Katarina Ostojić Kaya

Kratke informacije

Ime i prezimeKatarina Ostojić Kaya
Datum rođenja11. Septembar 1983.
Mesto rođenjaUžice
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk, pop

Biografija

Katarina Ostojić, poznatija pod nadimkom Kaya, je atraktivna srpska pop-folk pevačica. Rođena je 11. septembra 1983. godine u Užicu.

Lepotu je nasledila od majke Smiljane koja je u mladosti izgledom podsećala na glumicu Brižit Bardo. Od malih nogu je učestvovala na gradskim i školskim priredbama pa je, uporedo sa gimnazijom, završila i nižu muzičku školu, odsek klavir. Prvu pesmu je snimila kada je imala samo 11 godina. To je bio duet „Gubim“ sa di džej (DJ) Ristanom koji je postao veliki hit u gradu.

Sa 13 godina je vodila emisiju o evergrin muzici na radiju „Talija“, a nekoliko meseci kasnije je postala vokal u hip hop bendu „Dead Niggaz“. Nastupali su kao predgrupa na koncertima u Užicu i Beogradu.

Dve godine kasnije se prijavila za kviz „3K-dur“ u kojem je bila jedina maloletna učesnica. Stigla je do polufinala, ali pobednik je bio stariji i iskusniji pevač. To je negativno uticalo na Kayino samopouzdanje pa je napustila bend i sa roditeljima se preselila u Novi Sad gde je završila gimnaziju.

Prvi brak

Sa 19 godina se udala za Nikolu Dragojlovića sa kim je dobila ćerku Nikolinu. Uprkos tome, par se veoma brzo rastao. Nekoliko godina kasnije, Nikola je, zbog posedovanja narkotika i napada na službeno lice, izdržavao trogodišnju kaznu. Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 60 gr kokaina pa je Kaya proredila kontakt sa bivšim suprugom. Uspeo je da pobegne iz zatvora Zabela što je zaprepastilo pevačicu.

Drugi brak od četiri meseca

14. jula 2010. godine u opštini Zvezdara Kaya se udala za košarkaša Uroša Duvnjaka. Kuma joj je bila prijateljica i koleginica Maja Marijana, a njemu drug iz detinjstva. Zbog poslovnih obaveza često su bili razdvojeni što je pozitivno uticalo na njihov brak. Međutim, kada se Uroš vratio iz Poljske, zajednički život nije bio onakav kakav su želeli. Razveli su se u novembru bez skandala i medijske pompe.

2007. godine Kaya je obnovila saradnju sa menadžerom Duškom Banjcem koji je tri godine kasnije uhapšen zbog sumnje da je bogatim klijentima podvodio manekene, manekenke i druge javne ličnosti. Protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo trgovine ljudima. Mediji su spekulisali da je i Kaya jedna od estradnih ličnosti koja se bavila prostitucijom zbog čega je ona rešila da tuži svakoga ko njeno ime stavi u degradirajući kontekst.

Učešće u rijaliti programu

2008. godine Kaja je ušla u kuću „Velikog brata“. Tu se zbližila sa hiphoperom Skaj Viklerom sa k9m se poljubila. On je pod dejstvom alkohola pričao ružne stvari o pevačici zbog čega je ona rekla da će biti samo poznanici. Ipak, Skaj je bio uporan u nameri da mu Kaya oprosti zbog čega je na njenu žurku došao sa tortom na kojoj je pisalo „Izvini“. Od aprila su bili u burnoj vezi i često su se svađali i mirili, a definitivno su raskinuli krajem juna.

Veza sa Vitom Lućenteom, alijas Džunior Džekom

2011. godine je na snimanju emisije „Operacija trijumf“ upoznala slavnog di džeja koji je poželeo da sarađuje sa njom. Prijateljstvo su održavali putem društvenih mreža, a vezu su započeli kada ju je pozvao da mu bude gost u vili u Briselu. Naredne godine Kaya je u Italiji upoznala Vitove roditelje. Izjavila je da se pored njega oseća zaštićeno i da je konačno videla kako izgleda kada se muškarac prema ženi ophodi kao prema princezi. Kaže da joj stalno priređuje romantična iznenađenja, ali da se i ona trudi da mu uzvrati istom merom. U početku, mnogi su smatrali da je pevačica izmislila ovu vezu ili da nije sa njim iz ljubavi što joj je smetalo.

