Angelina Jolie (Anđelina Džoli)

Kratke informacije

Ime i prezimeAngelina Jolie (Anđelina Džoli)
Datum rođenja4. jun 1975.
Mesto rođenjaLos Anđeles, Kalifornija
DržavaSjedinjene Američke Države
ZanimanjeGlumica
Visina173 cm
Težina58 kg

Biografija

Anđelina Džoli Vojt (Angelina Jolie Voight) je američka glumica, rediteljka i bivša ambasadorka dobre volje Visokog komesara za izbeglice Ujedinjenih nacija. Rođena je 4. juna 1975. godine u Los Anđelesu u Kaliforniji. Sa decom živi u naselju Los Felis u Holivudu.

Detinjstvo, obrazovanje i mladost

Anđelina Džoli je rođena 1975. godine u Los Anđelesu kao mlađe dete u porodici Džoli Vojt (Jolie Voight). Roditelji, Džon Vojt (John Voight) i Maršelin Bertran (Marcia Lynne „Marcheline“ Bertrand), su takođe glumci. Majka joj je preminula 27. januara 2007. godine zbog raka jajnika. Sa njene strane, Anđelina ima francusko-kanadsko poreklo.

Anđelina se 1976. godine nakon razvoda roditelja, preselila u Njujork sa starijim bratom Džejmsom Hejvenom (James Haven Voight) i majkom koja se odrekla karijere kako bi o njima brinula.

Za razliku od drugih devojčica koje su se igrale sa lutkama, Anđelina je bila nestašna, sakupljala je noževe, imala je guštera Vladimira i zmiju Hari Din. U jednom intervjuu je kazala da je zaljubljena u gospodina Spoka iz „Zvezdanih ratova“.

U osnovnoj školi se pridružila bandi devojčica Kisi Grls (Kissy Girls) koje su jurile dečake i ljubile ih dok ne počnu da vrište. Kada je direktor to saznao, pozvao je njihove roditelje i sa njima obavio ozbiljan razgovar.

Sa sedam godina je ostvarila manju ulogu u filmu „Lookin’ to get out“ u kojem je glumio njen otac, Džon Vojt. Sa ocem je 1986. i 1988. godine prisustvovala dodeli „Oskara“.

Sa majkom je često odlazila na projekcije filmova što navodi kao glavni razlog njenog bavljenja glumom. Mnogi su smatrali da je očev uticaj bio presudan za izbor ove profesije, ali Anđelina je to demantovala. Želela je da sopstvenim trudom stvori glumačku karijeru, pa je odbacila prezime Vojt.

Njeno odrastanje je obeleženo burnim periodima tokom kojih je imala potrebu da povređuje i seče samu sebe. Bol je činio da se oseti živom, pa je redovno upražnjavala taj ritual.

U školi su je deca zadirkivala zbog specifičnog izgleda koji je uključivao naočare, naramenice i veoma mali broj kilograma. Pošto je njena majka imala skromne prihode, nosila je polovnu odeću. Okušala se i u manekenstvu, ali nije imala uspeha na kastinzima što je dodatno narušilo njeno krhko samopouzdanje.

Kada je imala 11 godina, njena porodica se vratila u Los Anđeles, gde je počela da uči glumu na institutu „Li Strazberg“ (Lee Strasberg Theatre Institute). Posle tri godine poželela je da postane pogrebnik, pa je napustila institut.

U tom periodu je često posećivala rok koncerte, oblačila je crnu odeću i farbala je kosu u ljubičasto. Sa 16 godina se vratila prvoj ljubavi, glumi, kojoj se ozbiljnije posvetila i završila srednju školu.

Manekenska karijera

Anđelina je 1989. godine ostvarila više uspeha u manekenstvu. Potpisala je ugovor s agencijom „Fitnes model menadžment“ i uglavnom je radila u Njujorku, Los Anđelesu i Londonu.

Njeni najveći angažmani bili su u spotovima Mit Loufa (Michael Lee Aday – Meat Loaf), Antonela Vendita (Antonio „Antonello“ Venditti), te druga iz srednje škole koji je postao velika muzička zvezda Lenija Kravica (Leonard Albert Kravitz), za pesmu „Stand by my woman“.

Uprkos tome, nisu joj stizale ponude za filmu, pa se pojavila samo u pet ostvarenja koja je režirao njen brat dok je studirao. On joj je bio velika podrška tokom odrastanja koje je obeležilo očevo odsustvo.

