Gagi Đogani

Kratke informacije

Ime i prezimeGagi Đogani
Datum rođenja12. oktobar 1971.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač, plesač
ŽanrPop-folk, dens
Visina-

Biografija

Gazmej Đogaj, poznatiji kao Gagi Đogani je dens pevač i plesač koji je popularnost stekao devedesetih godina prošlog veka kao frontmen grupe Fanki Dži (Funky G). Rođen je 12. oktobra 1971. godine u beogradskom naselju Mirijevo. Živi i radi u Beogradu.

Iz braka s Anabelom Bukvom Atijas, takođe bivšom članicom grupe Fanki Dži ima ćerke Lunu i Ninu.

Prve muzičke korake napravio je u plesnoj školi „Đogani“ koju je osnovao njegov brat Đole.

Prvu pesmu pod naslovom „Mi nismo tu“ objavio je 1993. godine. Iako je predstavljena kao pevačica grupe Fanki Dži, pesmu nije otpevala Anabela Bukva, nego joj je druga pevačica pozajmila glas.

Numera ispočetka nije naišla na reakcije publike, pa je Anabela odselila u Švedsku. Ipak, nakon nekog vremena „Mi nismo tu“ je postala radijski i klupski hit, pa su nastavili saradnju.

Grupa je od 1994. do 2009. godine objavila 13 albuma. 2009. godine Anabela je napustila grupu, a Gagi je sa novom pevačicom Marinom Uzelac snimio album „Pali anđele“. Ovo je ujedno bio poslednji album grupe Fanki Dži.

S obzirom da je raspad poznatog dens dvojca i razvod s Anabelom bio glavna tema srpskih tabloida, Gagi je 2010. godine prihvatio poziv za učešće u rijaliti programu „Farma“.

Namera mu je, kako kaže, bila da javnosti prikaže pravu sliku o sebi, a ne onu koju su stvorili mediji. Ipak, mnogi koji su pratili emisiju slažu se da Đogani nije uspeo u toj nameri.

Šest godina kasnije ponovo je ušao na „Farmu“, ali je ubrzo diskvalifikovan zbog fizičkog nasrtaja na pevačicu Sašku Karan. Mnogi su ga osudili zbog tog nasilničkog čina.

Iste 2016. godine grupa Fanki Dži u sastavu Gagi Đogani i Anabela Atijas počela je da nastupa zajedno.

U žižu javnosti taj deo poznate porodice Đogani ponovo je došao 2017. godine kada je Anabelina i Gagijeva ćerka Luna prvi put ušla u rijaliti program „Zadruga“ koji je emitovan na televiziji „Pink“.

Mesecima se pisalo o njenim postupcima u izolovanoj kući gde se rodila ljubav između nje i pevača Slobodana Slobe Radanovića koji je u tom momentu bio oženjen stjuardesom Kristinom Kijom Kockar. Roditelji su podržali svoju ćerku, a Luna je osvojila drugo mesto glasovima vernih gledalaca „Zadruge“.

U oktobru 2018. godine grupa Fanki Dži je objavila pesmu „Vila veštica“ koja je za vrlo kratko vreme „zaradila“ milion pregleda na „Ju Tjubu“ („You Tube“).

 

Poreklo, detinstvo i obrazovanje

Gagi Đogani je kao Gazmej Đogaj rođen 1971. godine u Beogradu. Njegov otac potiče sa Kosova. U beogradsko naselje Mirijevo su doselili posle Drugog svetskog rata. Majka je poreklom iz Makedonije.

Otac i majka su se upoznali tokom radnih akcija. Venčali su se i dobili devetoro dece, petoricu dečaka i četiri devojčice. Prvorođeni sin je otac Bakija Đoganija, frontmena grupe B3. Gagijev rođeni brat je Đole Đogani (Hamit Đogaj), frontmen grupe Đogani.

Živeli su u maloj trošnoj kućici na Mirijevu, koja nije imala više od 40 kvadrata. Uprkos tome, imali su bezbrižno i lepo detinjstvo.

Zahvaljujući roditeljima i pomoći tadašnje države Jugoslavije, redovno su išli u školu, dobijali besplatnu užinu i išli na ekskurzije s ostalom decom.

Gagi i Baki su igrali u plesnoj grupi Đogani, a kasnije im se pridružio i Sani, poznatiji kao frontmen grupe Trik FX.

