Marija Jakšić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarija Jakšić
Datum rođenja21. april 1978.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeJoga instruktor, nekad glumica
Visina160 cm
Težina-

Biografija

Marija Jakšić zvanično Marija Weniger je srpska glumica, voditeljka, instruktor Iyengar joge i humanistkinja. Važi za jednu od najlepših srpkinja. Rođena je 21. 04. 1978. godine u Beogradu.

Filmska karijera

2000. godine je bila Vesna u filmu „Mala noćna muzika“ i medicinska sestra u filmu „Kordon“.

2001. godine se pojavila u seriji „Mješoviti brak“.

2003. godine je tumačila ulogu Nikoline devojke u filmu „Mi nismo anđeli 2“.

2004. godine joj je dodeljena sporedna uloga Divne u seriji „Seljaci“.

2005. godine je učestvovala u snimanju serije „Agencija za SiS“.

Pojavila se u predstavama: „Kurva iz Harlema“, „Mačak u čizmama“ i „Terasa“. Glumila je u spotu „Žena bez imena“ pevača Vlada Georgieva. Vodila je emisiju „Sav taj Pink“.

2006. se pojavila u seriji „Idealne veze“.

2007. godine se slikala za časopis Playboy. Iste godine se povlači iz glume i javnog života, te odlazi za Tajland i Indiju.

Instruktor Iyengar Yoge

Dok je boravila u Aziji postaje zainteresovana za istočnjačke filozofije i medicinu. Vežbala je Kalari payattu – najstariju borilačku veštinu, a četiri godine je studirala za ayurvedskog, „Vital point“ terapeuta.  2009. godine definitivno se opredelljuje za Iyengar jogu. Uči od Uše Devi, Rudre Gaude, Chanchaniya, Geete Iyengar i Zubina. 2014. godine je upoznala i intervjuisala velikog B.K.S. Iyengara, i to samo 6 meseci pre njegove smrti.

Marija je jedina srpkinja koja je akreditovani instruktor Iyengar Yoge, te je predsednik „Srpske Iyengar Yoga asocijacije“

U Beogradu vodi školu joge Iyengar Yoga, a pre toga je istu školu vodila i u Crnoj Gori u Podgorici.

Privatni život

Na BK univerzitetu je završila glumu u klasi Radeta Markovića. 2007. godine prestaje sa glumom i kreće da se bavi humanitarnim radom kroz organizaciju „Mairija“. Pomagala je deci bez roditeljskog staranja i sa posebnim talentima.

Domaći mediji su pisali da se u Indiji udala, što je netačna informacija.

2015. godine se udala za Markusa Wenigera sa kojim je  bila četiri godine u vezi. 2016. godine u Rishikeshu (Indija) je rodila sina, kome su dali ime Tesla.

Mariju interesuje spiritualni i isceliteljski put, zdrava ishrana, joga, „tihovanje“, druženje sa svetim ljudima, putovanje, a najviše unutrašnje poniranje. Njen moto je: „Nek’ se desi šta treba da se desi“.

Zime provodi u Indiji i putovanjima po Aziji.

Visoka je 160 cm.

Marija Jakšić na društvenim mrežama

FacebookMarija @ Facebook
InstagramMarija @ Instagram
TwitterMarija @ Twitter