Ivana Željković Žizela

Kratke informacije

Ime i prezimeIvana Željković Žizela
Datum rođenja11. januar 1985.
Mesto rođenjaSvilajnac
DržavaSrbija
PrebivališteSvilajnac
ZanimanjeNepoznato

Biografija

Ivana Željković Žizela je učesnica rijaliti šou programa „Parovi“ koji se emituje na „Hepi“ („Happy“) televiziji. U rijaliti je ušla kao „internet zvezda“ iz Svilajnca. Rođena je u Svilajncu.

Od anonimne radnice komunalnog preduzeća u Svilajncu Žizela je za kratko vreme prešla put do internet zvezde i učenice rijaliti programa „Parovi“.

Prepoznatljivost je stekla učešćem u emisiji Sve za ljubav“. Dok je posebnu pažnju javnosti skrenula svojim „lajvovima“, odnosno uključenjima uživo na društvenim mrežama u kojim je komentarisala razne situacije, događaje, poznate ličnosti, ali i pričala o svom životu.

Klipove je počela da snima, kako je sama rekla, iz dosade i nije ni sanjala da će je to dovesti do televizije i rijaliti programa. Odlučila je da uđe u rijaliti kako bi decu i mlade naučila da ne prave predrasude prema onima koji su drugačiji, te da im prenese svoju ljubav prema selu i poslovima na selu.

Detinjstvo i odrastanje

Žizela je imala veoma težak život. Odrasla je uglavnom sa bakom i dedom. Njena majka nije se slagala sa Žizelinim ocem, pa je napustila Žizelu kada je ona imala manje od četiri godine. To je bilo prvi put da ju je majka napustila. Ona se kasnije vraćala, pa opet odlazila. Tako je Žizela odrastala sa bakom i dedom, završila osnovnu, a potom specijalnu srednju tekstilnu školu na Umki.

Od malena imala je problem sa govorom, međutim, nikada je niko od njene porodice nije vodio logopedu. Tako je Žizela odrasla sa ozbiljnom govornom manom. Zbog toga su je drugi, kako je pričala, uvek omalovažavali i ismejavali u školi.

Žizelina baka sa kojom je ona odrasla izvršila je samoubistvo. Tada je isto pokušala i njena majka. Na sreću, preživela je. Sve to veoma je pogodilo Žizelu. Njen deda odlučio je da svojoj unuci ostavi svu svoju ušteđevinu i imovinu kako bi se lečila i išla doktoru. Međutim, Žizela novac nikad nije dobila, već je, kako je pričala on dopao u ruke njene majke. U međuvremenu, Žizela je dobila i teško kožno oboljenje što je uz govornu manu, dodatno izazivalo komentare u malom mestu u kojem je odrasla.

Žizela je gledala da se na to ne obazire mnogo. Bila je vredna i našla posao u komunalnom preduzeću. Tu se i zaljubila.

Ljubavni život i društvene mreže

Svi oni koji su ikada čuli za Žizelu, onda je jednostavno nemoguće da nisu čuli i za još jedno ime, a to je Bufta. Bufta je Žizelina ljubav. Čovek koji sa njom radio u komunalnom preduzeću u Svilajncu.

Žizela je rekla da su se oni viđali tajno u toaletu u komunalnom preduzeću, ali da Bufta nikada nije želeo javno sa njom da ga drugi vide. Ona je za to krivila njegovu majku, za koju je rekla da Bufti kreira sve u životu. Žizela je smatrala da njegova majka misli kako ona nije dovoljno dobra kako bi bila žena ili devojka njenom sinu, te da je nejgovu majku sramota Žizele zbog njenog materijalnog stanja i kožnog oboljenja.

Međutim, Žizela nije odustajala od te ljubavi i ona je konstantno pričala samo o Bufti i trudila se na sve načine da osvoji njegovo srce. Žizela je bila ubeđena da je Bufta ustvari voli o njemu je konstantno govorila u svojim lajvovima pa su svi njeni pratioci na društveni mmrežama bili upućeni u njen ljubavni život.

Sve to ih je zainteresovalo pa su i sami u komentarima često pitali Žizelu ima li nešto novo u vezi Bufte. Ona im je odmah odgovarala i ta „ljubavna drama“ nastavila se i u rijalitiju.

Nešto pre Žizelninog ulaska u rijaliti šou „Parovi“ ona se posvađala sa Buftom iviše nisu razgovarali.

Iače, osim o Bufti, Žizela je u „lajvovima“ govorila o svom poslu u komunalnom preduzeću. Snimala je kako obrađuje zemljište, kopa, sadi povrće, bere povrće i edukovala svoje pratioce kako da i oni urade isto. Takođe, snimala se dok kupi seno, dok vozi bicikl i vraća se kući sa posla, ali je pokazala i da je vredna domaćica koja ume da napravi i tortu.

