Lepa Lukić (Lepava Mušović)

Kratke informacije

Ime i prezimeLepa Lukić (Lepava Mušović)
Datum rođenja16. Januar 1940.
Mesto rođenjaMiločaj, Kraljevo
DržavaSrbija
ZanimanjePevačica
ŽanrFolk, turbo-folk

Biografija

Lepa Lukić je umetničko ime srpske pevačice izvornih i novokomponovanih pesama Lepave Mušović. Rođena je 16. januara 1940. godine u selu Miločaju blizu Kraljeva. Kada je imala dve i po godine, ostala je bez oca Radisava koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Majka Milosija je preminula 2007. godine u 94. godini života, a stariji brat Ratko 2006. godine.

U detinjstvu su bili veoma siromašni pa se često dešavalo da nemaju šta da jedu. Brat Ratko je bio miran za razliku od Lepe koja je zbog nestašluka neretko dobijala batine. Sa deset godina je znala da radi sve kućne poslove kako bi pomogla majci koja je odlazila u nadnicu.

Kao mala volela je da peva pred ogledalom i da smišlja koreografiju koja je upotpunjavala njen nastup. Idol joj je bila pevačica Nada Mamula. Majka ju je vodila na takmičenja na kojima je pobeđivala kao i na audicijama na radiju koje su se održavale svakog prvog u mesecu. Brat se protivio da se Lepa bavi ovim poslom, ali majka i ona su nekako uspele da ga ubede da promeni mišljenje.

Pevala je na berbi grožđa u Aleksandrovcu kada joj je prišao kompozitor Petar Tanasijević i ponudio joj da snimi pesmu „Od izvora dva putića“. Potpisala je ugovor sa produkcijskom kućom PGP RTB koja joj je obezbedila stan u Sarajevskoj ulici uz dogovor da ga otplati od prodaje ploča. To je uradila u narednih godinu dana.

U Beograd je, kako kaže, došla gola i bosa sa ogromnom ambicijom da uspe u životu. 1965. godine je sa Gvozdenom Radičevićem snimila pesme: „U večeri lagane“, „Gde si sada kad bi znala“, „Na rastanku kaži, dragi“, „Izgrejalo sunce“, „Čim, devojko, lice miješ“, „Često sebe pitam“, „Prošla su tri leta“, „Otišla si, više moja nisi“, „Devojče, beli zumbule“, „Čujem, dragi, već odavno“, „Samo jednu curu volim“, „Od kad sretoh tebe“. Iste godine je sa Micom Stojanović otpevala duete: „Otkako sam čula, dragi“ i „Zašto sruši bračni veo“.

Lepa Lukić u mladim danima. Foto: Stevan Kragujević

1966. godine je sa ansamblom Bogdana Kojovića uradila pesme: „Od izvora vode dva putića“, „Otići ćeš jednog dana“, „Lep sanak“, „Šumi, šumi lišće“.

1967. godine je učestvovala na festivalu Beogradski sabor sa pesmom „Obeć’o mi dragi“. Osim ove, snimila je i: „Šaran ćilim vijugama“, „Ne verujem više tebi“, „Sve mladiće volim“, „Što me pitaš kako mi je“, „Opančići na kljunčiće“, „Kad se udam“, „Što kapiju nisi, dragi, zatvorio“, „Majka me je ostavila“. Sa Mirom Vasiljević je otpevala duete: „Dođi mi, dragane“, „Zašto sam tako nesrećna“, „Zbogom ostaj, ljubavi moja“, „Pesma zavičaju“.

1968. godine je ponovo nastupila na Beogradskom saboru sa numerom „Gde je sreća“. Nastavila je saradnju sa Mirom Vasiljević i snimile su duete: „Što se srdiš, ćeri moja“, „Što me, dragi, gledaš tako“, „Vrati mi se sa lastama“, „Ne stidi se, mlado momče“. Izašla je i singlica na kojoj se nalaze pesme: „Tarabica od mladog cerica“, „Verenički dani“, „Svega imam, ali sreće nemam“, „Kako da mu kažem da za njega živim“.

