Ružica Veljković

Kratke informacije

Ime i prezimeRužica Veljković
Datum rođenja13. mart 1991.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteŠvajcarska
ZanimanjeModel, pevačica, starleta
Visina174 cm
Težina52 kg

Biografija

Ružiča Veljković je bivša članica grupe Models i učesnica rijaliti programa „Parovi“. Rođena je 13. marta 1991. godine u Beogradu. Živi u Švajcarskoj.

Detinjstvo i obrazovanje

Ružica Veljković je rođena 1991. godine u Beogradu. Sa roditeljima i sestrama Vanjom i Tamarom je odrasla u rodnom gradu.

U jednom intervjuu je kazala da je bila vrlo nestašna devojčica, te da je svojim roditeljima zadavala mnogo briga. Sestre su joj pomagale da od oca i majke sakrije nestašluke koje je pravila.

Kako je jednom prilikom kazala, veoma bitnu ulogu u njenom odrastanju je odigrala baka Ružica po kojoj je i dobila ime. Pevačica i rijaliti takmičarka nije propuštala priliku da kaže da joj je baka i imenjakinja bila najbolja drugarica.

Ružica je posle osnovne, završila školu za dizajn tekstila, a želela je da postane stilista. Takođe je završila obuku za manekene i prijavila se na nekoliko izbora lepote.

Karijera

Ružica Veljković je učestvovala u modnim revijama, a nekoliko puta se prijavila i za učešće na izboru za Miss.

Do 2014. godine je bila članica grupe Models, a nakon toga je započela samostalnu karijeru.

Tabloidi su pisali o tome zašto je prekinuta saradnja sa grupom, a kao jedan od razloga navedena je činjenica da je Ružica svoju vezu sa Akijem Markovićem javno eksponirala, što Modelsicama nije bilo dozvoljeno po ugovoru i pravilima koja je njihov menadžer uspostavio.

Ružica Veljković je početkom 2015. snimila prvu solo pesmu pod nazivom „Bezobrazno blizu“. Ubrzo nakon toga je ušla u rijaliti „Parovi“. Tamo je za sebe izjavila da je agresivna prema muškarcima i da je kraljica oralnog seksa.

Učešće u „Parovima“

Ružica Veljković se u rijaliti šou programu „Parovi“ prvi put pojavila 2014. godine, tokom treće sezone tog rijalitija. I naredne godine je ušla u rijaliti, a tada je privukla mnogo veću pažnju gledalaca.

Roditelji, Aleksandar i Tatjana Veljković, su podržali Ružicu i rekli da nemaju ništa protiv toga da njihova ćerka ima seks u rijalitiju. Osim sa Filipom Đukićem, bila je intimna sa Igorom Kostićem i Tijanom Ajfon.

U rijalitiju se sukobila se sa skoro svim učesnicima, a najviše sa Natašom Šavijom. Bila je u dobrim odnosima sa Jovanom Tomić Matorom.

Stigla je do samog finala, a odlukom gledalaca proglašena je pobednicom četvrte sezone „Parova“. Ružica je, između ostalog, osvojila i nagradu od 30 hiljada evra.

Po izlasku iz rijalitija, Ružica je izgladila odnose sa svima sa kojima se u „Parovima“ svađala.

Voditeljska karijera

Ružica Veljković je nakon izlaska iz „Parova“ postala voditeljka muzičkog kampa „Maldivi“ koji je emitovan na programu Televizije „Hepi“ („Happy“).

Privatni život

Jednom prilikom je kazala da sebe smatra tipičnom gradskom devojkom koja voli dobar provod i zabavu. Ružica je govorila da se vodi devizom da u životu nikada ne treba odustajati.

Tokom jednog televizijskog gostovanja je kazala da navija za Partizan, te da su joj omiljene boje plava i crna. Pored muzike, uživa u plesu, modelingu i glumi.

Veliki je ljubitelj životinja, a najviše voli mačke i rakune. Grrad u kome bi živela je Pariz, a putovala bi u Dubai i Istanbul. Javna ličnost koju bi želela da upozna je Enrike Iglesijas (Enrique Iglesias). Knjigu koju bi preporučila je „Mi deca sa stanice Zoo“, a film „Kocka“. Omiljeni glumac joj je Ben Aflek (Ben Afleck).

Visoka je 174 cm, a teška 52 kg. Od estetskih zahvata samo je povećala usta. U slobodno vreme odlazi u teretanu i vozi rolere, a od sportova voli atletiku.

Ružica je izjavila da je ostala u drugom stanju sa pevačem Andrijom Markovićem Akijem. Tvrdila je da ju je tukao i da je abortirala na šta je zvezda „Granda“ odgovorila da je ona samo željna medijske pažnje.

List „Kurir“ je pisao da je bila u vezi i sa crnogorskim glumcem Milutinom Mimom Karadžićem.

Ružica se u posle „Maldiva“ povukla iz javnosti. U fokus je ponovo dospela nakon hapšenja menadžera Duška Banjca, optuženog da je učestvovao u organizovanju elitne prostitucije.

Naime, Banjac je uhapšen zbog sumnje da je podvodio devojke. Jedna od tih devojaka, Marija Halas je priznala da se bavila prostitucijom, te da je u taj posao krenula zajedno sa Ružicom Veljković. Bivša pevačica, rijaliti učesnica i model nije komentarisala te navode[1].

Premda se povukla iz javnog života, svoje obožavaoce je neko vreme fotografijama na „Instagramu“ informisala o tome šta joj se događa. Tako je javnost imala priliku da sazna da se udala za lekara Marka koji živi i radi u Švajcarskoj i da su dobili ćerku kojoj su dali ime Sofija.

Posle izvesnog vremena, Ružica je obrisala svoj nalog na ovoj društvenoj mreži.

Reference

Ružica Veljković na društvenim mrežama

FacebookRužica @ Facebook
TwitterRužica @ Twitter
YoutubeRužica @ YouTube