Tamara Dragičević

Kratke informacije

Ime i prezimeTamara Dragičević
Datum rođenja30. mart 1989.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeGlumica
Visina-
Težina-

Biografija

Tamara Dragičević je srpska glumica koja je privukla pažnju javnosti ulogama u filmu „Montevideo, Bog te video!“ i u seriji „Vojna akademija“. Važi za jednu od najpopularnijih i najharizmatičnijih glumica mlađe generacije. Rođena je 30. marta 1989. godine u Beogradu.

Privatni život

Tamarini roditelji su Sanja i Milan, a ima i stariju sestru Mariju koja je po zanimanju stjuardesa i mlađeg brata Miodraga koji se takođe bavi glumom. Njihovu porodicu čini i kućni ljubimac bišon Ogi.

Od malena je volela da imitira porodične članove i likove iz serija. Prvo je želela da postane doktorka, ali to se promenilo kada je u osnovnoj školi krenula na glumačku sekciju. U sedmom razredu je postala član pozorišta Dadov. Školovanje je nastavila u Trećoj beogradskoj gimnaziji. Bila je odličan đak i bavila se etno pevanjem. Njen omiljeni predmet je bio srpski jezik i književnost, a nije volela hemiju, fiziku i informatiku.

Kada je bila treći razred gimnazije, upisala je Fakultet dramskih umetnosti. Bila je u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta. 2011. godine je diplomirala zajedno sa Ninom Janković, Jelisavetom Orašanin, Anjom Alač i Milošem Bikovićem. Diplomsku predstavu „Ludi od ljubavi“ je igrala sa kolegom Ivanom Mihailovićem. Nakon toga je upisala master na istom fakultetu.

Glumica Nina Janković se udala za Mateju Dičića, Tamarinog brata od ujaka, pa su postale rođake.

2011. godine je započela vezu sa glumcem Petrom Benčinom. U avgustu 2015. godine ju je zaprosio dok su čamcem plovili oko ostrva Korčula.

U junu 2016. godine su se venčali na Adi Bojani. Tamara je na plažu stigla čamcem, a Petar ju je čekao sa gostima. Sudbonosno „da“ su rekli uz zalazak sunca. Nakon toga su napravili žurku na kojoj je di džej puštao strane hitove iz sedamdesetih i osamdesetih godina.

U decembru 2016. godine na svet je donela devojčicu koju su nazvali Staša. Pre ćerkinog rođena, Tamara i Petar su odlučili da sačuvaju matične ćelije iz njene pupčane vrpce.

Tamara je igrala u pozorištu dok je bila trudna i ubrzo nakon porođaja se vratila poslu. Zahvaljujući majci i svekrvi koje joj pomažu oko bebe uspeva da završi mnoge obaveze. Izjavila je da bi, nakon određenog vremena, ponovo želela da se ostvari u ulozi majke.

Glumičine omiljene knjige su: „Osluškivanje srca“, „Devojka sa pomorandžama“, „Foliranti“, „Lovac na zmajeve“ i „Dobro drvo“. Njen moto je: nije život što i poljem preći.

2014. godine Tamara i Petar su otvorili kafić koji je nakon godinu dana zatvoren zbog nepoštovanja propisa.

Glumica je aktivna na društvenim mrežama, a veliku podršku je dobila nakon objavljivanja sliku na kojoj doji ćerku u javnosti. Smatra da ono što je prirodno nije sramotno.

Tamarina visina iznosi 170 cm, a težina 57 kg, Za sebe kaže da nije sportski tip i da više voli kada ne mora da vežba, ali zbog zahtevnih uloga se trudi da bude u dobroj fizičkoj kondiciji. Voli da pleše, da planinari, da skija na vodi i da vozi kajak. Za njenu dobru liniju je zaslužna genetika, a kada želi da oslabi, iz ishrane izbaci beli hleb i večeru. Smatra da je spoljašnji izgled odraz unutrašnjeg stanja. Njen recept za sreću su pozitivne misli.

Karijera i filmografija

2010. godine Tamara je bila sportistkinju u kratkometražnom filmu „Zlatna liga“, devojka koja se izgubila u studentskom filmu „Road 29“ i Eli Pops u filmu „Montevideo, Bog te video!“. Počela je snimanje serije „Miris kiše na Balkanu“ u kojoj je tumačila ulogu Laure (Buke) Salom de Papo.

2012. godine je imala jednu od glavnih uloga u seriji „Vojna akademija“. Bila je kadetkinja Nadica Arsić i pojavila se u sve tri sezone. Ponovo joj je dodeljena uloga Eli Pops u seriji „Montevideo, Bog te video!“. Gostovala je u emisiji „Kabare“ u kojoj je izvela numeru „Mili moj“ Severine Vučković. Sa Milošem Bikovićem se pojavila u spotu za pesmu „Slučajno“ Kikija Lesandrića i Pilota.

2013. godine je učestvovala u snimanju serije „Na putu za Montevideo“ i filmova „Vojna akademija 2“ i „Montevideo, vidimo se!“. Bila je jedna od takmičarki u talent šou programu „Tvoje lice zvuči poznato“. Pobedila je u prvoj epizodi i 1.000 evra je donirala udruženju „Zvončica“ za lečenje dece sa malignim bolestima. Nakon toga je imitirala Lepu Brenu, Severinu, Jelenu Rozgu, Lady Gagu, Kajli Minog (Kylie Minugue), itd.

2015. godine je imala glavne uloge u filmovima „Igra u tami“ i „Panama“, a sporednu u filmu „Bićemo prvaci sveta“. Takođe je igrala Maricu, sestru Nikole Tesle, u filmu Džona Milijusa „Tesla“.

2016. godine je ponovo bila Sonja Mladenović u seriji „Prvaci sveta“ i pojavila se u filmu „King of the Belgians“.

Početkom 2017. godine je bila jedno od zaštitnih lica Nike Black&White kampanje. U martu se pojavila vest da su Tamara, Kalina Kovačević i Mirka Vasiljević u najužem izboru da tumače ulogu Dragane, supruge detektiva Mirka, u seriji „Ubice moga oca“.

Glumica je pozajmila glas likovima u crtanim filmovima:

  • 2011. do 2014. „Benovo i Holino malo kraljevstvo“ – Lusi i Lusina mama;
  • 2014. „Super špijunke“ – sporedne uloge;
  • 2014. „Vakfu“ – Jugo;
  • 2014. „Povratak u Oz“ – Porcelanska princeza;
  • 2016. „Zootropolis – grad životinja“ – Džudi Hop (odrasla);
  • 2016. „Angry birds“.

Tamara je stalni član Ateljea 212. Igrala je u sledećim pozorišnim predstavama: „Balada o Pišonji i Žugi“, „Dobri ujkica“, „Konstantin: Znamenje anđela“, „Makbet“, „Ožalošćena porodica“, „Primorje“, „Rođendan gospodina Nušića“, „Slavna Florens“, „Osvrni se u gnevu“, „Sablja dimiskija“, „Petar Pan“, itd.

2012. godine na festivalu Dani komedije u Jagodini joj je dodeljena nagrada Zlatni ćuran za ulogu sponzoruše Saše u predstavi „Dobri ujkica“.

Tamara je predavač u školi glume „Maska“. Učestvovala je na velikom broju modnih revija kao i na sajmovima venčanja.

Tamara Dragičević na društvenim mrežama

FacebookTamara @ Facebook
InstagramTamara @ Instagram
TwitterTamara @ Twitter