Stefan Maglov

Kratke informacije

Ime i prezimeStefan Maglov
Datum rođenja30. mart 2001.
Mesto rođenjaVukovar
DržavaHrvatska
PrebivališteVukovar
ZanimanjeYouTuber, vlogger
VisinaNepoznato

Biografija

Stefan Maglov je hrvatski jutjuber čiji kanal  „Lefko TV“ u oktobru 2019. godine broji preko 345 hiljada pretplatnika i oko 64 miliona pregleda. Rođen je 30. marta 2001. godine u Vukovaru, gde i danas živi.

„Ju Tjub“ („You Tube“) kanal „Lefko TV“ Stefan je pokrenuo polovinom 2015. godine. Bavi se snimanjem klipova o misterijama i jezivim i bizarnim mestima, te objavljuje snimke kolažnog tipa, poput top lista različitog sadržaja. San mu je da se bavi snimanjem TV reportaža u kojima istražuje razne misterije širom sveta.

Do prvih hiljadu pretplatnika došao je već 3. marta 2016. godine, a za mesec dana ta se brojka udvostručila. Tzv. „Silver Play Button“ je od „Ju Tjuba“ dobio u februaru 2017. godine, a tokom narednih deset meseci stekao je 200 000 pretplatnika. U oktobru 2019. godine na ovoj platformi ima 345 pratilaca, dok ga na „Instagrama“ prati 18,3 hiljada korisnika te društvene mreže.

Biografija

Stefan Maglov je rođen 2001. godine u Vukovaru. U rodnom gradu je završio osnovnu i pohađa srednju školu. Sa roditeljima i starijim bratom živi u okolini Vukovara. Kanal „Lefko TV“ je otvorio 18. avgusta 2015. godine, a prvi video postavio 5. septembra iste godine. Inspiracija za snimanje mu je bio jutjub kanal „Gledaj ovo“, gde je pronašao i korisne savete za što kvalitetnije klipove.

Pošto je dobio pozitivne reakcije gledalaca na prva dva videa, počeo je da objavljuje klipove o nerešenim misterijama, poput priča o Džeku Trboseku, ukletoj lutki Anabel i slično. Ipak, najpopularniji video u to vreme je bio „Top 10: Deca za koju nećete verovati da postoje“ koji je objavio 20. novembra 2015. godine.

Nakon toga je počeo da postavlja tzv. „creepypastas“, reč je o horor mitovima i legendama koji kruže internetom. To su često kratke, paranormalne priče čiji je cilj da zastraše gledaoca. Teme su im ubistva, samoubistva i neverovatna iskustva sa vanzemaljcima, duhovima i sličnim pojavama.

Do prvih 1 000 pretplatnika je stigao početkom marta 2016. godine. Istog meseca je započeo snimanje serijala „Nerešene misterije“. Potrudio se da istraži, analizira i predstavi nerešene slučajeve, te je svojim gledaocima obrazlagao moguće scenarije koji su doveli do toga da šokiraju svet. Za manje od mesec dana broj pretplatnika na kanalu „Lefko TV“ se udvostručio, a do polovine 2016. godine pratilo ga je pet hiljada ljubitelja misterija.

„Lefko TV“ je za nešto manje od godinu dana brojao deset hiljada pretplatnika, što mu je dalo motivaciju da nastavi da snima. Usledile su saradnje sa kanalima „Domo TV“, „Gledaj ovo“, „Gledaj i uživaj“, „Svet tajni“ i drugima. Do kraja prve godine snimanja stekao je veliku popularnost, te je njegov kanal brojao više od 50 hiljada pretplatnika.

Kao i većina njegovih vršnjaka, Stefan voli da igra igrice. Na svom kanalu „Funnzup“ je jedno vreme redovno „strimovao“ i komentarisao popularne video igre.

Učestvovao je i na šestom po redu izdanju jednog od najvećih gejming sajmova na području bivše Jugoslavije. Reč je o festivalu „Reboot infogamer“ koji se održava u Zagrebu, a koji okuplja ljubitelje videoigrica sa celog Balkana.

U maju 2017. godine je pokrenuo kanal „DramaNation“ na kome postavlja vesti o jutjuberima sa ovih prostora. Ovaj kanal u oktobru 2019. godine broji oko 16 hiljada pretplatnika i više od pola miliona pregleda.

Srđan kaže da inspiraciju za snimanje pronalazi na stranim kanalima sa istom ili sličnom tematikom, a s obzirom da je obožavao dokumentarnu emisiju „Lovci na misterije“, ne čudi što su upravo ovakve teme preovladavale na njegovom kanalu. Do prvih 100 000 pretplatnika i tzv. „Silver Play Button-a“ Stefanov kanal „Lefko TV“ je stigao u junu 2017. godine.

U cilju da svojoj publici pruži što više raznovrsnog sadržaja, uveo je i razne izazove i tzv. „prenkove“ (podvale, prim. prev), te isprobavanje slatkiša iz celog sveta. Zato je tokom narednih mesec dana dobio još 50 hiljada pretplatnika. Ipak, najpopularniji serijali su top liste različite tematike.

S obzirom na popularnost koju je sve više sticao među mlađim korisnicima interneta, Lefko je dobio ponudu za saradnju sa kompanijom „Gearbest“, koja se bavi prodajom telefona, računara, tableta, opreme i delova za računare, „gedžeta“ i drugih savremenih uređaja. Poklone koje je dobijao od sponzora je predstavljao svojim gledaocima.

Komentarisao je dobre i loše strane tih uređaja, te ocenjivao njihov kvalitet. Osim toga, savetovao je svoje gledaoce o tome koje aplikacije su dobre u koje svrhe, te testirao funkcionalnost tableta, telefona i druge računarske opreme. To mu je pomoglo da do kraja 2017. godine skupi više od 200 000 pretplatnika na kanalu „Lefko TV“.

Stefan je jedan od retkih jutjubera koji dugo nije pokazivao lice tokom snimanja, nego je objavljivao klipove koji su samo „pokriveni“ njegovim glasom. Međutim, kako mu je popularnost rasla, tako su i zahtevi gledalaca da mu vide lice bili sve češći. Zato je počeo da snima sadržaje tipa „pitanja i odgovori“, tzv. „room tour“ i slično kako bi ga publika malo bolje upoznala.

U oktobru 2019. godine kanal „Lefko TV“ broji preko 345 prijavljenih korisnika i više od 64 miliona pregleda. Kanal „Drama Nation“ ima 16,4 hiljada pretplatnika i oko pola miliona pregleda. Na zvaničnom „Instagram“ profilu „Lefka“ prati 18,3 hiljade ljudi, dok na društvenoj mreži „Fejsbuk“ („Facebook“) ima oko 2 600 pratilaca.

Stefan Maglov na društvenim mrežama

FacebookStefan @ Facebook
InstagramStefan @ Instagram
YoutubeLefko TV @ YouTube