Ognjen Jovanov

Kratke informacije

Ime i prezimeOgnjen Jovanov
Datum rođenja24. oktobar 1994.
Mesto rođenjaZrenjanin
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeMuzičar, tekstopisac i kompozitor
ŽanrHip-hop

Biografija

Ognjen Jovanov je srpski muzičar, tekstopisac i kompozitor. Rođen je 24. oktobra 1994. godine u Zrenjaninu. Živi i radi u rodnom gradu.

Interesovanje za muziku je pokazao još u osnovnoj školi. U petom ili šestom razredu je „snimao“ muziku na kasetofon, a tokom srednje škole je zajedno sa drugarom Ozrenom Stokićem Zozom počeo da komponuje prve pesme.

Prvi singl je objavio 2018. godine. Reč je o pesmi „Brz je grad“ koju je objavila Produkcijska kuća „Hazze“.Usledio je singl „Lanci“ koji je snimio sa Nikolom Kirćanskim Keiom, Marijanom Milovanovićem (KIMMV) i Milošem Janoševićem Jangkulovskim (Yungkulovski), te pesma „Tempera“.

Ognjen je 2019. godine dobio ponudu od Bube Korelija (Buba Corelli) da postane deo Produkcijske kuće „Imperia“, a nakon toga je snimio pesme „Siena“, „Hemija“ sa Anđelinom, „Dobar dan“, „Domine“ i druge.

Nastupio je na Festivalima „Egzit“ („Exit“), „Belgrade Music Week“, „See Dance“ i drugima, te za vrlo kratko vreme je postao jedan od najpoznatijih mladih muzičara u regionu.

Jovanov je početkom 2021. godine osnovao vlastitu izdavačku kuću pod nazivom „Furia“.

Karijera

Premda se muzikom bavi dugi niz godina, Ognjen Jovanov se tek u aprilu 2018. godine ohrabrioda objavi svoju prvu pesmu pod nazivom „Brz je grad“.

Najpre ju je ponudio rukovodstvu Produkcijske kuće „Basiviti“ („Bassivity“). Ipak, bio je nestrpljiv da sačeka odgovor, pa je ostvario saradnju s Izdavačkom kućom „Hazze“.

Numeru je napisao, komponovao i producirao sam, dok su za miks i master bili zaduženi njegov brat Damjan Jovanov (Damien Alter) i Nikola Kirćanski Kei.

Premda pesma nije imala video spot, neobičan spoj različitih muzičkih žanrova zaintrigirao je publiku, te je ostvarila solidan broj slušanja na internet platformama.

Početkom jula iste godine je nastupio na novosadskom festivalu „Egzit“, a ubrzo nakon toga je objavio pesmu „Lanci“ na kojoj je sarađivao sa Kirćanskim, Milovanovićem i Janoševićem.

Singl je takođe objavila Produkcijska kuća „Hazze“, a za četiri godine je, uprkos tome što nije imao spot, preslušan skoro milion puta na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“).

Narednu pesmu je objavio krajem oktobra 2018. godine. Reč je o singlu „Tempera“ na kome je sarađivao sa Kirćanskim i muzičkim producentom koji se predstavlja kao Rils.

Ovog puta je odlučio da objavi i spot koji mu je za tri i po godine doneo preko 2.8 miliona pregleda samo na „JuTjubu“, a komentari na društvenim mrežama su bili više nego dobri.

Sve to nije prošlo nezapaženo kod popularnog bosanskohercegovačkog dvojca Džala Brata (Jala Brat) i Bube Korelija, pa ga je Koreli 2019. godine pozvao da pređe u njihovu Izdavačku kuću „Imperia“.

Ognjen je prihvatio ponudu, a prvu pesmu za ovu produkcijsku kuću objavio je polovinom aprila 2019. godine pod nazivom „Siena“. Tekst je pisao sam, muziku zajedno sa bratom Damjanom i Milanom Novakovićem Lanetom, dok su za miks i master bili zaduženi Anže Cazafura (Cazzafura) i Nikola Kirćanski.

U saradnji sIgorom Zečevićem je u Italiji snimio spot koji je za tri godine „zaradio“ 8.7 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Usledila je saradnja sa muzičarkom Anđelom Vujović Anđelinom (Angellina) na pesmi „Hemija“. Duet je svetlo dana ugledao u septembru 2019. godine, a za vrlo kratko vreme je ovladao radijskim stanicama i društvenim mrežama.

Muziku i tekst su pisali njih dvoje, dok je za miks i master bio zadužen Marko Kon. Snimili su i interesantan spot koji je za manje od tri godine dostigao 15.5 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Ognjen i Anđelina su zajedno nastupili na Festivalu „Belgrade Music Week“ i pobrali su sve simpatije publike.

Usledila je numera „Dobar dan“ na kojoj je sarađivao sa Milanom Novakovićem Lanetom, a koja je svetlo dana ugledala u oktobru 2019. godine. Nekoliko meseci kasnije Produkcijska kuća „Hazze“ je na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu objavila neku vrstu spota, tj. animacije koja prati pesmu čija je autorka mlada umetnica Dragana Krtinić.

