Kristina Penava

Kratke informacije

Ime i prezimeKristina Penava
Datum rođenja28. jul 1999.
Mesto rođenjaRab
DržavaSrbija
PrebivališteZagreb
ZanimanjePromoterka, trgovac
Visina-

Biografija

Kristina Penava, poznatija kao Kristina Mandarina je prodavačica ovog južnog voća koja je, zahvaljujući društvenim mrežama postala regionalna internet zvezda. Rođena je 28. jula 1999. godine na ostrvu Rab.

U žižu hrvatske, a potom i regionalne javnosti Kristina je dospela u septembru 2019. godine. Naime, na štandu uz Staru Samoborsku cestu u Bestovju nedaleko od Zagreba na kome se prodaju neretvanske mandarine, je prvih dana meseca oktobra vladala prava gužva. Više od samih mandarina je pažnju privlačila zanosna Rabljanka vitke figure i bujnih grudi.

Kako se ispostavilo, veća reklama Obiteljskom poljoprivrednom gazdinstvu (Porodičnom poljoprivrednom domaćinstvu) „Ćelić“, od Kristine nije ni trebala, jer je ona svakog dana od devet do 19 časova prodavala i po 300 kilograma tog voća.

Ubrzo se vest o zanosnoj brineti bujnog poprsja proširila društvenim mrežama, pa je sve više mušterija poželelo da upozna Kristinu i kupi mandarine.

Ipak, više je bilo onih koji su na štand došli iz ovog drugog razloga, a raspoložena Rabljanka nije odbijala da se fotografiše sa svojim klijentima. Jednom prilikom je izjavila da joj je to simpatično i da se uvek nasmeje kada dobije takvu molbu.

Priznala je da joj iz Opuzena moraju slati zelene mandarine jer je potražnja velika i to voće ne stigne da sazri, ali dodala i da ne može da isprati šta se dešava na društvenim mrežama niti šta mediji pišu od njoj jer ima mnogo posla.

S obzirom na fenomen koji je izazvala, mediji su skoro svakodnevno objavljivali informacije vezane za nju. Iz OPG „Ćelić“ nisu želeli ništa da komentarišu, osim što su potvrdili da Kristina zaista radi za njih.

Čime je to privukla kupce lako je zaključiti iz njenog profila na društvenoj mreži „Instagram“. Naime, mlada prodavačica je velika obožavateljka skupe odeće, obuće, nakita i aksesoara, a slobodno vreme provodi u izlascima. Zbog toga su mnogi stekli utisak da se od prodaje mandarina može dobro zaraditi.

Pored toga, vidljivo je da Kristina voli tetovaže i nema ništa protiv estetskih intervencija, s obzirom da se i sama podvrgla hirurškom povećanju grudi. Najvidljivija tetovaža na njenom telu je kruna koja se nalazi na zadnjem delu vrata.

Svoje pratioce kojih je pre oktobra 2019. godine bilo oko 15 000, Penava je redovno „častila“ slikama s odmora u Crnoj Gori, te skoro profesionalnim fotografijama sa zagrebačke „špice“.

Nakon što se medijima i na društvenim mrežama proširila vest o njoj, Kristina je stekla još veću popularnost, pa je svakog narednog dana dobijala po 2 000 pratilaca. U drugoj nedelji oktobra 2019. ta cifra je premašila 50 hiljada.

Popularnost ove, donedavno nepoznate devojke, potvrđuje i veliko interesovanje ljudi koji odlaze po najtraženije jesensko voće. Na društvenim se mrežama pojavio i javni događaj za „Organizovanu ekskurziju autobusom po mandarine kod Kristine“.

Međutim, ljubitelji njenog lika i dela su ostali razočarani kada je jednog jutra nisu pronašli na štandu. Naime, na Staroj Samoborskoj cesti ih je dočekala druga prodavačica koja je kazala da je Kristina „dobila bolju ponudu“ i da ih više neće usluživati mandarinama.

Nakon toga se i Kristina oglasila na svom „Instagram“ profilu, te otkrila o čemu se radi. Napisala je da „zbog velikog interesa i upita medija uzima par dana odmora“, te da će se uskoro javiti svojim obožavaocima.

Na slikama koje je objavila 7. oktobra na „Instagramu“ pokazala je svoju novu frizuru. Naime, dugu kosu je splela u pletenice, a s obzirom na to da se „čekirala“ na beogradskom naselju Voždovac, spekuliše se da bi upravo u srpskoj prestonici mogla da unovči svoju popularnost.

Kristina Penava na društvenim mrežama

InstagramKristina @ Instagram