1969. godine je na Ilidži izvela numeru „Oplakana ljubav“. Sa ansamblom Bogdana Kojovića je za PGP RTB objavila singlice sa numerama: „Ima jedan momak što za njime žudim“, „Ej, Ciganče, udesi te žice“, „Op, cup, na kalup“, „Svekrvu sam jutros molila“, „Vragolan kad na prozor čukne“, „Pevam i kada me tuga mori“, „Šta je ljubav nisam znala“, „Ništa teže nema od samoće“, „Ljubi, dragi, molim te“, „Ne znaš ti“, „Suzo moja“, „Kome srce ranjeno da nudim“.

1970. godine je na Beogradskom saboru otpevala pesmu „Poljubi me, dragi“. Izašla je singlica sa pesmama: „Ne zovi me sebi, dragi“, „Pastorče“, „Ko je vatra, a ko slama“, „Još uvek te volim“, „Dragi, dragi, oči moje divne“.

1971. godine je nastupila na dva festivala: Beogradskom saboru sa pesmom „Ne pitaj me“ i Pesmi leta sa numerom „Ljudi, ko zna leka srcu mom“. Objavila je singlice sa pesmama: „Pevam i tugujem“, „Rešila sam da se udam“, „Sad si doš’o da me moliš“, „Bolje je da odem“, „Beograde, Bar te zove“, „Dva veselja u istom danu“, „Prema barskoj luci“, „Brzi voz Beograd-Bar“.

Lepava-musovic

1972. godine je na Beogradskom saboru premijerno otpevalala pesmu „Oj, meseče zvezdo sjajna“. Oprobala se i kao glumica u filmu „I Bog stvori kafansku pevačicu“ u kome se pojavila pored velikana kao što su: Velimir Bata Živojinović, Ivan Bekjarev, Pavle Vuisić, itd. U tom filmu je izvela numere koje su se našle i na singlici: „Udajem se sutra“, „Ja neću da plačem“, „Ne skidaj burmu“, „Pijanica“, „Ne ostavljaj me samu“.   Takođe, glumila je pevačicu i u jednoj epizodi serije „Kamiondžije“. Iste godine je za PGP RTB izdala prvi album „Od izvora vode dva putića“ sa pesmama: „Od izvora vode dva putića“, „Šaran ćilim vijugama“, „Što kapiju nisi, dragi, zatvorio“, „Kako da mu kažem da za njega živim“, „Ljubi, dragi, molim te“, „Kome srce ranjeno da nudim“, „Pevam i tugujem“, „Svega imam, ali sreće nemam“, „Tarabica od mladog cerica“, „Poljubi me, dragi“, „Dragi, dragi, oči moje divne“, „Ne pitaj me“.

1973. godine sa ansamblom Žarka Josipovića Škule snima singlice na kojima su pesme: „Njiva mala, livadče još manje“, „Pesmo moja stara“, „Šoferska pesma“, „Teško je duši“, „Idem putem, beli džemper pletem“, „Nemoj da tuguješ“, „Ko će da me voli“, „Zašto drugog kriviš“. Glumila je pevačicu u kultnom filmu „Paja i Jare“.

1974. godine je na Beogradskom saboru predstavila numeru „Sine, sine moj“. Izašle su tri singlice sa pesmama: „Tvoja sam“, „Samo tebe volim, samo tebe znam“, „Lily Marlen“, „Sa mnom zapevajte“, „Raskrsnica sa tri puta“, „Priča o ljubavi“, „Vratite mi ljubav moju“, „Veseli se, majko, i ti“.

1975. godine je, uz nastup na Beogradskom saboru sa pesmom „Kad bi znala da me sanjaš“, zapeležila i učešće na Jugoslovenskom festivalu Pariz sa numerom „Srećan ti put“. Objavila je singlice na kojima su se našle numere: „Kosaču moj“, „Pismima mi krati dane“, „Svaka lažna ljubav boli“, „Mladi momci, a ja zgodna“.

