šampiona NBA lige. Dva puta je proglašen najkorisnijim igračem, te nekoliko puta uvršten u idealnu petorku Lige.

Sa reprezentacijom ima dve zlatne medalje, sa Mundobasketa 2010 i 2014. godine.

Klupska karijera

Prve košarkaške korake Stef i njegov brat Set (Seth Curry) Kari su napravili prateći oca Dela Karija Karija (Wardell Stephen „Dell“ Curry I) na treninzima sa NBA klubom Šarlota Hornets (Charlotte Hornets).

Ponekad bi šutirali na koš tokom zagrejavanja, a talenat braće Kari bio je više nego očit. Nakon što je Del preuzeo dres Raptorsa (Toronto Raptors), porodica se preselila u Toronto, a po završteku njegove karijere vratili su se u Šarlotu.

Stef je pohađao katoličku školu (Charlotte Christian Hight School), te nastupao sa školskim timom. Osvojili su tri naslova prvaka konferencije, te tri puta uspeli da osiguraju učešće u doigravanjima.

Uprkos tome što je pokazivao neverovatan talenat, univerziteti se nisu mnogo „otimali“ za njega. Na kraju je upisao Kolež Dejvidson (Davidson College) i postao njihov stipendista.

Prvu sezonu u dresu Vajldketsa (Whildcats) završio je sa skorom od 21.5 koševa po meču, te je proglašen najboljim strelcem Južne Konferencije. Njegove šuterske sposobnosti pomogle su timu da upiše 29 pobeda i pet poraza tokom regularnog dela sezone.

U polufinalnom susretu Južne konferencije Kari je postigao svoju 113. trojku te godine, oborivši rekord Kejdrena Klarka (Keyden Clark). U februaru 2007. godine postigao je svoj 502. pogodak.

Proglašen je najboljim debitantom Južne konferencije, najkorisnijim igračem SoCon turnira, te uvršten u idealnu petorku tog turnira i najbolji tim debitanata.

I naredne sezone je bio najbolji strelac. Beležio je 25.5 poena, 4.7 skokova i 2.8 asistencija po meču. Predvodio je „Divlje mačke“ u borbi za titulu NCAA lige.

U regularnom delu sezone zabeležili su 26 pobeda i samo šest poraza. 21. marta 2008. godine košarkaški tim Univerziteta Dejvidson je osvojio svoju prvu titulu od 1969. godine.

Kari je postao tek četvrti igrač američke koledž lige kome je pošlo za rukom da postigne više od 30 poena na prva četiri meča.

Te sezone je upisao 158 trojki, te u proseku postizao 25.9 koševa, 2.9 asistencija i 2.1 ukradenu loptu po susretu. Proglašen je najboljim igračem konferencije, te uvršten u drugi najbolji tim. Nominovan je i za ESPY nagradu „otkriće godine“.

Rekord dotadašnje karijere je postigao 18. novembra 2008. godine kada je ubacio 44 koša u mrežu Oklahome. To ipak nije bilo dovoljno da ekipa Dejvidsona upiše pobedu.

Na narednih sedam mečeva je postizao više od 25 poena. 28. februara 2009. godine je zabeležio svoj 2 488. koš, te pomogao svom timu da se domogne prvog mesta u konferenciji.

Tokom poslednje sezone u Dejvidsonu Stef je u proseku beležio 28.6 poena, 5.6 asistencija i 2.5 ukradene lopte. Bio je prvi strelac NCAA. Započeo je seniorsku karijeru pre završetka fakulteta, ali je izjavio da planira da diplomira.

25. juna 2009. godine je na NBA draftu izabran kao 7.pik tima Golden Stejt Voriors. U toku sezone 2009/10 odigrao je 80 mečeva, od toga 77 kao starter, te u proseku upisivao 17.5 poena, 4.6 skokova i 5.9 asistencija.

Proglašen je debitantom meseca januara, marta i aprila, te postao jedini igrač u Zapadnoj konferenciji kome je tako nešto pošlo za rukom.

Proglašen je drugim najboljim debitantom, te uvršten u idealnu petorku NBA debitanata, time je postao tek drugi košarkaš Voriorsa od 2002. godine koji se našao u prvom timu.