Neko vreme nije želela da bude u kontaktu s ocem, jer je njegovo neverstvo smatrala odgovornim za raspad porodice. Isticala je da on nikada nije bio uz njih i da je to glavni razlog što želi da pomogne drugim ljudima.

Džon Vojt je 2002. godine glumio u njenom filmu „Lara Kroft: Pljačkaš grobnica“, ali nisu uspeli da se pomire. Uprkos njenoj zabrani, glumac je objavio da je zabrinut za ćerku jer luta po siromašnim krajevima sveta i usvaja decu zbog čega smatra da joj je potrebna stručna pomoć. Nakon toga, Anđelina je pred zakonom odbacila prezime Vojt.

Glumačka karijera

Anđelina Džoli se 1991. godine vratila u pozorište ulogom nemačke gospodarice, ali ozbiljnu karijeru je započela 1993. godine u niskobudžetnom filmu „Kiborg 2“. Bila je robot koji zavodi suparnike kako bi došla do njihovog proizvođača i tamo se samodetonirala.

Ulogom u filmu „Hakeri“ iz 1995. godine, tokom čijeg snimanja je upoznala prvog supruga Džonija Li Milera (Jonathan Lee Miller), privukla je pažnju reditelja.

Već naredne godine je snimila filmove „Ljubav je sve na svetu“, „Pustinjski mesec“, „Divljakuše“, „Izigravajući Boga“ sa Dejvidom Duhovnijem (David William Duchovny) i romantičnu dramu „Prave žene“. S

Snimila je spot za pesmu „Anybody seen my baby“ grupe Rolingstons u kome glumi striptizetu.

Uloga u drami „Džordž Valas“ joj je 1997. godine nagradu „Zlatni globus“ i nominaciju za nagradu „Emi“. Glumila je drugu ženu bivšeg guvernera Alabame koji je ostao paralizovan nakon pokušaja atentata.

Džoli je 1998. godine glumila u filmu „Đija“ koji je sniman po istinitoj životnoj priči biseksualne manekenke Đije Karandži (Gia Marie Carangi), koja se u tom svetu suočavala sa drogom, emocionalnim problemima i na kraju je preminula od side.

Anđelina je ponovo osvojila „Zlatni globus“ i nominovana je za „Emi“. Dobila je i nagradu Udruženja filmskih glumaca.

Posle ovog filma se kratko povukla iz straha da je najbolje već pružila i da joj ništa više nije preostalo. Pohađala je časove pisanja i režije u Njujorku, gde je živela u tom periodu.

Krajem 1998. godine pojavila se u filmovima „Đavolja kuhinja“ i „Igra srca“ za koji je osvojila nagradu „Breakthrough performance“.

Naredne godine je glumila u filmovima sa poznatim kolegama koje je kritika loše ocenila. Partner u „Kontrolnom tornju“ joj je bio Bili Bob Torton (Billy Bob Thornton), a u „Sakupljaču kostiju“ Denzel Vašington (Denzel Hayes Washington Jr.). Iako je film zaradio 151 milion dolara, kritičari su ostali pri stavu da je Anđelina Džoli loš izbor za ovu ulogu.

Da je takva procena nije pogodila, pokazala je u filmu „Neprilagođena“, gde je igrala sporednu ulogu za koju je dobila treći „Zlatni globus“, jedinog „Oskara“ i nagradu Udruženja filmskih glumaca. Glavna uloga pripala je Vinoni Rajder (Winona Laura Horowitz) koja je trebala da se proslavi, ali umesto njoj, Anđelini je bio otvoren put u Holivud.

Džoli je 2000. godine snimila film „Minut za beg“ u kojem je glavna muška uloga poverena Nikolas Kejdžu (Nicolas Cage). Zarada koju je film ostvario je bila 237 miliona dolara.

Sledeće godine je utelovila Laru Kroft u prvom delu filma pod nazivom „Pljačkaš grobnica“. Iako su kritičari i publika imali negativne komentare, zarada ovog ostvarenja je bila 275 miliona dolara, a Anđelinin honorar sedam miliona dolara.

Sa kolegom Antonijem Banderasom (Antonio Banderas) je 2002. godine snimila film „Prvi greh“, a sledeće godine je  glumila u filmu „Život ili nešto slično“ i drugom delu filma „Lara Kroft: Kolevka života“. Ponovo je dobila kritike na račun glume, ali i uprkos tome je postala međunarodna zvezda.