1976. godine tradicionalno učestvuje na Beogradskom saboru sa numerom „Sad sa grana pada šljiva sama“. Snimila je singlove: „Prva ljubav“, „Gde prođoše godine života“, „Misli Mile da je meni žao“.

1977. godine je na festivalu Hit leta promovisala pesmu „Plakati zbog toga neću“. Izašli su singlovi: „Kćeri moja, milija od zlata“, „Ne mogu srce da lažem“, „Sve se čuje, sve se zna“.

1978. godine je gostovala na festivalu Hit parada i izvela je pesmu „Izvini, al’ mnogo mi je žao“. Pesme „Mani, mani“ i „Natpevavanje“ su snimljene u Novogodišnjem programu za RTB u kome su osim Lepe učestvovali: Usnija Redžepova, Predrag Cune Gojković i Tozovac. Na singlicama je objavila numere: „Ovo su godine zlatne“, „Ala imaš lepe oči“, „Nevernice, ne grli me“.

1979. godine je ponovo učestovala na Hit paradi sa pesmom „Za tebe više nisam tu“ koja se sa numerom „U moj život slučajno si doš’o“ našla na singlici. Ove godine su izašla dva Lepina albuma. Prvi,“Ovo su moje zlatne godine“, ima 10 pesama: „Sećaš li se našeg malog mesta“, „Ovo su zlatne godine“, „Ti si moja ljubav“, „Izvini, al’ mnogo mi je žao“, „Svak se svome dobru nada“, „Zašto, kćeri, kraj prozora stojiš“, „Ala imaš lepe oči“, „Luduj, srce, luduj“, „Ej, živote, promeni se“, „Biču žena najsrećnija“. Drugi je uradila sa ansamblom Dragana Aleksandrića i nazvali su ga „Miruj, miruj, srce moje“ koji, sem naslovne, sadrži još 9 pesama: „Zaspi, srce, ako možeš“, „Ne smej se, meseče“, “ Ljubavni hajduče“, „Ne plaši se mog pogleda“, „Javi mi se, moja tugo“, „Među nama kidaju se lanci“, „Pusti priče, život živi“, „Ostala su vrata otvorena“, „Ruku mi daj, ljubavi moja“. Sa istim ansamblom je izdala i singlicu sa numerama: „Nas ne mogu posvađati“ i „Živim sama“.

1980. godine je izašla jedna singlica sa pesmama: „Prevarih se, srce dadoh“ i „Kako se zoveš, putnice“.

1981. godine je objavila jednu singlicu sa pesmama: „Selo moje“ i „Jedan momak crna oka“. Usledila su i dva albuma. Na prvom je sarađivala sa ansamblom Zorana Pejkovića i snimili su pesme: „Otkud ti u ovo doba“, „Kad zapevam, ovako malena“, „Procvetale bele ruže“, „Zašto da se rastajemo“, „Prevarih se, srce dadoh“, „Nikada se nećemo voleti“, „Za nas dvoje“, „Volim nebo i Moravu“, „Kako se zoveš, putnice“. Na drugom ju je pratio ansambl Dragana Aleksandrića i nastale su pesme: „Al’ sam se zaljubila“, „Šta je život bez dečjeg plača“, „Zlopamtilo nemoj biti“, „Plakaću sutra“, „U srcu mom je proleće“, „Prestani srce da ga voliš“, „Dosta sam ti gledala kroz prste“, „Sve bih dala za tebe“, „Svi su ljudi danas isti“, „Nisam kriva“.

