Marijana Mićić

Kratke informacije

Ime i prezimeMarijana Mićić
Datum rođenja20. mart 1983.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica, voditeljka
Visina167 cm
Težina56 kg

Biografija

Marijana Mićić je srpska glumica i voditeljka. Rođena je 20. marta 1983. godine u Beogradu, gde i živi.

Karijera

Pohađala je osnovnu školu „Kralj Petar Prvi“ i Jedanaestu beogradsku gimnaziju. Glumu je diplomirala na BK Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi Ivana Bekjareva.

2003. godine je imala prvi televizijski angažman u dečjoj igri „Banga banga re“.

2004. godine je vodila emisije: „Glavna proba“ i „Lažnjak“. Imala je sporednu ulogu u filmu Siniše Pavića, „Te quiero, Radisa“.

Sa Anom Mihajlovski je učestvovala u serijalu „Jednostavan život“ koji im je doneo veliki popularnost. Snimile su dve sezone u kojima su trebale, bez novca i telefona, da se snađu u različitim situacijama.

2005. godine je bila voditeljka zabavnih emisija: „48 sati svadba“, „Hoćeš – Nećeš“ i „Super heroji sa ostrva snova“.

2006. godine je sa Mikijem Perićem vodila „Leteći start“. Imala je prvi angažman u rijalitiju „Veliki brat“ koji je vodila narednih sedam godina.

2007. godine je tumačila ulogu medicinske sestre Slavice u srpskoj telenoveli „Ljubav i mržnja“.

2008. godine je imala epizodnu ulogu u humorističkoj seriji „Ko je ovde lud“. Sa Draganom Marinković Macom je vodila emisiju „Najgori od sve dece“ u okviru muzičkog talent šoua „Operacija trijumf“.

2011. godine se pojavila u seriji „Žene sa Dedinja“.

2012. godine je vodila emisije: „Dnevni magazin“ i „Noćni TV program“.

2014. godine joj je dodeljena uloga specijalizanta hirurgije Sare u seriji „Urgentni centar“. Prekinula je saradnju sa produkcijskom kućom Emoušn i prešlaje na TV Pink gde vodi muzičko takmičenje „Pinkove zvezdice“.

2016. godine je glumila Pepeljuginu zlu sestru u mjuziklu „Pepeljuga“.

Imala je uloge u sledećim pozorišnim predstavama: „Ljubav u doba kokaina“, „Sumnjivo lice“, „Seksi master klas“, „Upravnikovanje“, „Najluđa noć“, itd.

Pored obaveza na televiziji i u pozorištu, Marijana vikendom drži časove glume u školi mjuzikla „Bulevar 77“.

Privatni život

Marijana je pet godina bila u vezi sa arhitektom Borisom Nikolićem. U tom periodu mediji su je povezivali sa pevačem Nikolom Sarićem Sajkom aludirajući da je prevarila dečka. Ona i Boris su bili vereni, ali su se razišli.

Nakon toga, kratko se zabavljala sa Andrejem Kalezićem sa kim je provela odmor u Crnoj Gori.

2010. godine voditeljka je započela vezu sa Ognjenom Milunovićem koji je tada bio oženjen. Njegova supruga im je pravila probleme i njihovu intimu je iznosila u javnost. Par nije uspeo da se izbori sa pritiscima pa su krajem 2012. godine raskinuli.

Od 2013. godine Marijana se zabavljala sa producentom Milošem Marjanovićem. Izjavila je da bi volela da se oproba u ulogama supruge i majke.

Vitku liniju održava redovnim treningom i vežbom.

Marijana Mićić na društvenim mrežama

FacebookMarijana @ Instagram
TwitterMarijana @ Twitter