Usledilo je snimanje filma „Nebeski kapetan i svet sutrašnjice“ sa kolegom Itanom Houkom (Ethan Green Hawke).  Pozajmila je glas ribici Loli u „Priči o ajkuli“, te utelovila Olimpiju u filmu „Aleksandar“ koji prikazuje život Aleksandra Velikog. U SAD-u nije ostvario veliki uspeh, ali je ipak zaradio 139 miliona dolara.

Džoli je 2005. godine snimila do sada jedinu akcionu komediju pod nazivom „Gospodin i gospođa Smit“. Osim što je bio jedan od najvećih hitova, film je zaradio više od 478 miliona dolara. Tada je upoznala trećeg supruga, Bred Pita (Brad Pitt), a hemija između njih je mogla da se oseti i tokom snimanja.

Naredne godine se pojavila u filmu „Dobri pastir“ koji je režirao Robert de Niro (Robert De Niro). Glavna muška uloga je pripala njenom kolegi Metu Dejmonu (Matt Damon).

Anđelina Džoli je 2007. godine režirala svoj prvenac, film „Mesto u vremenu“, te glumila u filmovima „Ogromno srce“ i „Beovulf“. Sledeće godine je sa Morganom Frimenom (Morgan Freeman) snimila film „Tražen“, igrala u ostvarenjima „Ružno pače“ i „Zamena“, te pozajmila glas tigrici u animiranom filmu „Kung fu panda“.

Tokom 2010. godine završila je snimanje filmova „Salt“ i „Turista“ sa Džonijem Depom (Johnny Deep), a tokom sledeće godine ponovo je pozajmila glas tigrici u drugom delu „Kung fu pande“. Džoli je 2014. godine snimila film „Grdana- zla vila“.

Svoj drugi rediteljski projekat predstavila je 2014. godine. Reč je o fimu „Nepokoren“ (“Unbroken“) koji govori o junaku iz Drugog svetskog rata, Luisu Zamperiniju (Louis Zamperini), bivšem olimpijcu koji je preživeo avionsku nesreću nad more i dve godine proveo u japanskom ratnom kampu kao zarobljenik.

Film je baziran na istoimenoj knjizi Lore Hilenbrand (Laura Hillenbrand), a po scenariju braće Koen. Glavnu ulogu je tumačio Džek O Konel (Jack O’Connell).

Premda je od strane Nacionalnog odbora za reviziju i Američkog filmskog instituta proglašen za jedan od najboljih filmova godine, očekivana nagrada Oskar je izostala. „Nepokoren“ je nadmašio očekivanja, te je tokom prvog vikenda prikazivanja u bioskopima širom sveta zaradio 163 miliona dolara.

Već sledeće godine predstavila je treći rediteljski poduhvat. Reč je o bračnoj drami „Uz more“ („By the Sea“) u kojoj su glavne uloge tumačili Anđelina Džoli i njen suprug Bred Pit. Bila je to tek druga njihova saradnja od 2005. godine i filma „Gospodin i gospođa Smit“.

Scenario za dramu „Uz more“ pisala je sama Džoli, a, kako je kazala, inspiraciju je crpela iz života svoje majke. Međutim, filmska kritika nije blagonaklono reagovala na ovu dramu, pa su pojedinci ukazali na nedostatak iskrenih emocija.

Glumica se posvetila humanitarnom radu, pa se na njen sledeći rediteljski projekat moralo čekati do 2017. godine kada se u bioskopima pojavio film „Prvo su ubili mog oca“ („First They Killed My Father“).

Radnja drame smeštena je u Kambodžu u doba režima Crvenih Kmera. Osim što je režirala film, Džoli je napisala i scenario zajedno sa svojim prijateljem Loungom Ungom (Loung Ung), čiji su memoari o režimskim logorima za decu poslužili kao izvorni materijal.

Film je bio namenjen prvenstveno publici u Kambodži, a scenaristi i glumci su poreklom Kmeri. Ovog puta kritičari su pohvalili Anđelinin rad, a pojedinci su je okarakterisali kao „veštu i senzitivnu rediteljku“. Drama je nominovana za nagradu „Zlatni globus“ i BAFTA nagradu za najbolji film van engleskog govornog područja.