1982. godine je nastupala na Ilidži sa numerom „Uspomene, uspomene“ i na Hit paradi sa numerom „Al’ sam se zaljubila“. Sa ansamblom Žarka Josipoviča Škule i Tomice Milića je uradila album „Možeš li ti bez mene“ sa pesmama: „Možeš li ti bez mene“, „Suzo moja“, „Nikad nije bilo tako“, „Bluzo moja satkana od cveća“, „Miločaju, moje rodno mesto“, „Ej, što da ne, što da ne“, „O, Moravo, daleko se slivaš“, „Ja večeram, kapija se šara“, „Momak iz mog sela“, „Cvet miriše“.

1983. godine je na Hit paradi izvela pesmu „Niko kao ja“. U saradnji sa Južnim vetrom nastao je album „Ti i ja“ na kome su numere: „Niko kao ja“, „Uspomene, uspomene“, „Jedinica“, „Sećaš li se našeg kraja“, „Zamoliću Dunav plavi“, „Ti i ja“, „Nema više opanaka“, „Učiniću noćas slatki greh“, „Zar ti smeta“, „Ja zbog tebe osta neudata“.

1984. godine je objavila prvi album „Da li ćeš me voleti k’o sada“ koji, osim ove, ima još 9 pesama: „Joj, joj mangupčiću moj“, „Moj Milence“, „Opet smo zajedno“, „Pod čergama našim“, „Vino i buzuki“, „Spremna sam sve da ti dam“, „Od izvora dva putića“, „Ti si moja medna rosa“, „Preživeću“. Drugi album „Čaj za dvoje“ je izašao za produkcijsku kuću Jugodisk, a pratio ju je ansambl Zorana Pejkovića. Na njemu se nalazi 10 pesama: „Tražim tvoje oči“, „Nemoj da te vreme menja“, „Milo moje“, „Jedna suza zaključana“, „Na saboru Šumadije“, „Čaj za dvoje“, „Šta si meni ti“, „Što te nema“, „Želiš da se vratiš“, „Ti mi kradeš san“.

1985. godine nastavlja saradnju sa Jugotonom i sa orkestrom Perice Simonovića snima album „Vatra“ na kome su pesme: „Žena bez imena“, „Zenica si moga oka“, „Žaraj, varaj“, „Gle skandala“, „Srećo moja, gde si“, „Vatra“, „Ti ne možeš biti moj“, „Rastanak“, „Ne odlazi“, „Čekaj me“.

1986. godine je nastupila u Vogošći u Sarajevu sa pesmom „Dok Morava hladna teče“. Za PGP RTB sa orkestrom Dragana Aleksandrića je uradila album „Ti si moje bolovanje“ na kome je 10 numera: “ .Ti si moje bolovanje“, „Da l’ me traži tvoja ruka“, „Svađamo se ja i ti“, „Škripe kola“, „S’ tobom ništa nije jasno“, „Nema ga,nema“, „I za tužne i za srećne“, „Neka bude sve k’o nekada“, „Cveće je za srećne“, „Nedelja je dan tvoga venčanja“.

1987. godine je na Hit paradi izvela pesmu „Ti si moje bolovanje“. Sa Narodnim orkestrom RTB pod upravom Branimira Đokića urađen je album „Nezaboravne melodije“ na kojima je Lepa otpevala sledeće pesme: „Bisenija“, „Kišo, tiho padaj“, „Krca, krca nova kola“, „Idu putem dvoje“, „Oj, devojko od Morave“, „Imam nano dva dilbera“, „Ja ne žalim oči svoje“, „Jedna suza zaključana“, „Šetajući pokraj Ljubovića“, „Simbil cveće“.

1988. godine je snimila album „Ispovest jedne žene“ sa pesmama: „Ispovest jedne žene“, „Sudbino, suzo sudbino“, „Cvetala sam s tobom“, „Pesma majci“, „Želim da te ljubim“ (duet sa Bekijem Bekićem), „Morava je u mom srcu“, „Oplakujem svoju ljubav“, „Ej, lane, lane moje“, „Ti si mene zaludeo“, „Ne okreći leđa sreći“.