Po broju pogodaka pridružio se „ozbiljnoj“ ekipi u kojoj su Lebron Džejms (LeBron James), Karmelo Entoni (Carmelo Anthony) i Majk Džordan (Michael Jordan).

Rekord dotadašnje karijere u NBA ligi postigao je 14. aprila kada je ubacio 42 poena u koš Portland Trejl Blejzersa (Portland Trail Blazers). Prvu sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je završio sa 166 postignutih trojki, što je najviše u istoriji NBA lige za jednog novajliju.

U sezoni 2010/11 je odigao 74 utakmica, sve jednu kao starter, te beležio 18.6 koševa, 3.9 skokova, 5.8 asistencija i 1.47 ukradenih lopti. Srušio je više od tri decenije star rekord Voriorsa u broju postignutih trojki.

Nakon što je učestvovao na Ol-Star Vikendu (All-Star Weekend), te nominovan za sportistu godine u NBA ligi, doživeo je povredu zbog koje je morao da operiše desni gležanj.

Kari je u „skraćenoj“ sezoni 2011/12 nastupio 25 puta, te prosečno upisivao 14.7 poena, 3.4 skoka i 5.3 asistencija. Zbog povrede je propustio 40 mečeva.

Pred početak sezone 2012/13 potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan 44 miliona dolara sa Golden Stejt Voriorsima. Ovaj potez „Ratnika“ podelio je košarkašku javnost. Dok su jedni smatrali da je su napravili pravu stvar, drugima su Stefove povrede bile dovoljan razlog da se tako nešto ne uradi.

Demantovao ih je time što je u toj sezoni odigrao svih 78 mečeva kao starter. Po susretu je beležio 22.9 poena, 6.9 asistencija i četiri skoka. Sa 272 postignute trojke postavio je novi NBA rekord sezone.

Proglašen je igračem meseca aprila Zapadne konferencije, te postao tek treći košarkaš Voriorsa kome je pošlo za rukom da osvoji ovo priznanje u finišu sezone. Na susretu sa Njujork Niksima (New York Knicks) postigao je 54 poena, te postavio novi rekord NBA lige sa 11 datih trojki.

Odigrao je 12 mečeva doigravanja na kojima je u proseku postizao 23.4 poena, 8.1 asistenciju i 3.8 skokova. Oborio je rekord lige u broju postignutih trojki tokom doigravanja, te postao prvi igrač u istoriji NBA lige kome je pošlo za rukom da tokom jedne sezone ubaci više od 300 trojki.

U sezoni 2013/14 je odigrao svih 78 mečeva kao starter. Beležio je prosečno 24 poena, 8.5 asistencija i 4.3 skoka. Time je postao prvi igrač u klubu koji je zabeležio takav prosek u broju koševa i asistencija u jednoj sezoni. Sa 261 postignutom trojkom, drugu godinu zaredom je bio najefikasniji sa linije za tri poena.

Proglašen je igračem meseca aprila Zapadne konferencije, te uvršten u drugi najbolji tim NBA lige. U decembru je srušio rekord Džejsona Ričardsona (Jason Richardson) u broju postignutih trojki. Postao je prvi starter Voriorsa na jednom Ol-Star meču od 1995. godine.

Rekord sezone od 47 koševa je postigao 13. aprila tokom duela sa Portlandom. Bila je to treća njegova utakmica sa više od 40 poena te godine. Sezonu je priveo kraju kao drugi igrač po broju tripl-dablova u Ligi.

Dolaskom Stiva Kera (Steve Kerr) na klupu Voriorsa, Stef je dobio još veću slobodu da akcije završava šutom sa velike distance.

Novi lični rekord u broj pogodaka (51) postavio je 4. februara na meču sa Dalas Maveriksima (Dallas Mavericks). Ponovo je bio deo Ol-Star tima, te pobedio na NBA takmičenju u brzom šutiranju trojki.

