Braco Gajić

Kratke informacije

Ime i prezimeBraco Gajić
Datum rođenja30. oktobar 1997.
Mesto rođenjaBijeljina
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteBijeljina
ZanimanjeJutjuber, influenser

Biografija

Braco Gajić je srpski i bosanskohercegovački digitalni komičar, jutjuber, influenser i zvezda društvenih mreža. Njegovi video klipovi na društvenim mrežama broje milionske preglede. Rođen je 30. oktobra 1997. godine u Bijeljini. Živi i radi u rodnom gradu.

Popularnost je stekao zahvaljujući komičnim video klipovima koje je postavljao na svoje kanale na društvenim mrežama. Tako je mladić iz Bijeljine, zahvaljujući svom specifičnom smislu za humor, počeo da zarađuje novac kao jutjuber i influenser.

Njegov „Jutjubu“ („YouTube“) trenutno (novembar 2021. godine) ima 1.5 miliona pretplatnika i 756 miliona pregleda. U isto vreme, na „Instagramu“ ga prati više od 457 hiljada fanova.

Zanimljivo je da su u njegovim video klipovima neretko pojavi i njegova majka Ružica, pa je sasvim jasno od koga je Braco nasledio smisao za humor.

U međuvremenu, počeo je da prodaje majice i kape sa svojim logom i pokrenuo svoj online shop bracogajic.com.

Kroz svoje video klipove svojim fanovima, osim smeha, šalje i poučne poruke iz vlastitog iskustva, savetuje ih da idu „pravim“ putem.

Duhoviti dečko iz Bijeljine ostavlja utisak izuzetno dobrog mladića koji zasmejava sve oko sebe, ali u svemu ima i granicu. To su prepoznali njegovi fanovi.

Zbog toga i ne čudi što ga gde god se pojavi dočeka „armija“ mladih obožavalaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

Odrastanje sa majkom

Braco Gajić rođen je 30. oktobra 1997. godine u Bijeljini. Njegova majka zove se Ružica, a njegov otac Radislav. Otac mu je poginuo u saobraćajnoj nesreći na motoru kada je njegova majka bila u šestom mesecu trudnoće.

Braco je dobio ime po nadimku svog oca kojeg nikada nije upoznao, a video ga je samo na fotografijama. Ono što ga boli je to što ne postoji nijedan video snimak njegovog oca, pa da čak ne zna ni kakva je bila njegova boja glasa.

Dakle, odrastao je sa svojom majkom koja mu je oduvek pružala slobodu. Do pre deset godina, živeli su u jednoj kući, a kasnije su se preselili u stan. Pošto je majka mnogo radila, čuvala ga je jedna starija žena.

Braco je od malena imao slobodu i pokazao svoju kreativnost. U sklopu te kuće, nalazila se i garaža sa starim nameštajem, pa je dečak od tog nameštaja počeo da pravi neke druge stvari.

Shvatio je da je tako počeo da razvija svoju kreativnost, a kasnije je krenuo da trenira parkur sa prijateljima. Njegovi prijatelji su posle odustali od parkura, ali je on bio istrajan u tome.

Tada je počeo da snima klipove za „Jutjub“. U međuvremenu je studirao programiranje i informatiku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

Vreme parkura

Svoju karijeru na internetu započeo je 2012. godine. U potpunosti se tome posvetio kada je shvatio da bi to mogao biti trend u budućnosti. Počeo je sa friraningom (freerunning), tehnikama i treniranjem parkura.

Parkur je jedan, kako Braco kaže, ekstremniji sport, a u video klipovima je sve to prikazivao na zanimljiv način. Radio je salte i akrobacije kako bi došao do svoje publike.

Kako je sam rekao, sve to mu je bilo odlično dok nije došao do 10 hiljada pratilaca na „Jutjubu“. Svi koje je zanimao ovaj sport, već su bili na njegovom kanalu i osetio je da su mu potrebni noviteti.

Tada je odlučio da ode korak dalje i da počne da se bavi snimanjem komičnog sadržaja kako bi proširio svoju ciljnu grupu i pridobio nove pratioce. To mu je pošlo za rukom, a s vremenom je razvijao i širio svoj sadržaj.

Tako su njegovi fanovi imali priliku da kroz video klipove upoznaju njegovu majku, saznaju priču o njegovom ocu, ali i da upoznaju njegovu devojku Draganu.

Braco Gajić je zahvaljujući smislu za humor i zanimljivoj životnoj priči prirastao za srce svojim fanovima koji sa nestrpljenjem iščekuju svaki njegov novi video klip.