1989. godine je sa orkestrom Branka Mačića objavila jednu od najpopularnijih pesama u svojoj karijeri „Srce je moje violina“ i album na kome se osim ove, nalazi još 7 pesama: „Samo ova noć“, „Jedva čekam…“, „Hladna kiša“, „Ja nemam sreće“, „Ja nisam pesma“, „Znala sam da nećemo dugo“, „Svakom svoje, milo moje“. Pre Lepe, ovu pesmu je odbilo tri pevača, ali ona je osetila da će biti hit.

1990. godine je snimila dva albuma. Prvi „Kupite se druge na sedeljku“ je u saradnji sa Narodnim ansamblom i na njemu se osim naslovne pesme, nalazi još 10 pesama: „Odrasla sam ovce čuvajući“, „Oj, Jelena“, „Jarko sunce odskočilo, sele, žetva je“, „Jedna kuća pokraj puta“, „U sokaku komšija mi zrele šljive bira“, „Lojze se reže“, „Hvalila se lepe Mare majka“, „Visoko drvo hlada nema“, „Ovce čuva Mara kraj Morave“, „Šta se ono na planini beli“. Ponovo sarađuje sa orkestrom Branka Mačića – Mačka i izlazi album „Vatro moja“ sa pesmama: „Vatro moja“, „Kriješ, kriješ“, „Ko jednom voli kao ja“, „Volela bih da te čujem“, „Čini mi se da sam te zavolela“, „Ljubav u očima“, „Zorane“, „Noćas mi je dužan ostao“, „Gde si stao, gde si krenuo“, „Ne piši mi laži“.

1991. godine je izašla ploča sa najvećim Lepinim hitovima kao i novi album na kome se nalazi 11 numera: „Čuvala bih i ja tebe“, „Ja nisam anđeo“, „Nije srce jabuka“, „Ćutalica“, „Rosa“, „Raduj se životu“, „Pozdravi mi ljubav staru“, „Čarobna frula“, „Hvala sudbini“, „Izgubljena ljubav“, „Piše ti na dlanu“.

1992. godine je učestvovala na Hit paradi sa velikim hitom „Ja nisam anđeo“. Snimila je i album sa pesmama: „U srce te ljubim“, „Ništa mi nije“, „Idi, idi zbogom“, „Necu da te delim“, „Hej, kafano“, „Jabuko moja“, „Ako umrem“, „Hej, Zumbule“, „Razvuci, harmoniko“, „Večna ljubav“.

1993. godine je sa orkestrom Dragana Aleksandrića za PGP RTS objavila album „Kraljica bez krune“ sa pesmama: „Sanjas li, ptico plava“, „Pitaj me“, „Kraljica bez krune“, „Ej, nano, nano“, „Ubice me ova bol“, „Šaralice, varalice“ (duet sa Tozovcem), „Najslađa zabluda“, „Molim srcu da ne krene“, „Zora“, „Tesko je živeti sam“.

1994. godine je počela saradnju sa Draganom Stojkovićem Bosancem i uradili su 9 pesama za album „Da mi nije pesme“, a to su: „Bog je dobar“, „Sve moje druge ljubavi“, „A bre, Rade, Rade“, „Odlazim, shvati“, „Da mi nije pesme“, „Naslednica“ (duet sa Ivanom Đordjević), „Na tvome dlanu“, „Leti, leti, bijeli golube“, „Bilo je to, što je bilo“. U Kruševcu ju je publika proglasila za kraljicu srpske pesme, Miroslava Ilića za kralja, a Svetlanu Cecu Ražnatović za princezu.

1995. godine je sa orkestrom Miše Mijatovića snimila novi album sa pesmama: „Lutaću još dugo“, „Tajnu sačuvaj“, „Nema tebe, nema nas“, „U snove moje ulaziš“, „Vesela pesma“, „Čemu suze služe“, „Nikad kajanje“, „Nemam više gde da pobegnem“.

