Milena Radulović

Kratke informacije

Ime i prezimeMilena Radulović
Datum rođenja29. januar 1995.
Mesto rođenjaBeograd
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjeGlumica

Biografija

Milena Radulović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica, prepoznatljiva po ulogama u serijama „Pet“, „Besa“ i „Državni službenik“, te filmu „Balkanska međa“. Rođena je 29. januara 1995. godine u Beogradu. Živi i radi u rodnom gradu. U vezi je sa mladim glumcem Radovanom Vujovićem.

Prvu televizijsku ulogu ostvarila je u seriji „Jedne letnje noći“ koja je premijerno prikazivana tokom 2015. godine na RTS-u. Usledila je glavna uloga u dečjoj TV seriji „Svemirska princeza“, te manja uloga u američkom filmu „An Ordinary Man“.

Ipak, veću prepoznatljivost joj je donela uloga Sonje u popularnoj kriminalističkoj seriji „Pet“, te uloga Stane u seriji „Besa“. Tumačila je analitičarku u seriji „Državni službenik“, te Jasnu u rusko-srpskom filmu „Balkanska međa“.

Detinjstvo i obrazovanje

Milena Radulović je rođena 1995. godine u Beogradu. Uporedo s osnovnom školom bila je član dramskog studija Miroslava Mike Aleksića. Trenirala je latino i standardne plesove, tenis i plivanje. Po završetku Četvrte beogradske gimnazije upisala je Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u klasi profesorke Biljane Mašić. Diplomirala je 2017. godine kao najbolji student u klasi sa prosečnom ocenom 9,46.

Tokom studija je počela samostalno da uči ruski jezik, a to znanje joj je mnogo pomoglo u projektima u kojima je učestvovala tokom dosadašnje karijere. Milena takođe uživa u skijanju i ronjenju, ali kaže da joj je nedostajalo discipline kako bi se profesionalno bavila sportom.

Njena majka je bivša profesionalna plivačica, a nedavno je učestvovala i na Svetskom prvenstvu za veterane u Južnoafričkoj Republici.

Karijera

Prvu televizijsku ulogu Milena je dobila još tokom studija. Tumačila je Lolu Branković u TV seriji Ivana Stefanovića „Jedne letnje noći“ koja je premijerno emitovana tokom 2015. godine Prvoj TV. Reč je o projektu nastalom po motivima romana „To je bilo jedne noći na Jadranu“ književnice Milice Jakovljević, poznatije po pseudonimu  Mir Jam.

Scenu je delila sa mladim glumcima Bojanom Perićem, Ivanom Dudić i drugima, ali i iskusnijim kolegama Zoranom Cvijanovićem, Minom Lazarević, Igorom Đorđevićem i drugima.

U kratkom filmu Miloša Čolića pod nazivom „Sad ja snimam“ Milena je tumačila Sofiju, dok su ostale uloge igrali Dragan Sekulić, Joakim Tasić, Vladimir Gvojić i drugi.

Radio Televizija Srbije (RTS) je krajem februara 2015. godine počeo s emitovanjem serije za decu pod nazivom „Svemirska princeza“ u kojoj je Milena igrala Princezu Hilf Zi Ho. Reč je o zabavnoj priči o prijateljstvu, porodici, tinejdžerskim ljubavima i svim problemima odrastanja, a namenja je mlađim tinejdžerima i njihovim roditeljima.

Usledila je saradnja sa Darkom Bajićem,Gordanom Mihićem i Nebojšom Romčevićem koji su režirali i napisali seriju „Prvaci sveta“. Milena je tumačila koleginicu, a serija je od marta do juna 2016. godine premijerno emitovana na RTS-u.

Dodeljena joj je manja uloga u američkom filmu „An Ordinary Man“ koji je sniman u Beogradu, a u kome je glavnu ulogu tumačio Ben Kingsli (Ben Kingsly). Reč je o ratnom trileru Breda Silberlinga (Brad Silberling) u kome, pored američkih glumaca, igraju i Slobodan Boda Ninković, Vladimir Cvejić, Slaviša Ćurović i drugi. Film je u premijerno prikazan 2017. godine.

Sa Gordanom Kičićem, Borisom Milivojevićem, Tamarom Krcunović i drugima je 2018. godine snimila komediju „Patuljci sa naslovnih strana“ koju je napisao i režirao Milorad Milinković.