U maju 2021. godine publici je predstavljen film „Oni koji mi žele smrt“ („Those Who Wish Me Dead“). Reč je o kriminalističkom trileru Tejlora Šeridana (Taylor Sheridan) baziranom na istoimenom romanu Majkla Korite (Michael Koryte), u kome Anđelina igra jednu od glavnih uloga.

Humanitarni rad

Tokom snimanja filma „Lara Kroft: Pljačkaš grobnica“ u Kambodži glumica je uvidela koliko je težak život ljudi koji tamo žive. To ju je veoma pogodilo, pa je želela da učini nešto za njih.

Od UNHCR-a je zatražila informacije i o drugim mestima gde se nalaze izbeglički kampovi. Išla je u Tanzaniju, Sijera Leone, ponovo u Kambodžu i Pakistan.

27. avgusta 2001. godine je proglašena ambasadorkom dobre volje u Ženevi. Uprkos upozorenjima da bi njeno imenovanje moglo da izazove burne reakcije, nastavila je da čini sve što je u njenoj moći da pomogne.

Naredne godine je posetila izbegličke kampove na Tajlandu, Kosovu i Metohiji, u Ekvadoru, Sudanu i Namibiji. 20. juna 2002. godine je u Vašingtonu sa državnim sekretarom Sjedinjenih američkih država (SAD) Kolinom Pauelom (Colin Luther Powell) otvorila proslavu povodom Svetskog dana izbeglica.

Džoli je 2003. godine posetila kampove u Tanzaniji, Šri Lanki, Severnom Kavkazu, Jordanu i Egiptu. Ponovo je prisustvovala Svetskom danu izbeglica i izdala je knjigu sa zapisima koje je skupljala tokom ovih misija. Novac od prodaje knjiga je otišao u humanitarne svrhe.

Sledeće godine je učestvovala u misijama unutar Sjedinjenih Američkih Država i putovala je u Arizonu i Finiks. Za vreme pogoršanja humanitarne situacije je bila u Sudanu, zatim na Tajlandu, a privatno je bila u Libanu tokom božićnih praznika.

Učestvovala na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu 2005. godine tokom diskusije „Ljudska prava: smanjena na nivo milostinje?“.

U periodu od 2003-2006. godine je 20 puta išla u Vašington, gde se sastajala sa političarima kako bi se izborila za prava izbeglica. Zalagala se za pomoć deci koja nemaju legalna dokumenta i donirala je 500 000 dolara u te svrhe.

Želela je da pomogne i ranjenoj deci iz trećeg sveta za šta ju je pohvalio bivši predsednik Buš (George Bush Jr.), ali još uvek nisu dozvoljena ta novčana sredstva. Nije propuštala nijednu priliku da u medijima utiče na podizanje svesti o katastrofalnim uslovima u kojima mnogo ljudi živi.

S ekonomistom Džefrijem Sašom (Jeffrey David Sachs) je snimila emisiju o selima u Keniji, gde su pokušavali da osmisle plan koji bi okončao bolesti i siromaštvo.

Glumica je 2006. godine sa suprugom otvorila fondaciju „Džoli/Pit“ u koju je svako uložio po milion dolara. Obišla je avganistanske izbeglice u Pakistanu i školu na Haitiju.

Magazin „Pipl“ („People“) je prvi objavio slike trudne Anđeline Džoli za šta su joj uplatili 500 000 dolara koji su otišli u humanitarne svrhe. Sarađivala je sa senatorkom Hilari Klintom (Hillary Clinton) u projektu „Obrazovanje za sve“ i posetila je izbeglice u Nju Delhiju.

Dobila je brojna priznanja za trud koji je uložila u humanitarni rad. 2003. godine joj je dodeljena nagrada Građanin sveta, a 2005. godine kambodžanski kralj joj je u znak zahvalnosti dao državljanstvo ove zemlje.

Privatni život

Emotivni život Anđeline Džoli su obeležila tri braka sa poznatim glumcima.

Džoni Li Miler

Glumica se 28. marta 1996. godine udala za partnera iz filma „Hakeri“, glumca Džoni Li Milera. Anđelina je umesto venčanice, na sebi imala crne kožne pantalone i belu košulju na kojom je svojom krvlju ispisala suprugovo ime.

