Bojana Ordinačev

Kratke informacije

Ime i prezimeBojana Ordinačev
Datum rođenja14. avgust 1980.
Mesto rođenjaNovi Sad
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica
Visina168 cm
Težina-

Biografija

Bojana Ordinačev je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica koja je prepoznatljivost stekla ulogama u serijama „Jelena“, „Ne daj se, Nina“, „Istine i laži“ i drugima. Rođena je 14. avgusta 1980. godine u Novom Sadu. Živi i radi u Beogradu.

Privatni život

Bojana Ordinačev je rođena 1980. godine u Novom Sadu. Njeni roditelji su poreklom iz Vojvodine i bave se proizvodnjom galanterije od kože.

Nakon osnovne škole u Novom Sadu, Bojana je upisala Srednju umetničku školu. Na drugoj godini srednje škole planirala je da upiše Fakultet primenjenih umetnosti, odsek Kožarstvo u Firenci.

Međutim, u to vreme počeo je rat, pa je morala da ostane u Srbiji. Pored toga, za zemlju ju je vezala i prva ljubav koja joj se, kaže, dogodila upravo u to vreme.

Po završetku srednje škole i neuspešnog pokušaja da upiše Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu, Bojana se preselila u Beograd i tamo uspela da upiše BK Akademiju u klasi profesora Anite Mančić i Nikite Milivojevića.

U biografiji na sajtu Pozorišta „Boško Buha“, Bojana je navela da joj je omiljena predstava „Šine“ Milena Marković, te da voli film „Mostovi okruga Medison“.

Priznala je da joj je omiljena knjiga „Svila“ Alesandra Barikoa (Alessandro Baricco), te da sluša Stinga i Vitni Hjuston (Whitney Elizabeth Houston).

Glumica živi na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Pored pozorišta, filma i književnosti, voli i motociklizam. Upravo ju je strast prema motorima 2011. godine spojila sa dečkom sa kojim je i danas u vezi. Jednom prilikom je izjavila da je srećna i da ne želi ništa da menja kada je njen ljubavni život u pitanju.

Iskreno je kazala da je njen dečko i njen prijatelj i porodica, ali ni tada nije želela da otkrije njegov identitet.

Par je polovinom oktobra 2021. godine dobio sina, a Bojana je radosnu vest podelila sa svojim pratiocima na društvenim mrežama.

Bojana je visoka 1.68 m.

Televizijska i filmska karijera

Bojana se 2003. godine prvi put pojavila na malim ekranima i to u seriji „M(j)ešoviti brak“ u kojoj je imala jednu od epizodnih uloga.

Naredne godine je počela snimanje prve srpske telenovele „Jelena“ u kojoj je tumačila Helen, ćerku Vuka Despotovića koji je u mladosti voleo Jelenu. Helen je zaljubljena u Jeleninog sina Sašu koji misli da je Vuk ubio njegovog dedu.

Ordinačev je 2007. godine igrala u istorijskoj drami „Karavađo“ i u seriji „Ne daj se, Nina“ koja je snimljena po licenci kolumbijske telenovele „Ružna Beti“. Tumačila je ulogu Patricije Vučković koja je trebalo da bude sekretarica u hrvatskoj modnoj kući „H-Moda“, ali taj posao je pripao neuglednoj i obrazovanoj Nini.

Reditelji Nikola Ivanda i Roman Majetić su joj 2008. godine poverili ulogu ambiciozne žene Iris Vujičić u hrvatskoj telenoveli „Zakon ljubavi“. Iris je poslovna partnerka glavnog lika Petra sa kim se u mladosti zabavljala, a koji je i dalje neodgovorni ženskaroš.

Nakon toga su usledile uloge u serijama „Pare ili život“, „Moj rođak sa sela“, „Pevaj, brate“ i „Urgentni centar“, kao i u filmovima „Iza kulisa“, „Zona Zamfirova – drugi deo“ i „Vivegam“.

