Sonja Damjanović

Kratke informacije

Ime i prezimeSonja Damjanović
Datum rođenja1974.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Sonja Damjanović je srpska glumica, poznata po ulozi sestre Mire u seriji Naša mala klinika. Rođena je 1974. godine u Novom Sadu gde i živi.

Privatni život

Sa dvanaest godina je počela da se bavi plesom.

Završila je novosadsku gimnaziju Svetozar Marković, nakon čega je upisala Akademiju umetnosti u Novom Sadu.

Od 2002. godine se zabavlja sa Zoranom Zlatanovićem, pevačem Koktel benda. Kupili su stan u Novom Sadu pa žive na relaciji Novi Sad – Beograd gde Zoran ima kuću.

2010. godine mediji su pisali da je njihova veza u krizi i da se glumica zbližila sa kolegom Ivanom Bosiljčićem, ali to se ispostavilo netačnim.

Par ne razmišlja o braku jer smatraju da im parče papira nije potrebno da bi bili srećni. Izjavili su da bi voleli da se ostvare u ulozi roditelja.

Glumica se trudi da se zdravo hrani, a najviše voli da jede meso i voće. Voli sport i posle svakog treninga se lepo oseća.

Sonja je prepoznatljiva i po specifičnom stilu odevanja koji podrazumeva ženstveni izgled. Najčešće nosi haljine, suknje, košulje, retro nakit i visoke potpetice.

Karijera

1998. godine je debitovala u Kusturičinom filmu „Crna mačka, beli mačor“.

2002. godine je bila Teodora u prvom srpskom horor filmu „T. T. Sindrom“ i Srđanova žena u seriji „Lisice“.

2005. godine su joj dodeljene sporedne uloge u filmu „Mi nismo anđeli 2“ i seriji „Košarkaši“.

Od 2007. do 2011. godine je učestvovala u snimanju serije „Naša mala klinika“ u kojoj je tumačila ulogu medicinske sestre Mire.

2010. godine je bila Đurđica u filmu „Mrtav čovek ne štuca“ i Ciganka Goluba u seriji „Sva ta ravnica“. Imala je erotske scene sa glumcem Gordanom Kičićem i izjavila je da joj bilo neprijatno pa se trudila da ih što pre snimi.

2011. godine joj je dodeljena uloga Bobane u filmu „Parada“.

2012. godine je počela sa snimanjem serije „Vojna akademija“ u kojoj je bila dr Jasna i serije „Jagodići“ koja je nastavak „Sve te ravnice“.

2014. godine je glumila u filmu „Topli zec“ i seriji „Jagodići: Oproštajni valcer“, trećem nastavku „Sve te ravnice“.

Član je Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Igrala je u sledećim predstavama: „Autobiografija“, „Dan kad smo se sreli“, „Presrećni ljudi“, „San letnje noći“, „Saloma – Reloaded“, itd.

Sonja Damjanović na društvenim mrežama

FacebookSonja @ Facebook