Zajedno su živeli 18 meseci, a zvanično su se razveli 3. februara 1999. godine. Mnogi smatraju da joj je glumac dosadio, jer je upoznala manekenku Dženi Šimizu (Jenny Lynn Shimizu) na snimanju filma „Divljakuše“. Anđelina je izjavila da se u nju zaljubila od prvog trenutka kada ju je ugledala i da su bile u intimnoj vezi deset godina.

Bili Bob Torton

Ubrzo je stupila u drugi brak sa glumcem Bilijem Bob Tortonom koji je trajao od 5. maja 2000. godine do 27. maja 2003. godine. U tom periodu Anđelina se borila sa zavisnošću od heroina i provela je 72 sata na posmatranju na neuropsihijatrijskoj klinici u Los Anđelesu.

Najupečatljiviji detalj je bio nošenje partnerove krvi u bočici oko vrata. Njihov brak su pratile skandalozne izjave da tokom seksa uživaju da noževima povređuju jedno drugo uz slike koje su to i dokazale.

Glumica je 10. marta 2002. godine je usvojila dete iz Kambodže koje je prvi put videla tokom snimanja filma „Pljačkaš grobnica“. Dečaku je dala ime Medoks, a on je već zvezda koja se pojavljuje u tabloidima.

Anđelinina odluka da usvoji bebu dodatno udatno ih je udaljila, jer je glumac bio veoma ljubomoran i nije želeo ni sa kim da je deli. Rastali su se nakon njegove afere sa konobaricom Keti Timinis.

S oba partnera je ostala u korektnim odnosima, a kao razlog rastanka navodila je mladost, neiskustvo i nedovoljno poznavanje same sebe. Osim da je biseksualka, izjavila je i da je sadomazohista. Pored problema sa drogom, bolovala je i od anoreksije.

Bred Pit

Ipak je veza sa Bred Pitom privukla najviše pažnje, jer je on u tom periodu bio u braku sa glumicom Dženifer Aniston (Jennifer Aniston). Anđelina je demantovala da je bila glumčeva ljubavnica tvrdnjom da ne želi da bude kao njen otac i da sebi ne bi mogla da oprosti rasturanje nečije porodice.

Nakon zahteva za razvod koji je podnela Dženifer Aniston, Anđelina i Bred su često viđani zajedno. 11. januara 2006. godine je magazinu „Pipl“ potvrdila nagađanja da je trudna i da je u vezi sa glumcem.

6. jula 2005. godine je usvojila devojčicu iz Etiopije čiji su roditelji umrli od side. Nazvala ju je Zahara Marli, a prezime sve njene dece je i zvanično postalo Džoli-Pit. Imala je problema sa ženama koje su tvrdile da su devojčicine biološke majke ili bake, ali je sud utvrdio da su to neistine.

Krajem maja 2006. godine je rodila prvo biološko dete u privatnoj bolnici u Valvis Beju u Namibiji. Nazvali su je Šajlo Nuvel, a rođenju je prisustvovao Bred Pit koji je presekao pupčanu vrpcu. Beba je imala 3,2 kg i rođena je carskim rezom.

Časopisi širom sveta su se utrkivali da ponude veću sumu koja bi im omogućila ekskluzivne fotografije para sa novorođenom bebom. Magazin „Pipl“ je platio 4.1 milion dolara, a „Helou“ („Hallo“) 3.5 miliona dolara za pravo da ih prodaje čime su postale najskuplje fotografije svih vremena.

Zarada od preko 10 miliona dolara je otišla u humanitarne svrhe. Dva meseca nakon rođenja, beba Šajlo je imala svoju voštanu figuru u muzeju „Madam Tiso“ u Njujorku.

15. marta 2007. godine je usvojila dečaka iz Vijetnama. Pošto je imao tri godine, Anđelina je izjavila da će učiniti sve kako bi mu pomogla da se snađe u novoj porodici. Nazvali su ga Paks Tin što u prevodu sa latinskog znači mirno nebo.

Anđelina je 2008. godine rodila blizance, dečaka Noksa Lenona i devojčicu Vivijen Maršelin. Porodila se carskim rezom dva dana pre termina u bolnici Santa Marija u Nici, u Francuskoj.

Veza sa glumcem Bred Pitom je vest o kojoj se najviše izveštavalo, a par je dobio nadimak Branđelina. U novinama su se pojavljivali natpisi čija se sadržina kosila sa ludilom. Prema istraživanju iz 2006. godine 81% ispitanika u Sjedinjenim Američkim Državama je čulo za Anđelinu Džoli čime je postala najpoznatija osoba u svetu filma.

