Ante Gotovac

Kratke informacije

Ime i prezimeAnte Gotovac
Datum rođenja3. jun 1969.
Mesto rođenjaZagreb
DržavaHrvatska
PrebivališteZagreb
ZanimanjePreduzetnik

Biografija

Ante Gotovac je hrvatski preduzetnik. Rođen 3. juna 1969. godine u Zagrebu. Živi i radi u rodnom gradu.

Detinjstvo, mladost i obrazovanje

Ante Gotovac je rođen 1969. godine u Zagrebu, gde je i odrastao. Potiče iz veoma ugledne porodice. Majka Jadranka je bila bankarka, otac Jure viceguverner Narodne banke Hrvatske, a mlađi brat Ivan perspektivni biznismen koji se školovao u Americi.

Za razliku od njih, završio je samo Mašinsku školu „Nikola Tesla“ u Zagrebu i dobio zvanje ložača kotlova. Od malih nogu bio je opsednut skupim automobilima i motorima pa je tu ljubav pretvorio u posao. Važi za osobu koja na sebi uvek ima skupu odeću i nakit.

Nakon razvoda roditelja, Ante i brat su ostali sa majkom koja se o njima brinula. Čak je i otišla u prevremenu penziju kako bi sprečila totalno posrnuće starijeg sina. Ante je veoma teško podneo razvod, jer je bio vezan za oca. Sa bratom nije bio blizak, niti mu je pružao podršku dok je bio u zatvoru zbog korupcije.

Privatni život

Ante Gelo se venčao sa Ines Ušić koja je bila njegova ljubav iz školskih dana. Dobili su dve kćerke. Pomagao je tastu oko vođenja kazina i kafića, a zatim se posvetio automobilima.

Samostalno je ušao u preduzetničke vode i započeo privatni biznis koji je podrazumevao prodavanje auto-delova u garaži u Travnu. U to vreme je bio porodičan čovek koji nije imao poroka niti se medijski eksponirao.

90-ih godina se mnogo promenio i postao je poznat po raznim aferama. Od prve supruge se razveo, ali parnica još uvek nije privedena kraju pošto nije pristao da joj da polovinu imovine. Čak je tražio od suda da smanji alimentaciju koju plaća za kćerke.

2004. godine se oženio atraktivnom hrvatskom manekenkom, Simonom Šajn. Sa njom ima kćerku Gabrijelu koja se rodila zdrava, iako su doktori rekli da će biti gluva. Ovaj brak je pretvoren u rijaliti šou, pa su čak napravili javnu audiciju za dadilju na kojoj je pobedila Ksenija Mlinarić, jer je bila najzgodnija.

Često su se prepucavali u novinama, gde je Simona optužila Anta za psihičko zlostavljanje i zapostavljanje deteta, a on nju za orgijanje i konzumiranje droge u trudnoći.

Njihova eksponiranost u medijima započela je tako što su otvoreno pričali o prostituciji i želeli su da se učlane u HDZ kako bi se zalagali za njenu legalizaciju. Nakon optužbi koje su izneli jedno protiv drugog, pomirili su se jer su pod nadzorom Centra za socijalnu pomoć.

Osim brojnih ispada i skandala, za njegovo ime se veže i tragedija koja je potresla porodicu Gotovac. 2010. godine njegov otac, Jure Gotovac, pronađen je obešen u šumi Medvednice. Kao razlog samoubistva navodi se višemilionski dug koji je iza sebe ostavio. Očevu drugu suprugu, Imeldu Ercek, Ante i njegov brat  su prvi put videli na sahrani.

Ante i Simona su se u aprilu 2010. godine i zvanično razveli, nakon višemesečnog sudskog procesa. Ona se preselila u Austriju, a on u Zemun, gde je otvorio svoju radionicu za restauraciju automobila.

Ante se 2016. godine venčao sa Beograđankom Jelenom Miljuš. Brak nije potrajao, pa su se razveli nakon samo osam meseci. Tim povodom on je kazao da o bivšoj supruzi može da kaže sve najbolje, te da se „nisu našli“ i svako je krenuo na svoju stranu.

Posle tri propala braka Ante je započeo vezu sa manekenkom Medinom Pašić. Međutim, ni ta romansa nije potrajala, a Gotovac je za hrvatske medije izjavio da nema nameru da se više veže ni za jednu ženu.

U žižu javnosti ponovo je dospeo 2018. godine kada su hrvatski mediji objavili informaciju da je na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu započeo stečaj Ante Gotovca. Prema podacima koje su objavili pojedini časopisi Gotovina je pre odlaska u Srbiju ostavio dug od preko dva miliona kuna.

Među dužnicima je nekoliko banaka, osiguravajućih kuća, te komunalnih, telekomunikacijskih i drugih preduzeća. Simonida je od Ante potraživala 95 hiljada kuna, a njegova majka skoro 1.5 miliona kuna.

On je tada potpisao izjavu da „nije vlasnik imovine van Republike Hrvatske, te da nije zaposleni ni u Republici Srbiji i da nemam nikakvih primanja“. Navodno mu je pomagao stariji gospodin Nikola Vučićević iz Beograda, te da ga uzdržava i finansijski mu pomaže i danas.

Politička karijera

Ante Gotovac se 2009. godine kandidovao za predsednika Hrvatske sa programom u kojem svojim biračima nudi „hleba i igara“ te svima po Mercedes SL.

Ante Gotovac na društvenim mrežama

Facebook Ante @ Facebook
Instagram Ante @ Instagram