Jelena Jeca Krsmanović

Kratke informacije

Ime i prezimeJelena Jeca Krsmanović
Datum rođenja29. avgust 1983.
Mesto rođenjaBekova
Datum smrti3. april 2016.
Mesto smrtiBorča
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo Folk

Biografija

Jelena Jeca Krsmanović je pevačica narodne muzike, svirepo ubijena 3. aprila 2016. na nasipu u naselju Borča. Rođena je 29. avgusta 1983. u selu Bekova. Sa samo 8 godina je počela da peva, sa 11 osniva svoj bend i počinje da nastupa, a sa 12 osvaja „Prvi glas Vojvodine“. Svoj prvi album pod nazivom „Ti gubiš“ izdaje 1998. godine kada je imala 15 godina, a posle toga sledi album „Mangupe“ iz 2002. godine. 2014. godine izdaje 2 singla : „Čija si sreća nesrećo“ i „Fama“, a 2015. godine : „Bilo mi je lako“ i duet sa Markom Gačićem „Ti i ja“.

Nakon promocije drugog albuma, povlači se iz javnosti zbog smrti oca, koji joj je bio velika podrška u karijeri. Sa kompozitorom i aranžerom Zoranom Marjanovićem, sa kojim je bila u braku, ima 5 – godišnju ćerku Janu.

Svoj poslednji intervju dala je za emisiju „Bulevar“ na televiziji B92 u kome je pričala, između ostalog i o svom nastupu u Novom Pazaru, koji je u njoj probudio tople emocije, budući da su njeni roditelji potekli odatle i da tamo ima puno rođaka i prijatelja za koje je vezana. Takođe je pričala o tome koliko joj je teško pala smrt oca, ali s’ druge strane i koliko joj je život nadomestio tu bol drugim stvarima, misleći na udaju za Zorana Marjanovića i rođenje ćerkice Jane. Ipak, posebno naglašava koliko joj je bilo teško da se, nakon gubitka oca, vrati na scenu, ali, uz veliku podršku supruga, sa kojim je zajedno radila u njihovom studiju, uspela je da prebrodi teške momente i da polako krči put ka estradnom nebu. Pričala je i o Grand produkciji i svojim planovima vezanim za pesme, o mogućem duetu sa pevačicom Nadom Topčagić i jednom pop grupom koju nije želela da otkrije. Nada Topčagić je bila Jelenina dugogodišnja prijateljica, kao i prijateljica njenog pokojnog oca. Jelena kaže da je Nadu upoznala kada je imala svega 11 godina i da još od tada datira njihovo prijateljstvo. Jelena je Nadu zvala svojom „muzičkom majkom“. Iako je nije bilo na sceni, vredno je radila iza scene i tako, zajedno sa suprugom, napravila danas poznate hitove, kao što su „Konak“ od Ane Bekute, „Digni me, pao sam“ od Dinče, „Zlatnik“ Tanje Savić i mnogim drugim ličnostima sa estrade.

Mnoge kolege i prijatelji su, posle njene smrti, davali razne izjave u vezi odnosa Jelene i njenog supruga. Uglavnom su to bili pozitivni komentari o tome kako su oni zaista imali izuzetno dobar odnos, pun ljubavi i medjusobnog razumevanja. I Jelena je za „Grand Magazin“ pričala o njenoj i Zoranovoj ljubavi i izjavila je da je to bila ljubav „na prvi pogled“. Prvi put ga je videla kada je imala 12 godina, ponovo su se sreli sa njenih 16, a sa njenih 18 godina su stupili u vezu. Zabavljali su se dugi niz godina, da bi, nakon toga, svoju ljubav krunisali brakom. O njihovom odnosu, Jelena je imala samo lepe reči, govoreći kako to nije samo priča „za kamere“, već kako joj je suprug zaista veliki oslonac i kako u svemu jedno drugom pomažu. Za ćerkicu je, takođe, bila jako vezana.

Nažalost, Jelenin život je prerano ugašen i to na veoma brutalan način. Još uvek se ne zna ko ju je ubio, a spekulacija vezanih za njeno ubistvo, bilo je puno. Građani su najviše „žalili“ Jeleninu ćerkicu Janu i majku Zoricu Krsmanović, koja je, u međuvremenu, preminula, ne otkrivši nikad ko joj je ubio ćerku jedinicu.

Bilo je, dakle, raznih nagađanja, počevši od toga da je ubijena kamenom, tupim predmetom do toga da su razne ljude povezivali sa tim. Od njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je, nakon otkrivanja tela, u policiji zadržan 48 sati, do bicikliste koji je prošao nasipom i tajanstvenog mladića koji se pojavio na njenom pomenu.

Mediji su se utrkivali ko će više detalja da napiše, novinske strane bile su pune naslova o ovom svirepom zločinu. Zorana Marjanovića i njegovu porodicu, Jeleninog svekra, svekrvu i devera, povezivali su sa njenim ubistvom, a naročito je bila sumnjiva svekrva Zorica, koja je, kako mediji prenose, odbila poligrafsko ispitivanje.

Do danas, policija nije izdala zvaničnu potvrdu o najsitnijim detaljima zločina, a iako se nezvanično navodi da se zna ko je ubica, još uvek niko nije priveden.