Horvat Čagalj

Kratke informacije

Ime i prezimeHorvat Čagalj
Datum rođenja21. januar 1978.
Mesto rođenjaSplit
DržavaHrvatska
PrebivališteDugi Rat
ZanimanjeModni dizajner, pravnik

Biografija

Horvat Čagalj je hrvatski influenser, dizajner, model i pravnik. Rođen je 21. januara 1978. godine u Splitu. Živi na relaciji Dugi Rat – Split.

Prijatelji ga zovu Čago, Horhe ili Horbito. Bio je učesnik rijaliti šou programa „Veliki Brat“ 2011. godine, a u „Big Brother“ je ponovo pozvan 2015. godine.

Ima sestru Petru Topić i brata Marka koji radi na brodovima. Kada je imao pet godina roditelji su ga upisali na ritmički ples što je trenirao skoro 20 godina, nakon čega je prešao na folklor.

Završio je 2. jezičnu gimnaziju u Splitu, nakon čega se preselio u Zagreb gde je završio studije prava. Tokom studija je u Londonu radio kao dadilja, a kasnije kao pravnik.

Nakon deset godina provedenih u Engleskoj Horvat se vratio u Hrvatsku, te počeo da radi u lokalnoj parfimeriji.

Posle učešća u „Velikom bratu“ 2011. godine gde je dogurao do finala, par godina je bio nezaposlen. Bavio se dizajniranjem odeće i donjeg veša. Redovno je posećivao modne događaje u regionu, a posebno u rodnoj Hrvatskoj.

Izbacio je par linija odjeće, a poznatiji njegovi radovi su linija rublja za Galeb iz Omiša, te serija majica „Splash of Fash“ nastalih u saradnji sa Stefanom Kokovičem iz Beograda. Majice su prodavali preko Facebooka.

Trenutno radi kao menadžer (po njegovim izjavama), međutim nismo uspjeli iskopati podatak gdje i za koga.

Bio je član Kulutruno umetničkog društva Dalmacija iz Dugog Rata, a sa njima je obišao celi svet. Zanimljiva anegdota je da je, kada su gostovali u Meksiku, Horvat Čagalj izabran da da intervju u nacionalnoj televiziji.

Kada se tamo pojavio počeo je da govori odličnim španskim jezikom što je sve prisutne ostavilo u šoku, naime bili su pripremili prevodioca.

Kasnije se ispostavilo da je Čago naučio španski gledajući sapunice koje su bile izuzetno popularne u Hrvatskoj tokom njegova odrastanja.

Govorio je da voli noćne klubove i često izlazi. Facebook mu je prepun slika sa razgolićenim djevojkama i mladićima iz klubova. Horvat je izjavljivao da se ne veže za ljubavne partnere.

Postojale su glasine da je gej, međutim to se pokazalo kao netačno. Jednom prilikom je kazao da voli mlađe i naivnije djevojke.

Popularnost zbog učešća u rijaliti šou programima iskoristio je kako bi radio reklamne kampanje na svojim društvenim mrežama. Horvat na „Instagramu“ ima preko 28 hiljada pratilaca, a uglavnom deli slike sa putovanja, reklamira brendove i slično.

Horvat Čagalj na društvenim mrežama

FacebookHorvat @ Facebook
InstagramHorvat @ Instagram