Sabrina Tubić

Kratke informacije

Ime i prezimeSabrina Tubić
Datum rođenja4. februar 1989.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteDubai
ZanimanjeYouTuber, influenserka, blogerka
Visina-
Težina-

Biografija

Sabrina Tubić je bosanskohercegovačka blogerka, vlogerka, jutjuberka i influenserka koju su domaći mediji prozvali „Bosanskom Kim Kardašijan“. Rođena je 4. februara 1989. godine u Tuzli, a odrasla u Kalesiji. Sa suprugom Dinom Tubićem od polovine 2017. godine živi i radi u Dubaiju.

S obzirom na to da od malena prati modu i voli šminku, ne čudi činjenica da joj je životna želja bila da se bavi modelingom. Ipak, zbog visine se nije mogla ostvariti u tom poslu, pa je rešenje pronašla u osnivanju vlastitog bloga, putem koga bi mogla da piše o temama koje je zanimaju, deli savete o lepoti i nezi i objavljuje svoje modne fotografije.

Blog „sabrinatubic.com“ je pokrenula 2011. godine. Redovno je na svojoj stanici objavljivala fotografije, modne savete, mejkap „trikove“ i slično. S obzirom na to da je jedna od prvih blogerki u Bosni i Hercegovini, trebalo je dosta vremena da stekne veći broj pratilaca na blogu i društvenim mrežama.

Dve godine joj je to bio hobi, a nakon toga su krenule ponude za saradnju sa stranim brendovima. Od 2015. godine je počela da objavljuje videe na „Ju Tjubu“, a već sledeće se potpuno posvetila tom poslu.

U svemu joj je najveća podrška bio suprug Dino, koji je takođe dao otkaz kako bi pomagao Sabrini prilikom snimanja, obrađivanja videa i fotografija, održavanja stranica na društvenim mrežama i ostalih zadataka koje sa sobom nosi taj posao.

Zbog većih mogućnosti za napredak u tom poslu, bračni par Tubić se polovinom 2017. godine preselio u Dubai, a Sabrina je 2019. godine bila nominovana za najbolju blogerku/influenserku u tom gradu.

Detinjstvo i obrazovanje

Sabrina Tubić je rođena 1989. godine, gde je sa majkom Šefikom živela do 12 godine. Tu je završila šest razreda osnovne škole, a potom su se preselile u Kalesiju gde je završila osnovnu školu.

Uporedo s osnovnom školom, pohađala je i nižu muzičku školu, odsek klavir. Maštala je o tome da postane pijanistkinja, doktorica, plesačica, a nakon toga model. Priznaje da je bila vrlo razigrano i pomalo nestašno dete.

Njena majka Šefika, inače vlasnica salona venčanica „Sabrina“ u Kalesiji se nakon toga ponovo udala, te Sabrina ima mlađu polusestru Berinu i polubrata Amara.

Po završetku osnovne škole upisala je Gimnaziju „Ismet Mujezinović“ u Tuzli. Bila je odličan đak, ali nije volela hemiju i nemački jezik. Zato je upisala pedagogiju i psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Diplomirala je 2012. godine i stekla zvanje diplomiranog pedagoga i psihologa, ali se tim poslom nikada nije bavila.

Karijera

Tokom treće godine fakulteta Sabrina je počela da čita blogove na sajtu „lookbook.nu“, te da istražuje načine na koje funkcioniše takva vrsta posla. Već sledeće godine je pokrenula vlastiti blog pod nazivom „sabrinatubic.com“. S obzirom na to da je pasionirani ljubitelj šminke, kozmetike i mode, nije joj teško padalo da svakodnevno pronalazi nove ideje za blogove i snimanja.

Zahvaljujući društvenim mrežama, stekla je pratioce iz cele Bosne i Hercegovine, a sve češće su joj se javljale blogerke iz regiona sa kojima je sarađivala. Pored modnih fotografija, Sabrina je pisala savete o nezi kose, kože i tela, o šminki, ishrani i drugim temama.

S obzirom na to da je svaki dan dobijala sve više čitalaca, privukla je i pažnju medija. Naime, bosanskohercegovačko izdanje magazina „Grazia“ ju je u oktobru 2012. godine pozvalo da bude jedna od članica modnog žirija koji komentariše i ocenjuje izgled poznatih ličnosti.

Dopalo joj je da ocenjuje Evu Longoriju (Eva Longoria), Blejk Lajvli (Blike Lively) i Milu Kunis (Mila Kunis). Premda su joj sve tri dame privatno drage, Sabrina se potrudila da posao obavi profesionalno i da objektivno oceni njihove stajlinge.