Iako mnogi misle da je Sani u porodičnim odnosima sa braćom Đogani, on je u stvari samo njihov komšija. To uvreženo mišljenje da je i Sani njihov brat proističe iz činjenice da je on od samog osnivanja bio član grupe Đogani.

Gagi se po završetku osnovne škole pridružio Đoletovoj plesnoj grupi, tako da nije nastavio školovanje.

Karijera

Početak Gagijeve karijere vezan je za plesnu grupu Đogani koju je vodio njegov brat zajedno sa tadašnjom suprugom Slađom Delibašić.

Godine 1993. osnovao je plesnu grupu Fanki Dži gde je upoznao Anabelu Bukvu. Iste godine snimili su pesmu „Mi nismo tu“. Iako je Anabela nastupala kao članica dua Fanki Dži pesmu je otpevala druga pevačica.

Na samom početku pesma je teško nalazila put do slušalaca, ali nakon nekog vremena postala je radijski i klupski hit. Anabela se tada vratila iz Švedske, krenula na časove pevanja, a grupa je počela da radi na novom albumu.

Prvi CD su objavili 1994. godine pod naslovom „Samo u snu“. Pored naslovne pesme koju je publika brzo zavolela, na tom albumu su bile i numere „Sutra je novi dan“, „Funky G“, „Ova noć“, „Samo najbolji“ i druge.

Pesme „Uradi pravu stvar“ i „Kad ne mogu da napustim grad“ komponovao je Gagi, a „Samo u snu“ i „Ova noć“ Nenad Knežević Knez, dok je većinu tekstova napisao Milan Bojanić.

O uspehu koji su kao debitanti doživeli dovoljno svedoči činjenica da je njihov prvi veliki koncert u Beogradu pratilo nekoliko hiljada ljudi, iako su mnogi znali samo jednu pesmu.

Već naredne godine Diskografska kuća PGP RTS je objavila drugi album grupe Fanki Dži pod nazivom „Mi smo tu“. Na njemu je bilo sedam pesama, a na dobru reakciju su naišle „On zna“, „Plakati zauvek“, „Da li znaš“ i druge.

Snimili su i spot za pesmu „Sve što želim“, a nakon toga usledili su nastupi u Beogradu i okolini. Na jednoj od svirki nastao je i spot za numeru „Plakati zauvek“.

Treći studijski album pod naslovom „Budi tu“ objavili su 1996. godine godine, a sastojao se iz pesama „Ona ljubi te“, „Ne misli na mene“, „Žene“, „Samo želim“, „Tvoja ljubav“, „Ti lagala si“, „Početak sveta“, „Ko ste vi“, „Priđi mi“, te bonus numera „Samo ti“ i „Plakati zauvek“.

Pesma „Neću nikog“ dobila je svoju video verziju, a popularnost dens dvojca bila je sve veća.

Nastavili su praksu da svake godine objavljuju album, pa se tako 1997. godine u prodaji našao njihov CD „Hej ti“. Na njemu su, osim naslovne, bile i pesme „Budi tu“, Potrudi se“, „Sex“, „Princ“, „Pređi na stvar“ i druge.

Većinu kompozicija potpisuje grupa Fanki Dži, dok su tekstove pisali Zoran Antonijević (Dr Cool), Igor Brandić i Sanja Adamović. S ovog CD-a najbolje se plasirala pesma „Budi tu“ za koju je snimljen i spot.

CD „Supersonic“, sa pesmama „Ti si nešto najbolje“, „Tebi je lako“, „Zbog tebe“, „Vrele usne“, „Supersoničan je ritam“ i drugima, grupa Fanki Dži je objavila 1998. godine.

Na njemu su bile i dve numere na engleskom jeziku „Girl I Want You“ i „Move Your Funky Ass“, te tri bonus pesme koje su nekoliko godina ranije popularizovale grupu.

Na prodajnim mestima u Srbiji se 1999. godine pojavio peti album grupe Fanki Dži pod naslovom „Tebi“. Sa njega su se izdvojile pesme „Dala bih sve“, „Žao mi je žao“, „Drugu si hteo“, „Ti i ja“ i „Gromovi“ za koju je snimljen i spot.

