Milena Vasić

Kratke informacije

Ime i prezimeMilena Vasić
Datum rođenja3. maj 1977.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica

Biografija

Milena Vasić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Rođena je 3. maja 1977. godine u Beogradu.

Završila je muzičku školu, gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti. Upisala je master studije glume i krajem 2014. godine je odbranila tezu „Glumačka etika kao osnov pozorišnog čina i njegove estetike danas“ zahvaljujući čemu je stekla titulu magistra nauka o dramskim umetnostima iz oblasti studije pozorišta.

Član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a neke od uloga koje je tumačila su: Koštana, Evica, Zlatokosa, itd. Takođe igra u predstavi „Cigani lete u nebo“ koja je jedna od najposećenijih i najprodavanijih u Pozorištu na Terazijama.

Filmografija

1992. godine je bila Nataša, Mitrova ćerka, u televizijskoj drami „Prvi put s’ ocem na jutrenje“.

2003. godine je imala manju ulogu u televizijskoj seriji „Kazneni prostor“.

2004. godine je glumila Sandru u seriji „Stižu dolari“.

2007. godine je dobila nagradu za najbolju žensku epizodnu ulogu Miline Brđević u filmu „Konji vrani“. Takođe se pojavila u emisiji „Zaboravljeni umovi Srbije“ i bila je Rozika u seriji „Ono naše što nekad bejaše“.

2009. godine je ponovo tumačila ulogu Miline Brđević u seriji „Jesen stiže, dunjo moja“.

2010. godine je imala epizodnu ulogu u serijama „Sva ta ravnica“, „Totalno novi talas“ i komediji „Pare ili život“.

2011. godine je bila bakica u seriji „Samo večeras“.

2012. godine je glumila Leontinu Matić Miciku u seriji „Bela lađa“.

2013. godine je tumačila ulogu Branislave u seriji „Pevaj, brate“ i snimila je skeč šou pod nazivom „Dama bez blama“.

2014. godine je bila gospođa Lenka Petronijević u seriji „Samac u braku“ i u filmu „Kad ljubav zakasni“ koji su rađeni po motivima romana spisateljice Milice Jakovljević Mir-Jam. Na 4. Fedisu Milena je dobila povelju za zapaženu žensku ulogu u seriji „Mala istorija Srbije“, a njen suprug, Jug Radivijević, je dobio povelju za unapređenje televizijske igrane forme.

2015. godine je glumila nastojnikovu suprugu u seriji „Jedne letnje noći“.

2017. godine će biti prikazan film Juga Radivojevića „Vrati se, Zone“ koji predstavlja nastavak „Zone Zamfirove“, a Milena će imati ulogu Vere.

Privatni život

Milena je tokom studija bila u vezi sa sadašnjim suprugom Jugom Radivojevićem, ali su se rastali. U međuvremenu on se oženio i dobio sina Vuka, a Milena se udala kada je imala 22 godine. Iz tog braka ima ćerku Lanu i sina Nikolu. Oni, poput majke, vole umetnost pa Lana trenira balet i jahanje, a Nikola svira violinu, gitaru i trenira vaterpolo.

Njihovi brakovi su se raspali, pa je bivši par potom nastavio vezu. Krajem 2014. godine su se venčali, a početkom 2015. godine su dobili sina Lava.

Milenin kum i dobar prijatelj je Milan Vasić, a mnogi za njih misle da su muž i žena. Milena je gurman i trudi se da njena ishrana bude raznovrsna.

Milena Vasić na društvenim mrežama

FacebookMilena @ Facebook
InstagramMilena @ Instagram