Gostovao je muzičaru Beni Dži Prajsu (Benny G Price) na njegovom singlu „Banda“ koji je svetlo dana ugledao u novembru iste godine.

Usledila je saradnja sa bosanskohercegovačkim reperom Inasom Arnautovićem. Dvojac je poslednjeg dana 2019. godine objavio singl “ High K’o Zmaj“ koji je za vrlo kratko vreme postao klupski hit.

Tekst i muziku su pisali zajedno, dok se za aranžman pobrinuo Luka Jovanović Luksoni (Luxonee). Interesantan spot je za dve i po godine „zaradio“ skoro 18.5 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Ognjenova publika nije dugo morala da čeka na novu pesmu, jer se singl „Domine“ u prodaji pojavio već 25. januara 2020. godine. Ponovo je sam pisao tekst i muziku, dok su za produkciju bili zaduženi njegov brat i Viktor Jovanović (Sadboi).

Jovanov je u saradnji s Igorom Zečevićem snimio i spot u kome je glavnu reč vodila atraktivna Nikolina Janković. Za manje od dve godine ovaj video je „zaradio“ preko 2.3 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Produkcijska kuća „Imperija“ je polovinom aprila 2020. godine objavila singl „Zamke“, duet koji je Ognjen snimio sa Urošem Radivojevićem Numerom. Aranžman je ponovo radio njegov brat Damijan, a spot Igor Zečević. Ova saradnja je oduševila sve ljubitelje ove vrste muzike, kao i Ognjenove obožavaoce.

Sledećeg meseca je sa Mihailom Vujićem Miksom (Mixa) snimio pesmu „Pun k’o brod“, a spot je objavila Produkcijska kuća „Force Records“ na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu 9. juna 2020. godine.

Usledila je saradnja sa Filipom Arsenijevićem Suriom (Surreal) na pesmi „Prednost“ koja se u prodaji pojavila krajem septembra 2020. godine. Tekst su pisali Ognjen i Suril, dok je Damjan Jovanović bio zadužen za muziku. Pesma se našla na Surilovom albumu „Svi u kući“.

Ognjen je 2021. godine pokrenuo vlastitu Izdavačku kuću pod nazivom „Furia“. Prvi singl pod oznakom „Furije“ objavio je u maju iste godine pod naslovom „Juče“. Kao i do sada muziku i tekst je pisao sam, dok je za produkciju bio zadužen Klemen Zupančić KLN.

Ponovio je saradnju sa Surilom na pesmi „S Line“ koja je svetlo dana ugledala u julu 2021. godine. Sledećeg meseca se našao među glavnim izvođačima Festivala „See Dance“ u Budvi.

Počekom oktobra iste godine je snimio pesmu „BG“, a krajem meseca se na zvaničnom „JuTjub“ kanalu njegove izdavačke kuće pojavio i video spot. Na ovom singlu je ponovio saradnju sa Markom Konom i Klemenom Zupančićem.

U martu 2022. godine je sa Belminom Malkićem snimio pesmu „Zoro“. Reč je o duetu njegove izdavačke kuće „Furia“.

Jovanov je već narednog meseca objavio singl „Murcielago“ za koji je tekst i muziku napisao u saradnji sa Đorđem Čarkičem Klincem. Iako pesma nije dobila zvaničan spot, za vrlo kratko vreme je dostigla prilično veliki broj slušanja na internet platformama.

U maju iste godine se u prodaji pojavio njegov singl „Fobija“. Ognjen je sam pisao muziku i tekst, dok su za aranžman, miks, master i produkciju bili zaduženi Rils i KLN.

Privatni život

Ognjen Jovanov je rođen 1994. godine u Zrenjaninu. Odrastao je u rodnom gradu sa roditeljima i mlađim bratom Damjanom. Osnovnu i srednju školu je završio u Zrenjaninu, a potom je upisao fakultet u Novom Sadu. Ipak, brzo je shvatio da ga predavanja ne interesuju, te se 2018. godine potpuno posvetio muzici.

Premda je već nekoliko godina prisutan na domaćoj javnoj sceni, o njegovom privatnom životu se vrlo malo zna. Jednom prilikom je ipak priznao da sam bira devojke koje će se pojaviti u spotovima, te da je odnos sa koleginicom Anđelinom, sa kojom su ga često povezivali, bio čisto profesionalan.

Diskografija

Singlovi

 • 2018. Brz je grad
 • 2018. Lanci (ft. Kei, KIMMV, Yungkulovski)
 • 2018.T empera
 • 2019. Siena
 • 2019. Hemija (ft. Angellina)
 • 2019. Dobar dan
 • 2019. Banda (ft. Benny G Price)
 • 2019. High K’o Zmaj (ft. Inas)
 • 2020. Domine
 • 2020. Zamke (ft. Numero)
 • 2020. Pun ko brod (ft. Mixa)
 • 2020. Prednost (ft. Surreal)
 • 2021. Juče
 • 2021. S Line (ft. Surreal)
 • 2021. BG
 • 2022. Zoro (ft. Belmin)
 • 2022. Murcielago
 • 2022. Fobija

Ognjen Jovanov na društvenim mrežama

FacebookOgnjen @ Facebook
InstagramOgnjen @ Instagram
YoutubeOgnjen @ YouTube