Pesmu „Gromovi“ pisali su Aleks Aleksov, Milan iz grupe Tap 011 i Sanja Ćupurdija.

Diskografska kuća „City records“ je 2000. godine objavila njihov novi album pod naslovom „Dođe mi da…“ sa koga su se osim naslovne, izdvojile pesme „E baš neću“, „Igraj“, „Uteha“, „Oko za oko“ i druge.

Ovo je bio njihov prvi album koji je objavljen na stranom tržištu. Naime, Diskografska kuća „JVP Vertrieb AG“ je CD „Dođe mi da…“ objavila u Švajcarskoj.

Njihova popularnost ni nakon šest godina nije jenjavala, nastupali su u zemlji i inostranstvu, te gostovali na brojnim televizijama u Srbiji.

Sledeće godine su započeli saradnju sa kompozitorom Dragišom Bašom, a nastavili s Aleksom Aleksovim i Sanjom Ćupurdijom. Iz te saradnje nastao je album „Napraviću lom“ na kome su, osim naslovne, bile i pesme „Zabrani mi“, „Marioneta“, „Robinja“, „Čini mi se“ i druge.

Pored numere „Napraviću lom“ koju je publika odlično prihvatila, na dobru reakciju naišla je i pesma „Gde da nađem srce novo“ koju je napisao Dragan Brajović Braja.

Usledio je CD „Srce kameno“ koji je „City records“ objavio 2002. godine. Na njemu su se našle pesme „Tebi treba“, „Fatalan“, „Garavo“, „Tebi kriva sam“ i druge. Snimili su i spot za numeru „Legenda“.

Posle tri godine diskografske pauze koju su popunili brojnim nastupima Gagi i Anabela su 2005. godine objavili CD „Nedodirljiva“. Tekstove pesama „Slaži me“ i „Ludo, ludo“ napisala je Aleksandra Sanja Ćupurdija, na muziku grčkih autora Aleksa Papakonstantiuoa (Alex Papaconstantinou) i Siganosa Hristodoulosa (Siganos Hristodoulos).

Na tom albumu našao se i duet s reperom Đusom (Ivan Ivanović Juice) pod naslovom „U tvojim kolima“ koji je uz baladu „Ponovo“ postao veliki hit.

Jedanaesti CD grupa Fanki Dži je objavila 2007. godine pod naslovom „Osmi smrtni greh“. Sa njega su se izdvojile pesme „Je l` ti žao“, „Lep si“, „Med i mleko“, „Ljubav ima amneziju“ i druge.

Za pesmu „Šta ti mogu“ snimili su i spot. Prateći trendove koristili su muziku brojnih grčkih autora, dok je većinu tekstova napisao Aleksandar Marijan.

Fanki Dži je 2008. godine objavio novi album sa pesmama „Leti, leti“, „Biće mi teško“, „Upravo ostavljen“ i drugima.

Numere „Kafana na Balkanu“ i „Veštica iz Srbije“ koju su snimili sa makedonskim pevačem Radetom Vrčakovskim Vrčkom vrlo brzo su postale veoma slušane u Srbiji i regionu.

To je ujedno bio njihov poslednji zajednički album. Anabela je 2009. godine objavila da napušta grupu, a par je nakon toga i razveo.

Gagi je zajedno sa pevačicom Marinom Uzelac sa kojom je tada bio u emotivnoj vezi 2010. godine izdao CD pod naslovom „Pali anđeo“. Ovaj album obeležile su, osim naslovne, i pesme „Litar vina“, „Rođen loš“, „Šakom od sto“ i druge.

Ipak, mnogo više od muzike, ovaj period njegovog života bio je medijski ispraćen prvo zbog spekulacija o razvodu s Anabelom, a kasnije i Milenom Mikić koje su ga optuživale za nasilje u porodici.

Gagi je, navodno Anabeli zabranio da izvodi pesme koje je snimila sa grupom Fanki Dži i zahtevao od nje da prestane da koristi njegovo prezime.

Kako bi objasnio svojoj publici, ali i svima u Srbiji i regionu šta se dešavalo u njegovom životu, te kako bi se vratio na muzičku scenu Gagi Đogani je pristao da učestvuje u rijaliti programu „Farma“. Ipak, po mišljenju mnogih njegov nastup u „Farmi“ nije prošao naročito zapaženo.

