Bojana Krsmanović

Kratke informacije

Ime i prezimeBojana Krsmanović
Datum rođenjaNepoznat datum, 1990.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjeModel
Visina180 cm
Težina-

Biografija

Bojana Krsmanović je srpska manekenka koja je rođena u Krnjači, Beograd. Ima 24 godine, a manekenstvom je počela da se bavi od 14. godine. U taj svet ju je uvela sestra koja je po zanimanju modni dizajner. Studira na privatnom univerzitetu Megatrend na odseku za poslovne studije.

Kada je bila devojčica, svojim stavom i izgledom je ostavljala utisak muškarače pa niko nije mogao da pretpostavi da će, nekoliko godina kasnije, ličiti na jednog od najlepših i najuspešnijih top-modela svih vremena, Sindi Kraford. U školi su je drugari ismevali zbog visine i malog broja kilograma pa je trenirala karate i na njima primenjivala karate zahvate.

Prvo angažovanje u inostranstvu je imala kao petnaestogodišnjakinja za vreme „Nedelje mode“ u Atini. Na taj način je učila od starijih koleginica i sticala samopouzdanje koje joj je bilo potrebno.

2012. godine se pojavila u spotu za pesmu „Zaboravi“ koju izvodi Tropiko bend.

Iza sebe ima bogatu karijeru koja obuhvata saradnje sa poznatim dizajnerima, brojne revije i naslovne stranice u magazinima. Iako mnogo putuje i radi, fakultet joj je veoma bitna stavka u budućnosti pa želi da završi i postdiplomske studije. Pošto je evropsko tržište osvojila, san joj je da uspe na američkom tržištu i da radi u Njujorku, gradu koji smatra najvažnijim u svetu modne industrije.

Prvi korak ka tome je saradnja sa „Guess“-om u Barseloni koja je nastavljena i u Los Anđelesu. U sezoni jesen/zima 2014 je snimila kampanju za Guess jeans i Guess accessorize. Našla se u društvu koleginica: Džidži Hadid, Samante Hups, Jare Kmidan, Silvie Tolu i Nik Fuket.

2015. godine je ponovo izabrana kao zaštitno lice Guess-a za jesenju kampanju koju će uraditi sa koleginicama: Grejs Elizabet, Silvijom Tolom i Matom Trete. Najviše vremena provodi u inostranstvu zbog posla, a najčešće radi revije kupaćih kostima i donjeg veša pošto na taj način najbolje može da pokaže obline. Iako su joj mnogi savetovali da smrša, nije na to pristala jer ih smatra svojim zaštitnim znakom koji će joj uvek omogućiti da se bavi ovim poslom.

Iako je zbog mladeža iznad usana porede sa Sindi Kraford, a zbog oblina sa Monikom Beluči i Sofijom Loren, Bojana se trudi da bude jedinstvena i originalna. Uprkos tržištu koje zahteva određene proporcije i vrednosti u koje se Bojana u potpunosti ne uklapa, ona ne odustaje od onoga što je izdvaja iz mase i čini prepoznatljivom.

Bojana je član agencije „Fox Fashion“.

Svoju liniju održava vežbom i to četiri puta sedmično, najčešće vežba u teretani ali nekad i džogira. Zbog količine treninga nema neku posebnu dijetu, samo se trudi da konzumira zdravu hranu.

Visoka je 180 cm, njene mere su 90-63-91, a težinu nismo uspeli da saznamo.

Bojana Krsmanović na društvenim mrežama

FacebookBojana @ Facebook
InstagramBojana @ Instagram