Nemanja Tošić

Kratke informacije

Ime i prezimeNemanja Tošić
Datum rođenja1. april 1986.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeFudbaler
PozicijaNapadač
Visina192 cm

Biografija

Nemanja Tošić je bivši profesionalni fudaler i učesnik rijaliti programa „Zadruga 2“ koji je emitovan na programu Televizije „Pink“ od septembra 2018. do jula 2019. godine. Tošić je rođen je 1. aprila 1986. godine u Beogradu, gde i danas živi i radi.

Profesionalnu karijeru je započeo 2003. godine u Fudbalskom klubu BSK Borča, a potom nastupao na poziciji napadača u klubovima Dorćol i Grafičar iz Beograda. Po godinu dana je proveo na pozajmicama u BASK-u i Padinskoj skeli.

Od 2006. do 2008. je igrao u Bratstvu iz Beograda, a potom je po jednu godinu proveo u klubovima Sloga iz Petrovca na Mlavi, Jedinstvo Putevi i Donji Srem. Karijeru je zbog povrede okončao 2013. godine u Jedinstvu iz Užica.

Po završetku sportske karijere počeo je da radi kao vozač kamiona. Pažnju javnosti Tošić je privukao u septembru 2018. godine kada je predstavljen kao jedan od učesnika druge sezone rijalitija „Zadruga 2“.

Njegov dvomesečni boravak na imanju u Šimanovcima obeležile su žustre rasprave sa cimerima. Za kratkov vreme je uspeo da se posvađa Damirom Karaosmanovićem, Majom, Marković Marijom, Miljanom Kuljić i drugima. Otvoreno je priznao da mu se dopada blogerka Luna Đogani, a diskvalifikovan je 6. novembra nakon što je fizički nasrnuo na Branislava Radonića Brendona.

Fudbalska karijera

Nemanja Tošić je rođen 1986. godine u Beogradu. Živi u naselju Borča. Sa 17 godina je potpisao prvi profesionalni ugovor i to sa lokalnim klubom BSK Borča. Za godinu dana je zabeležio 12 nastupa i postigao jedan pogodak.

Godine 2005. je prešao u Fudbalski klub Dorćol, gde je takođe proveo jednu godinu. Odigrao je ukupno 24 meča i upisao sedam golova. Sledeća stanica u njegovoj karijeri bio je Grafičar iz Beograda u čijem dresu je nastupio 16 puta i dao četiri gola.

Naredne godine se ponovo vratio u Dorćol. Tokom dve sezone je upisao 13 nastupa i postigao jedan pogodak. 2007. je pozajmljen BASK-u na godinu dana, ali nije mnogo igrao. Zabeležio je tek pet nastupa u dresu tog kluba.

Usledio je ugovor se ekipom Kovilovo, ali se ni tu nije mnogo „naigrao“. Rukovodstvo kluba ga je pozajmilo PKB Padinska Skela, gde je za godinu dana upisao pet nastupa. Nešto veću minutažu Tošić je imao u Fudbalskom klubu Sloba iz Petrovca na Mlavi. Tokom sezone 2010/11 upisao je 23 utakmice i postigao četiri gola.

U užičkom Jedinstvu je tokom 2011. godine odigrao 13 mečeva i postigao čak 14 golova. Ipak, naredna godina nije baš bila sjajna. U dresu Donjeg Srema iz Pećinaca je nastupio samo tri puta i dao jedan gol. Karijeru je okončao 2013. godine u Jedinstvu gde je zabeležio osam nastupa i jedan pogodak.

Rijaliti karijera

Nemanja Tošić je 7. septembra 2018. godine publici televizije „Pink“ predstavljen kao jedan od učesnika druge sezone rijalitija „Zadruga“. U kratkom intervjuu je kazao da je po okonačanju profesionalne karijere počeo da radi kao vozač kamiona.

Za sebe je rekao da ima „kratak“ fitilj i da je vrlo temperamentna osoba. Dodao je da voli mnogo da jede i da bi mu to mogao biti problem, te da mu ne bi bio teško da se zaljubi ukoliko bi se u rijalitiju pojavila neka osoba koja bi mu odgovarala.

Osobine koje je naveo u predstavljanju Tošić je vrlo brzo pokazao i na praktičnom primeru. Drugog dana po ulasku u rijaliti posvađao se sa cimerkom Natašom Moskvom. Razlog za to je što je u „živom prenosu“ rekao da je prostitutka. Ona ga je istog momenta napala, a fudbaler je bezuspešno pokušavao da se opravda.