Nakon toga se skoro potpuno povukao iz javnosti. Anabela je nastavila da snima i nastupa, ali grupa Fanki Dži, koja je devedesetih i početkom dvehiljiaditih „žarila i palila“ diskotekama u Srbiji i regionu, prestala je da postoji.

Mediji su 2016. godine objavili vest da se dvojac pomirio te da su počeli zajedno da nastupaju. Ipak, naglasili su da je reč samo o poslovnoj saradnji, ali ne i emotivnom odnosu.

Iste godine Gagi je ponovo učestvovao u fijalitiju „Farma“, ali njegov boravak tamo obeležila je diskvalifikacija zbog fizičkog nasrtaja na pevačicu Sašku Karan.

U žižu javnosti su ponovo dospeli 2017. godine kada se njihova ćerka Luna, inače modna blogerka, pojavila u rijaliti šou „Zadruga“.

Gledaoci koji su pratili ovu emisiju, mogli su mnogo da saznaju o porodičnim odnosima u domu Đoganijevih, ali i dosta o Gagijevom i Anabelinom burnom razvodu.

Lunino učešće u „Zadruzi“ obeležila je veza sa pevačem Slobodanom Radanovićem koji je prilikom ulaska u šou bio oženjen stujardesom Kristinom Kijom Kockar.

Uprkos tome, Slobodan i Luna nisu krili svoju zaljubljenost, pa su svakodnevno šokirali gledaoce svojim izlivima nežnosti. Atmosferu je dodatno podgrejao Kijin ulazak u „Zadrugu“, ali su roditelji Anabela i Gagi nastavili da podržavaju svoju mezimicu.

Luna je glasovima publike osvojila drugo mesto, a sve to doprinelo je popularnosti članova nekadašnje grupe Fanki Dži.

U oktobru 2018. godine snimili su pesmu „Vila veštica“. Kako je Anabela jednom prilikom izjavila, singl su snimili zbog svoje ćerke koju je ta vest veoma obradovala, te da ona lično nije bila za to da se obnavlja Fanki Dži.

Ipak, sudeći po komentarima i broju pregleda na „Ju Tjubu“ njihova verna publika je bila oduševljena povratkom Fanki Džija na muzičku scenu.

Učešće u rijalitiju „Zadruga“

Gagi je u septembru 2019. godine postao jedan od učesnika treće sezone rijaliti šou programa „Zadruga“. Par meseci kasnije, u „Zadrugu“ je ušla i njegova bivša supruga Anabela.

Produkcija je uvela i njihovu ćerku Lunu, te njenog tada bivšeg dečka Marka Miljkovića. Veći deo rijalitija su obeležili upravo porodični odnosi, česte svađe između bivših supružnika, ali i rasprave sa Lunom i Miljkovićem. Po svemu sudeći, to im se isplatilo, jer je Marko osvojio drugo, Anabela četvrto, a Gagi deveto mesto.

Nastavili su da gostuju u emisijama posvećenim „Zadruzi“, ali je Đogani u nekom trenutku odlučio da se povuče iz javnosti. Kako su mediji objavili, kupio je stan u kome živi sa svojim psom Badijem.

Mnoge je obradovala vest da je njegova ćerka Luna u drugom stanju, a rođenje deteta proslavila je, između ostalih, i sa ocem.

Privatni život

Gazmen Đogaj je rođen 1971. godine u višečlanoj porodici u Beogradu. Prve korake napravio je u plesnoj školi njegovog starijeg brata Đoleta Đoganija. Nakon toga je osnovao svoju plesnu školu i promenio ime u Gagi Đogani.

Svoju prvu suprugu Anabelu Bukvu upoznao je 1992. godine. Uporedo s usponom grupe Fanki Dži, rasla je i njihova ljubav koju su krunisali brakom u oktobru 1995. godine.

8. marta 1996. godine dobili su ćerku Lunu. Šest godina kasnije Anabela je ponovo ostala u drugom stanju. Njihove obožavaoce obradovala je vest da pevačica nosi blizance, ali i rastužila informacija da je izgubila obe bebe.

Otprilike u isto vreme našli su se u fokusu javnosti zbog novinskih napisa da je Gagi prevario Anabelu s jednom od plesačica iz njihove grupe. Ipak, ona je odlučila da mu oprosti i da drugu šansu njihovom braku. Tri godine kasnije rođena je njihova druga ćerka Nina.