Tokom naredne dve godine čitanost njenog bloga je bila sve veća, a počela je i da dobija mnogo pratilaca na drušvenim mrežama. To je zahtevalo i dodatni trud i rad. Sabrina je nastavila da radi u maminom butiku, a bavila se i šminkanjem za venčanja.

Neretko je tokom sezona po ceo dan provodila šminkajući devojke koje se udaju, njihove majke, tetke i sestre, a najčešće je to radila u salonu, jer nije volela da joj nepoznati ljudi dolaze u kuću, niti da ona ide njima u posetu.

Ipak „online“ posao je postajao sve ozbiljniji kada su počeli da joj se javljaju i prvi strani sponzori. Na početku je ta saradnja podrazumevala poklone koji su joj slali da promoviše na svom blogu i profilima na društvenim mrežama, da bi nakon dve godine konačno počela da zarađuje prvi novac.

Ulagala je mnogo truda u sadržaje koje objavljuje, a nakon toga je pokrenula i „Ju Tjub“ kanal „Sabrina Tubic“. Uporedo sa tim je radila u butiku, a u oktobru 2015. godine je shvatila da je vreme da odluči da li da se potpuno posveti blogovanju i „Ju Tjubu“ ili da se drži sigurne zarade. Poslušala je srce i, kako se kasnije ispostavilo, nije se pokajala.

Prvi video je snimila krajem 2014. godine na engleskom jeziku. Klip je izazvao loše reakcije gledalaca koji su smatrali da Sabrina treba da snima videe na maternjem jeziku. Zato ga je ubrzo skinula sa kanala, te objavila tzv. lookbook, video sa svojim fotografijama i muzičkom podlogom.

Nastavila je da snima fotografije i piše blog, ali i da sa svojim pratiocima komunicira putem „Ju Tjub“ kanala i društvenih mreža. Delila je savete o nezi i lepoti, testirala šminku i kozmetičke proizvode, te radila tzv. mejkap tutorijale. Nakon što su gledaoci poželeli da upoznaju njenog supruga Dinu i on je počeo da se uključuje u video sadržaje koje snima.

Pretplatnicima su posebno interesantni izazovi koje rade i vlogovi koje snimaju zajedno, posebno zbog Dininog spontanog humora i harizme kojom pleni pažnju. Ubrzo su Tubići postali najpoznatiji jutjuberi u Bosni i Hercegovini. Usledio je poziv turističke agencije „Laluma Travels“ za saradnju koja je podrazumevala putovanje na Maldive.

Naime, dobili su poziv da o njihovom trošku borave nekoliko dana u luksuznom hotelu „Paradise island resort“, odakle su snimali vlogove i objavljivali fotografije na svojim društvenim mrežama. Na najbolji mogući način su predstavili lepote te egzotične zemlje, što im je s vremenom donelo još veću popularnost.

Sabrini su sve češće stizali poklon paketi od raznih kozmetičkih kuća koje je predstavljala i testirala na svom blogu i „Ju Tjub“ kanalu, a pozivi za saradnju najčešće su stizali iz Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država.

U jednom intervjuu bosanskohercegovačkim medijima mlada blogerka je priznala da zbog administrativnih „peripetija“ i problema koje ima sa domaćom carinom sve češće razmišlja o tome da se zbog posla preseli u neku drugu zemlju. Mnogi su, ipak, poželeli da Sabrina i dalje snima u BiH, jer je jedna od prvih blogerki u toj zemlji.

U aprilu 2016. godine je pozvana da učestvuje na 36. Nivea BiH Fashion Week-u u Sarajevu. Sudelovala je na prvoj blogerskoj konferenciji u Bosni i Hercegovini, gde je gostovala u svojstvu jednog od predavača. Istog meseca su ona i Dino bili gosti gala večere povodom hiljaditog izdanja magazina „Azra“.

Popularnost koju je sticala na internetu prenela se i na medije, a Sabrina je do polovine 2016. godine imala više od milion pretplatnika iz celog sveta. Zato joj je portal „Ženski.ba“ dodelio priznanje za SUPER ŽENU u kategoriji „Novi mediji“.

Sabrina i Dino su nastavili sa snimanjima, a nakon godišnjeg odmora u Dubaiju, polovinom 2017. godine odlučili su da se tamo presele. Naime, poznato je da je Dubai oaza za jutjubere, influensere i vlogere, ne samo zbog nestvarno lepih lokacija, nego i brojnih predstavništva svetski poznatih brendova koji su tamo smešteni.