To da ima „kratak fitilj“ je ponovo pokazao 16. septembra kada je tokom sastanka iz revolta bacio flašu jer ga ostali nisu slušali dok je govorio. Samo tri dana kasnije se posvađao sa Majom Marinković. Optužio ju je da je sponzoruša i da sebi u životu nikad nije ništa kupila sam. Nakon što je ona pokušala da mu objasni da ne govori tako o ženama jer ima ćerku, Tošić se razbesneo i gađao je flašom nakon čega je reagovalo obezbeđenje.

Posle neuspešno odrađenog zadatka da se pretvaraju da su u vezi zbližio se sa Doroteom Jovanović. Kamera ih je snimila kako razmenjuju nežnosti u dvorištu vile u Šimanovcima. Nemanja je u nekom momentu pokušao da je poljubi, ali se Dorotea izmakla. Posle toga je razmenjivao nežnosti u krevetu sa Nadeždom Biljić.

Par dana kasnije se raspravljao i sa Jelenom Krunić. Potom je usledio žestok okršaj sa Miljanom Kulić kojoj je rekao da je prostitutka. Posvađali su, a Tošić je pokušao da stolom pogodi cimerku. Nakon ovog incidenta je reagovalo obezbeđenje. Inače, skoro ceo njegov boravak u kući obeležili su sukobi sa Miljanom i njenom majkom Marijom.

Sukobio se i sa Brendonom Radonjićem koji je tvrdio da ga je Tošić polio red bulom. Brendon je rekao da Nemanja leči svoje komplekse u „Zadruzi“ jer su ga „ponižavali u fudbalu jer je glup“. Usledilo je niz međusobnih optužbi i uvreda. Pretio je da će Brendona udariti flašom. On je rekao da je Tošić željan pažnje i da „glumata u rijalitiju, a da u spoljnom svetu nije ništa“. Ponovo je reagovalo obezbeđenje.

Tokom jedne žurke Nemanja se posvađao i sa Miljanom Arsić. Nazvao ju je prostitukom i uputio brojne uvrede. Dodao je da smatra da se više od trideset odsto učesnica „Zadruge“ bavi tim poslom. Obezbeđenje je ponovo odreagovalo, pa je Tošić rekao da nikoga ne bi udario u rijalitiju.

Bivši fudbaler je priznao da ga u „Zadruzi“ najviše privlače Dorotea Jovanović i Luna Đogani. U šali je priznao da blogerka ima sve predispozicije da mu bude devojka. Na pitanje ostalih ukućana da li je zaljubljen u nju, Tošić je kazao da nije, ali nije propustio priliku da istakne kako je divna devojka. Na to mu je Đoganijeva kazala da joj takve reči ne prijaju, te da Nemanju gleda kao druga.

Kako su pisali beogradski mediji koji prate dešavanja u rijalitiju Luna je u nekom momentu „spustila gard“. Pred njegov izlazak je uspeo da se uvuče u njen krevet, ali mu ona nije dopustila da joj se približava. Potom ga je isterala iz postelje uz obrazloženje da „nijedan muškarac ne može da spava u njenom krevetu dok ona to ne dozvoli“.

6. novembra 2018. godine Tošić je udario Brendona dok je ležao u krevetu. Nakon toga je izveden iz „Bele kuće“, a potom je i objavljeno da je diskvalifikovan zbog fizičkog napada. Radonjić je u pratnji policije prevezen na VMA, gde mu je ukazana lekarska pomoć. Kasnije je priznao da je sve u redu sa njegovim zdravljem.

Tošić se pozdravio se sa ukućanima, a na njegov odlazak je najburnije reagovala Luna Đogani. Po izlasku je rekao da je sve uradio smišljeno. Dodao je da je želeo da izađe jer je počeo „da se kolje s ljudima“.

Nekoliko dana kasnije je u izjavi srpskim medijma rekao da bi voleo da se vrati u „Zadrugu“ kako bi osvojio blogerku. Dodao je da jedva čeka da ona izađe, jer ima „ozbiljne planove sa njom“.

U noći sa osmog na deveti januar 2019. godine je sa, takođe bivšom učesnicom „Zadruge“, Aleksandrom Subotić nasilno pokušao da uđe na imanje u Šimanovcima. Tom prilikom su navodno napali obezbeđenje, organizatore i reportere, ali su pobegli pre dolaska policije.

Tošić je 14. februara 2019. godine je na društvenoj mreži „Instagram“ objavio sliku sa novom devojkom. S obzirom na to da se u potpisu fotografije nalazio emotikon u obliku prstena, mnogi su se zapitali da li je bivši fudbaler i rijaliti igrač zaboravio Đoganijevu i zaprosio nepoznatu plavušu.

Izvori