Te sezone je beležio 23.8 poena, 7.7 asistencija i dve ukradene lopte, pa je proglašen najkorisnijim igračem NBA lige. Kruna sezone bilo je osvajanje titule NBA lige sa Voriorsima. Kari je u finalnim mečevima beležio prosek od 26 koševa i 6.3 asistencije.

Na prva tri susreta u sezoni 2015/16 upisao je 118 poena, dok su „Ratnici“ postali prva ekipa koja je na početku sezone odigrala 16 mečeva bez poraza.

Šesti trpl-dabl Stef je postigao 28. decembra na susretu sa Kingsima (Sacramento Kings). Taj meč je bio zanimljiv jer su se prvi put u njihovim karijerama braća Stef i Set međusobno „čuvali“.

Četvrtu sezonu zaredom je postizao više od 200 trojki, a tokom meča sa Vašington Vizarsima (Washington Wizards) Kari je samo u prvom poluvremenu ubacio 36 poena.

Sa 51 postignutim košem nadmašio je rekord Majkla Džordana. Usledio je treći Ol-Star meč u njegovoj karijeri, te takmičenje u postizanju brzih trojki, na kome je ovog puta poražen od timskog kolege Kleja Tomsona (Klay Thompson).

Na meču sa Oklahoma Siti Tanderom (Oklahoma City Thunder) postigao je trojku u poslednjim stotinkama susreta, te izjednačio rekord Brajanta (Kobe Bryant) i Donela Maršala (Donyell Mashall) od 12 uspešnih šuteva za tri poena na jednom meču. Sa 288 trojki te sezone, srušio je i vlastiti lični rekord.

7. marta je sa 41 datim košem postao prvi igrač u istoriji NBA lige kome je pošlo za rukom da ubaci 300 trojki u jednoj sezoni.

Manje od mesec dana kasnije Voriorsi su pretrpeli prvi poraz na domaćem terenu od 27. januara 2017. godine. Uprkos tome su oborili NBA rekord sa 54 pobede u Orakl Areni (Oracle Arena).

Istog meseca Kari je sa 27 postignutih koševa pomogao svom timu da sa 70 pobeda u jednoj sezoni postane tek drugi tim u istoriji NBA lige sa takvom statistikom. 13. aprila je upisao 400. trojku u sezoni 2015/16. Drugi put zaredom je proglašen najkorisnijim igračem sezone.

Zbog povrede je odigrao samo jednu četvrtinu prvog meča doigravanja sa Hjuston Rokestima. Na susretu sa Portlandom na teren je utrčao sa klupe i postigao 40 poena. Predvodio je Voriorse u pobedi nad Portlandom od 4:1 u finalnoj seriji.

Savladavši Oklahomu sa 4:3 obezbedili su drugo učešće zaredom u finalu NBA lige. Kari je oborio rekord Denija Grina (Danny Green) sa 27 postignutih trojki na susretu sa Klivlednom (Cleveland Cavaliers). Ponovo im je izmakla titula šampiona NBA lige.

Na startu sezone 2016/17 „Ratnici“ su se sastali sa „Pelikanima“ iz Nju Orleansa (New Orleans Pelicans), a Stef Kari je postigao svoju 1 600. trojku u karijeri. Od novembra 2014. godine je na svakom meču postizao barem jedan koš sa linije za tri poena.

Nastavio je da ruši rekorde i tokom ostatka sezone, a potom je treći put zaredom igrao NBA Ol-Star meč. 2. februara je postigao svoju 200. trojku, te postao prvi igrač u istoriji Lige koji je pet sezona zaredom ubacivao 200 ili više koševa za tri poena.

Pomogao je Voriorsima da se treći put domognu finala. Drugu titulu šampiona NBA lige osvojili su savladavši Klivlend u finalu. Stef je na poslednjem meču zabeležio 34 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Novi petogodišnji ugovor sa Golden Stejt Voriorsima vredan 201 milion dolara Stef Kari je potpisao 25. jula 2017. godine. Time je postao „najskuplji“ igrač u istoriji NBA lige. 4. decembra na susretu sa Njujork Pelikansima Kari je postao i NBA igrač koji je najbrže premašio brojku od 2 000 trojki.