S vremenom su stizali i pozivi modnih agencija, pa se Sabrini konačno ostvario san da postane model. Naime, kontaktirala ih je jedna agencija i ponudila saradnju. Snimili su brojne fotografije, te išli na kastinge za reklame.

Blogerka je duže vreme zaštitno lice brendova „Gerard Cosmetic“, „Sigma Beauty“ i „Ofra cosmetics“, ambasador je brenda „Fashion Nova“, a neretko na „Ju Tjubu“ i društvenim mrežama promoviše odeću kompanije „Hot Miami Styles“. Sarađuje i sa drugim kompanijama iz oblasti kozmetike i nege, tako što testira njihove proizvode u svojim tutorijalima na „Instagramu“ i „Ju Tjubu“.

Pored toga, Sabrina i Dino svoju publiku s vremena na vreme počaste zabavnim izazovima i vlogovima u kojima njihovi pratioci mogu da provedu čitav dan sa svojim idolima. Mnogi su oduševljeni Sabrininom lepotom i Dininom spontanošću i duhovitošću.

Zato njihov domaći kanal u oktobru 2019. godine broji 267 hiljada pratilaca i više od 47 miliona pregleda, dok na engleskom kanalu Sabrina ima oko 33 hiljade pratilaca i oko dva miliona pregleda.

Najgledaniji videi su oni u kojima posećuje najgore ocenjene kozmetičke salone u Dubaiju, a najviše pregleda broji klip „Bila sam kod najgore ocijenjene šminkerice u Dubaiju“.

U septembru 2019. godine Sabrina je nominovana za najbolju blogerku/influenserku u Dubaiju. Nagrada se dodeljuje u sklopu svetskog festivala mode u Dubaiju (World Fashion Festival Award). Premda su se njeni pratioci potrudili da dobije što veći broj glasova, to priznanje je otišlo u ruke Dijane Ganeve (Diana Ganeeva).

U jednom od videa je priznala da nije razočarana, nego joj je drago što je na tom događaju upoznala ljude kojima se divi poput Hude Katan (Huda Kattan), jutjuberke i vlasnice brenda „Huda Beauty“.

Privatni život

Sabrina Tubić je rođena 1989. godine u Tuzli. Tu je živela sa majkom do 2001. godine kada su se preselile u Kalesiju. Osnovnu školu je završila u Kalesiji, a srednju i fakultet u Tuzli. Svog supruga Dinu Tubića je upoznala u šestom razredu. Povremeno su se družili u osnovnoj školi, a putovali su zajedno u Tuzlu u srednju školu.

Dino je završio Građevnsko-geodetsku školu u Tuzli. Kada su oboje izašli iz dužih veza počeli su intenzivnije da se druže, pa je prijateljstvo preraslo u ljubav. Nakon dve godine zabavljanja Dino ju je zaprosio i venčali su se tri dana nakon što su diplomirali – Sabrina na Filozofskom fakultetu, a Dino na Američkoj akademiji u BiH. Prvo bračno putovanje im je bilo u Turskoj, odakle su poneli lepe utiske.

Njen suprug joj je bio najveća podrška od prvog dana kako je odlučila da počne da piše blog. Pomagao joj je oko snimanja modnih fotografija, snimanja i objavljivanja videa za „Ju Tjub“, a nakon toga je zbog sve češćih zahteva pratilaca počeo redovno da se pojavljuje u klipovima. Do 2016. godine je radio u jednoj građevinskoj firmi, a potom su se oboje potpuno posvetili blogovima, vlogovima i društvenim mrežama.

Premda ga mnogi nagovaraju da pokrene vlastiti kanal, Tubići kažu da je „Sabrina Tubic“ njihov zajednički kanal. Na Instagramu, gde objavljuje modne fotografije Dinu prati više od stotinu hiljada ljudi.

Sabrina je sa svojim pratiocima podelila da ima strah od buba i svih vrsta insekata, te da se plaši vožnje i da, iako ima vozačku dozvolu, nikada ne vozi automobil. Uspela je da prevaziđe strah od vožnje metroom.

Osim toga, blogerka kaže da je veliki gurman i da obožava da jede i kuva. Osim toga, voli da priprema iznenađenja i da kupuje poklone onima koje voli.

Sabrina Tubić na društvenim mrežama

FacebookSabrina @ Facebook
InstagramSabrina @ Instagram
TwitterSabrina @ Twitter
YoutubeSabrina @ YouTube