Uprkos sreći koju je donelo rođenje druge ćerke, Gagi je, kako je sam kasnije priznao, upao u probleme s alkoholom i narkoticima. Kasnije je javno priznao da je uzimao kokain i sedative, te da se nerado seća tog perioda svog života.

Kada je Nina imala četiri godine par je odlučio da se nakon 15 godina braka razvede. I ovaj događaj u njihovim životima je, s obzirom na popularnost, bio medijski propraćen.

Anabela je priznala da je njihov odnos poremetila Gagijeva sklonost ka nasilju, a on je to jednom prilikom prokomentarisao rečima „ništa strašno“.

Time je navukao bes javnosti na sebe, pa je sve veći broj obožavalaca grupe Fanki Dži podržavao njegovu suprugu, a manje njega. Kako bi se opravdao 2010. godine ušao je u rijaliti, ali u svojoj nameri nije uspeo.

Otprilike u isto vreme je sa pevačicom Marinom Uzelac snimio album „Pali anđeo“, a osim poslovnog, vezao ih je i emotivni odnos. Ni veza, kao ni Fanki Dži u ovom sastavu nisu opstali.

Gagi je nakon toga započeo vezu sa Milenom Mikić, koja je u to vreme radila u jednoj optičarskoj radnji. Neko vreme su živeli zajedno u beogradskom naselju Vidikovac, a povremeno su sa njima živele i njegove ćerke Luna i Nina.

Ipak, ni ova veza nije potrajala. Prekinuta je takođe na neugodan način jer je Milena Gagija optužila za zlostavljanje. Godine 2017. sud ga je osudio na tri godine uslovne kazne za krivično delo nasilje u porodici.

Pošto zbog loše finansijske situacije nije plaćao Anabeli alimentaciju za izdržavanje ćerki i ona ga je tužila.

Neuspesi na ljubavnom planu praćeni opasnim porocima i finansijskim krahom, doveli su do toga da Gagi padne u tešku krizu. Zahvaljujući prijateljima i porodici koja mu je davala podršku, te rehabilitaciji na koju je otišao, uspeo je da se izvuče.

Godine 2016. ponovo je počeo da nastupa s Anabelom u klubovima i diskotekama, te je javno priznao da ga je ona spasila bankrota.

Bivši supružnici su danas u dobrim odnosima, prvenstveno zahvaljujući ćerkama Luni i Nini. Luna ih je takođe nagovorila da ponovo snime zajedničku pesmu pod naslovom „Vila veštica“ koja je objavljena u oktobru 2018. godine.

U jednom intervjuu Gagi je na pitanje koje su mu najveće želje u životu odgovorio da samo želi da njegove ćerke Luna, Nina i Blankica budu srećne.

Inače, Blankica je Anabelina ćerka iz braka s Andrejom Atijasom, a Gagijeve obožavaoce je oduševilo to što je priznao da je gleda kao svoje dete.

Podržao je svoju bivšu suprugu nakon razvoda s drugim mužem, a od tada se redovno, kao poslovni partneri, zajedno pojavljuju u javnosti, a Anabela ne želi da priča od nasilju koje je doživela dok su bili zajedno.

Svoje obožavaoce Gagi je 2022. godine obradovao fotografijom na društvenim mrežama na kojoj pozira sa novom devojkom. Identitet plavuše koja je uspela da ga osvoji nije poznat domaćim medijima.

Diskografija

Albumi

 • 1994. Samo u snu
 • 1995. Mi smo tu
 • 1996. Budi tu
 • 1997. Hej ti
 • 1998. Supersonic
 • 1999. Tebi
 • 2000. Dođe mi da…
 • 2001. Napraviću lom
 • 2002. Napravi se lud
 • 2005. Nedodirljiva
 • 2007. Osmi smrtni greh
 • 2008. Funky G
 • 2009. Pali anđeo

Kompilacije

 • 2000. Najveći hitovi
 • 2003. The Best Of Funky G
 • 2009. Funky G – Retro Collection

Singlovi

 • 2018. Vila veštica

Gagi Đogani na društvenim mrežama

FacebookGagi @ Facebook
InstagramGagi @ Instagram
YoutubeFunky G @ YouTube