Na drugom meču NBA finala zabeležio je 33 poena uključujući i devet trojki, a njegov tim je pobedio Kavalirse. Još bolju statistiku je imao na narednom susretu kada je upisao 37 poena.

Premda su mnogi tvrdili da treba i te sezone da dobije titulu najkorisnijeg igrača, Kari je kazao da neće da dopusti da mu to obeleži karijeru, nego činjenica da je sa Voriorsima osvojio tri titule šampiona NBA lige.

I narednu sezonu je započeo odlično. U decembru 2017. godine je postao tek peti igrač Voriorsa koji je tokom regularnog dela sezone postigao više od 15 000 koševa.

Sa 57 pobeda i 25 poraza njegov tim se plasirao u doigravanje. Tokom prvog meča plej of-a Stef je ubacio 38 koševa, uključujući osam sa linije za tri poena. Time je postao najbolji strelac doigravanja u istoriji NBA lige.

Na prvom susretu plej of-a protiv Klipersa Kari je ubacio 38 koševa, od toga osam trojki, pa je ponovo ušao u istoriju. Voriorsi su preko Klipersa i Roketsa dospeli do finala Zapadne konferencije gde su ih dočekali Trejl Blejzersi.

Na prvom finalnom susretu Kari je postigao devet trojki i upisao 36 poena, pa su poveli sa 1:0. Tokom borbe sa Portlandom Stef je beležio 36.5 koševa po meču, što je bio najveći prosek u istoriji NBA lige.

Postao je tek šesti igrač u istoriji franšize koji je prve tri četvrtine serije upisao 35 ili više koševa. Na četvrtom susretu je zabeležio 37 koševa, 12 skokova i 11 asistencija, a Voriorsi su nakon produžetaka savladali protivnike.

On i Drejmond Grin (Draymond Green) su postali prvi saigrači u istoriji NBA lige koji su ostvarili tripl dabl učinak u istoj utakmici plej of-a.

Njegovih 47 koševa, osam skokova i sedam asistencija nije bilo dovoljno da na trećem susretu savladaju Toronto. SA 31 poenom je u petoj utakmici pomogao Voriorsima da izbegnu eliminaciju. Loše veče je imao tokom šestog susret, pa su poraženi rezultatom 114:110.

Na početku sezone 2019/2021 od njega se očekivalo da preuzme inicijativu u napadu zbog Tomsonove povrede i Durantovog odlaska iz Voriorsa.

Kari je 30. oktobra 2019. pod košem imao „okršaj“ sa Aronom Bejnsom (Aron Baynes) nakon koga je slomio ruku. Usledila je operacija, te očekivano odsustvo od najmanje tri meseca.

Stef se na teren vratio u martu 2020. godine pred utakmicu sa Reptorsima. Tada je upisao 23 poena, šest skokova i sedam asistencija, ali je njegov tim pretrpeo poraz od 121:113.

„Ratnici“ su se krajem decembra 2020. godine sastali sa Čikago Bulsima. Kari je na tom meču postigao 36 poena, te postao tek treći igrač u NBA ligi kome je pošlo za rukom da postigne preko 2 500 trojki.

Novi rekord u karijeri ostvario je 3. januara 2021. godine kada je na meču sa Portlandom upisao 62 poena. Narednog dana je proglašen igračem sedmice Zapadne konferencije.

Na Ol Star meču 2021. godine drugi put je trijumfovao u bacanju trojki. Kari je u martu prestigao Gaja Rodžersa (Guy Rodgers) u broju asistencija u karijeri.

Najbolji strelac svih vremena u NBA ligi zvanično je postao 12. aprila 2021. godine. Stef je tada ubacio 53 koša u mrežu Denver Nagetsa i tako prestigao Vilta Čemberlejna.

Bio je to niz od 11 utakmica u aprilu na kojima je beležio najmanje 30 poena. Takođe je upisao i najviše trojki u istoriji Lige u regularnom delu sezone. To mu je donelo i nagradu za najboljeg igrača meseca aprila u Zapadnoj diviziji.

