Marijana Batinić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarijana Batinić
Datum rođenja18. februar 1981.
Mesto rođenjaSplit
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjeVoditeljka, pravnik

Biografija

Marijana Batinić je hrvatska voditeljka, diplomirani pravnik i dizajner enterijera. Rođena je 18. februara 1981. godine u Splitu u Hrvatskoj. Živi i radi u Zagrebu.

Popularnost širom zemalja bivše Jugoslavije stekla je kao voditeljka poznatog takmičenja „Survivor“ Kostarika.

Svojim smislom za humor simpatije u Hrvatskoj zadobila je mnogo godina ranije u emisiji „Pola ure kulture“.

Gledaoci su imali priliku da je bolje upoznaju i kroz emisije „Ljubav je na selu“ i „Život na vagi“.

Udata je za bivšeg rukometaša i stručnjaka za marketing Mateja Pašalića sa kojim ima dve kćerke Enu i Rozu.

Na Instagramu ima više od 264.000 pratilaca i veoma je aktivna na toj društvenoj mreži.

Detinjstvo i obrazovanje

Marijana Batinić rođena je 18. februara 1981. godine u Splitu u Hrvatskoj. Odrasla je u jednoj tradicionalnoj porodici, „starog kova“, kao najstarije dete. Marijana ima mlađu sestru Klaru i brata Darka.

Kao dete, Marijana je često odlazila kod bake i dede na selo. Tamo je najviše volela da provodi vreme sa životinjama, a pomagala im je i u seoskim poslovima.

Za sebe kaže da je imala veoma bezbrižno detinjstvo, ispunjeno ljubavlju i pažnjom.

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom Splitu. Kasnije je odlučila da upiše Pravni fakultet. Diplomirala je 2008. godine. Njeno studiranje se odužilo na čak osam godina, jer je lepa Marijana u međuvremenu počela da se bavi i novinarstvom.

Posle završenog fakulteta, Marijana je upisala i školu dizajna enterijera što je njena velika ljubav.

Od studentice do voditeljke

Marijana nikada nije mogla ni da zamisli da će voditeljski posao obeležiti njen život. Sve je počelo sasvim slučajno kada joj se ukazala prilika da sa svojom najboljom drugaricom Petrom Nižetić sarađuje sa jednom splitskom televizijskom kućom.

Dve drugarice su odlučile da prihvate izazov te su se našle pred kamerama u humorističnoj emisiji „Po ure kulture“. Ova emisija je imala veliki rejtnig, bila je jedna od onih retkih humorističnog tipa, pa se za kratko vreme počela emitovati na mnogo uspešnijim televizijama, HRT-u i Novoj.

U međuvremenu, Marijana i Petra, počele su da rade televizijske priloge i za neke druge emisije. Okušale su se i na radiju, portalima… Kao voditeljski dvojac, zasenile su sve. Ipak, odlučile su da dalje nastave samostalne karijere i ostale u odličnim prijateljskim odnosima.

Tako je Marijana svoju karijeru nastavila na hrvatskom „RTL“-u kao voditeljka emisije „Ljubav je na selu“. Ova emisija postigla je veliki uspeh i imala je odličnu gledanost. Marijana je uspela da ostvari vrlo prisan, ali opet profesionalan odnos sa svim učesnicima emisije. Reč je o emisiji u kojoj oni koji žive na selu, a nemaju baš mnogo društvenih kontakata, traže svoju životnu ljubav. Mnogi od njih, kod kojih se ljubav rodila, Marijani su posle bili mnogo zahvalni.

Istakla se i kao voditeljka rijaliti programa „Survivor“ Kostarika. Reč je o rijaliti formatu u kojem su učestvovale javne ličnosti iz zemalja bivše Jugoslavije. Upravo preko „Survivor“-a Marijana je stekla veliku popularnost u tim zemljama.

Kasnije se pred malim ekranima našla u ulozi voditeljke još jednog rijaliti programa „Big Brother“-a. Zanimljivo je da su gledaoci već navikli da to voditeljsko mesto pripada popularnoj Antoniji Blaće, ali ona nije bila u mogućnosti da vodi program zbog zdravstvenih razloga. Zato je sama Antonija to mesto ponudila Marijani sa kojom je ranije već sarađivala tokom rijaliti šoua „Survivor“.

Kao voditelj Marijana radi i u emisiji „Život je na vagi“ koja se emituje na hrvatskoj televiziji „RTL“. Reč je o emisiji u kojoj oni koji imaju problem sa gojaznošću, kroz savete stručnjaka i život u izdvojenom prostoru, uz pravilnu ishranu i vežbe, rešavaju svoj ozbiljan životni, ali i zdravstveni problem.

Osim navedenih, Marijana je učestvovala i u realizaciji brojnih drugih televizijskih programa. Uvek radi u emisijama u kojim učestvuje veći broj ljudi i koje su izuzetno gledane. Za svoj rad dobila je niz nagrada, a jedna od njih, nagrada Zlatnog studija, stigla je nedavno za emisiju „Život na vagi“.

Ljubav i majčinstvo

Marijana je u braku sa Matejom Pašalićem. Par ima dve kćerke Enu i Rozu. Marijana i Matej pre braka bili su u dugogodišnjoj vezi. Pašalić je rukometaš, a bavi se i marketingom.

Oni su se venčali u Zagrebu 10. januara 2015. godine. Kuma im je bila Petra Nižetić sa kojom je Marijana radila i koja je njena najbolja drugarica.

Inače, Marija i Matej upoznali su se u jednom zagrebačkom noćnom klubu pod maskama na noć veštica. Tu noć, Matej se mnogo smejao Marijaninim šalama i tako ga je osvojila prvu veče.

Često objavljuju zajedničke fotografije na društvenim mrežama na kojim uživaju u svojoj ljubavi. S obzirom da se bave javnim poslom često su zajedno na svim značajnijim događajima u krugu svojih prijatelja i poslovnih saradnika.

Marijana Batinić na društvenim mrežama

FacebookMarijana @ Facebook
InstagramMarijana @ Instagram