Našla se i na listi 100 najuticajnijih ljudi na svetu, „Forbs“ („Forbes“) ju je proglasilo za jednu od 100 najslavnijih, a „Pipl“ joj je dodelio titulu najlepše žene u okviru spiska od 100 najlepših.

Obzirom da je javnosti interesantan svaki korak koji Anđelina Džoli napravi, izuzetak nisu ni njene tetovaže. U mnogim filmovima su prekrivane šminkom, a neke od njih je skinula ili zamenila novim natpisima. Uklonila je ime bivšeg muža Bilija Bob Tortona, prozor, kineski simbol smrti, a zmaja je prekrila krstom.

Trenutno se na njenom telu nalazi 12 tetovaža od kojih svaka ima značenje. Neke od njih su „molitva za divlje u srcu, zatvorene kao u kavezu“ koju je imala i njena majka, „snaga volje“ na arapskom, latinski citat „što me hrani to me i uništava“, „znaj svoja prava“, molitvu od budustičkih simbola za sina Medoksa, geografske koordinate mesta gde su rođena njena deca.

Sredinom 2013. godine je donela tešku odluku da ukloni obe dojke kako bi smanjila mogućnost da umre od raka kao njena majka. Takođe je najavila da će ići na preventivnu mastektomiju materice i jajnika. Na ovaj korak se odlučila nakon DNK analiza kojima je utvrđeno da nosi mutirani gen BRCA1 i da ima 87% šansi da oboli od raka dojki, a 50% od raka jajnika.

Anđelina i Bred su se venčali 24. avgusta 2014. godine na svom imanju u Francuskoj. Pored svog prezimena, glumica je dodala i prezime svog supruga.

Nakon dve godine braka, 15. septembra 2016. godine objavili su da se razvode. Četiri dana kasnije Anđelina je podnela zahtev za razvod braka, a kao razlog je navela „nepomirljive razlike“. Posle duge sudske bitke Bred je krajem maja 2021. godine dobio zajedničko starateljstvo nad decom.

Filmografija

Filmovi

 • 1982. Lookin’ to Get Out
 • 1993. Cyborg 2
 • 1993. Angela & Viril
 • 1993. Alice & Viril
 • 1995. Hackers
 • 1996. Without Evidence
 • 1996. Love Is All There Is
 • 1996. Mojave Moon
 • 1996. Foxfire
 • 1997. Playing God
 • 1998. Hell’s Kitchen
 • 1998. Playing by Heart
 • 1999. Pushing Tin
 • 1999. The Bone Collector
 • 1999. Girl, Interrupted
 • 2000. Gone in 60 Seconds
 • 2001. Lara Croft: Tomb Raider
 • 2001. Original Sin
 • 2002. Life or Something Like It
 • 2003. Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life
 • 2003. Beyond Borders
 • 2004. Taking Lives
 • 2004. Shark Tale
 • 2004. Sky Captain and the World of Tomorrow
 • 2004. The Fever Revolutionary
 • 2004. Alexander
 • 2005. Confessions of an Action Star
 • 2005. Mr. & Mrs. Smith
 • 2006. The Good Shepherd
 • 2007. A Mighty Heart
 • 2007. Beowulf
 • 2008. Kung Fu Panda
 • 2008. Wanted
 • 2008. Changeling
 • 2010. Salt
 • 2010. The Tourist
 • 2011. Kung Fu Panda 2
 • 2011. Kung Fu Panda: Secrets of the Masters
 • 2014. Maleficent
 • 2015. By the Sea
 • 2016. Kung Fu Panda 3
 • 2019. Maleficent: Mistress of Evil
 • 2020. Come Away
 • 2020. The One and Only Ivan
 • 2021. Those Who Wish Me Dead
 • 2021. Eternals

Rediteljski projekti

 • 2005. Trudell
 • 2007. A Place in Time Yes
 • 2011. In the Land of Blood and Honey
 • 2014. Difret
 • 2014. Unbroken
 • 2015. By the Sea
 • 2017. First They Killed My Father
 • 2017. The Breadwinner
 • 2019. Serendipity
 • 2019. Maleficent: Mistress of Evil
 • 2020. The One and Only Ivan

Angelina Jolie (Anđelina Džoli) na društvenim mrežama

InstagramAngelina @ Instagram
IMDBAnđelina @ IMDb