Una Kalabar – Uki Q

Kratke informacije

Ime i prezimeUna Kalabar – Uki Q
Datum rođenja12. novembar 2000.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeInfluenserka

Biografija

Una Kalabar poznatija pod pseudonimom Uki Q je jedna od najpopularnijih influenserki i tiktokerki na Balkanu. Rođena je 12. novembra 2000. godine u Beogradu.

Uki Q na popularnoj aplikaciji TikTok trenutno ima 944.700 pratioca (februar 2021.) i oko 97,6 miliona lajkova. Na Instagramu je prati 403.000 ljudi, a na Jutjubu (Youtube) 185.000. Stekla je armiju svojih fanova koji prate svaki njen potez. Mnogima je Uki Q uzor.

O njenom privatnom životu malo toga se zna. Una čak nije želela da kaže ni svoje prezime. Odiše dozom misterije što je njenim fanovima interesantno.

Poznato je da je u vezi sa popularnim tiktokerom i mladim pevačem Sergejom Pajićem. Par često daje zajedničke intervjue za medije. Snimili su i spot za duetsku pesmu „Ja i ona“ koji je objavljen krajem januara 2021. godine i oduševio njihove fanove.

Obrazovanje

Una je završila Osnovnu školu „Ivo Andrić“ u Beogradu. Bila je vukovac u osnovnoj školi i dete za primer. Posle je upisala IX Gimnaziju i bila je odličan đak.

Trenutno je student na beogradskom Fakultetu savremenih umetnosti na Dorćolu na smeru produkcija. Ona je otkrila da nema određeno čime želi da se bavi u životu. Želja joj je da radi nešto što voli i da od toga može lepo da zarađuje.

TikTok

Uki Q na popularnoj aplikaciji TikTok trenutno ima 944.700 pratioca (februar 2021.) i oko 97,6 miliona lajkova. Iza sebe ima pravu armiju fanova koja raste iz dana u dan. Ona svoje fanove naziva „vanzemUljcima“.

„Mnogo sam gora nego što vam pričaju“ stoji u opisu njenog profila na TikToku uz simbole kostura i zmije.

Za razliku od većine influensera koji svet gledaju kroz ružičaste naočare, kod Uki Q je to malo drugačije i ona je na društvene strane donela neku malo „mračniju“ stranu. Po tome je postala prepoznatljiva i drugačija.

Uki Q snima video i postavlja na TikTok, peva, pleše, a svojim neobičnim izgledom, stajlingom i komentarima zabavlja svoje pratioce kako na TikToku tako i na drugim društvenim mrežama.

Njeni fanovi pitali su je zašto ne snimao video za Jutjub, a ona je rekla da nije nešto posebno aktivna jer je Jutjub zahtevniji. Međutim, odlučila je da im ispuni želju i da se aktivira i na toj platformi. Na svom kanalu na Jutjubu već ima 184.000 pratilaca. Takođe, na Instagramu je prati 403.000.

Una ima više od 25 tetovaža na telu.

Ljubav prema tetovažama

Na prvi pogled svima je sasvim jasno da Uki Q obožava tetovaže jer ih ima na celom telu. Na njenim klipovima najčešće se vide one na rukama. U jednom intervjuu rekla je da više ni sama ne zna koliko tetovaža ima na sebi. Misli da ih je više od 25.

Ona ima više tetovaža koje su uglavnom manjih dimenzija. Na rukama recimo ima tetovaže zmije, kostura i druge. Posebno se izdvajaju dve. Na jednoj piše „My mom hates my tattoos“ („Moja mama mrzi moje tetovaže“), dok je na drugoj jedan mali smajli. Takav smajli ima i njen dečko Sergej koji ima mnogo manje tetovaža od Une.

