Goran Molnar (Goran EM)

Kratke informacije

Ime i prezimeGoran Molnar (Goran EM)
Datum rođenja24. januar 1989.
Mesto rođenjaVrbas
DržavaSrbija
PrebivališteNovi Sad
ZanimanjePevač
ŽanrPop-folk

Biografija

Goran Molnar,  poznatiji kao Goran EM je srpski pop-folk pevač. Rođen je 24. januara 1989. godine u Vrbasu. Živi i radi u Novom Sadu.

Muzikom je počeo da se bavi u detinjstvu. Igrao je i pevao u Omladinskom folklornom ansamblu Doma kulture Sivac. Po završetku srednje škole je sa grupom prijatelja osnovao bend sa kojim je nastupao u Beogradu i okolini.

Prvi singl pod nazivom „Minut do prekasno“ Goran je objavio 2018. godine. Dve godine kasnije je svoju publiku počastio pesmom „Zabranjen“, čiji spot je za dva meseca na internet platformi „Ju Tjub“ („YouTube“) pregledan skoro 400 hiljada puta.

Sa svojim bendom redovno nastupa u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Detinjstvo i obrazovanje

Goran Molnar je rođen 1989. godine u Vrbasu. Odrastao je u Sivcu kod Kule. Tu je završio osnovnu školu, a potom je upisao Srednju tehničku školu u Somboru. Sa 18 godina se preselio u Novi Sad, gde i danas živi i radi.

Ljubav prema muzici je pokazao vrlo rano. Tokom osnovne škole je bio član Omladinskog folklornog ansambla Doma kulture Sivac.

Sa 19 godina je osnovao svoj prvi bend, te počeo da nastupao u klubovima. Iste, 2010. godine Goran je upisao Kriminalističku policijsku akademiju u Zemunu. Zvanje diplomirani kriminalista je stekao 2014. godine. Nakon toga je završio master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Kako bi usavršio tehnike pevanja Molnar je pohađao Školu pevanja „Glasovi nade“ u Beogradu, kod profesorke Nade Vuković Đokić.

Karijera

Goran Molnar je počeo da nastupa 2010. godine sa svojim bendom. Svirali su i pevali u mnogim gradovima Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a šira publika imala je priliku da čuje za mladog pevača 2018. godine kada je snimio i objavio svoj prvi singl „Minut do prekasno“.

Reč je o pesmi čiji je tekst pisao u saradnji s Ahmetom Singagićem, a koju je objavila Produkcijska kuća „Toxic“. Numeru prati i zanimljiv spot koji je za dve godine pogledalo preko pola miliona korisnika „Ju Tjuba“.

Goran je nastavio da nastupa širom regiona, a svoju pesmu je promovisao u brojnim gradovima bivše Jugoslavije. Napisao je tekst pesme „Ranjiva“ koju je u martu 2019. godine objavila njegova kolegica Anđela Keleman.

Drugi singl pod nazivom „Zabranjen“ Molnar je objavio u avgustu 2020. godine. Ovog puta tekst pesme je pisao sâm, dok je za muziku i aranžman bio zadužen Slobodan Kuprešak. U spotu se pojavljuju mladi influenseri Davor Gerbus, Marko Miloradović, Bondisimo, te blizanci Vanja i Filip Knežević.

Sudeći po pregledima i komentarima na društvenim mrežama Goranova publika je odlično prihvatila i ovaj singl, koji je za dva meseca „zaradio“ skoro 400 hiljada pregleda na „Ju Tjubu“.

Pevač na svom „Ju Tjub“ kanalu objavljuje obrade trenutno aktuelnih pesama, dok društvene mreže koristi kako za komunikaciju sa publikom, tako i za marketing. Molnar na svom „Instagram“ profilu promoviše razne modne brendove.

Privatni život

Goran Molnar je rođen 1989. godine u Vrbasu. Odrastao je u Sivcu kod Kule, a trenutno živi i radi u Novom Sadu. Zaposlen je kao pravnik u jednoj državnoj ustanovi, a sa svojim bendom redovno nastupa širom regiona.

Nakon što je njegova kolegica Tijana Milentijević, poznatija kao Tijana EM objavila pesmu „Žena od sultana“, u domaćoj javnosti se počelo spekulisati da su ona i Goran u srodstvu. Pevač je demantovao da mu je Tijana supruga, ali je istakao da mu je drago što ga povezuju sa tako uspešnom pevačicom i da bi rado snimio duet sa njom[1].

Diskografija

Singlovi

  • 2018. Minut do prekasno
  • 2020. Zabranjen

Reference

[1] https://toxictv.rs/goran-em-trudim-se-da-budem-dobar-decko/

Goran Molnar (Goran EM) na društvenim mrežama

FacebookGoran @ Facebook
InstagramGoran @ Instagram
YoutubeGoran @ YouTube