2014. godine par je sklopio opštinski brak u Briselu, a slavlju je prisustvovala samo najbliža rodbina. Kaja je izjavila da se njen izabranik odlično slaže sa ćerkom Nikolinom, ali da oni još uvek ne planiraju da prošire porodicu. Pogodile su je optužbe da je loša majka i da zapostavlja dete jer često putuje sa suprugom.

Vito Kayu smatra jednom od najboljih pevačica na Balkanu i kaže da voli sve što ima veze sa njom.

Glasine o prevari

U medijima su se pojavile kompromitujuće fotografije na kojima su Kaya i fudbaler Vukašin Jovanović. Ona je tvrdila da ju je Orlić iskoristio da bi se oprao od gej afere sa jednim mladićem i sakrio svoje opredeljenje. Druga verzija je da mu je bio potreban novac zbog čega je slike prodao.

Kayini prijatelji su, takođe, uveravali Vita da se radi o nameštaljci i da pevačica nije bila u vezi sa Vukašinom. Par je uspeo da prebrodi ovu bračnu krizu.

Pošto nije konfliktna ličnost, Kaya je imala sukob samo sa voditeljem Ivanom Ivanovićem. On ju je u svojoj emisiji prozvao da ne zna da kaže „ne“, a ispostavilo se da ga je ona odbila kada joj se udvarao. Na tviteru je napisala: „Šta se desilo sa onim simpatičnim i šarmantnim vozačem “Keš taksija“?“ Pomirili su se jer oboje učestvuju u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“.

Na početku karijere, Kayin zaštitni znak su bile obline, ali vremenom je izgubila preko deset kilograma. Često je preskakala večeru, izbacila je slatkiše i jela je crni hleb. Počela je i da trenira tako da je sve postigla prirodnim putem. Izjavila je da joj liposukcija nije potrebna i da ne veruje u preparate za mršavljenje. Neki su smatrali da je preterala i da je lepše izgledala sa viškom kilograma, ali Kaya se dobro oseća u svojoj koži.

Diskografija

Albumi:

 •  „Neznanka“ na kom su joj saradnici bili: Dragan Kovačević Struja, Husa Beat Street, Biljana Vujović, Biljana Spasić, Mirko Cajić i Zoran Bašanović, a izdavačka kuća Siti rekords (City records). Kaya je uradila sve kompozicije i jedan tekst.

Singlovi:

 • „Žena sam ja“, numera koju je izvela na festivalu „Sunčane skale“ u Herceg-Novom i osvojila je šesto mesto;
 • „Promaja“, pesma koja joj je donela peto mesto na Budvanskom festivalu;
 • „Lepa, a sama“, singl koji se može smatrati prekretnicom u Kayinoj karijeri jer je stekla veliku popularnost. Spada u njene najslušanije pesme i na ju tjubu (you tube) ima preko milion i po pregleda;
 • „Slepa ulica“, duet sa Danijelom Alibabićem koji su otpevali na Budvanskom festivalu;
 • „Kad zatrebaš mi ti“, duet sa Banetom Lalićem sa kojim su nastupili na Radijskom festivalu;
 • „Blagoslov za kraj“, duet sa „OT BEND“ koji im je na Beoviziji doneo drugo mesto;
 • „Srce plače“, duet sa pobednikom muzičkog takmičenja „Operacija trijumf“, Adnanom Babajićem;
 • „Mazohista“, pesma za koju je uradila provokativan spot;
 • „Pusti da te prebolim“;
 • „Ni na na na“, duet sa Švarcom (Shwarza);
 • „Htela bih“, singl koji je publika odlično prihvatila;
 • „Ljubav ne postoji“, duet sa Nešom 100%.
 • „Brojiš do 100“, duet sa Dadom Glišićem koji na ju tjubu ima skoro milion i po pregleda;
 • „Disco Ball“ sa Kreg Dejvidom (Craig David) koju je namenila za inostrano tržište, a producent je belgijski di džej Džunior Džek;
 • „U zasedi“.

Osim vokalnih sposobnosti, Kaya je i izvanredan tekstopisac pa je za Maju Marijanu napisala pesmu „Crni panter“, za Dejana Matića „Grešnica i vila“, itd. Takođe je odličan imitator što je pokazala u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“. Imitirala je pevačice: Rijanu pevajući „Stay“ gola u kadi punoj mleka, Pink izvodeći „Raise your glass“ sa zahtevnom koreografijom u okviru koje je visila naglavačke, Bijons, zatim kantautora Sema Smita, itd., a žiri je za nju imao samo reči hvale.

Katarina Ostojić Kaya na društvenim mrežama

FacebookKaya @ Facebook
InstagramKaya @ Instagram