Postao je i prvi NBA igrač sa prosekom od 35 koševa i šutom 50-40-90 u jednom mesecu. Njegovih 96 trojki je bio novi rekord meseca u Ligi. Time je srušio rekord od 82 trojke koji je uspostavio Džejms Harden u novembru 2019. godine.

Drugi naslov najboljeg i najstarijeg strelca u istoriji franšize osvojio je u regularnom delu sezone 2020/2021.

Novu sezonu je otvorio tripl dablom sa 21 košem, 10 skokova i isto toliko asistencija koji su doneli pobedu njegovom timu nad Los Anđeles Lejkersima. Do polovine decembra 2021. godine Kari je sa 2974 trojki prestigao Reja Alena (Ray Allen) na listi najboljih strelaca sa linije za tri poena svih vremena.

Na NBA Ol-star utakmici održanoj 20. februara 2022. godine Karijev tim je pobedio protivnike rezultatom 163:160. On je tome doprineo sa 50 koševa, samo dva manje od rekorda Ol-Star utakmice koji je 2017. godine postavio Entoni Dejvis.

Pored toga, postavio je novi rekord u broju ubačenih trojki u jednoj četvrtini, te je proglašen najkorisnijim igračem Ol-star meča.

Stef je 10. marta postao 49. igrač u istoriji Lige koji je ubacio preko 20 000 koševa.

Svoj 34. rođendan je proslavio ubacivši 47 koševa u mrežu Vizardsa. Time je pomogao svojoj ekipi da pobedi protivnike rezultatom 126:112. Dva dana kasnije se povredio, pa je morao da pauzira do kraja regularnog dela sezone.

U polufinalu Zapadne divizije protivnici su im bili Grizliji iz Memfisa. Kari je 9. maja tokom četvrtog susreta postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao 500 trojki u doigravanju u svojoj karijeri.

U finalu Zapada su se sastali sa Dalasom, a Kari je prosečno beležio 23.8 poena, 6.6 skokova i 7.4 asistencija po meču. Nakon što su savladali rivale u pet utakmica, Kari je proglašen najkorisnijim igračem finala Zapadne konferencije.

Voriorsi su se u finalu sastali sa Boston Seltiksima. Na četvrtom meču koji su igrali 10. juna Stef je postigao 43 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Tako su uspeli da izjednače rezultat na 2:2.

Postao je prvi igrač u istoriji NBA lige koji je postigao više od pet trojki tokom četiri uzastopne finalne utakmice. Pored toga, postao je i drugi najstariji igrač u istoriji Lige koji je na meču upisao preko 40 poena i 10 skokova.

Na petom susretu se našao na 10. mestu na listi najboljih asistenata u finalu svih vremena. Sa 34 koša, sedam skokova i sedam asistencija poveo je „Ratnike“ u pobedu nad Seltiksima od 103:90. Postali su šampioni NBA lige, a Kari je jednoglasno proglašen najkorisnijim igračem NBA finala.

Sa 47 koševa, osam skokova, osam asistencija i bez izgubljenih lopti pomogao je Golden Stejt Voriorsima da 7. novembra 2022. godine prekinu niz od pet poraza. Devet dana kasnije je postigao 50 poena, ali im to nije pomognu da savladaju Sanse.

Voriorsi su 20. novembra 2022. godine pobedili Hjuston rezultatom 127:120. Kari, Klej Tomson i Endrju Vigins su zajedno ubacili čak 23 trojke. To predstavlja najveći broj ubačenih trojki u jednoj utakmici u istoriji NBA lige.

Pored toga sa 34 godine i 251 danom, Stef je postao drugi najstariji igrač u istoriji Lige koji je upisao preko 30 poena i 15 asistencija na jednom meču.

Kari je 26. januara 2023. godine deveti put imenovan starterom Zapadne konferencije na NBA Ol-star meču 2023. godine.

Reprezentativna karijera

Prvu titulu u dresu reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Stef Kari je osvojio 2007. godine na Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 19. godina. Pomogao je svom timu da osvoji srebrnu medalju.

Tri godine kasnije je zadužio dres seniora, ali je tokom Svetskog prvenstva imao manju minutažu. Amerikanci su ponovo postali šampioni sveta.