Bojana je od 2017. do 2019. godine snimala popularnu telenovele „Istine i laži“. Igrala je radio voditeljku Kristinu Kris Bajčetić koja je zaljubljena u najboljeg prijatelja Nikolu. Njih dvoje su se na maturi zakleli da nikada neće imati porodicu, stalan posao i ozbiljnu vezu, a Kristina je, za razliku od druga, dugi niz godina poštovala to pravilo.

U seriji Siniše Pavića „Junaci našeg doba“ koja je premijerno prikazana krajem 2019. godine, Bojana je tumačila epizodnu ulogu. Utelovila je lik televizijske novinarke u jednoj od epizoda popularne serije.

Pozorišna karijera

Uporedo s uspešnom televizijskom i filmskom karijerom, Bojana od 2006. godine gradi i zavidnu pozorišnu karijeru. Igrala je u predstavama beogradskih pozorišta „Boško Buha“, „Slavija“ i drugih. Stalni je član ansambla Pozorišta „Boško Buha“.

U komadu „Ukroćena goropad“ po tekstu Vilijama Šekspira (William Shakespeare), a u režiji Milana Karadžića, Bojana je igrala Bjanku, dok joj je rediteljka Iva Milošević poverila ulogu Princeze Antalije u predstavi „Princeza i žabac.

Pozorište „Boško Buha“ je u decembru 2009. godine publici premijerno predstavilo novu predstavu „Ne znam šta je seks, ali pitanje je odgovor“ u kome je Bojana igrala Barbi.

Usledila je nova saradnja sa Milanom Karadžićem na komadu „Vasilisa Prekrasna“ u kome je igrala Anfisu.

Od 20. novembra 2011. godine Bojana je bila deveruša u predstavi „Svojta“ Nebojše Romčevića i Nikole Zavišića. Usledila je saradnja sa Jugom Radivojevićem na predstavi „Iza kulisa“ u kojoj je tumačila likove Bruk i Viki.

Od decembra 2012. godine igrala je u Karadžićevoj predstavi „Snežna kraljica“ u Pozorištu „Boško Buha“.

Na sceni Pozorišta Slavija Bojana je igrala u predstavi „Ljubavnici“ u režiji Radeta Vukotića, a potom se ponovo vratila u „Buhu“, gde ju publika može videti u predstavama „Majstori, majstori“, „Pepeljuga“, „Uspavana lepotica“ i drugima.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2003. „M(j)ešoviti brak“ – Ljiljana;
 • 2004. „Jelena“ – Helen Despotović;
 • 2007. „Karavađo“ – Ana Bjankini;
 • 2007-2008. „Ne daj se, Nina“ – Patricija Vučković;
 • 2008. „Zakon ljubavi“ – Iris Vujičić;
 • 2009. „Zauvijek mlad“ – Bankarska službenica;
 • 2009. „The Blacks“ – Srpska novinarka;
 • 2010. „Moj rođak sa sela“ – Svetlana;
 • 2010. „Pare ili život“ – Anita;
 • 2013. „Pevaj, brate!“ – Komšinica Lela;
 • 2014. „Urgentni centar“ – Doktorka Anđelka;
 • 2014. „Iza kulisa“ – Booke Aston / Vicki;
 • 2017. „Zona Zamfirova – drugi deo“ – Musterika;
 • 2017. „Vivegam“ – It Girl;
 • 2017-2019. „Istine i laži“ – Kristina Bajčetić;
 • 2019-2020. „Junaci doba zlog“ – Televizijska novinarka.

Predstave: „Ukroćena goropad“, „Princeza i žabac“, „Dečko koji obećava“, „Ne znam šta je seks, ali pitanje je odgovor“, „Vasilisa prekrasna“, „Svojta“, „Iza kulisa“, „Snežna kraljica“, „Ljubavnici“, „Majstori, majstori“, „Pepeljuga“, „Uspavana lepotica“ i druge.

Bojana Ordinačev na društvenim mrežama

InstagramBojana @ Instagram
IMDBBojana @ IMDB