1997. godine je u izdanju ZAM-a izašao novi Lepin album sa numerama: „Neka ode“, „Rode rođeni“, „Pripazi, dušo“, „Ni kusur od ljubavi“, „Kuća stara“, „Kako da ti pomognem“, „Alal ti vera“, „Svakome po zasluzi“.

1998. godine je na festivalu Moravski biseri izvela numeru „Oj, devojko, od Morave“. Ponovo je za ZAM objavila novi album sa pesmama: „Moramo se rastati“, „Srna ranjena“, „Dečja sudbina“, „Ludo sam te zavolela“, „Šta će mi lepota“, „Zagrli me, poljubi me“, „Evo moje svadbe“, „Crna Gora“.

2001. godine je sa orkestrom Miše Mijatovića uradila novi album za PGP RTS. Na njemu su pesme: „Neću da padam na kolena“, „Ja bi tebi oprostila“, „Ostani uz mene“, „Ogrni se mesečinom“, „Još uvek se budim sama“, „Od godine do godine“, „Pusti me da živim“, „Duša me bolela“, „Reci, Mile“, „Šta tu mogu ja“, „Reci šta ti fali“ (duet sa Zoranom Kalezićem), „Zaćutale noćne ptice“.

2002. godine je za Gold izdala novi CD sa numerama: „Pripašću tebi“, „Ja volim“, „Tamjanika“, „Robinja ljubavi“, „Šta ima novo“, „Kojom mukom da te mučim“, „Trebaš mi“, „Duguješ mi obećanja“, „Majka“, „Zaljubljeni veruju u laži“.

2003. godine je objavila novi album za BK produkciju na kome se nalaze pesme: „Pobeći ću bez pitanja“, „Jedan čovek i jedna žena“, „Lepa moja“ (duet sa Anđelom Subotić), „Majka Miločajka“, „Bolje da se sreli nismo“, „Slađa su mi milovanja“, „Sećaš li se“, „Kceri moja“, „Opet gori vatra“, „Sadila mi Lena“.

2006. godine je nastupila na Grand festivalu sa numerom „Ako tvoje oči pate“, a sledeće godine je za ovu produkcijsku kuću snimila album sa pesmama: „Ti si uvek tu“, „Kol’ko smo se mi voleli“, „Srce mi kaže“, „Videla sam Šumadiju“, „Oboje smo pogrešili“, „Ludujem da ne tugujem“, „Romana i Mihajlo“ (duet sa Tozovcem), „Sve je prošlo to“.

2009. godine je uz pratnju orkestra Radeta Krstića uradila novi album sa pesmama: „Četiri kćeri“, „Gazda Žika“, „Glavu gore, mala“ (duet sa Radom Manojlović), „Život mi uzimaš ti“, „Nemoj vetar biti“, „Nije važno ko je kriv“, „Pitala me nana“, „Rajko se oženi“, „Drugarice“, „Kućica ljubavi“, „Prijateljstvo“. Nakon ovog, izlazili su CD-ovi sa najvećim hitovima Lepe Lukić koji su obeležili njenu karijeru. Kao specijalni gost se pojavila u zabavnoj televizijskoj emisiji „Kursadžije“.

Iako je ostvarila većinu svojih želja, zbog zdravstvenih problema nije mogla da ima decu. Koliko je to tišti pokazala je 2010. godine u kući „Velikog brata“ kada je dobila lutku o kojoj se brinula. Kada je zadatak završen, svima su uzeli lutke što je Lepa veoma teško podnela. Ipak, njen pokojni brat ima decu koju gleda kao svoju i brine o njima.

Pošto je u dobrim odnosima sa svim kolegama, pogodile su je provokacije Ere Ojdanića sa kojim se godinama družila. Izjavila je da će ga tužiti ukoliko joj se javno ne izvini.

2011. godine je učestvovala u rijaliti programu „Dvor“, a 2015. godine je ušla na „Farmu“.