Iste godine Milena je tumačila jednu od glavnih uloga u seriji „Pet“ čija prva sezona je emitovana od marta 2018. godine na Radio Televiziji Srbije. Priča prati pet mladih žena koje spletom okolnosti dolaze u središte obračuna zločinačkih klanova.

Radulovićeva igra Sonju, devojku sumnjivog morala koja živi na račun bogatih, ali oženjenih muškaraca, dok ostale četiri glavne uloge igraju Jelena Đokić, Hristina Popović, Marija Karan i Gala Videnović. Seriju je režirao Balša Đogo, po scenariju Strahinje Radetića.

U decembru 2018. godine mnoge domaće i regionalne televizije započele su s emitovanjem prve sezone kriminalističke serije „Besa“ u režiji Dušana Lazarevića. Milena je u seriji utelovila Stanu, dok su glavne uloge poverene Radivoju Bukviću, Milošu Timotijeviću, Arbenu Bajraktaru i drugima. Premda je do sada prikazana tek prva sezona, serija je dobila mnoga priznanja, uključujući Zlatnu antenu za najbolju TV seriju, Zlatnu antenu za najbolju muziku i Zlatnu antenu za najbolji scenario.

Od marta 2019. godine Televizija „Superstar“ emituje kriminalističku seriju „Državni službenik“, oja predstavlja ogranak serije „Ubice mog oca“. Milena igra mladu analitičarku dok su glavne uloge poverene Nebojši Dugaliću, Milanu Mariću, Žarku Lauševiću i drugima. Autori serije su Predrag Gaga Antonijević i Dimitrije Vojnov, a prva sezona je privukla pažnju publike, ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

U rusko-srpskom akcionom filmu „Balkanska međa“ („Балканский рубеж“) reditelja Andreja Volgina Milena je tumačila glavnu žensku ulogu Jasnu Blagojević. Priča je inspirisana istinitim događajem na Kosovu i Metohiji tokom 1999. godine. Film je u Srbiji premijerno prikazan  19. marta 2019. godine, dok je u Rusiji objavljen dva dana kasnije.

Glavne uloge su poverene ruskim glumcima Antonu Pampušnjiu (Антон Генадевич Пампушни), Goši Kucenku (Ю́рий Гео́ргиевич Куце́нко) i Rašvani Kurkovoj (Ravshana Bahromovna Kurkova), te domaćim glumcima Milošu Bikoviću i Gojku Mitiću.

Saradnja sa ruskim glumcima i režiserima pomogla joj je da dobije priliku da karijeru gradi i u Rusiji. Već 2019. godine Milena je u Rusiji snimila naučno-fantastični horor triler „Kolskaya sverhglubokaya“, u režiji i po scenariju Arsenija Sjuhina.

Priča prati mali tim naučnika koji se spustio ispod površine kako bi otkrio tajnu koju skriva najdublja bušotina na svetu. Njihovo otkriće se ispostavilo najvećom pretnjom u ruskoj istoriji, te je budućnost cele zemlje u rukama malog tima. Ruska premijera filma je zakazana za 2020. godinu.

Privatni život

Milena Radulović je rođena i odrasla u Beogradu, a gluma je oduvek bila njena najveća strast. S obzirom na to da je već neko vreme prisutna na domaćoj javnoj sceni, ne čudi što novinske stupce neretko pune tekstovi i fotografije mlade glumice i njenog dečka i kolege Radovana Vujovića, prepoznatljivog po ulozi Risa u seriji i filmovima „Vojna akademija“.

Par je u vezi od 2017. godine, a s vremena na vreme svoje pratioce na društvenim mrežama počaste fotografijama sa zajedničkih putovanja na egzotične destinacije.

Filmografija

Filmovi i serije

 • 2015. Jedne letnje noći
 • 2015. Sad ja malo snimam
 • 2015. Svemirska princeza
 • 2016. Prvaci sveta
 • 2016. An Ordinary Man
 • 2018. Pet
 • 2018. Patuljci sa naslovnih strana
 • 2018. Besa
 • 2019. Državni službenik
 • 2019. Balkanska međa
 • 2020. Kolskaya sverhglubokaya (The Superdeep)

 

Milena Radulović na društvenim mrežama

InstagramMilena @ Instagram
TwitterMilena @ Twitter