Nenad Marinković (Gastozz)

Kratke informacije

Ime i prezimeNenad Marinković (Gastozz)
Datum rođenja1992.
Mesto rođenjaSvilajnac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeVloger

Biografija

Nenad Marinković, poznatiji kao Gastozz, je prvi srpski vloger (tj. video bloger). Rođen je 1992. godine u Svilajncu. Gastozzov deda je pokojni glumac Stanojlo Marinković koji se proslavio malom, ali antologijskom ulogom u kultnom filmu „Ko to tamo peva“. Izgovorio je poznate fraze „Dalje nećeš moći“, „Zvaću decu“ i „Buši, ha, ha, ha“.

Gastozz je završio osnovnu školu u Svilajncu nakon čega se sa majkom odselio u Francusku. Kada se zaposlio, morao je da promeni imidž i da skrati kiku koja ga je podsećala na rodni kraj. Zbog toga je počeo da snima poruke koje je slao prijateljima i klipove u kojima je pričao šta je radio u toku dana ili nedelje. Pričao je i poučne stvari, ali shvatio je da je narodu potrebna razonoda zbog čega se okrenuo vedrijim temama koje obuhvataju parodije, viceve i komedije.

Naziv njegovog vloga je Gastozz Stories i prvi put je postavio klip 6. novembra 2009. godine. Posebnu pažnju je privukao klip „Nafurana mala“ u kome ismeva devojku po imenu Stefana. Na ovaj način je stekao mnogo fanova, ali bilo je i onih koji su ga kritikovali. Ostali popularni klipovi su: „Pesma o fejsbuku“ koju je sam komponovao, parodija „Mala nevesta“, „How to kiss a devojka with usta and jezik“, kao i drugi koje je snimio sa bivšom devojkom Marijom Jakovljević.

U početku je dobro zarađivao baveći se ovim hobijem, ali kasnije mu je zarada opala. Takođe, ima svoj online shop putem kojeg prodaje majice sa svojim logom i natpisom. Fanovima je redovno odgovarao na poruke i čestitao im rođendan u svojim klipovima. Ima nekoliko stotina hiljada pratilaca na društvenim mrežama. Rado je pomagao svakome ko je krenuo njegovim stopama.

Snimio je spot „Ne znam gde sam“ sa Mitrom Mirićem, Cvijom i MC Stojanom što je izazvalo oprečne reakcije kod ljudi koji prate ono što on radi. U Parizu je uradio intervjue sa Indirom Radić koju je prozivao zbog pesme koju je snimila na francuskom, Allegro bendom, Amadeus bendom i Jelenom Karleušom. Pojavio se na TV Pinku kod Ognjena Amidžića u delu emisije koji se zove „Dva minuta slave“. Međutim, nisu ostvarili saradnju jer je voditelj, kako kaže Gastozz, tražio od njega da „proda svoje ja“. Nadao se da će mu se ukazati prilika da gostuje kod Ivana Ivanovića, ali to se nije dogodilo.

Poslednji klip je objavio 2014. godine, a 2015. je ušao u luksuznu vilu u Zemunu i postao učesnik rijalitija „Parovi“. Tim potezom je razočarao mnoge fanove jer se pridružio ljudima koje je ismevao. Uklonio je klipove u kojima se loše izražavao o starletama i takvoj vrsti šou programa. Kada je opisivao sebe rekao je da na njega stimulativno deluje da bude u centru pažnje. Smatra da mu je mana to što brzo plane, a vrlina što može dosta da popije. Pošto je bio singl, u vili nije gubio vreme već se zbližio sa Macom Diskrecijom, Natašom Šavijom i Tijanom Ajfon. Seksualne odnose sa ukućankama je opisao u detalje što su mu one zamerile. Iako se sukobio sa mnogim učesnicima, osvojio je prvu nagradu i 45.000 evra.

Iste godine je ponovo ušao u „Parove“. Bio je intiman sa pevačicom u usponu Marijom Anom Smiljanić, a zbog fizičkog obračuna sa Miljanom Kulić i Zmajem od Šipova, završio je u izolaciji.

Iako je imao mnogo partnerki, i dalje plače kad god se seti bivše devojke koju, očigledno, nije preboleo. Oni su tri godine živeli u Parizu, ali Marija je prestala da kontaktira sa njim i njegovom porodicom. Izjavila je da se neće udati za Gastozza i da, uprkos primamljivoj ponudi, neće ući u rijaliti. Želi mu sve najbolje u životu i smeta joj što je i dalje sa njim povezuju.

Gastozzov drug je u intervjuu za Telegraf rekao da njegov otac nije želeo da oženi majku Gocu jer je radila kao konobarica. Svetislav Sinđelić Đuro ima petoro dece, a sve je priznao osim Gastozza.

U početku je Gastozzu i majci bilo teško u Francuskoj, jedva su sastavljali kraj s’ krajem, ali sa novcem koji je zaradio, vloger planira da preuzme restoran u kome njegova majka radi i da postane ugostitelj.

U decembru 2016. Gastozzova majka Goca je preminula u Parizu od infarkta. Teško je to podneo, a Svet prenosi da krivi sebe jer ju je pustio da ode iz Beograda.

Nenad Marinković (Gastozz) na društvenim mrežama

FacebookGastozz @ Facebook
TwitterGastozz @ Facebook
YoutubeGastozz @ YouTube