Armin Jusufović

Kratke informacije

Ime i prezimeArmin Jusufović
Datum rođenja11. april 2001.
Mesto rođenjaTuzla
DržavaBosna i Hercegovina
PrebivališteTuzla
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Armin Jusufović je bosansko-hercegovački pop-folk pevač i sportista. Rođen je 11. aprila 2001. godine u Tuzli, Bosna i Hercegovina. Javnosti  je postao poznat učešćem na takmičenju „Zvezde Granda“ sezona 2017/2019., gde je u finalu osvojio šesto mesto.

Živi u Tuzli sa roditeljima Almirom i Almasom Jusufović. Ima starijeg brata Ervina koji mu je, pored roditelja, najveća podrška. Njegova prva ljubav bio je fudbal, pa tvrdi da sport voli  jednako koliko i muziku. Trenirao je pet godina u Fudbalskom klubu Sloboda, za koji i danas navija.

Sa 12 godina je počeo da  svira klavir, koji je postao druga ljubav i interes pored pevanja. Sa 13 godina počinje se ozbiljnije baviti muzikom.

U početku svoje karijere dve godine je išao na privatne časove kod Lejle Teskeredžić,  profesorice solo pjevanja. 2020. je završio Srednju muzičku školu „Čestimir Mirko Dušek“, smer opšti.

Učestvovao je na raznim festivalima sevdalinki. Najveću zapaženost je dobio učešćem u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, gde je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Do sada je snimio je tri pesme i muzičke spotove za iste. Prva pesma pod nazivom „Bezgrešan“ izašla je 2017. godine.

Krajem juna 2020. godine je objavio pesmu pod nazivom „Tuđa volja“ koju je za njega napisao Bane Opačić.

Od 2020. godine sarađuje sa Produkcijskom kućom „Filmark“ iz Tuzle,  sa kojom je snimio obrade poznatih pesama poput hita „Snježana“ Halida Bešlića.

„Filmark“ je polovinom maja 2021. godine objavila njegovu pesmu „Potrebna“. Reč je o baladi koju je Armin pisao i komponovao sam, dok je za aranžman bio zadužen Dragan Divjak.

Kaže da je muzika veliki dio njegovog života i da u njoj traži smisao.  Smatra da, ako nešto radimo iskreno i od srca i ako nismo ničija kopija, da ćemo istrajati i naći put koji zaslužujemo.

Da se ne bavi muzikom bio bi fudbaler.  Njegov muzički uzor je Adil, čije je pesme i pevao u takmičenju.

Diskografija

Singlovi

  • 2017. Bezgrešan
  • 2020. Tuđa volja
  • 2021. Potrebna

Armin Jusufović na društvenim mrežama

FacebookArmin @ Facebook
InstagramArmin @ Instagram
YoutubeArmin@YouTube