Uki Q i Sergej odlučili su da istetoviraju smajlije na ruci kada su razgovarali o tome kako svaka situacija u životu ima dve strane i da se iz svake može izvući nešto pozitivno. Sve zavisi od toga kako čovek gleda na stvari. Kako priču ne bi zaboravili, kako su u šali ispričali, odlučili su da urade tetovažu smajlija kao podsetnik.

Una je rekla da njene tetovaže nemaju neko posebno značenje. Bira one koje joj se dopadaju. Devojka kod koje radi tetovaže objasnila joj je da sam izbor tetovaža koje želi da ima na svom telu mnogo govori o njenoj ličnosti. Tada je Uki Q razmislila i shvatila da zaista svaka tetovaža ima svoje značenje. Ne može zamisliti da se ujutro probudi, a da nema neke od njenih tetovaža jer joj mnogo znače.

Ljubav Uki Q i Sergeja Pajića

Una i Sergej upoznali su se sasvim slučajno preko zajedničkih prijatelja, a Una kada je prvi put srela Sergeja uopšte nije znala da je on popularan. Kasnije su počeli su da se druže i zapratili su se na društvenim mrežama. Nije prošlo mnogo vremena, par se počeo zabavljati. Na početku su na svojim nalozima na društvenim mrežama svojim fanovima jedno drugo predstavljali kao najbolje prijatelje.

Nakon nekoliko meseci veze, iako veoma mladi, Una i Sergej su počeli da žive zajedno. Par sve deli i uživaju zajedničkom životu, a njihovi fanovi žele da znaju svaki njihov korak. Jedno drugom su velika podrška.

Uki Q kaže da je Sergej mnogo ljubomoran i volela bi da to promeni kod njega, a on je u jednom intervjuu rekao da kod nje ništa ne bi menjao. Možda bi samo želeo da ona nauči lepše da peva kako bi mogli da snimaju više duetskih pesama.

Inače, Sergej Pajić je mladi pevač i tiktoker koji je popularnost stekao učešćem u muzičkom takmičenju „Pinkove zvezdice“. Sergej je iz Banjaluke i 2003. je godište. Zbog svoje karijere i obrazovanja preselio je u Beograd sa željom da ostvari prvo domaću, a potom i svetsku karijeru.

Ovaj tinejdžerski par izaziva pažnju gde god da se pojave, a mnogi ih porede sa popularnim parom Breskvicom i Vojažom (Voyage).

Duetska pesma sa Sergejom

Uki Q je govorila da nije isključeno da nekada snimi pesmu iako ne zna da peva, jer je po njenom mišljenju danas „sve moguće“, pa čak da pevaju i oni koji to ne znaju. Tako je snimila duetsku pesmu sa svojim dečkom Sergejom Pajićem za koji su snimili zanimljiv spot.

Pesma se zove „Ja i ona“ i objavljena je 30. januara 2021. godine. Samo sedam dana posle objavljivanja pesma je imala više od dva miliona pregleda na Jutjubu i postigla veliki uspeh. Njihovi fanovi komentarisali su da bi ovaj popularni par trebao da snima više duetskih pesama.

Tekst za pesmu „Ja i ona“ uradili su Bogi Batina i Aleksa Solaja, muziku Bogi Batina, dok je aranžman radio Pablo.

Uki Q o Barbi Africi

Uki Q je poznata kao neko ko o svemu govori iskreno i tako odgovara na svako pitanje novinara. Neki kažu da je ona brutalno iskrena. Tako je u jednom svom intervjuu rekla kako joj popularna tiktokerka Barbi Afrika izgleda kao kineski butik, da izgleda jeftino, da je fejk i da joj se uopšte ne dopada kako se predstavlja u javnosti.

Inače, Barbi Afrika je u potpuno drugačijem fazonu od Uki Q na TikToku. To je izazvalo lavinu komentara njihovih fanova koji su počeli da se prepiru oko toga ko je bolji od dve tiktokerke.

Una Kalabar – Uki Q na društvenim mrežama

InstagramUki Q @ Instagram