Edita Aradinović

Kratke informacije

Ime i prezimeEdita Aradinović
Datum rođenja30. jun 1993.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrPop-folk
Visina-
Težina-

Biografija

Edita Aradinović je srpska pop-folk pevačica i bivša članica grupe Ministarke. Rođena je 30. juna 1993. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu.

Karijera

Edita je 2010. godine učestvovala u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, ali je ispala u baražu. Kasnije je izjavila da je takmičenje namešteno i da ju je Saša Popović pogrešno posavetovao oko odabira pesama zbog čega nije dalje prošla.

Nakon toga je započela solo karijeru i 2012. godine je snimila singl „Overila“. Spot je snimila u Španiji, a tom prilikom je upoznala Šakirinog brata koji je bio oduševljen njenim pevanjem i igranjem.

Kolega Nemanja Stevanović joj je 2013. godine rekao da Filip Miletić i Miloš Roganović traže pevačicu pa je ubrzo postala glavni vokal grupe Ministarke. Ostale članice su: Ana Mašulović (vokal), Ivana Eremić (bubnjevi) i Ivana Rudić (gitara).

S Acom Pejovićem su uradile duet „Alkohola poplava“ koji je postao veliki hit.

Ministarke su 2014. godine objavile numeru „Duni, vetre“.

Kao rezultat saradnje sa Severinom, nastao je duet „Uno momento“ koji je oborio tadašnji regionalni rekord u broju pregleda na internet platformi „JuTjub“ („YouTube“). Edita je za hrvatsku pevačicu rekla da je veliki profesionalac i da bi mnogi trebalo da se na nju ugledaju.

Sa Sašom Matićem su 2015. godine snimile pesmu „Zver“. U izdanju FM produkcije su izašle pesme „Boing 747“, „Gram emocija“, „Kiseonik“, „Mrtav ili živ“ i „Paradoks“. Editi i ostalim članicama se priključila Sanela Đember koja svira gitaru.

Pevačica je imala ponudu da uđe na Farmu, ali nije pristala.

Ministarke su 2016. godine objavile singl „Moje jedino“, a Edita se od oktobra do decembra 2017. godine takmičila u humanitarnom šou „Tvoje lice zvuči poznato“.

Tokom takmičenja je imitirala pevačice Bijonse (Beyoncé), Indiru Radić, Severinu i druge, a ulogom Tijane Dapčević proglašena je pobednicom jedne večeri. Uspela je da se plasira u finale gde je imitirajući Bijonse osvojila treće mesto.

Edita je početkom 2018. godine napustila bend Ministarke i posvetila se samostalnoj karijeri. U oktobru iste godine je snimila duet s Acom Pejovićem pod nazivom „Blud i nemoral“. Publika je odlično reagovala na ovu saradnju, a tome svedoči i preko 47 miliona pregleda na „JuTjubu“.

Tokom 2019. godine je snimila pesme „Magnum“, „Životinje“ i „Soba“. Na njima je sarađivala sa Bojanom Vasićem, Aleksandrom Tomićem, Nemanjom Antonićem, Popovom i Reljom Torino.

Sva tri singla su brzo zauzeli svoje mesto na domaćim i regionalnim top listama, te „zaradila“ po nekoliko miliona pregleda na „JuTjubu“.

Polovinom juna 2020. godine je objavila numeru „Slobodno me rani“ na kojoj je sarađivala sa Bojanom Vasićem i Senadom Bislimijem.

Usledila je obrada pesme „Me olvide respirar“ koju je snimila sa kolegom Nemanjom Antonićem.

Kraj leta 2020. godine obeležila je pesma „A kapela“. Tom prilikom je na svom zvaničnom „JuTjub“ kanalu napisala da joj je cilj da svojom muzikom pomogne slušaocima da „dožive sebe i svoje emotivno stanje u što intimnijoj atmosferi“.

Duetom „Dobro sam“ ozvaničila je saradnju sa koleginicom Eminom Jahjović. Spot je objavljen 1. novembra 2020. godine, a publika je pohvalila i ovu saradnju.

Petnaestak dana kasnije je objavila singl „Ja sam tvoj dom“. Reč je o pesmi koju je napisala sama, a koju je komponovao i aranžirao njen dugogodišnji saradnik Bojan Vasić.