Bazirao se na zanimljive izazove, a ranije je organizovao takmičenja u brzini pravljenja određenih stvari od određenih materijala kao što su brod od papira i slično.

Prati svetske trendovi i u skladu sa njima, formira i svoj sadržaj. Kreativnosti mu ne nedostaje, a kako je jednom prilikom kazao, cilj mu je da napreduje u narednom periodu i razvija svoj „Jutjubu“ kanal, koji je postao unosan posao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

Emotivna priča o ocu kojeg nikada nije upoznao

U dva svoja klipa na „Jutjubu“ Braco Gajić je ispričao vrlo emotivnu priču o svom ocu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći na motoru i kojeg nikada nije upoznao. O detaljima nije govorio, ali je objasnio da mu je vrlo teško i neobično kada izgovori „tata“.

Svojim fanovima je otkrio i to da je njegov otac bio profesionalni sportista. Trenirao je hokej, igrao za reprezentaciju Jugoslavije i bio je učesnik na Olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. godine.

Braco je rekao da fizički mnogo liči na svog oca. Iz priča koje je čuo od onih koji su poznavali njegovog tatu otkrio je i da je njegov otac bio mnogo zanimljiv i duhovit čovek, te da mnoge Bracine fore i način smeha zvuče baš kao one njegovog oca.

U drugom klipu, koji je objavio oko deset meseci posle prvog videa u kojem je ispričao istinu o svom tati, Braco je odlučio da otputuje u Sarajevu i obiđe mesta na kojim je njegov otac provodio vreme kada je bio njegovih godina.

S obzirom da je njegov tata jedno vreme živeo u Sarajevu, prvo je odlučio da pronađe zgradu u kojoj je tada stanovao. Imao je staru adresu, a naziv ulice je u međuvremenu promenjen pa mu je to malo otežalo posao.

Ipak, uspeo je da pronađe tu stambenu zgradu u sarajevskom naselju Grbavica. Odmah je prepoznao prostor oko zgrade iz priča koje je čuo o svom ocu.

Pored zgrade, nalaze se stepenice i gelender, na kojem je njegov otac sa drugovima provodio vreme. Braco se prošetao tim stepenicama i spustio niz gelender, te rekao kako je vrlo čudan osećaj kada zna da se upravo nalazi na istom mestu na kojem je bio i njegov tata.

U Sarajevu je prespavao, a potom se već naredni dan uputio u Sportsku dvoranu „Zetra“ da obiđe prostor u kojem je njegov tata trenirao hokej.

Obišao je sportsku salu i sve prostorije u koje je mogao da uđe. Upoređivao je to sa fotografijama svog oca koje je imao od ranije.

Pronašao je mnogo detalja koji se još uvek nisu promenili, a za njega je to bilo veoma emotivno. Nadao se da će baš tu u dvorani sresti nekog starijeg ko se seća njegovog oca. Međutim, svi koji su tu radili bili su mlađi i nije mogao da sazna još neki detalj iz života svog oca.

Kada je krenuo iz dvorane, bio je veoma tužan. Na izlazu su ga prepoznala deca, njegovi fanovi, pa je sa njima otišao u kuglanu na rođendan i oraspoložio se. Inače, njegov otac e napustio Sarajevu i preselio u Bijeljinu zbog ratnih dešavanja.

Ovaj njegov video je na „Jutjubu“ do novembra 2021. godine pregledalo preko 1.4 miliona ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

Majka Ružica u video klipovima na „Jutjubu“

Bracini fanovi na društvenim mrežama često su mu slali predloge za snimanje novih video klipova, a mnogi od njih izrazili su želju da upoznaju njegovu majku Ružicu.

Nekoliko meseci posle Ružica je stala pred kameru sa svojim sinom. Bilo je to dva meseca pre Bracinog rođendana.

Tako su svi njegovi pratioci imali priliku da upoznaju Ružicu kao jednu vrlo dobru majku koja je uvek spremna da se našali, ali i da ozbiljno porazgovara sa Bracom.

Priznala je da je u početku, kada je njen sin želio da se bavi parkurom, bila veoma sumnjičava i nije to želela jer se bojala da se ne povredi.

Ipak, popustila je pred željom sina jedinca. Takođe, kada je Braco počeo da snima video klipove za „Jutjub“, nije imala ništa protiv, ali nije mislila da će steći toliku popularnost.

