Nina Janković Dičić

Kratke informacije

Ime i prezimeNina Janković Dičić
Datum rođenja20. april 1988.
Mesto rođenjaŠabac
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina178 cm
Težina-

Biografija

Nina Janković Dičić je srpska glumica. Rođena je 20. aprila 1988. godine u Šapcu. Važi za seks simbol i jednu od najlepših Srpkinja. Živi i radi u Beogradu.

Privatni život

Ninini roditelji su Slavica i Raduško, a ima i starijeg brata Filipa. Dugo je trenirala atletiku, išla je na folklor i oprobala se u košarci i odbojci od kojih je ubrzo odustala.

U rodnom gradu je pohađala školu za umetničke zanate, smer: Stilski krojač modni kreator. Uz oca, koji se bavi glumom, Nina je zavolela ovu profesiju.

2009. godine je upoznala ekonomistu Mateju Dičića, brata od ujaka njene prijateljice Tamare Dragičević. Verili su se u novogodišnjoj noći 2012. godine.

31. maja 2014. godine Nina i Mateja su se venčali. Crkveno venčanje je održano u crkvi Svetog Marka na Tašmajdanu, a slavlje su nastavili u hotelu Zira. Mladini kumovi su bili glumci Miodrag Radonjić i Ivan Mihailović. Nosila je venčanicu Oleg Cassini, zatim haljinu u boji kajsije i kreaciju Vere Vang. Bila je ljuta kada je videla novinare ispred crkve, ali nije dozvolila da joj to pokvari raspoloženje.

Ninini glumački uzori su: Tanja Bošković, Nela Mihajlović i Nataša Ninković. Veliki je obožavalac Džoni Depa (Johnny Deep) i Meril Strip (Meryl Streep). Njene bliske prijateljice su Anja Alač i Tamara Dragičević.

Mediji su je povezivali sa glumcem Momčilom Otaševićem.

Nina je visoka 178 cm. U slobodno vreme voli da ode u teretanu, a vitku liniju duguje genetskim predispozicijama.

Nina govori engleski, ruski i španski jezik.

Karijera

2011. godine je završila Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. Njen diplomski rad je bila predstava „Greta strana 89“.

Na trećoj godini studija je debitovala u filmu „Montevideo, bog te video“. Bila je Valerija, ekscentrična beogradska umetnica koja želi da zavede dva najbolja druga. Za potrebe filma, Nina se obnažila. Za ovu ulogu je osvojila „MTV Movie Award“ za najbolju glumicu.

2011. godine je glumila u serijama: „Pevaj, brate“, „Igra istine“ i „Cvat lipe na Balkanu“.

2012. godine je ponovo bila Valerija u seriji koja obuhvata tri sezone: „Montevideo, bog te video“, „Na putu za Montevideo“ i „Montevideo, vidimo se“. Posebnu pažnju je privukla scena u kojoj se Nina ljubi i mazi sa koleginicom Daninom Jeftić.

Iste godine je učestvovala u snimanju serija: „Jagodići“ i „Budva na pjenu od mora“.

2013. godine se sa koleginicom Tamarom Dragičević pojavila u emisiji „Kabare“ i izvele su numere: „Dodirni mi kolena“ i „Mili moj“.

2014. godine je pozajmila glas Dorotinoj prijateljici Glindi u 3D kompjuterski animiranom filmu „Povratak u Oz“. Opet joj je dodeljena uloga Aleksandre Bogdanović u seriji „Jagodići: Oproštajni valcer“. Imala je sporednu ulogu u američkom filmu „Novembarski čovek“ (The November man“) u kome glumi Pirs Brosnan (Pierce Brosnan).

2015. godine je bila Ljubica Otašević u filmu „Bićemo prvaci sveta“ i Nina u filmu „Honey night“. Odbila je ulogu u seriji „Čizmaši“ jer je trebala da snima ljubavne scene sa Miodragom Mišom Dragičevićem koji je rođak njenog supruga.

2016. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vere i zavere“ koja je rađena na osnovu istoimenog romana književnika Aleksandra Tišme. Takođe je glumila Danicu u filmu „Dnevnik mašinovođe“, Mašu u humorističkoj seriji „Nemoj da zvocaš“ i forenzičarku Jelenu u seriji „Ubice moga oca“.

Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Ana Karenjina“, „Leptiri su slobodni“, „Mizantrop“, „Veliki talas“, „Prljave ruke“, „Upoznaj mog tatu“, itd.

Nina Janković Dičić na društvenim mrežama

FacebookNina @ Facebook
InstagramNina @ Instagram
TwitterNina @ Twitter