Drena Mrišić

Kratke informacije

Ime i prezimeDrena Mrišić
Datum rođenja2010.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica, učenica

Biografija

Drena Mršić je mlada srpska glumica koja je regionalnu prepoznatljivost stekla već prvom ulogom i to u kriminalističkoj seriji „Kljun“. Rođena je 2010. godine u Beogradu. Živi i školuje se u rodnom gradu.

Učenica je Osnovne škole „Karađorđe“ i polaznica Omladinskog pozorišta „DADOV“.

Detinjstvo i glumački počeci

Drena Mrišić je rođena 2010. godine u Beogradu. Učenica je Osnovne škole „Karađorđe“ u beogradskoj opštini Voždovac.

Rano je pokazala interesovanje, ne samo za školu, nego i za brojne vannastavne aktivnost. Tako je već u drugom razredu na Međunarodnom takmičenju „Kreativna čarolija“ osvojila drugo mesto[1]. Pored toga, pohađa i školu glume Omladinskog pozorišta „DADOV“.

Igrala je u predstavi „Bašta sljezove boje“ u režiji Nikole Kljajića, Luke Mijatovića i Isidore Kulenović.

Ipak, veću prepoznatljivost je stekla angažmanom na televiziji. Naime, tokom jednog gostovanja, Drena je ispričala kako je došlo do toga da bude jedna od sporednih glumica u seriji „Kljun“.

Tom prilikom je kazala da je pre kastinga za ovaj projekat išla na jedan drugi kasting, međutim, nije prošla jer su u tom momentu tražili devojčicu dve godine stariju od nje.

Ipak, privukla je pažnju, pa su je organizatori pozvali na kasting za ulogu Olje Kljun, ćerke glavne junakinje inspektorke Sonje Kljun.

O svojoj junakinji Drena je kazala da je reč o devojčici koja ima čudne snove i čudan odnos sa ljudima iz svog okruženja, te da je potpuno drugačija od nje. Priznala je da se za ulogu nije mnogo spremala, te da nije imala tremu zato što je tokom snimanja sve vreme bila svesna da svaki kadar može da se ponovi.

Jednom prilikom je rekla da je uzbuđena što će gledaoci imati priliku da pogledaju ono na čemu su dugo i naporno radili. Na pitanje novinara da li joj je bilo teško da uskladi obaveze u školi i na snimanju, glumica je kazala da nije bilo lako, ali da je uspevala da ima dobre ocene u školi[2].

Dve epizode serije su premijerno prikazane na Sarajevo film festivalu 2021. godine, a u oktobru iste godine je počelo prikazivanje na Televiziji „Nova[3]„.

Serija je vrlo brzo stekla simpatije publike i kritike. Prva je srpska serija prikazana na festivalu u Kanu gde je osvojila Nagradu publike u glavnom takmičarskom programu. Nakon ovoga, reprizno su je emitovale i neke druge televizije u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da su mnogi pohvalili talenat mlade glumice, te da joj prisustvo u medijima itekako „leži“, moguće je da će publika širom regiona još dugo imati priliku da je gleda i u nekim budućim televizijskim i filmskim ulogama.

Reference

Drena Mrišić na društvenim mrežama

IMDBDrena @ IMDb