Ispričala je da su ona i njen sin bili na moru kada je on stekao 10 hiljada pratilaca na „Jutjubu“. Kazala je da je Braco bio presrećan i da ju je zvao da  idu negde da to proslave, što su i uradili iako joj tada nije bilo jasno šta to znači.

Ubrzo je i ona počela da prati sve njegove video klipove i videla je da mnogi fanovi žele i nju da upoznaju.

U prvom video klipu, mama Ružica, odlučila je da prikaže kako izgleda Bracina soba i da objasni na koji način je planira renovirati kao poklon Braci za rođendan. Video je bio mnogo zanimljiv, a posle ovog videa, mama Ružica se opustila i sve češće je deo Bracinih video klipova.

Tako su fanovi kasnije mamu Ružicu imali priliku da vide i u raznim izazovima kao što su takmičenje između nje i Brace ko će se više udebljati za 24 sata. Majka i sin snimali su vaganje i svoju početnu kilažu, zatim, šta jedu u toku dana, te vaganje narednog dana i proglašenje pobednika. Sve to je bilo vrlo zanimljivo sa dosta komičnih situacija.

Takođe, mama Ružica počela je da se bavi i parkurom. Sa svojim sinom takmičila se na poligonu i zadobila simpatije fanova koji su kroz Ružicu videli i svoju majku.

Zanimljiv je i izazov u kojem su bili Ružica, Braco i njegov prijatelj Dragan kada su 24 sata kupovali stvari u samo jednoj boji. Ružica u ljubičastoj, Braco u crvenoj, a Dragan u plavoj. Samo taj video klip ima preko milion pregleda što dovoljno govori o popularnosti klipova sa mamom Ružicom.

U klipovima je jasan i Bracin odnos prema majci koji je pun ljubavi i poštovanja. U jednom od njih rekao je da mu je majka sve na svetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

Devojka Dragana

Braco ima devojku koja se zove Dragana. Ona je student u Novom Sadu gde živi u stanu, a i Braco je povremeno kod nje, pa bi se moglo reći i da žive zajedno.

Dragana se pojavljuje u više Bracinih klipova na „Jutjubu“. Kao par su vrlo zanimljivi. Snimali su razne komične video klipove, izazove, igrice…

Jedan od najgledanijih je onaj kada Braco uđe u njihov stan, a Dragana ne zna da je on tu. Krio se po stanu i snimao je, što je na kraju bilo veoma zabavno. Takođe, par je snimao svoj dan kada su 24 sata vezani lisicama i sve su morali da rade zajedno.

Tako je uz Bracu i Dragana stekla svoje fanove na društvenim mrežama, a na Instagramu ju je zapratilo 145.000 ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Braco Gajić (@braco.gajic)

 „Niđe veze“ – duetska pesma i saradnja sa Andrijom Jo

Braco je snimio duetsku pesmu sa jutjuberom Andrijom Jo. Dva jutjubera upoznala je Bracina devojka Dragana Kovačević.

Ubrzo su shvatili da bi mogli snimiti duetsku pesmu koja bi mogla biti zanimljiva njihovim pratiocima. Inače, „niđe veze“ je fraza koju Braco koristi u skoro svakom svom video klipu.

Pesmu i video spot objavili su 11. avgusta 2019. godine, a u novembru 2021. godine spot broji preko 23 miliona pregleda na Bracinom „Jutjub“ kanalu.

Video za pesmu uradio je Dragan Medaković, a muziku, aranžman i prateće vokale Miloš Stojković Henny. Tekst su napisali Braco i Andrija.

Inače, Braco i Andrija su postali dobri prijatelji. Zajedno su letovali u Budvi sa Bracinom devojkom Draganom gde su snimili video 24 sata na pustom ostrvu.

Ovaj trojac uputio se u avanturu na jedno ostrvo pored Budve, gde su prespavali uz logorsku vatru, tražili hranu i zezali se. Ovaj video je jedan od najgledanijih na njegovom kanalu.

Pesma „Jurim“

Sa već dobro uigranom ekipom koja je radila na njegovoj pesmi sa Andrijom Jo, Braco je uradio i svoju prvu samostalnu pesmu „Jurim“ za koju je snimio i video spot.

Pesma „Jurim“ objavljena je 12. septembra 2020. godine, a za godinu dana je „zaradila“ preko 14 miliona pregleda.

Braco Gajić na društvenim mrežama

FacebookBraco @ Facebook
InstagramBraco @ Instagram
YoutubeBraco @ YouTube