Mia Borisavljević

Kratke informacije

Ime i prezimeMia Borisavljević
Datum rođenja8. jun 1984.
Mesto rođenjaValjevo
DržavaSrbija
PrebivališteBeograd
ZanimanjePevačica
ŽanrTurbo-folk, pop, folk
Visina174 cm
Težina65 kg

Biografija

Mia Borisavljević je srpska pop, folk i turbo-folk pevačica. Rođena je 8. juna 1984. godine u Valjevu. Živi i radi u Beogradu.

Mia ima stariju sestru Ivu koja je završila Muzičku akademiju. Karijeru je počela sa sedamnaest godina i prvo je nastupala u bendu sestrinog prijatelja kome je bila potrebna pevačica. Završila je Fakultet poslovnih studija.

2006. godine pevačica se pojavila u seriji „Seljaci“, a za potrebe određenih kadrova je izvela striptiz pored jezera dok su je dvojica glumaca gledala.

2008. godine je Grand produkcija objavila Miin album pod nazivom „Prvi stepen ludila. Osim naslovne, istakla se i numera „Kako da ne“. Za potrebe spota pevačica se šetala gola po auto-putu, u teretani, kafiću, itd.

2009. godine je snimila duet „Sto ratova“ sa Anabelom Bukvom i pesmu „Ženskaroš“ koja je postala veliki hit. U spotu se pojavio voditelj Vlada Stanojević.

2010. godine je izbacila singl „Ja bi se s’ tobom topila“.

2013. godine je završila drugi album „Moj Beograde“. Duet koji je uradila sa Sha i DJ Denial-om, „Lepota Balkanska“, je oborio sve rekorde slušanosti i na you tube-u ima 32.790.738 pregleda.

2014. godine je izašla numera „Nije, nije to“ koja na you tube-u ima 15.087.932 pregleda i duet sa DJ Mlađom i Sha „Bumerang“ koji ima 3 miliona pregleda više.

2015. godine je učestvovala na drugom Pinkovom festivalu sa pesmom „Otkidam na tebe“. Sa MC Stojanom je snimila duet „Samo me ljubi“.

2016. godine Mia je objavila singl „Ništa lično“ i dva dueta: sa Marinom Visković „Prati me“ i sa Markom Vanillom „Nisi svesna“.

2009. godine je učestvovala u rijalitiju Veliki brat VIP.

Privatni život

Mii je teško palo odvajanje od roditelja, sestre koja je zbog posla otputovala u Australiju i najboljeg prijatelja. Tada je tek gradila karijeru i suočavala se sa estradom što je rezultiralo poremećajem varenja na nervnoj bazi, tj. konstatnim gubljenjem kilograma.

U decembru 2011. godine je doživela neprijatnost u klubu „Mistik“ u kome je nastupala. Kik-bokser Dušan Panajotović je počeo da je maltretira tražeći da mu otpeva još nekoliko pesama. Kada je ona to odbila, počeo je da je vuče za ruku, psuje i vređa. Ubrzo je otišla sa svojim dečkom Nikolom Minićem koji joj je to isto veče udario nekoliko šamara. Mia ga je prijavila u policijskoj stanici Savski venac zbog fizičkog napada.

Spekulisalo se da je u vezi sa hrvatskim milionerom Eduardom Bočkajem, kome je nadimak Zverka, ali pevačica to nije želela da komentariše.

U avgustu 2016. godine mediji su objavili da je Miin novi dečko Bojan Grujić, Pinkova zvezda, sa kojom je pevačica godinama nastupala po klubovima. Ona je samo izjavila da je srećna i da bi volela da se ostvari kao majka.

Striper Dejan Nestorović je rekao da se Mia u Dubaiju bavila prostitucijom i da je imala makroa. Tvrdio je da joj Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, platio silikone i spotove. Miu su ove izjave pogodile i tužila ga je za naneseni duševni bol i nematerijalnu štetu. Striper bi trebao da joj isplati 600.000 dinara odštete prema pisanju tabloida.

Izuzetno je popularna na društvenim mrežama, a njen profil na Fejsbuku prati skoro pola miliona ljudi.

Visoka je 174 cm i teška 65 kg. Važi za jednu od najatraktivnijih pevačica na našoj estradnoj sceni. Ne krije da je ugradila silikone u usne i grudi.

Mia Borisavljević na društvenim mrežama

FacebookMia @ Facebook
InstagramMia @ Instagram
YoutubeMia @ YouTube