Saša Kapor

Kratke informacije

Ime i prezimeSaša Kapor
Datum rođenja16. oktobar 1985.
Mesto rođenjaTuzla (BiH)
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Saša Kapor je srpski pop-folk pevač koji je popularnost stekao u Zvezdama Granda. Mnogi ga nazivaju srpskim Tošetom Proeskim, a poznat je i kao odličan imitator. Rođen je 16. oktobra 1985. godine u Tuzli.

Pre nego što se prijavio za Zvezde Granda, snimio je numere: „Devojačko veče“ i „Muškarci ne plaču“.

2009. godine je učestvovao u ovom muzičkom takmičenju. Vrlo brzo je ispao, ali publika ga je podržala pa je, sa 100.000 glasova u baražu, ubedljivo pobedio. Najčešće je izvodio pesme svojih muzičkih uzora: Tošeta Proeskog, Harisa Džinovića, Miroslava Ilića, itd. Stigao je do finala pa je od produkcije dobio numeru „C’est la vie“.

2010. godine je nastupio na Grandovom festivalu i predstavio se pesmom „Podrum vina“. Sa pevačicom Anom Kokić je uradio duet „Ako ljubav nestane“.

2011. godine je uradio singlove: „Nijedan kao ja“ i „Neosvojiva“.

2012. godine je snimio numeru „Sipaj, ne pitaj“, kao i duet sa suprugom Nikolinom pod nazivom „Eksplozija“.

2013. godine je promovisao singl „Hotel Jugoslavija“ za koji je uradio spot.

2014. godine je objavio numeru „Noćna ptica“ i duet „Oči plave“ sa Sandrom Afrikom koji na you tube-u ima 20.490.969 pregleda.

2016. godine je izbacio singlove: „Rođena za mene“, „Ne mogu ja protiv sebe“, „I kad prođem svojom čaršijom“ i „Laka si, lepoto“, kao i duet „Burma“ sa Emirom Đurovićem.

Privatni život

Od ranog detinjstva je živeo u Beogradu sa ocem Nenadom, dok je starateljstvo nad Sašinim starijim bratom Aleksandrom pripalo majci Raziji. Ona se odselila u Švajcarsku gde se ponovo udala i rodila ćerku Minu. Saša je osećao da ga manje voli od brata i polusestre pa je odlučio da prekine kontakt sa majkom.

Razija je 2009. godine došla u Beograd i njih dvoje su se pomirili. Saša je od roditelja nasledio talenat za muziku.

Završio je gimnaziju i upisao je Mašinski fakultet.

Saša se zabavljao sa koleginicom Nikolinom tri meseca nakon čega su saznali da će postati roditelji. 2013. godine su se venčali u strogoj tajnosti. Nikolina je dan nakon venčanja rodila sina Nikolaja. On je odmah morao na operaciju jer je ustanovljen problem sa plodovom vodicom.

2014. godine su rekli sudbonosno „da“ u Crkvi Svetlog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj kosi i krstili su sina. Svadbi i krštenju je prisustvovalo 350 zvanica.

2015. godine su doživeli saobraćajnu nesreću u kojoj niko nije povređen, ali koja je na njih ostavila snažan uticaj. Okružno tužilaštvo u Bijeljini je odbacilo optužbe da je vozač kamiona izazvao udes što je pevača razbesnelo.

Iste godine Nikolina je saznala da boluje od tumora grlića materice pa je ubrzo operisana. Srećom, hirurški zahvat nije ostavio nikakve posledice po reproduktivne organe.

Sašin otac Nenad je bivši harmonikaš i vlasnik izdavačkog preduzeća „Jugodisk“. Optužen je za velike novčane prevare. Beogradski biznismen Slobodan Bojanić je tvrdio da ga je Nenad oštetio za 8.000 evra i notebook računar. Nenad je, takođe, bio u vezi sa Vesnom Zmijanac kojoj je prodao kola, a zatim ih ukrao zbog čega je osuđen na višemesečnu zatvorsku kaznu. Sašu je sve ovo pogodilo, a bio je optužen za protekciju.

Saša Kapor na društvenim mrežama

FacebookSaša @ Facebook
InstagramSaša @ Instagram