Veću ulogu je preuzeo na Mundobasketu 2014. godine, kada su neporaženi ušli u finale sa Srbijom. Kari je na poslednjem meču ubacio 10 koševa, a zlatna medalja je ponovo završila u Americi.

Zbog povrede je morao da propusti Olimpijske igre 2016. godine kada su njegovi saigrači ponovo uzeli zlato.

Privatni život

Stef Kari je rođen 1988. godine u Akronu u Ohaju. Ljubav prema košarci nasledio je od oca Dela Karija koji je takođe bivši profesionalni košarkaš. Stef je odrastao u Šarloti, a potom je studirao i igrao za košarkaški tim Univerziteta Dejvidson.

Karijev mlađi brat Set je takođe profesionalni košarkaš, dok mlađa sestra Sidel (Sydel Curry) igra odbojku za tim Univerziteta Elon (Elon University).

Stef je 30. jula 2011. godine oženio dugogodišnju devojku Aišu Aleksander. Sledeće godine su dobili ćerku Rajli, a 2015. godine Aiša je rodila drugu ćerku kojoj su dali ime Rajan. Tri godine kasnije par je dobio sina Kenona. Trenutno žive u Alamu, u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

Titule

Klupske titule

  • 2014/15. NBA liga sa Golden Stejt Voriorsima
  • 2016/17. NBA liga sa Golden Stejt Voriorsima
  • 2017/18. NBA liga sa Golden Stejt Voriorsima
  • 2021/2022. NBA liga sa Golden Stejt Voriorsima

Reprezentativne titule

  • 2007. Srebrna medalja sa Svetskog prvenstva za igrače mlađe od 19 godina
  • 2010. Zlatna medalja sa Svetskog prvenstva
  • 2014. Zlatna medalja sa Svetskog prvenstva

Pojedinačne titule

  • 2009/10. uvršten u idealnu petorku NBA debitanata
  • 2010/11. proglašen NBA sportskom ličnošću godine
  • 2013/14. uvršten u drugu najbolju petorku NBA lige
  • 2014. Ol-Star meč
  • 2014/15. proglašen najkorisnijim igračem NBA lige
  • 2014/15. uvršten u idealnu petorku NBA lige
  • 2015. Ol-Star meč
  • 2015. pobednik NBA takmičenja u brzom šutiranju trojki
  • 2015. osvojio ESPY nagradu za najboljeg košarkaša
  • 2015. osvojio BET nagradu za najboljeg sportistu
  • 2015. proglašen sportistom godine od strane novinske agencije AP
  • 2015/16. proglašen najkorisnijim igračem NBA lige
  • 2015/16. uvršten u idealnu petorku NBA lige
  • 2016. Ol-Star meč
  • 2016. osvojio BET nagradu za najboljeg sportistu
  • 2016. osvojio nagradu „Medžik Džonson“
  • 2016/17. uvršten u drugu najbolju petorku NBA lige
  • 2017. Ol-Star meč
  • 2017. osvojio BET nagradu za najboljeg sportistu
  • 2017/18. uvršten u treću najbolju petorku NBA lige
  • 2018. Ol-Star meč
  • 2019. Ol-Star meč
  • 2018/2019. uvršten u idealnu petorku NBA lige
  • 2020/2021. uvršten u idealnu petorku NBA lige
  • 2021. učestvovao u NBA Ol-star meču
  • 2021. uvršten u najbolji tim NBA lige
  • 2021. pobednik NBA takmičenja u brzom šutiranju trojki
  • 2021. proglašen najboljim strelcem NBA lige
  • 2022. proglašen najkorisnijim igračem finala NBA lige
  • 2022. proglašen najkorisnijim igračem finala Zapadne divizije
  • 2022. uvršten u drugi najbolji tim NBA lige
  • 2022. proglašen sportistom godine po izboru lista „Sports Illustrated“
  • 2023. učestvovao u NBA Ol-star meču

Stefen Kari (Stephen Curry) na društvenim mrežama

FacebookStefen @ Facebook
InstagramStefen @ Instagram
TwitterStefen @ Twitter