Tvrdi da je održava to što je ljudi traže i što im je i dalje zanimljiva. Redovno ima nastupe u zemlji i inostranstvu, a glas joj je isti kao i na početku karijere.

Iza sebe ima 3 braka sa ljudima koje je birala srcem. Iako su joj nudili lagodan život koji bi retko ko odbio, nije tražila moćnog muškarca, niti je pristajala da se odrekne muzike. Od prvog muža Tome je zadržala prezime, ali i strast prema kocki koja im je uništila brak. Uprkos velikoj ljubavi, on nije želeo da Lepa bude pevačica i uvek je pretio da će se pojaviti na njenom nastupu i napraviti haos. Nakon burnih sedam godina, dobila je razvod i nastavila svoj život.

Sa drugim mužem, estradnim menadžerom Vladom Perovićem, je takođe bila sedam godina u braku nakon čega su se rastali. On tvrdi da joj je ostavio svu imovinu, a da je uzeo samo 200 odela i 2 automobila.

1999. godine tokom turneje u Kanadi je upoznala Milana Milanovića za koga se udala godinu dana kasnije. U početku ju je nervirao, ali shvatila je da nije ravnodušna kada ne dođe na njen nastup. Tvrdi da joj je najvažnije da ima druga sa kojim će moći da popriča, da se nasmeje i koji je neće sputavati da se bavi onim što najviše voli.

Najveća rivalka joj je bila pokojna pevačica Silvana Armenulić koja je tragično stradala u nesreći 1976. godine. Lepa tvrdi da ju je sam Bog spasao jer je i ona trebala da bude u istim kolima, ali se prvi put uspavala i zakasnila na gostovanje. Pored Silvane, poginuli su estradni umetnici Miodrag-Rade Jašarević i Mirjana Barjaktarević. Nakon ovoga, Lepa više nikada nije sela za volan.

Jedan od najpopularnijih ljubavnih trouglova tadašnje estrade bili su Lepa Lukić, Silvana Armenulić i njen suprug Radmilo Armenulić. U novinama je objavljena vest da je Silvana pretukla Lepu jer ju je suprug prevario sa njom. Pojavila se tvrdnja da je reč o Lepoj Jankov, službenici beogradske Pošte, a do greške je došlo jer novinari nisu dobro istražili ovu priču.

U kafani „Šumatovac“ se družila sa velikim zvezdama poput Tome Zdravkovića, Nedeljka Bilkića i Zorana Kalezića. Majku smatra svojom najvećom podrškom i anđelom čuvarom kome se odužila tako što joj je pružila lepu starost. Kada je zaradila prvi honorar, kupila joj je suknju i kostim. Njena smrt ju je jako pogodila pa je priznala i da je jedno vreme posećivala psihijatra.

Često se selila, pa je nakon stana u Sarajevskoj kupila kuću na Senjaku, a zatim stan na Dorćolu u kome je najduže ostala. Ipak se odlučila za naselje Žarkovo gde je pronašla mir. Proputovala je skoro ceo svet, a tek nedavno je prvi put otišla na odmor na more koji nije vezan za njene nastupe.

Lepa Lukić je jedna od retkih pevačica koje su svoju karijeru gradile pomoću talenta i kvalitetnih pesama. Iako je „nekrunisana kraljica narodne muzike“, nikada se nije trudila da bude primadona i da izigrava ono što nije. Prirodna je i uvek kaže ono što misli.

