Ivanka Tramp (Ivanka Trump)

Kratke informacije

Ime i prezimeIvanka Tramp (Ivanka Trump)
Datum rođenja30. oktobar 1981.
Mesto rođenjaMenhetn
DržavaSAD
ZanimanjeModel, Preduzetnik
Visina180 cm
Težina64 kg

Biografija

Ivanka Tramp (Ivanka Marie Trump) je američka poslovna žena i bivši model, ćerka američkog predsednika i preduzetnika Donalda Trampa. Rođena je 30. oktobra 1981. godine na Menhetnu, u Njujorku.

Njeni roditelji su Ivana Tramp (Ivana Marie Trump), bivša čehoslovačka sportistkinja, manekenka i poslovna žena, i Donald Tramp (Donald John Trump), američki biznismen i 45. predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Oni su se razveli 1991. godine kada je Ivanka imala devet godina.

Ima dva rođena brata, starijeg Donalda Juniora i mlađeg Erika. Sa očeve strane ima polusestru Tifani i polubrata Barona Viliama.

Do 15-e godine je pohađala Chapin School na Menhetnu, a zatim je prebačena u Choate Rosemary Hall koji se nalazi u Volingfordu, gradu u amerčkoj saveznog državi Konektikat. Internat je okarakterisala kao zatvor, dok su se njeni prijatelji zabavljali u Njujorku.

Dve godine je studirala na Univerzitetu Džordžtaun. Prešla je na Univerzitet Pensilvanije na kom je 2004. godine diplomirala ekonomiju.

Ivanka govori engleski i nemački jezik. Za razliku od starijeg brata Donalda Juniora, zna samo osnove maternjeg jezika njene majke, češkog.

Karijera

Pre nego što se pridružila porodičnom biznisu, radila je u kompaniji za upravljanje i razvoj nekretnina, Forest City Enterprises. 2007. godine je uspešno udružila snage sa prodavcem dijamanata, Dynamic Diamond Corp., i stvorili su liniju dijamantskog i zlatnog nakita koji je prodavan u njenom maloprodajnom objektu na Menhetnu. U oktobru 2015. godine objekat je zatvoren, ali je nakit dostupan u zlatarama u SAD-u i Kanadi, kao i u Bahreinu, Kuvajtu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru i Saudijskoj Arabiji.

Trenutno je izvršni potpredsednik u Trampovoj Organizaciji. Ivanka je član odbora koji pruža podršku ženama stručnjacima u oblasti ekonomije.

Ima svoju liniju modnih proizvoda koja obuhvata odeću, tašne i cipele koji su dostupni u većini robnih kuća u SAD-u. Kritikovana je zbog navodnog kopiranja drugih dizajnera, a PETA joj zamera korišćenje zečjeg krzna.

Modeling

1997. godine je snimila svoju prvu naslovnicu u američkom tinejdžerskom časopisu „Seventeen“.  Bila je domaćin izbora za Miss Teen USA čiji je vlasnik njen otac.

Radila je revije za Versace, Marc Bouwer i Thierry Mugler, kao i modne kampanje za Tommy Hilfiger i Sassoon Jeans. Našla se na naslovnicama Forbes, Golf Magazine, Avenue, Elle Mexico, Top Choice Magazine i Harper’s Bazaar.

2007. godine je zauzela 83. mesto na Maksimovoj listi 100 najlepših žena.

Privatni život

Za vreme koledža, bila je u vezi sa investicionim bankarom Gregom Heršom (Greg Hersch). Od 2001. do 2005. godine se zabavljala sa Džejmsom „Bingom“ Gubelmanom( James „Bingo“ Gubelmann).

2005. godine je započela vezu sa agentom za razvoj nekretnina Džeredom Kušnerom (Jared Kushner). Par je raskinuo 2008. godine, ali su se pomirili i venčali u oktobru 2009. godine.

Imaju troje dece: ćerku Arabelu Rouz Kušner (Arabella Rose Kushner), sinove Džozefa Frederika Kušnera (Joseph Frederick Kushner) i Teodora Džejmsa Kušnera (Theodore James Kushner) .

Ivanka se u detinjstvu družila sa Paris Hilton. Bliska je sa Čelsi Klinton (Chelsea Clinton), ćerkom Hilari Klinton (Hillary Clinton).

Podržala je predsedničku kampanju svoga oca, a on je u nekoliko navrata javno izrazio divljenje prema njoj.

Ivanka Tramp (Ivanka Trump) na društvenim mrežama

FacebookIvanka @ Facebook
InstagramIvanka @ Instagram
TwitterIvanka @ Twitter