Daniela Trbović

Kratke informacije

Ime i prezimeDaniela Trbović
Datum rođenja27. septembar 1963.
Mesto rođenjaKarlovac
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka
Visina170 cm
Težinanepoznato

Biografija

Daniela Trbović je hrvatska voditeljka koju je javnost upoznala u kvizu „Najslabija karika“. Važi za najbritkiju i najironičniju voditeljku HRT-a. Rođena je 27. septembra 1963. godine u Karlovcu. Živi i radi u Zagrebu.

Detinjstvo i obrazovanje

Daniela Trbović je rođena 1963. godine u Karlovcu, gradu u centralnoj Hrvatskoj. Ima mlađu sestru Natašu, a detinjstvo pamti po bezgraničnoj ljubavi koju su im roditelji pružali.

Želela je da postane balerina, pa je sa sedam godina upisala baletsku školu. U rodnom gradu je završila osnovnu školu i gimnaziju, a medicinu je studirala u Zagrebu. Ubrzo je od nje odustala i počela je da se bavi novinarstvom.

Karijera

Daniela Trbović je voditeljsku karijeru započela 90-ih godina 20. veka u zabavnim emisijama koje su se emitovale na programu Z3. Usledile su zabavno-muzičke emisije „Hit depo“ koju je deset godina vodila sa kolegom Hamedom Bangourom i „Od 5 do 7“.

Od 2004. do 2010. godine je bila voditeljka kviza „Najslabija karika“. Vodila je brojne manifestacije poput „Dore“, hrvatskog izbora za pesmu Evrope, „Porina“, izbor za Mis Hrvatske, dečje kvizove, priredbe, koncerte, i slično. Pisala je kolumne za mnoge hrvatske novine.

Daniela se tokom 2008. godine takmičila u zabavno-muzičkom šou programu „Ples sa zvezdama“.

Kolumne koje je sedam godina pisala za „Novi list“ Daniela je sažela u knjigu „Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…“ koju je 2008. godine objavila Izdavačka kuća „Profil“.

Promovisala ju je i na Sajmu knjige „Interliber“ u Zagrebu, a na predstavljanju su, pored njene majke Katarine i sestre Nataše, bile i kolegica Barbara Kolar, Vjekoslava Huljić i mnoge druge poznate ličnosti.

Naredne godine je glumila Ciganku u filmu „Metastaze“ koji govori o četiri druga koji ne uspevaju da se uklope u društvo.

Trbović je 2010. godine postala voditeljka autorske emisije „8. kat“ u kojoj je sa gostima razgovarala o svakodnevnim temama.

Od 2014. do 2015. godine Daniela je vodila kviz „Volim Hrvatsku“, a potom je godinu dana vodila emisiju „BezVeze.

Trbović je od 2016. do 2019. godine vodila emisiju „Dobro jutro, Hrvatska“. U međuvremenu je bila voditeljka emisija „Ritam ljeta“ i „Žene povjerljivo“.

Zajedno sa Franom Riđanom je 2019. godine vodila manifestaciju „Zlatni studio“, dok joj je 2021. godine društvo na sceni pravila kolegica Ivana Vučetić.

Daniela je 2019. godine vodila manifestaciju „Glazbeni dani HRT-a Opatijske serenade Jazz orkestra HRT“.

U periodu od 2019. do 2021. godine Trbović je vodila tok šou „5.com s Danielom“.

Privatni život

Daniela Trbović jer rođena 1963. godine u Karlovcu. U rodnom gradu je završila osnovnu i srednju školu. Upisala je medicinu u Zagrebu, ali je zavolela novinarstvo, pa se potpuno posvetila tom pozivu.

Voditeljka se 1997. godine udala za Šimu Vlajkija koji je zbog nje ostavio tadašnju suprugu Tanju Šimić. Sedam godina su bili u braku nakon čega je Daniela saznala da je muž vara, zbog čega je zatražila razvod. Imaju sina Lovru.

Daniela je 2009. godine započela vezi sa 13 godina mlađim pozorišnim rediteljem Oliverom Frljićem. Bili su zajedno tri godine. Spekuliše se da su raskinuli zbog glumice Linde Begonje u koju se Oliver zaljubio.

Od 18. do 43. godine je bila podstanar, a onda je odlučila da kupi stan na kredit.

Danielina omiljena destinacija za odmor su Brioni.

Njen moto je da je čaša napola puna, a ne prazna.

Voli da čita knjige i da gleda filmove, a ne voli da kuva.

Najlepši trenutak u Danielinom životu je bio kada je ugledala svog sina.

Njena slabost su slatkiši, a genetika je zaslužna za dobru liniju. Visoka je 170 cm.

Ima kućnog ljubimca, njemačkog patuljastog špica, Rokija.

Filmografija

Filmovi i serije

  • 1997. Novogodišnja pljačka
  • 2006. Bitange i princeze
  • 2006. Luda kuća

Knjige

  • 2008. Hrvatica, majka, katolkinja, nepušačica…

Daniela Trbović na društvenim mrežama

FacebookDaniela @ Facebook