Diskografija

 • Od izvora dva putića (1973)
 • Oj meseče, zvezdo sjajna (1974)
 • Miruj, miruj srce moje (1979)
 • Ovo su moje zlatne godine (1979)
 • Al’ sam se zaljubila (1981)
 • Za nas dvoje (1981)
 • Možeš li ti bez mene? (1982)
 • Ti i ja (1983)
 • Da li ćeš me voleti ko sada? (1984)
 • Čaj za dvoje (1984)
 • Vatra (1985)
 • Ti si moje bolovanje (1986)
 • Ispovest jedne žene (1988)
 • Srce je moje violina (1989)
 • Kupite se druge na sedeljku (1990)
 • Vatro moja (1990)
 • Raduj se životu (1991)
 • U srce te ljubim (1992)
 • Kraljica bez krune (1993)
 • Da mi nije pesme… (1994)
 • Neka ode (1997)
 • Moramo se rastati (1998)
 • Neću da padam na kolena (2001)
 • Pripašću tebi (2002)
 • Jedan čovek i jedna žena (2003)
 • Zapisano u vremenu (2006) The best of/Trilogija
 • Ako tvoje oči pate (2007)
 • Četiri kćeri (2009)
 • The best of Lepa Lukić (2011)
 • Proleće leto jesen zima (2013)

Singlovi

 • U večeri lagane/Gde si sada kad bi’ znala/Na rastanku kaži, dragi/Izgrejalo sunce – Duet sa Gvozdenom Radičevićem (1965)
 • Čim devojko lice miješ?/Često sebe pitam/Prošla su tri leta/Otišla si više moja nisi – Duet sa Gvozdenom Radičevićem (1965)
 • Devojče, beli zumbule/Čujem dragi već odavno/Samo jednu curu volim/Od kad sretoh tebe – Duet sa Gvozdenom Radičevićem (1965)
 • Zašto sruši bračni veo/Od kako sam čula dragi – Duet sa Mićom Stojanovićem (1965)
 • Od izvora dva putića/Otići ćeš jednog dana/Lep sanak/Šumi, šumi lišće (1964)
 • Opančići na kljunčiće/Kad se udam/Što kapiju nisi zatvorio/Majka me ostavila (1966)
 • Šaran ćilim vijugama/Ne verujem više tebi/Sve mladiće volim/Što me pitaš kako mi je (1965)
 • Dođi mi dragane/Zašto sam tako nesrećna/Zbogom ostaj ljubavi moja/Pesma zavičaju – Duet sa Mirom Vasiljević (1965)
 • Što se srdiš ćeri moja/Što me dragi gledaš tako/Vrati mi se sa lastama/Ne stidi se mlado momče – Duet sa Mirom Vasiljević (1967)
 • Oplakana ljubav (1969)
 • Ima jedan momak što za njime žudim/Ej, Ciganče, udesi te žice/Op, cup, na kalup/Svekrvu sam jutros molila (1967)
 • Vragolan kad prozor čukne/Pevam i kad me ljubav mori/Šta je ljubav nisam znala/Ništa teže od samoće (1968)
 • Dragi, oči moje divne/Poljubi me dragi (1970)
 • Ne pitaj me/Ne živi se hiljadu godina (1971)
 • Pevam i tugujem/Rešila sam da se udam/Sad si došo da me moliš/Bolje je da odem (1971)
 • Udajem se sutra/Ja neću da plačem/Ne skidaj burmu/Pijanica – Muzika iz filma „I bog stvori kafansku pevačicu“ (1972)
 • Oj meseče, zvezdo sjajna/Ne ostavljaj me samu (1972)
 • Njiva mala, livadče još manje/Pesmo moja stara/Šoferska pesma/Teško je duši (1973)
 • Sine moj/Sa mnom zapevajte (1974)
 • Svaka lažna ljubav boli/Mladi momci, a ja zgodna (1975)
 • Sad sa grana pada šljiva sama/Misli Mile da je meni žao (1976)
 • Plakati zbog toga neću/Kćeri moja milija od zlata (1977)
 • Izvini, ali mnogo mi je žao/Nevernice, ne grli me (1978)
 • Tarabica od mladog cerića/Verenički dani/Svega imam, ali sreće nemam/Kako da mu kažem da za njega živim (1968)

Lepa Lukić (Lepava Mušović) na društvenim mrežama

FacebookLepa Lukić @ Facebook
TwitterLepa Lukić @ Twitter
YoutubeLepa Lukić @ YouTube