Svaki Žizelin „lajv“ bio je specifičan i po njenom načinu govora zbog govorne mane koju ona ima. Žizela ne ume ispravno da izgovori sva slova, pa često kada izgovori reč ona ima potpuno neprepoznatljivo ili izmenjeno značenje što je pratiocima bila neizmerno zanimljivo. Tako je na primer govorila kako je ona poznata ja „Jutjutu“.

Oni su pravili razne fan stranice Žizeli i njenim „biserima“ i pre nego je ušla u rijaliti.

Učešće u rijalitiju

Zbog svoje zanimljive životne priče i interesantnih aktivnosti na društvenim mrežama Žizela je za produkcijski tim „Hepi“ televizije bila jedan od idealnih takmičara sedme sezone „Parova“. O tome su pisali srpski tabloidi, a Žizela je zakoračila u vilu „Parova“ kao jedan od ravnopravnih učesnika.

Od samog početka, privukla je pažnju gledalaca i medija. Mnogi od takmičara koji su sa Žizelom delili životni prostor 24 sata bili su skeptični i nisu bili sigurni kako će izgledati život sa osobom koja ima kožna oboljenja. Žizela im je objasnila da njeno kožno oboljenje nije prelazno i da nema mjesta za strah.

Ona je mnogo vremena provodila u kuhinji, prala sudove, spremala hranu, a to se nekim od takmičara ipak nije svidelo.

Produkcijski tim „Hepi“ televizije objasnio je takmičarima da nema razloga za strah i da je Žizela prošla sve redovne ljekarske kontrole pre ulaska u rijaliti. Takođe, sa Žizelom su razgovarali o mogućnostima njenog lečenja.

Žizela je u rijalitiju pred milionima gledalaca otvorila dušu i pričala o svom teškom životu, odrastanju, finansijskim problemima, fizičkim i teškim poslovima, te neostvarenim ljubavima. U početku sve to je bilo zanimljivo i učesnicima rijalitija. Međutim, kasnije, kako je Žizela konstantno pričala isto, govorili su joj da je dosadna i da prestane.

Ona je jedina učesnica rijalitija koja je imala pristup telefonu tokom svog boravka u rijalitiju. Produkcija joj je dala telefon kako bi tokom emisija ona radila „lajvove“ na društvenim mrežama. To je bila veoma interesantno gledaocima.

Njen boravak u rijalitiju ostaće upamćen i po skandaloznom porno snimku koji je procurio u javnost. Naime, Žizela se snimala u kućnom izdanju, naga i te snimke slala svom tadašnjem dečku Bufti. Kada je ona ušla u rijaliti, on je nekoliko meseci posle taj snimak pustio u javnost. Inače, prvo je snimak slao svojim prijateljima da bi se kasnije sve to proširilo, pa završilo čak i na malim ekranima nacionalne televizije.

Žizeli je sve to bilo neugodno i osećala se kao na stubu srama. Međutim, uspela je da podigne glavu i nastavi dalje objašnjavajući da je snimak slala svom dečku i da nikada nije mogla ni da zamisli da bi on to javno pustio jer je u njega imala poverenja.

Zanimljivo, Žizela je pre ulaska u rijaliti u svojim „lajvovima“ prozivala učesnike rijalitija i o njima govorila sve najgore. Takođe, kritikovala je devojke koje se slobodnije ponašaju. Sve to isto, kasnije se pokazalo, uradila je i ona.

Posle rijalitija ostala bez posla

Po izlasku iz rijalitija Žizela je nastavila sa snimanjem „lajvova“. U jednom od njih ušla je u raspravu sa jednom svojom sugrađankom i njenom kćerkom. Kasnije, ta žena i njena kćerka su došle na Žizelino radno mjesto kako bi nastavile raspravu. Došlo je do svađe, a Žizela je burno reagovala i nasrnula na njih. Nakon toga dobila je otkaz u komunalnom peduzeću zbog incidenta na radnom mestu. Sve to Žizela je naknadno objašnjavala u svojim „lajvovima“.

Kako bi joj se osvetile, navodno, žena i njena kćerka, jedan dan sačekale su Žizelu i pretukle je. Nanele su joj ozbiljne povrede i Žizela je bila sva u modricama. Sve je opet ispričala u „lajvu“, a to je postala glavna vest srpskih tabloida.

 

Ivana Željković Žizela na društvenim mrežama

FacebookŽizela @ Facebook
InstagramŽizela @ Instagram