Edita je snimila i interesantan spot koji joj je za godinu i po dana doneo skoro pet miliona pregleda na „JuTjubu“.

Usledila je saradnja sa Stefanom Cvijovićem Cvijom na pesmi „Film o nama“ koja je svetlo dana ugledala u februaru 2021. godine. Nakon toga je snimila baladu „Melek“ za koju kaže da je pisana sa „puno ljubavi, bola i istine“.

Sa koleginicom Sarom Jovanović je u julu 2021. godine snimila singl „Varalica“. U saradnji sa Henijem (Henny) je u martu naredne godine snimila pesmu „Magla“.

Polovinom aprila 2022. godine je objavila singl „Egomanija“ koji je za manje od petnaest dana „zaradio“ skoro milion pregleda na „JuTjubu“.

Privatni život

Editinu porodicu čine majka Florija i sestra Indira koja je poznatija pod nadimkom Indi. Imala je brata koji je rođen sa Daunovim sindromom, a preminuo je kada je Edita imala 11 godina. U srodstvu je sa porodicom Đogani.

Pevačica je talentovana za glumu i uspešno imitira svakoga koga upozna. Dok je išla u školu, pohađala je glumačku sekciju, ali je brzo odustala.

Edita je 2013. godine saznala da njena majka boluje od raka. Taj period je prebrodila zahvaljujući poslu i publici.

Mediji su pisali da je u lošim odnosima sa Indi i da su se potukle zbog dečka. One su to demantovale, a Edita je izjavila da bi volele da snime duet na španskom jeziku.

Priznala je da je najveća ludost koju je uradila zbog muškarca ta što je pojela njegovu SIM karticu.

Tokom učešća u „Zvezdama Granda“ se zbližila sa kolegom Đorđem Rakićem.

Tokom 2011. godine je dovođena u vezu sa biznismenom Amirem Beslimijem. Tokom nastupa joj je poklonio 1 001 ružu.

Edita se zabavljala sa Nikolom Vavićem koji je uhapšen zbog sumnje da je pucao na člana obezbeđenja jednog novobeogradskog splava.

Pevačica je 2015. godine započela vezu sa Ognjenom koji se bavi košarkom i nije poznat javnosti. On je išao u osnovnu školu sa njenom sestrom i imali su zajedničke drugare u detinjstvu.

Izjavila je da bi zbog ljubavi promenila veru i da za nju postoji samo jedan Bog. Zbog toga je dobijala uvredljive poruke u kome joj je prećeno smrću.

Editin omiljeni pevač sa naših prostora, koga smatra i svojim uzorom, je Dino Merlin. U kafani najčešće naručuje Džejeve pesme.

Pevačica redovno trenira, a dan započinje dobrim doručkom. Uklonila je mladež sa lica koji je bio njen zaštitni znak i ugradila je silikone u grudi.

Peva na mnogim svetskim jezicima, a španski bolje govori nego srpski.

Diskografija

Singlovi sa Ministarkama

 • 2013. Poplava (ft. Aco Pejović)
 • 2014. Duni vetre
 • 2014. Uno momento (ft. Severina)
 • 2015. Zver (ft. Saša Matić)
 • 2015. ram emocija
 • 2015. Boing 747
 • 2015. Kiseonik
 • 2015. Mrtav ili živ
 • 2015. Paradoks
 • 2016. Moje jedino
 • 2017. Zauzeto
 • 2017. Tutto completo

Samostalni singlovi

 • 2018. Blud i nemoral (ft. Aco Pejović)
 • 2019. Magnum
 • 2019. Životinje
 • 2019. Soba
 • 2019. Jugoslovenka
 • 2020. Slobodno me rani
 • 2020. Kokuzna vremena
 • 2020. A kapela
 • 2020. Dobro sam (ft. Emina Jahović)
 • 2020. Ja sam tvoj dom
 • 2021. Film o nama (ft. Cvija)
 • 2021. Melek
 • 2021. Varalica (ft. Sara Jo)
 • 2022. Magla (ft. Henny)
 • 2022. Egomanija

Edita Aradinović na društvenim mrežama

FacebookEdita @ Facebook
InstagramEdita @ Instagram
TwitterEdita @ Twitter